tiistai 26. toukokuuta 2015

Pihalle palaa eukkosen mieli...

Kotkansiipi päältä

Kesä on selvästi tullut. Tänään juotiin aamukahvit pihalla - ei kylläkään ihan paitahihasilla. Käki on kukkunut monena iltana ja pääskysetkin lentelevät korkeuksissa. Räkättirastailla taitaa jo olla ensimmäiset poikaset opastettavina, kun Juuson kanssa ei enää metsikössä ihan joka paikkaan ilman räkättien pontevaa vastustusta voi mennä.

Kotkansiipi sivusta

Nyt on pari päivää vapaata omaishoidosta ja muistakin menoista, joten pihamaalle on taas kiire. Tai kiire ja kiire. Siellä on yksinkertaisesti niin huikean kiva puuhata, ettei millään tahtoisi sisällä aikaa viettää. Kotihommat tulee tehtyä vähän sinne päin, mutta ehtiihän sitä taas paikkoja puunailla talvellakin.

Kotkansiipilapsonen nojaa kompostiin

Nautiskelkaa tästä kevään viimeisestä viikosta. Maanantaina siirrymme sitten virallisesti kesään, ainakin allakan mukaan. Kaikki kiva odottaa pihalla, joten heippa taas vähäksi aikaa.
 

34 kommenttia:

 1. Nyt ei todellakaan voi olla muuta kuin ihanasti pihalla<3

  Meillä taitaa olla sekä hiirenporrasta että kotkansiipeä, kun on tuo lehtokin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saniaiset ovat kyllä komeita kasveja. Yhden kompostiin viereen kasvaneen kaivoin pari päivää sitten ruukkuun ja laitoin varjoisaan sisäänkäyntiin. Siirrän sitten syksyllä jonnekin sopivaan paikkaan puutarhaan. Näin kuvan, jossa kotkansiipi oli kesäkukkana purkissa ja se oli hieno. Päätin kokeilla.

   Poista
 2. Hauska kuvakulma ensimmäisessä kuvassa. :) Nyt "pitää" olla pihalla aina kun voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vähän silloinkin, kun ei oikein voisi.

   Poista
 3. Kaunis tuo ensimmäinen kuva, kuin kaleidoskooppi! Nyt on tosiaan hyvä aika puutarhastelulle, kun ilmakin on sopivan viileä eikä helle vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, helteellä ei jaksaisi tehdä yhtään mitään.

   Poista
 4. On noi Kotkansiivet vaan nättei.

  VastaaPoista
 5. Sama tällä eukkosella ;) Minulla on viimeinen toipilasviikko menossa, joten olen jo hiukan enemmän puuhaillut pihalla, edelleen ihan kevyesti vain varmuuden vuoksi.

  Hauskan näköinen tuo kotkansiipi uudesta kuvakulmasta katsottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan vaikeaa olla toipilaana, kun yleensä silloin näkee kaikkea tekemätöntä ympärillään. Ota nyt kuitenkin varovasti, ettei toipilasaika turhaan pitene.

   Poista
 6. Pihalla on kiva puuhata, toisaalta kevät on tuonut sen verran piristystä muutenkin, että tekis mieli siivotakin kaikkia paikkoja...jos vaan on vapaata.Tänään olin vaihteeksi töissä, niin olin niin väsynyt kotiin tultua, että en jaksanut edes lämmittää valmis ruokaa enkä syödä, ennen kuin olin ottanut nokoset... Kyllä on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työ vaatii veronsa, oli se sitten pakollista tai vapaaehtoista. Kumma kyllä, puutarhatöistä tulee kankeaksi, mutta seuraavana aamuna ei mikään pidättele. Ei edes se kankeus - ainakaan pitkään.

   Poista
 7. Mulla riittää pihapuuhia niin kotona kuin työpaikallakin. Niin malttamattomana odottaa lämpimämpiä kelejä, vaan kylläpä sitä tihkusateessakin tarkenee kun heiluttaa talikkoa ja lapiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateessa touhutessani totean aina, että ulkoilu säässä kuin säässä on vain pukeutumiskysymys. Tosin silmälasien kanssa sateessa työskentely ei ihan helppoa ole, kun kukaan ei ole vielä keksinyt pyyhkijänsulkia silmälaseihin.

   Poista
 8. Kotihommat tosiaan vähän sinnepäin, kun sisälle ei kerkiä ;) Räksät räksättää, pääskysiä olen nähnyt, mutta käen kukunta uupuu listalta. Kotkansiipi on hieno kasvi, jos mulla olis lääniä, laittaisin saniaisenmetsän johonkin.

