maanantai 28. joulukuuta 2015

Kasvihuoneilmiö


Meiltä on toki hiukan matkaa Kasvihuoneilmiöön, mutta toisinaan tulee niillä seuduilla liikuttua ihan asiankin kanssa ja silloin poikkean yleensä myös Kasvihuoneilmiöön. Viimeisimmästä reissusta on jo muutama kuukausi aikaa, mutta näin vuodenvaihteen tienoilla monella on luppoaikaa, jolloin voi vaikka poiketa turhuuksien torille.

Jos siis liikut vanhaa Turuntietä (moottoritieltä liittymä nro 20 Nummelle) Helsingin ja Salon välillä kannattaa poiketa aivan valtatien vieressä sijaitsevaan Kasvihuoneilmiöön (yhteys- ja lisätiedot tästä). Se on aikamoinen nähtävyys ja siellä aika vierähtää kummasti mitä ihmeellisimpiä tavaroita ja esineitä tutkaillessa.


Paikka on pullollaan tavaraa, joiden välissä ihmiset pujottelevat. Jonkinlainen järjestys tavaroilla on tai on joskus ollut, mutta tietyn esineen etsiminen voi muodostua vaikeaksi. Pieniä esineitä on isompien sisällä, päällä ja niiden ulokkeissa riippumassa.


Osa tavarasta on aidosti vanhaa ja osa uusvanhaa. 


Viikonloppuisin paikalla on yleensä runsaasti väkeä, mutta pysäköintitilaa on hyvin aivan rakennuksen kupeessa, joten se ei ole ongelma.

Kaikenlaisia hahmoja sisälle ja ulos. Pieniä ja suuria. Metallista ja ties mistä.


Purkkia, purnukkaa, lyhtyjä, kukkapurkkeja.


Tuoleja, lipastoja, senkkejä, pöytiä, hyllyjä.


Varsinaisen kasvihuoneen puolella kierrellessä on pakko kosketella kukkia ja perhosia, sillä suurin osa on täyttä kitshiä vaikkakin hyvin aidon näköistä.


Haluatko kotiisi elviksen, roomalaisen sotilaan, paashipojan vaiko Jeevesin tarjottimensa kanssa?


Purkkia ja purnukkaa löytyy värillisenä, kukkakirjailtuna, kirkkaana. Nurkkaan koristeeksi tai pöydälle karkkiastiaksi tahi hammasmukiksi kylpyhuoneeseen.


Eläinhahmoja on egyptiläisestä kissasta muovisen näköiseen kenguruun. Lomonosovin keramiikkaeläimiäkin on mukava kokoelma.


Entäpä ruosteinen haarniska sisäänkäyntiä vartioimaan tai oma sarkofagi takkahuoneeseen.


Sillan yli pääsee toiselle puolelle - ei suinkaan joen vaan erinäisen määrän tavaroita, joita on sillan molemmin puolin sekä alla ja kaikilla sen sivuilla.


Ihastuttavia ruusukuppeja, eläinaiheisia kuppeja, teekannuja. Astioita, aterimia, mittakannuja.


Emalikylttejä ulos ja sisälle, sisustukseen ja ohjenuoraksi. Tsekkiläisiä teekannuja ja emalimukeja. Läviköitä eri sävyissä.


Tarvitsetko naamiaisasua? Hattuja, plyymejä, peruukkeja.


Kirjojakin löytyy kaikenlaiseen harrastamiseen; on keittokirjoja, puutarhakirjoja, käsityökirjoja, kalastuskirjoja, sisustusoppaita. Ja kattava valikoima suomalaisia elokuvia dvd-formaatissa.


Lelujakin löytyy, uudempaa ja vanhempaa mallia.


Peilejä kultaisilla, hopeisilla tai vaikkapa valkoisilla kehyksillä. Soikeita, pyöreitä, neliskanttisia, kruusattuja ja vähemmän kruusattuja. Valaisimia pöydälle ja kattoon.


Tinaa ja messinkiä ja vaikka mitä metallia. Kannuja ja kynttilänjalkoja, servettirenkaita. Takorautaesineitä ja vetimiä jos jonkin värisiä. Mitä ikinä tarvitset.


