torstai 1. tammikuuta 2015

Edessä uusi puutarhavuosi

Pupupolkuja metsässä
Oheiset kuvat on otettu maanantaina 29.12., jolloin meillä paukkui liki 20 asteen pakkanen. Aurinko paistoi metsän takaa viimeisiä säteitään ja minulle tuli kiire ikuistaa muutamia lumisia kuvia kuunneltuani radiosta ennusteita uudenvuoden sateista.

Puput kulkevat näköjään aina samoja polkuja.
Pienilläkin puilla on pitkä varjo

Pakkashanki kimaltelee
Kuusenkoristeet matkalla kellariin

Joulu tuli ja meni ilman, että siihen ehti kunnolla tarttua. Niinpä olen jo korjannut suurimman osan joulukoristeistakin pois. Tänään lähti kuusi ja jouluisimmat valoasetelmat. Huomenna on tarkoitus imuroida viimeisetkin pölyt edelliseltä vuodelta.

Myös uuden vuoden vastaanottaminen kutistui vanhuksia jeesatessa ja vasta Illaksi ehdimme omaan kotiin. Naapurien rakettipauketta kuunnellessa korkkasimme viinipullon.
Juuso-ressukka pelkäsi ilotulitusta niin paljon, että vietti suurimman osan illasta sängyn alla. Sieltä se sitten puoli yhden aikaan kömpi sohvalle viereeni kovin hellyydenkipeänä saamaan vuoden 2015 ensimmäiset rapsutukset.

Edelleen meillä on pihassa jonkin verran lunta, mutta lämpöasteet ovat saaneet pinnan vajoamaan ja paikoin hiekkakäytävät ovat näkyvillä. 


Vaikka tiedän edessä olevan lumisia ja kylmiä päiviä, ajatus on jo tulevassa keväässä. Jotenkin on ihan huikean innostunut olo valon lisääntymisestä ja ajatuksesta, että kaikki ihana kesäinen on taas lähestymässä. Puutarhaihmisen elämä on kyllä ihmeellistä. Aina on jotain mielenkiintoista odotettavaa.

Näissä mietteissä.
Onnellista puutarhavuotta 2015 kaikille!


32 kommenttia:

 1. Minäkin olen tosissani miettinyt, että voiko tuo lisääntynyt valon määrä aiheuttaa sen, että ajatukset meinaa pyöriä jo jatkuvasti tulevassa kesässä ja suunnitelmissa. Tuntuu vaan lapselliselta, eihän se valon määrä nyt niin paljon ole ehtinyt lisääntyä, mutta kuitenkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä ihmiselle riittää tieto valon määrän lisääntymisestä ja hän alkaa suhtautua elämään positiivisemmin.

   Poista
 2. Miten mukava katsoa kuvia joissa aurinko paistaa :) Hauskoja nuo pupujen polut.
  Meillä ei paljoa joulua laitettukkaan, kun olimme suurimman osa pois kotoa, täytynee tulevana viikonloppuna ottaa ne vähäisetkin pois.
  Puutarhaihmisille taitaa tulla joka vuosi uusia houkutuksia kokeiltavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta uuden kesän saapuminen on jo houkutus sinänsä.

   Poista
 3. Voi pientä Juuso-nuppua, onneksi löysi tutun ja turvallisen mammansa sohvalta myöhemmin. Harmittaa ne raketit, ihan turhaa, eläimet pelkää ja sitten vielä kaikki ne silmävauriot!
  Tosi hyvin sanot tuon, että intoa riittää, kun kevät alkaa lähestyä ja kaikki se uusi ja ihmeellinen, ja myös sama vanha mutta joka vuosi yhtä ihmeellinen elämän herääminen ja kasvu.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso on jo tyystin unohtanut uudenvuoden kärsimyksensä. Onneksi moista pauketta on vain kerran vuodessa.

   Poista
 4. Onnellista vuotta 2015 sinullekin. Täälläkin sain nauttia muutaman päivän lumesta, nyt se on jo sellaista ikävä sohjoa ja loppuviikosta kauhea jäätikkö. Toivottavasti tulee pian kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään sataa vettä aivan kaatamalla. Ollaan jo kaksi päivää lähempänä uutta kesää.

   Poista
 5. Aivan niin, puutarhaihmisillä on aina jotain odotettavaa. Osuvasti sanottu tuo :)
  Ihanaa puutarhavuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Olenkin jo ihan malttamaton uutta kesää odotellessani.

   Poista
 6. Siellä on pupujussit menneet tassulittaa! Voi Juusoa, meidänkin Nöpö pelkää pauketta. Jaksan vain aina ihmetellä kun täällä maallakin paukkuu niin paljon ja monta päivää, missähän on vanhempien vastuu ja oikeesti kuka haluaa heitellä seteleitä taivaalle, ei mulla ainakaan siihen varaa ole kun raketin hinnalla saisi jo monta taimea ja niistä sentään on iloa ja kauan.

