perjantai 10. tammikuuta 2014

Alekirjaostoksilla



Kirjaihmisen ei pidä mennä kirjakauppaan alennusmyyntien aikaan - eikä välttämättä muulloinkaan, sillä vaikea sieltä on päästä ulos ilman ostoksia. Tällä kertaa päätin pitäytyä tietopuolisessa materiaalissa ja ostin oheiset puutarhakirjat sekä kasan käsityökirjoja. Verkkokaupan kautta tilatut alekirjat eivät ole vielä saapuneet, mutta saman tyylin säilytin sielläkin.


Kirjaostoksia on jo tullut ahkerasti selattua ja noista käsityökirjoista olen löytänyt muutamia hyödyllisiä vinkkejä.


Minusta kaunokirjallinen anti tässä alessa oli aika vaatimaton. Mielenkiintoisimmat kirjat löytyvät jo hyllystäni ja parhaat tarjolla olleet dekkarit on jo tullut luettua kirjaston valikoimista.


Postinkantaja ilahdutti tänään Exotic Gardenin ja Korpikankaan siemenluetteloilla. Pikainen selauskierros on suoritettu ja seuraavaksi on syytä uppoutua intensiivisemmin luetteloihin. Toki haluan katsastaaa myös muiden siemenkauppiaiden tarjonnan. Laittakaapa kommentteihin vinkkejä varteenotettavista siemenkauppiaista.


Luvatusta lumisateesta huolimatta meillä on edelleen paljas maa. Aamulla nurmikolla oli vaatimaton kerros valkoista räntää, mutta sekin suli vesisateen myötä. Nyt sitten mielenkiinnolla odotellaan, tuleeko ennustetut pakkaset. Liukasta sitten ainakin on, kun tämänpäiväisen vesisateen kastelemat pinnat jämähtävät jääksi.

Nyt on kuitenkin edessä viikonloppu. Nauttikaa siitä, levätkää ja unelmoikaa viheriöivästä puutarhasta.
 

24 kommenttia:

  1. Aijaijai, varmaan saat paljon kivoja vinkkejä noista kirjoista. Tekispä mieli lähteä kirjakauppaan.
    Onhan paljon vettä ojassa vai puroko tuo on.
    Meillä alkoi justiinsa hiljalleen lumisade ja pakkasta on 9 astetta, niinkuin on luvattukin.
    Näinköhän teillä on viheriöivä puutarha koko talven.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sittenkin saamme valkoisen tienoon myös tänne, sillä parhaillaan sataa lunta ja maa on jäässä eilisiltana alkaneen pakastumisen johdosta.
      Vettä on täällä tosi paljon kaikissa ojissa ja puroissa. Tuo kuva on kylläkin kävelyreitin varrella sijaitseva puro, jota pitkin vesi virtaa toisesta järvestä toiseen.

      Poista
  2. Uskaltaisikohan kirjakauppaa :) puutarhakirjat kyllä houkuttavat. Ensimmäiset siemenluettelot tulivat tännekin tänään, sopivaa pakkaspäivien luettavaa. Vaarallista liukkautta luvassa, toistaiseksi meillä sataa räntää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisin ei tarvitse mennä kirjakauppaan saakka, riittää kun avaa tietokoneen. Ja sitten kun käy hakemassa tilaamiaan kirjoja alekaupasta, mukaan tarttuu lisää kannettavaa. No, voisi sitä rahansa huonompaankin käyttää.

      Poista
  3. Nyt on tosiaan sopiva hetki haaveilla puutarhakirjojen äärellä. Uusia onkin ilmestynyt viime vuoden aikana aika monta. Itse en ole enää ostellut kirjoja omaan hyllyyn, vaan kannan kasapäin kirjastosta. Kirjahylly kun pullistelee liitoksistaan. Pitäisi aina vain laittaa ylös, mistä kirjasta jonkin mielenkiintoisen jutun löysi, kun ei sitä sitten enää löydä kun summamutikassa etsii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kunpa sitä muistaisikin aina laittaa jonkun merkinnän löytäessään kirjoista hyviä vinkkejä. Täällä työhuoneessani minulla on pieni vihko, johon kirjaan blogeista tekemiäni kasvivinkkejä, mutta unohdan vihkon selatessani kirjoja jossain muualla. Kirjastoa minäkin käytän ahkerasti, mutta jotenkin noita puutarhakirjoja on niin kiva hankkia omaankin hyllyyn.

      Poista
  4. Siemenluetteloita on täälläkin selattu, niistä löytyy niin paljon aivan ihania juttuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa nyt osaisi säilyttää malttinsa. Koko ajan on sellainen tunne, että pitäisi päästä pian tilaamaan, vaikka kiirettä ei sentään vielä ole.

