tiistai 7. tammikuuta 2014

Arkista jorinaa tunnustuksen ohessa


 

Kiitän lämpimästi saamastani tunnustuksesta, jonka sain Tylsä Mörökölli -blgista.


Istun ihan luvattoman paljon tietokoneen ja työpöydän ääressä. Se ei tee hyvää selälle eikä vatsalihaksille. Paras apu tilanteeseen tietenkin olisi lisätä liikuntaa ja vähentää syömistä. Kun nyt kuitenkin tietokoneen ääressä täytyy ajoittain istua, päätin pitkän harkinnan jälkeen ostaa apteekista oheisen kuvan laisen "tasapainotyynyn". Pakkauksessa oli dvd, jonka esittelemien ohjeiden avulla tuota tyynyä voi käyttää lukuisin eri tavoin, mutta toistaiseksi minulle riittää tasapainoiluharjoitukset istuen.


Välillä voin toki siirtää tyynyn lattialle ja käyttää sitä hierovana jalkatukena, jolloin se aktivoi jalkaterien, nilkkojen, pohkeiden ja säärien verenkiertoa. Yleensä tällaiset vempeleet tuppaavat muutaman ensikerran jälkeen jäämään kaappien kätköihin, josta ne sitten kiikutetaan kirpparille tai kierrätyskeskukseen. Tasapainotyynyni maksoi vain 22 euroa, joten kovin suuri tappio ei synny, jos se osoittautuu turhaksi. Tosin tämä tuntuu aika mukavalta takamuksen alla, eikä vaadi mitään erityisiä esivalmisteluja. Ehkä tyyny hyvinkin jää pidempään käyttöön.


Eilen valmistui neljännet sukat ja tänään oli pakko polkaista uudemman kerran lankakauppaan. Ruskea näyttää olevan out-väri, sillä löysin vain vaaleaa beigeä. Selasin useamman nettikaupankin, mutta aika vähän on ruskean sävyissä tarjontaa. Novitan verkkokaupassa olisi ollut 7veljestä ruskeana, vaan heidän maksuvalikoimaansa ei sisälly minun verkkopankkiani. Laitoin siitä asiakaspalautetta, millä tuskin on kovin nopeaa vaikutusta - jos ollenkaan.


Ulkona jatkuu vesisade. Ei edes mitään tihkua vaan ihan kunnon kasteleva lorina. No, apteekissa kertoivat, että tulevaksi viikonvaihteeksi on tänne eteläänkin luvassa yli 10 asteen pakkasia. Vähempikin näin alkuun riittäisi, mutta siihen ei kai meikäläisellä ole juurikaan vaikutusmahdollisuuksia.

Eilen kävin kurkkaamassa lehtikompostin taakse, mikä siellä niin nätisti vihertää. Vuorenkilpihän se siellä pukkaa uusia taimia. Muistan kipanneeni kompostin taakse kärryllisen kukkapenkin laajennuksessa ja perkauksessa kertynyttä maata. Vuorenkilpeä minulla on niin monessa paikassa, etten aina jaksa jokaista juurenpalaa kerätä talteen. Ihan kiva löytää uusia taimia näin yllättäen, mutta samalla tulin ajatelleeksi, että juuri tällä tavoin leviävät myös monet haittakasvit kotipuutarhojen ulkopuolelle. Pitänee siis jatkossa olla huolellisempi sen suhteen, mitä kompostin ulkopuolelle kippaa.


Ja juuri äsken kuulin radiosta tuoreimman sääennustuksen seuraavalle kolmelle kuukaudelle ja se kuuluu näin:

Läntisen Uudenmaan säämies, Pohjan Hessu eli Heikki Malmström, on omien havaintojensa perusteella ennustanut vuodenaikojen säätä Ylen läntisen ja Ylen aikaisen radioaalloilla jo vuosia.

Uusimman ennusteen Hessu antaa tammikuusta maaliskuun loppuun. Miehen mukaan arviot ovat osuneet parhaiten kohdalleen ennustamalla kolme kuukautta kerrallaan.
Ensi viikonlopun yli 10 miinusastetta ei ole vielä talven jatkuva pakkanen vaan Pohjan Hessu povaa lämpöasteita vielä tammikuun puolivälin paikkeilla.
- Kuun viimeisen viikon aikana tulee pakkasta ja lunta jonkin verran.

