maanantai 19. toukokuuta 2014

Lämpöinen tervehdys aurinkoisesta puutarhasta


Niin on kiirettä mullassa möyriessä ja kaikkien kasvien kanssa touhutessa, ettei pahemmin ehdi bloginkaan kanssa seurustella. Hienompia toukokuun säitä ei voisi toivoa, joten jatketaan möyrimistä ja muistetaan siinä ohessa myös nautiskella lämmöstä ja auringosta.

 

14 kommenttia:

 1. Möyritty on täälläkin, välillä pitää olla sisälläkin ja juoda jotain. Muuten alkaa heikottaa. Mulla alkoi jo päähän koskea, ja tuntui että aurinkoa on saanut tarpeeksi. Niinpä saan olla koneella loppuillan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juominen pitäisikin muistaa. On vain niin vaikea malttaa lähteä kesken hommien sisälle.

   Poista
 2. Sama juttu, kaikki vapaahetket viettää mieluusti ulkona puutarhassa. Rankan lapioimisen vastapainona istuskelen ulkona kuistilla linnunlaulusta nauttien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaisin on niin upea ääni- ja tuoksumaailma, että siitä pitäisi muistaa myös nauttia.

   Poista
 3. Totta. Ollut hieno möyrimistoukokuu. Tänään oli kyllä jo liian hieno ilma. Liika lämpö on liikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian kuumassa ei enää jaksa mitään tehdä. Pitäisi varmaan mennä Juuson viereen ruusupuskan juureen köllöttämään.

   Poista
 4. Sama täällä, sama täällä. Lakkasin päivällä kynnet, kun huomenna on menoa ja päivällä oli jo +30 astetta, nyt runtäilin sekä kastelemassa että kitkemässä koko illan ja kynnet ovat pahassa kunnossa. Toiset osaa tehdä hansikkailla, mutta minun pitää saada koskea kasvia.

  Jäätee on ollut tänään kova sana;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei niistä hanskoistakaan ole iloa. Laitoin kerran itselleni oikein hienot tekokynnet ja menin sitten vieraisille lähtöä odottaessani pihalle katselemaan. Älysin ottaa hanskat mukaan, mutta miten se nyppiminen jälleen kerran jäi päälle ja lopulta kaivoin niitä tekokynsiä hanskoista. Lakkaan aika harvoin kynsiäni yksistään jo siitä syystä, että unohdan olla fiininä ja saan lakat alta aikayksikön rullalle. Etenkin näin puutarha-aikaan.

   Poista
 5. Sama virsi. Tänään on ollut pakko olla sisätiloissa ukkoselta ja vesisateelta suojassa. Mutta eihän sitä oo saanu blogattuakaan kun on tietokone pitänyt olla irti seinästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ukkonen on oikeastaan vain kierrellyt kauempana, mutta silloin ei kyllä viitsi tietsikkaa aukaista. Muutama vuosi sitten ukkonan rikkoi laitteita, kun ei otettu ajoissa töpseleitä pois.

   Poista
 6. Kyllä näin toukokuussa blogit ja tietokoneet jäävät pakostakin hyvin vähälle huomiolle! Juuri nyt olisi vaikka mitä kivaa ja mielenkiintoista blogattavaa, mutta millään ei aika riitä!
  Töissäkin kiirettä riittää nyt kun ilmat lämpenivät, illalla tietää olleensa päivän töissä.....
  Ihanaa toukokuuta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Onneksi näitä puutarhajuttuja voi kerrata sitten syksyn pimeydessä. Tärkeintä on nyt nauttia lämmöstä ja kaikesta ulkona kasvavasta.

   Poista
 7. Ihanaa, kun tuli viimein lämmin! Alkukuu oli kuin jääkausi, siltä välillä tuntui. Parasta aikaa on tämä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä lämpö tuntuu ihanalta, vaikka helteisimmillä hetkillä ei paljon mitään jaksa tehdäkään. Saahan sitä taas talvella palella ihan riittävästi.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!