Kynttilänjalkoja, lyhtyjä, kukkavaaseja ja -purkkeja. Lasiesineitä ja koristeita.


Isoja patsaita sisälle ja ulos. Miten olisi kiukkuisen näköinen matami tarjottimensa kanssa tai knallipäinen herra.


Tässä roomalainen sotilas koko kuvassa ja miespalvelija valmiina keräämään astiat pöydästä. Entä tuo oikealla oleva herrasmies, joka muistuttaa jotain tunnettua näyttelijää, mutta en vaan nyt saa nimeä kaivettua mielestäni esiin.


Kynttilöitä eri väreissä, vanhoja julisteita ja mainoslaattoja. Postikortteja, servettejä ja monenlaista pientä sälää.


Kristallikruunu salin kattoon tai puhvelihärkä herrasväen tupakkahuoneen seinälle.


Mainitsinko jo kellot ja valokuvakehykset. Jouluisiakin tavaroita löytyy ympäri vuoden.


Joko sinulla on flamingo puutarha-altaassa kahlaamassa?


Kasvihuoneilmiössä kannattaa juoda kupponen kahvia ja nauttia sen kanssa juuri paistettuja ihania munkkirinkilöitä. Ne ovat suussa sulavia ja täyttä tavaraa. Kahvittelupaikaksi voi valita jonkun lukuisista erilaisista istuinryhmistä.


Kasvihuoneen perällä köllöttelee omassa nurkkaukseen kaksi valtavan kokoista kania. En tiedä, ovatko kanit ympäri vuorokauden sisätiloissa vai viekö omistaja ne kenties välillä jonnekin muualle. Kanikoppi on iso ja ilmava, mutta minusta se on jotenkin ankean oloinen. Kuumakin siellä on, etenkin aurinkoisina päivinä. Ovathan ne varmasti lapsiasiakkaille mukava nähtävyys, mutta jotenkin tuli sellainen olo, että kaneilla voisi olla lokoisammat päivät jossain muualla.


Kasvihuoneilmiön pihalla on isoja huvimajoja, valtavia kukkapurkkeja ja isohko valikoima metallisia puutarhakalusteita sekä muutama valtava puutarhapatsas.


En tiedä, kannattaako Kasvihuoneilmiöön lähteä jotain tiettyä tavaraa ostamaan, ei ainakaan soittamatta ja tiedustelematta ensin, löytyyko heiltä. Mutta elämyksenä paikka on kyllä ihan näkemisen arvoinen ja vaikka se ei mikään erityisen edullinen ostospaikka olekaan, aina sieltä jotain vähintäänkin pientä tulee ostettua.

58 kommenttia:

 1. Johan tuolla menee pää pyörryksiin! /o Itsellä tavaran suhteen downshiftaus menossa. Pysyn lujana, helppoahan se näin netin välityksellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavaraa on tuolla paljon, mutta mitään ei onneksi ole pakko ostaa. Itse asiassa harvoin lähden Kasvihuoneilmiöstä minkään tavaran kanssa. Ne kahvit sen vastapaistetun munkkirinkilän kanssa tulee nautiskeltua.

   Poista
 2. Huh, mikä paikka. Tuala menis helaposti koko päivä. Oikee meikälääsen lempipuuhaa, syynätä joka soppi. Onneksi on nii kaukana, etten helaposti tuanne eksy. Ja aina, vaikka kuinka vannoo, etten osta, ostan kumminki, eres jotaki "piäntä" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa Kasvihuoneilmiö ei ole mikään erityisen halpa paikka - jos sellaisia nyt missään on. Tuolla on mukava käydä töllistelemässä ja juomassa kahvit sen ihanan munkkirinkilän kanssa.

   Poista
 3. Pidän kovasti Kasvihuoneilmiön basaarimaisesta tunnelmasta, mutta tiedän heitäkin, joiden mielestä se on ihan kamala paikka :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne pitääkin mennä avoimin mielin ja huumorinpilke silmäkulmassa. Tuskin se mikään design-sisustajan unelma on, mutta minusta ihan hauska paikka.