Helmikuusta tulee Hessun mukaan talven kylmin kuukausi ja yli 20 asteen pakkasia mitataan etelässä lähes joka päivä.
- Aina välillä saadaan pikkuisen lunta, mutta varsinainen talven lumi tulee maaliskuun alkupuolella.
Lumimääräksi Hessu ennustaa vain korkeintaan kolmeakymmentä senttimetriä.
- Kevät tulee aika aikaisin. Lunta on vähemmän, aurinko paistaa penkkaan ja lumi sulaa siitä nopeasti pois. Maaliskuun loppuun mennessä alkaa kukkia leskenlehtiä, Pohjan Hessu ennustaa. 

Metsissä, pelloilla ja varjoissa lumi toki pysyy, vaikka maaliskuun loppupuoleta onkin tulossa melko aurinkoinen. Seuraavaa ennustetta säämies Heikki Malmström lupaa huhtikuun alussa.

* * *
Muutin vähän blogini ilmettä. Kertokaa, jos joku näyttää kummalliselta. Siis oudosti kummalliselta tai jos joku ei näy ollenkaan. Ihan ei nämä asetukset näköjään aina mene siten, kuin kuvittelisi.
 

8 kommenttia:

 1. Kiitos tuosta tasapainotyyny-vinkistä, aoin sijoittaa tuon 22€ ja uskon tämän tuomaan parempaan oloon!
  Piikkimatto siirtyi kaapin kätköihin mutta siitä en aio kuitenkaan luopua!
  Vuorenkilpi on sentään hyvin kesy verrattuna vaikkapa jättipalsamiin!
  Täälläpäin ennustaa säitä Maatiaiskissa Rilli. Hyvin on ennustanutkin isäntänsä kanssa, saaneet jopa palkintoja yhteistyöstään ja ennustustaidoistaan!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää blogi, sukat ja tasapainotyyny. Kerrohan kuukauden kuluttua mitkä on tyynytuntemukset.

  Kasvit lilluvat vedessä ja jos tähän lykätään pakkanen päälle ilman lunta, niin tuskin ainakaan peikonpähkinäni selviää. Vuorenkilpi on kiitollinen kasvi. Mun pitää haalia sitä lisää, kun on isoja alueita, jotka pitää peittää ja vuorenkilpi kasvaa melkeinpä missä vaan.

  VastaaPoista
 3. Kyllä minulle ainakin tuo Pohjan Hessun 'lupaama' talvi kelpaa :) Ei kuulosta pahalta ollenkaan, kunhan maahan jää sopivasti lunta ennen helmikuun pakkasia.

  Kivat sukat!

  VastaaPoista
 4. Hyvin on selkeä blogi ja kivat yläkuvat :) Niin onkin pakkasia luvattu loppuviikoksi, no katotaan mitä tulee.

  VastaaPoista
 5. tasapainotyyny kuulostaa näppärältä!

  saa nähdä, miten talvi etenee...

  VastaaPoista
 6. Heh, oli hyvä että törmäsin tuohon tunnustusmerkkiin, muistin nyt laittaa sen itsekin esille, joskaan ei muista yhtään keiltä se tuli, voih..
  Mut asiaan, tuohan on kätsä tyyny. Istuen jumppajumputi.
  Mä oon kans pannu merkille tuon kasvien karkaamisen. Hirvittää kun metsä tontin laidoilla on täynnä mitä kummallisimpia pihakasveja, ihme että niin ne vain siellä kasvaa!
  Me muuten ei kaivat pakkasia ei sit yhtään. Me haaveillaan alotta puutarhahommat. Nyt. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo sun banneri :) Oispa kiva osata tehä tuommone kollaasityyppinen juttu...ihanaa viherrystä sun kompostin huudeillakin. Täällä on satanut vettä koko päivän...edelleenkään en pakkasia kaipaa,mulle käy kyllä tämmönen talvi vaihteen vuoksi ;) Kiva jumppalätty!

  VastaaPoista
 8. Onnea tunnustuksesta. Se on tosi tietokoneella istutaan paljon kyllä lihakset siitä kärsii.
  Itteään pitäis kiusata enemmänkin . Hyvää torstaita

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!