sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Suklaa sopii myös laihduttajalle!


Joulu lähestyy hurjaa vauhtia ja väki on alkanut suunnitella juhlapöydän antimia. Siksipä on jo etukäteen syytä ryhtyä keventämään syömisen aiheuttamaa henkistä painolastia. Tässä monille tuttu, aikanaan sähköpostiviestinä jaettu juttu suklaasta poistamaan syyllisyyttä ja huonoa omaatuntoa. Siis rauhallisin mielin ja sormet tahmaisina suklaata syömään. Se on nyt luvallista. Kuvissa esiintyy komea, valkoinen amaryllis, jonka ostin isälleni isänpäivänä.

* * * 

Suklaa sopii myös laihduttajalle!

Suklaa on kasvisruokaa. Suklaa tehdään suklaapavuista. Palko/papu = vihannes.
Myös sokeri tehdään juurikkaasta, joka on terveellinen vihannes. Täten suklaa on terveellistä kasvisruokaa.

Suklaassa on myös maitoa, mikä tekee suklaasta vieläkin terveellisempää ruokaa. Suklaarusinat ja muut suklaahedelmät lasketaan hedelmiksi, joten niitä saa syödä niin paljon kuin jaksaa. Ne eivät lihota.

Jos suklaata syödessäsi kätesi sotkeutuvat sulaneeseen suklaaseen, syöt liian hitaasti.

Ongelma: miten saat suklaalevyn kuljetettua kaupasta kotiin kesäkuumalla saunankaltaisessa autossa? Ratkaisu: Syö suklaa jo parkkipaikalla.

Diettiohje: Syö suklaata ennen jokaista ateriaa. Se vie pois ruokahalua ja nälkää, joten syöt vähemmän. Jos syön yhtä paljon tummaa suklaata ja valkoista suklaata, ne kumoavat toisensa vaikutuksen. Näin pysytään ruokavaliossa tasapainossa.

Suklaa sisältää antioksidantteja, jotka ehkäisevät vanhenemisen vaikutuksia. Suklaa siis nuorentaa. Yhdestä suklaarasiasta saat koko päivän energiatarpeen täytetyksi. Eikös ole kätevää ja yksinkertaista? Jos suklaata ei olisi, ei tarvittaisi myöskään tukialushousuja ja tukisukkahousuja. Koko alusvaate- ja sukkahousuteollisuus romahtaisi. Ja sitä emme halua, emmehän?

Muista: “Stressed” on toisinpäin kirjoitettuna “desserts”, eli suomennettuna stressi on toisinpäin jälkiruokaherkut.

Lähetä tämä viesti neljälle kaverillesi, niin laihdut 2 kiloa. Jos lähetät tämän kaikille kavereillesi, laihdut 5 kiloa. Jos deletoit tämän viestin, lihot 5 kiloa välittömästi.
 
* * *
 
 
 

15 kommenttia:

 1. Heh, aika hauska ;-) Minulla on nyt tuuria, sillä kaikki lähisukulaiseni viettävät joulun ulkomailla, niinpä ei tarvitse ahtaa itseensä jouluruokia lainkaan! Eikä muutenkaan viettää joulua, jipijee! Saa rauhassa möllöttää ja toivoa, että kevät tulisi ja vaikka laulaa suvivirttä.

  VastaaPoista
 2. :D Elikkä toivoa on vielä selvitä joulusta lihomatta...

  VastaaPoista
 3. Nam, tämä lähtee etsimään löytyykös kaapista suklaata :)

  VastaaPoista
 4. Tuon 'tietoiskun' ansiosta onkin entistä helpompi perustella itselle, miksi on välttämätöntä syödä suklaata päivittäin :) Ihanan täyteläinen valkoinen amaryllis!

  VastaaPoista
 5. Hahaa, hyvä juttu! Noinhan se menee kun oikein järkeilee, ainakin näin joulun koittaessa. Ja suklaa pitää aina syödä jo parkkipaikalla! :) Upea amaryllis!

  VastaaPoista
 6. Oi miten mahtava amaryllis niin kaunis .Minä olen hulluna syömään suklaa, niin sehän onkin kasvis ruokaa ja tervellistä on kivaa lohduttaa itseään. Mukavaa sunnuntai iltaa :)

  VastaaPoista
 7. :D On niin paljon haitallisempia aineita kuin suklaa. Kauhulla luin uutisen, että suklaa uhkaa loppua maailmasta, koska kaakaopapuplantaaseja muutetaan kovaa vauhtia kumiplantaaseiksi. No, senhän tietää miten sitten käy, suklaan hinta kohoaa pilviin. Apua!

  VastaaPoista
 8. Sopii mulle, suklaa on niin hyvää:)

  VastaaPoista
 9. Ihana otsikko! Sain kerran kortin, jonka kuvassa hahmo mietti itsekseen: " 7 kuolemansyntiäni ovat...suklaa, suklaa, suklaa, suklaa, suklkaa, suklaa ja suklaa. Joulun alla en mieti, ostanko suklaata vai en, vaan kuinka paljon...

  VastaaPoista
 10. Hah. Miun äiskällä on ollut jääkaapin ovessa aina tärkeä viesti: Suklaa ei lihota!

  VastaaPoista
 11. Kyllä täälläkin maistuu.
  Ihana Amaryllis ♥ ♥

  VastaaPoista
 12. Suklaa on niin tavattoman hyvää. Ihania on valkoiset amarryllikset.
  Hyvää tiistaita.

  VastaaPoista
 13. Ihanat amaryllikset sinulla!!!! Ja kiitos todella virkistävästä suklaatekstistä, siitä tuli niin hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!