   Poista
 4. Kasvihuoneilmiö on tässä aika lähellä. Olen siellä ollut jonkun kerran. On se vaan ihmeelllinen paikka kaikkine tavaroineen. Joskus olen sieltä jotakin ostanutkin - ainakin yhden peilin. Mutta kyllä siellä pää menee pyörälle. Pitää tietää etukäteen, mitä haluaa, kun tuonne menee - siis jos oikeasti tarvitsee jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla taitaakin olla sinne lyhyempi matka. Enpä muista koskaan Kasvihuoneilmiöön varsinaisesti ostoksille lähteneeni, mutta kiva siellä on poiketa ihmettelemässä.

   Poista
 5. Harvoin tulee käytyä nykyään Helsingissä, mutta kun siellä suunnalla ajellaan tulee poikettua Kasvihuoneilmiössäkin. Tuolla on tosiaan niin paljon kaikenlaista, että ei onneksi yleensä osaa ostaa mitään. Varsinkaan kun mikään siellä ei ole erityisen tarpeellista. Pari puulaatikossa ja muutaman vetonupin kasvarin laatikostoon olen joskus ostanut. Eikä mikään halpakauppa hintojen puolesta tosiaankaan!
  Mielenkiintoinen pysähdyspaikka kuitenkn, vaikka minulle tulee siellä tavaraähkyahdistus aika nopeasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihme, jos siellä tulee tavaraähkyahdistus, sillä se on niiiiin täynnä tavaraa. Käytävillä tuskin mahtuu kulkemaan. Omanlaisensa nähtävyys, jossa on silloin tällöin kiva poiketa.

   Poista
 6. Olipa mielenkiintoinen ja kiva postaus. Muistelen, että olen ehkä vuosia sitten Turussa käynnin yhteydessä ostanut kyseisestä paikasta kauniin sinisen, aidon tiffany lampun. Täysin varma en tosin ole. Tavaraa ei silloin ollut ainakaan yhtä runsaasti. Kiitos mielenkiintoisesta kierroksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneilmiön tulevaisuus meni aikalailla vaakalaudalle, kun uusi moottoritieosuus valmistui. Ihmiset eivät enää aja automaattisesti ohi ja poikkea sisälle. Nyt sinne on erikseen mentävä. Kasvihuoneilmiö ei myöskään ole saanut lupaa pystyttää virallista mainosta moottoritielle ja siitä he ilmeisesti tappelevat edelleenkin. Ihan hauska paikka käydä ohi ajaessa.

   Poista
 7. Meinasi tulla tavaraähky jo kuvia katsellessa! Jännittävän oloinen paikka joka tapauksessa, sinne voisi joskus retkeillä. En ole koskaan käynyt, vaikka paljon olen paikasta kuullutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vain vanhalla Turuntiellä tuolla suunnalla liikkuu, kannattaa paikka käydä vilkaisemassa. Sen verran erikoinen se on.

   Poista
 8. Siitä on moniaita vuosia, kun kävin Kasvihuoneella. Paljon tavaraa on vähättelevä ilmaus. Pinkki flamingo? Ehdottomasti ensi kevään hankintalistalle, sopii maalaismaisemaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, jokaisen suomalaisen maalaispihan lammikossa täytyy pinkin flamingon tepastella ensi kesänä. Tai sisäänkäynnissä muovinen kenguru.

   Poista
 9. No voi mahoton mikä puoti! Onneksi on sen verran kaukana, että taitaa jäädä meikäläiseltä ihan vain näin blogin kautta ihailuksi. Kyllä menisin ihan sekaisin tuolla ja ostaisin aivan varmasti kaikkea ihan vain välttämätöntä :)
  Kiva kun esittelit paikkaa. Oli minulle uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan on tosiaankin kukkaron kannalta edullisempaa asua kauempana ja harjoittaa virtuaalishoppailua.

   Poista
 10. Oh hoh, tuolla olisi kiva kierrellä ja katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, se on sellainen turistinähtävyys ykkösten varrella.

