sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Sinä loukkasit minua -kampanja

http://4.bp.blogspot.com/-JIVYWXVoKN4/VWDEEgUxtAI/AAAAAAAAFSg/bRJsGLtzzJE/s1600/Negateksti5.jpg

Maarit Garden Of My Dreams -blogista jatkaa Tipulassa -blogissa aloitettua "Sinä loukkasit minua" kampanjaa. Kuten Maarit sanoi, en minäkään täällä puutarhablogien maailmassa ole törmännyt tahalliseen tai edes tahattomaan loukkaamiseen. Päinvastoin. Kaikkien ihanien kukkien keskuudessa tuntuu olevan pelkästään mukavia ihmisiä. Täällä kannustetaan ja iloitaan ja surraankin yhdessä.

Seuraan aika vähän muita, kuin puutarhablogeja. Sen sijaan luen paljon uutisia ja muita sivuja netissä ja niissä kyllä on ajoittain hyvinkin ilkeitä kannanottoja. Aivan kuin ihmiset olisivat unohtaneet vähäisimmätkin käyttäytymyssäännöt ja kuvittelevat, että netissä kaikki on luvallista. Joskus suorastaan pelottaa, miten paljon vihaa ja ilkeyttä ihmisiin mahtuu ja miten jotkut ottavat vapauksia suoltaa ihan mitä tahansa julkisuuteen.

Meistä jokainen voi omalta osaltaan välttää toisten loukkaamista. Miksi pahoittaa toisen mieli. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ollaan mieluummin vaikka hiljaa. 

* * *

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?
"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"
Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Alusta loppuun  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  Ave Katriina  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää hetkessä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Erin Linnea  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Garden Of My Dreams  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  Kaiken takana on äiti.  -  Kat von Yvon  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kolme pientä porsasta  -  Kommammaa  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  MammaMiia  -  Mansikkatilan mailla  -  Marika's  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My fairytale  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Petran; Minä ja me  -  Piaeliina  -  Pieni Lintu  -  Pieni Hento Ote  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  - Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Ruusun tuhkaa  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Style and jewels  -  Syvältä  -  Taloni maalla  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thinking out of the box  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Villa Tuta  -  Vähäx vaikeeta?  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  Virtuaali Moleskine  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää
 
* * *
 
Tästä pääset mukaan Tipulan kampanjaan. Kopioi yllä oleva teksti (tähdistä tähtiin) tai kirjoita oma kannanottosi ja julkaise postaus blogissasi. Muista laittaa Tipulassa -blogiin kommentti, että olet mukana kampanjassa. Hän lisää blogisi luetteloon.
 

8 kommenttia:

 1. Hienoa, että lähdit mukaan kampanjaan. Minäkin olen törmännyt ilkeisiin kommentteihin uutis-sivustojen kommenteissa. Mukavaa sunnuntai illan jatkoa ja hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Minä jaksan ihmetellä, mikä on se juttu, joka saa ihmisen menettämään luontaiset käyttäytymistavat netissä. Jossain lehdessä oli neuvo, että kun kirjoittaa nettiin, pitää kirjoittaa vain sellaista ja siten, miten sen sanoisi toiselle kasvokkain. Näin yleensä säilyy hyvä käytös. Ihan oma lukunsa ovat ne pahoinvoivat, jotka purkavat itseään muita loukaten monilla forumeilla ja vaikka myös kasvokkain.

  <3

  VastaaPoista
 3. Minäkään en ole huomannut ilkeitä kommentteja puutarhablogeissa. Minusta me osaamme iloita myös muiden onnistumisista ja surra yhdessä, kun siihen on aihetta.
  Monesta meistä on tullut ihan ystäviä, vaikka ei kauheasti henkilökohtaisista asioista puhutakaan.
  Minä olen ainakin niin onnellinen tästä blogimaailman ystävyydestä ja asioiden jakamisesta! <3
  Olen toki kuullut kuinka ilkeää voi olla blogimaailmassakin. Toivotaan, että muidenkin aihepiirien blogitkin tai lähinnä kommentoijat voisivat ymmärtää; ettei toisten onnistumiset ja ilot ole itseltä pois.

  VastaaPoista
 4. Hyvä kampanja, mukava että lähdit mukaan. Hyvän asian puolesta kannattaa. Ihmisten sanat satuttaa yllättävästi, eikä ehkä itse sanoja ehkä ymmärräkään sitä. No maailmaan mahtuu niin monenlaista mielensä pahoittajaa. Luin vasta artikkelin aiheesta miten netissä kunnioitetaan loukkaamatta toista kommentoinnella mm.

  VastaaPoista
 5. Puutarhablogeissa on kyllä niin ihania ihmisiä <3 En ole koskaan törmännyt negatiiviseen kommenttiin 4 vuoden aikana.

  VastaaPoista
 6. Puutarhablogeissa en ole onneksi koskaan törmännyt ilkeisiin kommetteihin. Kirjailijana olen kyllä saanut todella ilkeitä kommentteja, ja toimittajamieheni on saanut työnsä vuoksi jopa tappouhkauksia.

  VastaaPoista
 7. Hienoa kun lähdit mukaan kampanjaan between! ilkeily ja toisen tahallinen loukkaaminen ei todellakaan kuulu blogistaniaan, siitä saa ihan tarpeeksi kokea muualla.

  VastaaPoista
 8. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :) Tosiaankin blogien lisäksi (iltapäivä)lehtien kommenteissa voi törmätä vaikka mihin! Ne ovat ihan oma lukunsa ja mielenkiintoisia sikäli, että niissä useimmat kommentoivat omalla nimellään uutisia ja tapahtumia. Mä luulen, etteivät läheskään kaikki edes hoksaa, kuinka julkinen heidän kirjoittamansa kommentti todella on.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!