perjantai 28. elokuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä


Elokuun viimeinen viikonloppu on alkamassa. Ulkona sataa taukoamatta. Ei kaatosadetta, mutta sadetta, joka kastelee. Vielä muutamaksi päiväksi on luvattu lämmintä ja välillä aurinkoistakin. Erään lehden mukaan kesä päättyy ensi viikolla.


Elokuu on ollut aivan upea. Alkukuusta oli aurinkoista ja lämmintä, mutta siten, että puutarhassa jaksoi touhuta. Sitten tuli helteet, jolloin oli ihan pakko vain istua ja nauttia. Kerrankin tällainen touho malttoi pysyä erossa multahommista ja aika kului dekkarin parissa. Saatoin jopa torkahtaa pihatuoliin. Mikä sen mukavampaa, kuin torkkua auringon lämmittäessä paljaita jalkoja ja perhosten ja sudenkorentojen surratessa lähistöllä.


Elokuun kauniit säät korvasivat monin verroin alkukesän koleuden ja pilvisyyden. Ihmisen muisti on hyvin valikoiva ja näin loppukesään osuneet helteet muuttavat varmasti koko muistikuvan tästä kesästä. En ole syksyn ihminen, en laisinkaan. Rakastan valoa ja lämpöä. Sitä, että ovet ja ikkunat ovat auki pihalle saakka. Tykkään kuljeskella paljain varpain ja vähissä vaatteissa. Tykkään kattaa päiväruoan pihapöydälle ja juoda iltapäiväkahvit ulkona. 

Toivon, ettei lehden uutinen kesän päättymisestä ensi viikolla pidä kirjaimellisesti paikkaansa, vaan saamme nauttia pitkästä ja lämpimästä syksystä. Että pihalla ja puutarhassa voi edelleenkin istua monenlaisen puuhastelun lomassa ja päätteeksi. Ja kun syksy vihdoin päättyy, ryhdyn innokkaasti odottamaan seuraavaa kevättä ja kesää.

Mukavaa viikonloppua teille kaikille ihanille puutarhaihmisille - ja niillekin, jotka eivät itseään puutarhaihmisiksi koe - tasapuolisesti kaikille!
 

14 kommenttia:

 1. Todella hieno elokuu on ollut!
  Eikä se kesä vielä mihinkään lopu, varsinkin iltapäivälehdet ennustavat milloin mitäkin, niiden mukaan kesä loppuu, kun lämpötila laskee muutaman asteen hellerajan alapuolelle.
  Sellainen 20 astetta ja vaikka vähän allekin on mitä mainion kesäsää.
  Syksykin voi olla vaikka kuinka kaunis ja kuulas, tosi lämpiä päiviä, vaikka illat pitenevätkin.
  Juuri nyt täällä paistaa aurinko, ainakin sitruunaperhosia näkyy tuolla nauhuksen kukissa. Mitä kaunein kesäpäivä!
  Mukavaa elokuun viimeistä viikonloppua sinulle ja rapsutuksia Juusolle :)

  VastaaPoista
 2. Minä myös olen todella onnellinen tästä lämpimästä ja aurinkoisesta jaksosta. Kyllä on ollut ihana kesä, vaikka alku ei niin kovin häävi säitten puoleen ollutkaan. Toivotaan että lämmintä vielä riittää.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin sataa tuollaista kastelusadetta, välillä pilvi raottuu hetkeksi ja aurinko paistaa pilvenreunalta! Maa ja kasvit nauttivat! Elokuu on ollut aivan ihanteellinen lomakuu, lämmin, kesää jatkuu, mun syksy alkaa kun kurjet lähtevät, ne tietävät sään muutoksen paljon paremmin kuin säätiedoitus! Sitten alkaa kuulas ja kirpeä syksy, kaunista aikaa sekin!

  Mukavaa Venetsia-viikonloppua! Aurinkoakin paljon :D Ihanat ruusunkukat!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa viikonloppua sinullekin :) - ihanat kukkaset <3

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihania ruusuja sinulla on vielä. Nyt sataa kaatamalla. Hyvää se tekee luonnolle, toivottavasti saadaan sieniäkin. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 6. Lämmintä syksyä tosiaan toivotaan täälläkin, kukkaset alkavat olla harvassa, taitaa olla aika kaivaa lyhdyt ja kynttilät esiin!

  VastaaPoista
 7. Hyvä, että sinäkin maltoit pysähtyä. On se lämpö vain niin ihanaa, kun ei tänä siihen tänä vuonna päässyt kyllästymään.

  VastaaPoista
 8. Ei uskota siihen lehteen, eihän :)
  Kiitos, samoin siulle, toivottaa puoliksi puutarhaihminen :)

  VastaaPoista
 9. Minulle jäi kesä vähän tyngäksi, kun loma osui koleaan kauteen ja työt alkoivat, kun lämpötilamittarin lukemat alkoivat pitkästä aikaa ensimmäisen kerran kakkosella. Töissä oli niin tukalan kuumaa, että työpäivän jälkeen ei riittänyt mehuja enää oikein mihinkään. Onneksi sentään elokuun parina viikonloppuna on saanut nauttia auringosta, lämmöstä, kukista ja perhosista.

  VastaaPoista
 10. Kiitos samoin sinulle. Näin täytyy toivoa että kesää vielä olisi, tai ainakin lämmin ja pitkä syksy.

  VastaaPoista
 11. Hellerajan alitus ei suinkaan lopeta kesää, toivotaan tosiaan lämmintä syksyä eli sellaista syyssäätä, että välillä paistaa ja taas joskus sopivasti hiljalleen satelee.
  Hyvää syyskuun alkua sinulle ja tietysti Juusolle.

  VastaaPoista
 12. Hyvin syksyiseksi muuttui ilma sateen myötä täälläkin, mutta toiveena olisi, niinkuin varmaan meidän kaikkien kohdalla, lämmin, aurinkoinen ja kuulakas syksy.

  VastaaPoista
 13. No joo, vajaa 4 kuukautta jouluun...
  joten kyllä se kesä tästä on hiipumassa. Mutta todentotta, syyskuukin voi olla vielä hieno, mene ja tiedä. Noin ihanat kukat ainakin pitää vielä täysin kesäfiiliksissä!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
 14. Elokuu on kyllä kruunannut kesän. Melkein pääsee alkukesän kylmyys ja sateet unohtumaan.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!