   Poista
 11. Olisipa ihana käyntikohde! Pitänee painaa mieleen, jos tuolla suunnalla liikkuu. Pinkki muoviflamingo - no ehkä ei, mutta varmasti jotakin muuta tuolta tarttuisi mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä sieltä voi löytää kivoja juttuja pihaan ja puutarhaan. Sinne pitää mennä katselemaan ja sillä ajatuksella jotain voi löytääkin. Jos taas lähtee varta vasten jotain hakemaan, saattaa pettyä.

   Poista
 12. Täältä ei sinne Kasvihuoneilmiöön ole pitkä matka ja kuitenkaan en ole siellä koskaan käynyt, miksi? en ollenkaan ymmärrä. Nyt varmaan pitää käydä, ainakin kesällä viimeistään. Siellähän on vaikka mitä ja pihalle voisin hankkia vaikkapa jonkin eläinhahmon.
  Tosin mikää ei voita elävää kissaa pihalla.
  Juusolle rapsutukset se jä viime kommentistani vallan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso kyllä muistaa Molleylta saapuneet rapsutukset. Nyt herra makaa ikkunalaudalla nauttimassa sähköpatterin lämmöstä.
   Kesäkodistanne varmaan pääsee päiväseltään tuota ykköstien turistinähtävyyttä katselemaan ja varmaan sieltä puutarhaan jotain kivaa löytyy. Ei kylläkään elävän kissan veroista.

   Poista
 13. Todellinen turhuuksien tori tuo paikka, mutta itsekin siellä silloin tällöin vierailen, kun ihan lähellä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus niitä turhuuksia on kiva käydä taivastelemassa. Vaikkapa jonain sadepäivänä.

   Poista
 14. No jopas on varsinainen tavarataivas! Pitääpä jollain etelänreissulla poiketa tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sellainen vanhan ykköstien turistinähtävyys.

   Poista
 15. Vautsi mikä paikka, tavarataivas :) Kyllä tulisi ähky tuolla, jos jonkun ottaisi tulisi vielä jännempi tavara eteen. Onneksi on kaukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on tavaraa, mutta usein aika kallista. Tapaan tehdä halpoja shoppausretkiä eli pidän tavaraa hetken käsissäni ja laitan sitten takaisin hylkyyn. Ei maksa mitään.

   Poista
 16. No huh, on vain paljon tavaraa! Tuolla tosiaan vierähtäisi useampi tunti jos lähtis vaan kattelemaan. Aah, ihana kaarisilta!! :) Löysin muutakin minua kiinnostavaa tavaraa kuvistasi, kiitos matkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, olisikohan silta myytävänä? Sen voisin kohtuuhintaan ottaa itselleni.

   Poista
 17. On kyllä tavaraa! Piirongit kauniita mihin kiinnitin huomiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tavaramäärästä jokainen löytää mieluisen.

   Poista
 18. Tutulta näyttää...meiltähän on vain noin 4 km Kasvihuoneilmiöön ja aina välillä tulee siellä poikettua...itse asiassa tänäänkin mies kävi kaverinsa kanssa siellä kahvilla :)

  VastaaPoista
 19. Ihan tuli ähky tuosta tavaran paljoudesta :)

  VastaaPoista
 20. Kiitos ihanista kuvista. Oli hauska päästä käymään tuolla taas, kuuluu kesäperinteisiin kun äitini asuu Lohjalla. Kivoja tavaroita, olisipa varaa paviljonkiin! Siellä on joku outo haju joka tekee vähän pahaa, huomasitko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä paviljonkeja minäkin siellä käyn kuolaamassa.
   Olen sen hajun huomannut. Välillä tuntuu, että joku viemäri on mennyt tukkoon.

   Poista
 21. Onpas tavaraa, olipas tutkittavaa ihanissa kuvissasi! Tutut nukenvaunut löysin, ja tuollaisen possun haluaisin, siivekkään, näytin sitä isännällekin, hän ei jostain syystä innostunut ollenkaan, jostain syystä! Tuonne voisi joskus eksyä...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivekäs possu on aika hauska. Poikani oli pienenä ihan hulluna vaaleanpunaisiin possuihin. Pitäisiköhän käydä hakemassa hänelle yllätys?

