tiistai 20. elokuuta 2013

Perhoset saapuivat


Meikäläisellä on hölmö tapa mennä aina asioiden edelle. Jo pidemmän aikaa olen murehtinut, kun ei tänä kesänä tullut lainkaan tuttua perhosten parveilua. Tulihan se ja varmaankin ihan ajallaan, sillä vielähän tässä kesää vietetään. Elokuun lopulla perhosia olen yleensä päässyt ihailemaan. Ehkä harhauduin etukäteen murehtimiseen purppurapunalatvojen kukinnan hiipumisen myötä, mutta oikeastaan ne aloittivatkin kukkimisensa monia muita kesiä aiemmin, joten kaipa sitä purppurapunalatvana jo vähän väsyttäisi ja mieluummin siirtyisi lakastumisvaiheeseen.


Kallionauhukset näyttävät myös kovasti kiinnostavan perhosia. Tänään kukissa parveili joukko Amiraaleja, eilen näin Nokkosperhosia ja yhden Neitoperhosen, mutta ei ollut aikaa niiden kuvaamiseen. Naapurin pihassa kasvaa aurinkoisessa paikassa komeasti kukkiva syrikkä ja siinä vasta perhosia pörräilee.


Myös mehiläisiä ja monia muita lentäviä näkyy niin kallionauhuksissa kuin oikeastaan ihan kaikissa kukissa. Nämä ihanan lämpimät päivät lienevät saaneet ötökät liikkeelle ja niiden touhuja on mukava seurata.


Daalian kukassa näyttää myös käyvän kova kuhina. Katsellessani näitä ötököitä, tuumasin, että hyvin sopivat värit toisiinsa. Tosiasiassahan kyse on eläinten peiteväreistä. Parempi sulautua kukkasen väreihin kuin tulla syödyksi.


Tätä perhosta en osannut tunnistaa. Vaihtoehtoja on monia. Jokin hopeatäpläkö? Aika kookas perhonen, isompi kuin kallionauhuksella käynyt Amiraali. 


Tällainen pikkuruinen sammakko oli aamulla portaiden juurella. Jälleen kerran huomasin kaipaavani enemmän kuvaustaitoja, sillä yritäessäni hosumalla saada tunnistettavaa kuvaa, lopputulos on kuitenkin aika surkea. Mitä mieltä olette lajista? Onko tämä nuori rupikonna? Ihan erivärinen kuin alapihalla milloin mistäkin puskasta esiin pomppivat pikkuruiset sammakot.10 kommenttia:

 1. En osaa tunnistaa perhosia tai sammakoita, mutta kyllä tuo prinssi on selvästi konna, ei sammakko. Koetitko pussata sitä? ;-)
  Voi harmi, että ihanat punalatvat ovat jo lopettamassa! Hienoa nauhusten kukintaa pihallasi kuitenkin onneksi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan nenä, unohdin tyystin pussata tuota pientä konnaa. Ehkä juuri sen vuoksi, että se oli niin pieni. Vaan eiköhän yksi ukko tonttia kohti riitä, en enempää noita prinssejä kaipaa kommentoimaan tekemisiäni. Ellei sitten ilmaannu sellainen ihana prinssi, joka innoissaan olisi tarttumassa kanssani hommiin. Sanoisi vaikka, että: "Kultaseni, mitä haluaisit minun seuraavaksi tekevän? Ryhtyisinkö vaikka rakentamaan valokatetta terassille?" Sellaisen prinssin voisin totisesti huolia. Täytynee käydä katsomassa, josko nuo alapihan sammakot olisivat pussauskelpoisia.

   Poista
 2. En myöskään osaa tunnistaa perhosta ja sammakkoa. En ole kyl edes katellut näitä meidän pihan sammakoita "sillä silmällä" et voisivat olla erilaisiakin.
  Nyt en ole huomannut meidän pihalla perhosia enempää vaikka tuo kallionauhus kukkiikin ja tuo toinen mitä en tunnista missä myös perhoset tykkäävät olla

  VastaaPoista
 3. Minäkin ilahduin eilen illalla parista amiraalista. Toivottavasti perhosia näkyy vielä paljon, lämpimät säät voisivat ilahduttaa niitä.
  Olisiko tuo nimeämätön keisarinviitta, sekin on hopeatäpläperhonen, mutta hyvin suuri.
  Sammakkoeläimesi näyttää rupikonnalta, meillä on ihan erinäköisiä pikkusammakoita :)

  VastaaPoista
 4. Rupikonnaksi minäkin kehuisin, sain täällä kohdata yhden suuren yksilön kuin jostain Sthernobylistä :/ Nauhuksissa tosissaan piisaa pörinää tällä hetkellä!

  VastaaPoista
 5. Kyllä näyttää pikkukonna vähän rupiselta, itse kuvasin juuri viikonloppuna sellaista tavallista sammakkoa. Kyllä ne on niin symppiksiä otuksia! Varsinkin sellaisina pienikokoisina.

  Ihania amiraalikuvia! Itse odotan vielä tämän kesän ekaa amiraalin kohtaamista...

  VastaaPoista
 6. Muutamia perhoslajeja on meillekin ilmestynyt, mutta odottelen enemmän.
  Rupisammakolta näyttä tuo sammakko.
  Minutakin on tuo nimetön Keisarinviitta.
  Kaikkea hyvää sinulle♥

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on aika paljon perhosia,Punahattu,nauhukset ja purppurapunalatva nehän vetävät perhoset puoleensa
  Meillä on pikkusammakoita aika paljon vähän väliä pomppivat. Kauniita kuvia olet ottanut :)

  VastaaPoista
 8. Komeita ötököitä ja perhosia olet kuvaillut. Mä en tunnista mitään, en edes rupikonnaa ;)

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!