  VastaaPoista
 9. Töiden jälkeen ei tänään huvittanut mennä parvekkeelle jatkamaan kesäkukkaistutusten tekoa, sillä taivas on harmaa ja sadetta on riittänyt jo usean tunnin ajaksi. No, ehkä huomenna sitten...Hauskaa puutarha- ja kevätviikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 10. Joo nyt ulkoilaan ja puuhaillaan kun voidaan. Eilen vierähti kello reippaasti yli puolen yön kun tulin sisälle...tuli jo hämärää

  VastaaPoista
 11. Pihalla on nyt ihan liikaa kivaa, aika loppuu väkisin kesken kuten se taitaa tehdä joka kevät.

  VastaaPoista
 12. Nyt tarttis puutarhuri päivään kyllä puolet lisää tunteja. Töissä käyminenkin haittaa harrastusta...

  VastaaPoista
 13. Pihalla aika hurahtaa huomaamatta:)

  VastaaPoista
 14. Jep, kesä on tullut. Odottelenkin jo vapaapäiviä, jotta pääsen kunnolla asennoitumaan puutarhahommiin ;)
  Hyvä kuvakulma ekassa kuvassa, oikein hieno otos!

  VastaaPoista
 15. Mulla on myös suunnitelmana laittaa kotkansiipiä ruukkuihin, mutta kun haluaisin isot betoniruukut niin vähän kestää prosessi. Ajattelin käytävälle laittaa pohjattoman ruukun, niin voi talvehtia. Ja sisäänkäyntiin sitten vihreyttä tuomaan kivetykselle kans. Saniaisten muoto on jotenkin mystinen, pikkuisesta kiemurasta suuruuteen.

  VastaaPoista
 16. Tykkään niin kotkansiivestä, eka kuva on tosi hieno.
  Ei kannatakaan yhtään uhrata aikaa sisällä. Minäkin yritän delegoida sisätöitä lapsille, että äiti saisi olla vaan ulkona tosi tärkeissä ja kiireellisissä töissä. :)

  VastaaPoista
 17. Joo, sisätilat kaipaavat siistimistä. Pihalta ei malta sisään tullakaan, kun sinne kerrankin pääsee.

  VastaaPoista
 18. Ai kesäkö? Huh no niin tietysti. On kyllä kuvattu täälläkin joka kukka ja moneen kertaan, en tiedä mihin ne kuvat laitan. Kohta on koneenkin muisti täynnä.
  Mulla on monessa paikassa kotkansiipiä, niin toiset aukeaa aiemmin ja toiset, viileämmässä ovat vielä pieniä. Mutta kauniita ne on :)

  VastaaPoista
 19. Nyt kannattaa nauttia puutarhasta!

  VastaaPoista
 20. oikein hyvää nautinnollista kesää sinne teille.
  Mekin nautitaan puutarhasta.

  VastaaPoista
 21. Mahtavat kotkansiipikuvat! Piha taitaa kutsua näinä päivinä monia puutarhablogien pitäjiä, lieneekö aikaa verkossa luuhailuun kellään? Hyviä pihahetkiä!

  Sini K.
  joka kurkkii nopeasti muiden puutarhojen kuulumisia, ihan vaan hetken ennen kuin rientää taas pihalle
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 22. Hienot kuvat kotkansiivistä, tuo idea istuttaa saniainen ruukkuun tuntuu aika jännältä. Taidankin kokeilla, minulla on mielestäni sopiva ruukku juuri tähän tarkoitukseen.
  Tänäänkin oli täällä oikein kesäinen päivä ja toivottavasti myös huomenna.

  VastaaPoista
 23. Räkätit ovat kyllä riesa, meillä ei kissat uskalla ulos ollenkaan, kun jo oven avauduttua alkaa ohisyöksyt. Itse saa vielä onneksi olla rauhassa. Saniaiset ovat kauniita! Kivaa puutarhasteluaikaa =)

  VastaaPoista
 24. Usein minäkin ihailen tuon kotkansiiven rytmikästä piirtoa!

  VastaaPoista
 25. Nyt aika kuluisi rattoisasti pihalla, vähän pitää kyllä leipätyötäkin tehdä välillä. Meidän räkätit ovat kiltimpiä, eivät kauheasti hyökkäile paitsi varislintujen kimppuun. Sisätilat saavat nyt odotella siivoojaa, tärkeimmät asiat ensin :)

  VastaaPoista
 26. Ylimpänä ihana kuva tuosta kotkansiivestä! Kyllä tämä alkaa jo tuntua kesältä!

  VastaaPoista
 27. Pari viimeistä päivää ovat kyllä jo hiukan enteilleet kesän tuloa,onneksi niin :) Just aamulla ajattelin,että voi hirvitys,kun on kämppä jäänyt ihan kakkoseksi kaikkien muiden mieluisampien puuhien mennessä edelle...noo;tuleehan noita sadepäiviäkin vielä.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!