   Poista
 22. Kasvihuoneilmiön ohi on nykyään liian helppo ajaa Turun moottoritietä. Ennen tuli käytyä useammin ihailemassa varsinkin ulkopuutarhan koriste-esineitä. Kivoja kuvia Kasvihuoneilmiön valtavasta tarjonnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moottoritie vei ison osan Kasvarin asiakkaista. On se sen verran erikoinen nähtävyys, että soisin heille virallisen opaskyltin motarin varteen. On niitä hullumpiakin paikkoja viitoitettu.

   Poista
 23. Kerran olen käynyt tuolla vuosia sitten, en muista mitään ostaneeni. Taisi tulla runsauden pula. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva sinne on poiketa pelkästään katselemaankin. Ei aina tarvitse ostaa mitään.

   Poista
 24. tuttu paikka:) Siitä vielä mukava, että koirat pääsevät sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli joskus papukaijakin. Osasi sanoa "terve!"

   Poista
 25. Kasvihuoneilmiö on mahtava paikka, siellä saa kulutettua tunteja etsien ja ihaillen. Kerran halusin sieltä yhden purkin, ylähyllyltä tietysti. Ensimmäinen oli viallinen, joten kurkottelin ja kaivoin ja kaivoin ja lopulta löysin ehjän samanlaisen, mutta sitten loppui jo pituuteni. Hain myyjän avuksi ja hänkin ihmetteli, että ai löytyykö sieltä vielä toinen samanlainen. Hän kiipesi ja minä sain haluamani purkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa tavaroista on kyllä niin korkealla, ettei ilman tikkaita niitä mitenkään tavoita. Enpä haluaisi kuulua henkilökuntaan inventaariaikaan.

   Poista
 26. Hauska paikka, täällä tulee pistäydyttyä monesti mökkimatkalla. Ja tosiaan usein jotain pientä tarttuu mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monelle tuntuu olevan tuttu paikka. Melkoinen nähtävyys mielestäni.

   Poista
 27. Vaikuttaa riemastuttavalta paikalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riemastuttava on aika kuvaasa termi, sillä monen monet naurut tuolla saa katsoessaan mitä hassumpia vempaimia ja tavaroita.

   Poista
 28. Between, kiitos, että kiinnitit huomiota kanien oloihin. Tivon todellakin, että ne pääsevät elämään lajityypillisempää elämää.

  Tuollaisista paikoista voi tehdä edullisia kirjalöytöjä. Huomasin kuvassasi Piipon kirjan Elinvoimaa mausteista. Ja ne kivat pupu- ja kettumukit.

  En usko, että itse jaksaisin Kasivhoneilmiötä, sillä tarkoitus on vähentää tavaraa, lisätä elämyksiä. Tietenkään ei vähennetä kirja eikä kukkia;) Kiitos, että jaksoit noin paljon kuvata<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en kyllä pitäisi eläimiä tuollaisessa paikassa. Jotenkin se oli pupuille ihan epäinhimmillinen paikka.
   Itse asiassa kirjat ovat tuolla yllättävän kalliita. Samoja kirjoja olen löytänyt merkittävästi edullisemmin esimerkiksi kirjapörsseistä ja monista muista paikoista.
   Puutarhaan Kasvihuoneilmiöstä voi tehdä kivoja löytöjä. Esimerkiksi kivoja kukkaruukkuja on keväisin pilvin pimein. Mutta totta puhut, meillä on nurkat täynnä tavaraa ja lisää vaan pitää haalia.

   Poista
 29. Huh, ihan hengästytti tuo tavaranpaljous! Kuvakierros oli kuitenkin mielenkiintoinen.
  Hyvää tulevaa vuotta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tavaraa on paikoitellen niin paljon, ettei kaupassa tahdo mahtua kääntymään.
   Samoin sinulle oikein hyvää uutta vuotta 2016!

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!