      Poista
  5. Teitpä löytöjä:)

    Blogisi uusi ulkoasu näyttää todella mukavalle ja selkeälle! Kuvakollaasi ylhäällä on kaunis.
    Valkoisella taustalla blogin kuvat pääsevät oikeuksiinsa. Vaihtelu virkistää, eikö vaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo! Minäkin tykkään blogini ulkoasusta nyt enemmän. Se on tosiaan selkeämpi.

      Poista
  6. Hieno kirjakasa!

    Noiden siemenluetteloiden lisäksi voi tsekata ainakin Isoäidin kasvit. Paperiversiossa ei ole kuvia, niin ei pääse haaveilemaan liikaa, mutta netissä on. Ja sittenhän on Maatiainen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin aivan Isoäidin kasvit ja Maatiaisen. Kummastakin tulee minulle kyllä postia. Kiitos muistutuksesta.

      Poista
  7. Oi, ihana kirjapino!
    Tutkiskelin itsekin tänään puutarhakirjojani, ajattelin tehdä niistä postauksen ja Turun reissun ostoksista ja havualuesuunnitelmista.....nyt on jotenkin niin paljon projekteja, että loppujen lopuksi ei tule mistään valmista!
    http://www.lifelike.fi/index.php, googlaapa tuo osoite, olen tekemässä sinne tilausta. Olen muutaman kerran tilannut ja ollut tyytyväinen. Siellä on ihania vähän erikoisempiakin siemeniä saatavana. Ja kaikkea muutakin mukavaa. On vielä suomalainen yritys, tästä melkein naapurista, Luvialta.
    Meilläkään ei vielä talvi tullut, vähän satoi räntää ja sitten vettä, nyt näyttää mittari -0.0, joten seuraavaksi varmaan sataa taas räntää.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täällä on pakkasta ja lunta sataa ajoittain runsaastikin. Kävimme lenkillä ja ilma oli ihanan raikasta. Kyllä tuntui mukavalta noiden märkien päivien jlkeen.
      Täytyypä käydä vilkaisemassa tuota luvialaista firmaa. Kiitos vinkistä.

      Poista
  8. Ihana kirjapino!!!! Niissä riittää selaamista :) Itselleni tuli viime viikolla JoySeedsin siemenluettelo, lisäksi olen tilannut siemeniä Seemnemaailm:sta. Harmi, ettei heillä ole kuvastoa/ luetteloa, koska niitä on mukavampi selata kuin lukea tietokoneen ruudulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on helpompi tehdä esivalintaa ihan käsissä selailtavasta luettelosta, mutta käyhän se netissäkin.

      Poista
  9. Monenlaista kirjaahan olet löytänyt. Tuo Villiä virkkausta on kyllä mun lemppari ja itse asiassa olen alkanutkin tekemään tilkkutäkkiä mitä erilaisemmilla kuvioilla. Kannattaa tosiaankin käydä katsastamassa tuo Suomenlahden toisella puolella oleva siemenkauppa http://www.seemnemaailm.ee/fin/ ja toinen josta ostin oli http://www.siemenkauppa.com/ . Katsotaan löytääkö siemenet perille rapakon toiselta puolelta. Ilmottelen sitten blogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villiä virkkausta tuntuu hyvältä kirjalta. Paljon selkeitä ohjeita.
      Löysin eilen tuon virolaisen siemenkaupan ja kävin jo katsastamassa tarjontaa. Kiva, jos kerrot kokemuksistasi.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Totta, kirjoja ei voi vastustaa. Katsoin eilen telkusta ranskalaisen elokuvan "Päivä Margueritten kanssa", jossa äitisuhdettaan sureva aikamiespoika tutustui puistossa vanhaan rouvaan, joka opetti pojan lukemaan ja rakastamaan kirjoja. Vähäeleinen leffa, jossa kirjoilla oli suuri merkitys ja joka myös liikutti muillakin tavoin.

      Poista
  11. Sun kirjasaaliisi on todella monipuolinen. Noiden lukemisessa ja töiden toteutuksessa vierähtää eräskin tovi.

    VastaaPoista
  12. Hei,
    nyt en ostanut alesta yhtään kirjaa, mutta täältä sivultasi sain monta linkkiä siemenluetteloihin.
    Vähitellen tässä alkaa minuakin jo kevätaskareet kiinnostamaan.
    Olet onnistunut hyvin blogisi ulkoasun suhteen, selkeä ja luettava.
    Juusolle terkut.........

    VastaaPoista
  13. Minäkin selaan mieluummin kirjoja! Impecta.se on aika monipuolinen siemenkauppa. Google chrome kääntää sivut automaattisesti. Siemenpussit ovat edullisempia kuin kotimaisissa.

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!