torstai 4. helmikuuta 2016

Pelaguut kellarista


Täällä etelässä ollaan palattu normitalveen eli välillä sataa silkkaa vettä, välillä märkää lunta. Parina aamuna on saanut ajella kieli keskellä suuta karmeassa möhjässä, kun teitä ei ole aurattu ja nollan pinnassa keikkuva lämpöaste jäätää tiet luistinkentiksi. Ehdin jo tammikuisten lumisateiden aikana ajatella, kuinka mukavaa kuntourheilua lumen kolaaminen on. Helppohan se kevyttä pakkaslunta on pois pihamaalta työnnellä, mutta tämän viikon vetisten räntälumien raivaamiset kasvattavat totisesti lihasta ja hermoa.

  
Vihdon muistin käydä kellarissa katsomassa pelaguideni kuntoa. Osa on selvästikin hyvin huonossa hapessa, mutta muutama oli kasvattanut vaaleaa versoa ja lehtiä. Pakko ne oli tuoda sisälle valvovan katseen huomaan, sillä unohdan kerta toisensa jälkeen käydä kellarissa talvehtijoita kastelemassa. Meidän kellarissa on sen verran lämmin, että säännöllinen kastelu on välttämätöntä. Ja osin kuivuuteen pienemmissä purkeissa olleet pelaguut ovatkin todennäköisesti menehtyneet.


Valon määrä on huikeasti lisääntynyt. Päivässä on jo selvästi pituutta ja se jos mikä saa kevätfiilikset liikkeelle. Muutenkin pimeä keittiö näytti niin tunkkaiselta punasävyisessä pöytäliinassaan ja verhoissaan, että vaihdoin tilalle vihreät omenat. Silittäminen ei kuulu lempipuuhiini, joten kangasliina sai suojakseen vihreät tabletit. Meidän huushollissa kaikki kangasliinat vetävät uskomattoman tehokkaasti puoleensa kaatuvia kahvikuppeja. 


Viime aikoina onnetar on suosinut minua tuplasti. Ei, en ole voittanut lotossa. Sen sijaan Cherin arvonnassa voitin tällaisen herkullisen pienen laatikkokissan. Mielessäni käväisi, että näitä on helppo sujauttaa vaikkapa ystävänpäiväkorttien lomaan. Niitä on mahdollisuus tilata itselleen Cherin Autuas olo -blogista.


Viime aikoina on paljon puhuttu kaunokirjoituksesta ja siitä, kuinka tarpeellista sen opettaminen kouluissa on. Kaikkihan kirjoittavat enimmäkseen jollain sähköisellä vempaimella. Itse olen sitä mieltä, että kauniilla käsialalla on aina tarvetta. Omaa käsialaani en voi hyvällä tahdollakaan kehua ja siksi onkin ilahduttavaa katsella sellaisten ihmisten tekstiä, joilla taito on hyppysissä. Katsokaa, miten kauniisti Cheri on kirjaillut kirjaimet arpajaisvoittoni saatteeksi.


Toinen voitto napsahti Pirkon Elämää ja elämyksiä -blogista. Ihastuttava Panda-kirjanmerkki pääsee heti käyttöön puutarhakalenterini selaamista helpottamaan.


Pienet asiat ilahduttavat usein enemmän, kuin ne suuret. Pirkon kuoreen sujauttama kortti hänen omien kissojensa kuvilla varustettuna oli tosi mukava yllätys. Béla, Gebsu ja Nipsu tulivat ikäänkuin meille kylään. Kiitos Pirkko!


Keittiön pöydälle ostin kunnon kimpun tulppuja. Tulppaanit ovat niitä harvoja kukkia, joiden värejä voi surutta sotkea keskenään. Sitä iloisempi kimppu, mitä enemmän väriä.

Oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille!
 

47 kommenttia:

  1. Hienot tulput ja niin keväiset. Enää tämä helmikuu niin sitten onkin jo ensimmäinen kevätkuukausi maaliskuu.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut kivoista arpajaisvoitoista!
    Huomenna ostan minäkin kauniin kimpun tulppakukkia ja parit makeat runebergin tortut:)

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muistutuksesta. Lähdenpä tästä heti keittämään iltapäiväkahvia ja nauttimaan jo ennakkoon Runebergin tortuista.