  Kevään odotus ja seuraaminen saa puutarhaihmisessä paljon aikaan, odottaa lumensulamista kuin lapsi joulua ja ensimmäiset siemen- ja taimiluettelot ovat aarteita, pienet kolotukset unohtuvat justiinsa!

  Oikein innostavaa puutarhavuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, sanopa muuta. Vuosi vuodelta ymmärrän vähemmän rakettien ampumista ja tuntien paukuttelua. Totisesti rahan ampumista taivaalle.

   Poista
 7. Oikein kukkaisaa uutta puutarhavuotta sinullekin!
  Eilen illalla istuskeltiin kasvarissa kuohuviinin seurassa, tähtisadetikkujen valossa. Monta uutta puutarhasuunnitelmaa jo syntyi siellä istuskellessa.....
  Kissat kulkivat illan matalina mahakarvat maasta viistäen, liittyisin heti uudenvuodenrakettienvastustamisyhdistykseen jos sellainen olisi. Onneksi kissat eivät saaneet kuitenkaan mitään isompia traumoja!
  Meiltä jo häipyivät kaikki lumet. Niin toivoisin vielä kunnon lumipeitettä pariksi kuukaudeksi ja sitten oikein pitkää, lämmintä ja ihanaa kevättä!
  Kevään heräämistä on niin kutkuttavaa odotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Marja!
   Onneksi kissat eivät pitkään vanhoja muistele. Ainakin Juuso oli jo eilen ihan entinen itsensä.
   Tänään sataa silkkaa vettä ja kohta on vähäisetkin lumet pelkkää unta vain. Soisin pienen lumipeitteen puutarhan suojaksi ja maiseman kaunistajaksi. Ja sen jälkeen sinun laillasi sitä lämpöä ja aurinkoa.

   Poista
 8. Viellä kun jaksetaan muutama kuukausi odottaa niin on jo kesä
  Oikein hyvää uutta vuotta ja lämmintä kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Kyllä jaksetaan odottaa.

   Poista
 9. Hyvää puutarhavuotta sinullekin! Keräsitkin aikaisin joulun pois, meillä vielä täysi tohina päällä. Yleensä vasta loppiaisen tai vasta Nuutin päivän kerään tavarat pois.
  Meillä koirat selvisivät hyvin kylältä kuuluvista raketeista, haukkuivat tietenkin, mutta pelkäämistä ei ollut havaittavissa.
  Kevään odotus alkaa olla jokaisella mielessä ja pitenevät päivät saavat meidät hullaantumaan kylvötöihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä meilläkin on joulu ollut vähintään loppiaiseen, mutta tänä vuonna se sai mennä. Kynttilöitä polttelen edelleen ja joulukukat piristävät yhä kauniina.

   Poista
 10. Kiitos samoin. Lauhaa on täälläkin, plussan puolella, lumet tippuu puista. Onneksi lunta on sen verran ettei sula heti pois. Keväässä on jo mieli täälläkin, tänään tuoksuu jo vienosti keväälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vesisateessa on ihan kevään tuntua, mutta vielähän tuo on harhaa. Lunta saisi tulla puutarhan suojaksi vähäksi aikaa.

   Poista
 11. Ihanaa puutarhavuotta 2015 myös sinulle!
  Tänään oli ihan keväinen fiilis kun räystäiltä tippui vesi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, tänään räystäiltä tulee vettä enemmänkin kuin vain tippumalla.

   Poista
 12. Minä olen myös aivan kevättunnelmissa, nurmikko vihertää taas. Inhoan rakettien pauketta, joka jatkui täällä kuudesta kello yhteen. Nero oli vetäytynyt ulkona henkilökohtaiseen väestösuojaansa ja tuli sisään vasta puoli kaksi yöllä kun paukuttelu viimein laantui. Superhienoa puutarhavuotta sinullkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli varsinainen tykistökeskitys kuudesta yöyhteen. Sateen vuoksi en ole käynyt katsomassa, millaista sotkua ympäristössä on. Viime vuonna sai metsästäkin raahata rakettiroskia pitkin kevättä.
   Mutta nyt mennään kohisten kohti kevättä ja kesää.

   Poista
 13. Oih! Olin aivan myyty tuon "Pienilläkin puilla on pitkä varjo" kuvan edessä, sopii myös elämänasenteeksi...

  Onnellista vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, minustakin nuo pitkät varjot saivat minikokoiset kuuset näyttämään huomattavasti suuremmilta. Tuo voisi tosiaan olla hyvä elämänasenne.

   Poista
 14. Ihanan kauniita lumikuvia. Olet kuitenkin oikeassa, mieli on kääntynyt jo kevään suuntaan. Ehkä silti vähän hiihtokelejä vielä saataisiin vesisateen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vähäksi aikaa soisi lumisen maiseman. Se suojaisi puutarhaakin paremmin kuin tämä vesisade.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!