      Poista
  3. Minäkin kävin eilen autotallissa tarkastamassa mitä pelargonioilleni kuuluu ja ihan kohtalaisessa kunnossa näyttivät olevan kaikki neljä kappaletta. En ole kastellut niitä kertaakaan talven aikana ja laitoinkin ihan tilkan vettä jokaiselle ja napsin pois kuivuneita versoja ja lehtiä. Useamman, kuin kerran olen unohtanut ja jättänyt hoidotta talvettamani pelargoniat tietyin seurauksin tai vastaavasti kastellut niitä liikaa ja taas samalla lopputuloksella. Katsotaan miten minulle tällä kertaa käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun näitä talvettamisia ei ota niin kuolemanvakavasti, jokainen selviytyminen on bonusta. Toivotaan, että kaikki neljä pelaguutasi jaksavat elossa kesään.

      Poista
  4. Oi, mitkä tulput!... Ei kaks iliman kolomatta, kertoo vanaha sananlasku. Jospa se lottovoitto......

    VastaaPoista
  5. Ihania tulppaaneja!!! Ja onnea arvontavoitoista :)

    Minä onnistun tappamaan omia pelargonejani liikakasteluun, ja verenpisaroita kuivuuteen... Milloinhan opin kohtuuden, taas harmittaa kovin, kun Red Pandora -pelargoni näyttäisi mätänevän pystyyn :( Mutta saavat vielä oleskella hetken saunamökissä. Onko hetki 2 päivää vai kuukausi, sitä en vielä tiedä. Kunhan tulee sopiva fiilis, niin sitten tuon heidät sisälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä minäkin tapan kaikki liikakastelulla, mutta kellariin pitää mennä ulkokautta, eikä sinne näin talviaikaan ole pahemmin asiaa - siis minulla - joten helposti kastelu unohtuu.

      Poista
  6. Tulppaanit piristävät kummasti sohjon keskellä.
    Olet ollut Rouva Fortunan suojeluksessa - onnea vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene! Tulppaanit on sen verran edullisia, että niitä raaskii ostaa useamminkin.

      Poista
  7. Kiva postaus. Onnea arpajaispalkinnoista. Ihanat tulppaanit. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Tulppaaneilla on nyt lupa ilotella.

      Poista
  8. Täytyykin käydä katsomassa omiakin pelargoneja... Minäkin sain tänään Cherin kissalaatikon ja tosiaan pienet asiat -kuten kauniisti tekstattu kortti- ilahduttavat joskus tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsit siis sinäkin harjoittamaan sorminäppäryyttä Cherin laatikkokisun kanssa.

      Poista
  9. Onnea vaan kaikinpuolin, kivat voitot ja onnea myös pelargonien kasvatukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan se mukavaa, jos kolmannen kerran onnistuisin pelaguiden talvettamisessa. Edes osan niistä.

      Poista
  10. Kaunokirjoitus on katoavaa. Varsinkin sellainen vanhan aikainen ja se on muuttunut kokoajan. Meillekään ei enää noin hienoja kirjaimia opetettu millä cheri kirjoittaa. Ihailen kaikkia hienoja käsialoja, harmittelen kun en itse osaa. Kauniit tulppaanit, ihanan värikkäät! Onnea voitoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystäväni harrasti vähän aikaa kalligrafiaa. Sen seurauksena hänellä on todella hieno käsiala. Eihän sitä joka paikassa huippuhienoa käsialaa tarvita, mutta esimerkiksi onnittelukortissa sellainen kyllä ilahduttaa ja kiinnittää huomiota.

      Poista
  11. Onpa kaunis tulppaanikimppu :) mukavaa loppuviikkoa sinullekin !

    - Ronja -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ronja! Tulput ovat ihania kaikissa väreissä.

      Poista
  12. Tulppaanit ovat aina ihania, joko kaikki samaa väriä kimpussa tai sitten riemunkirjavana yhdistelmänä:)
    Ihania voittoja on sinulle tupsahtanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, harva kukka on niin monipuolinen kuin tulppaani.

      Poista
  13. Onnittelut voitoista, ihania tuommoiset arjen pienet piristykset! Ja tulppaanit. Niitä pitää kevään korvalla ehdottomasti aina olla. Hassua muuten, miten tulppaanikimpussa tuo sekavärisyys on täysin ok, vaikka muuten olen muka kovinkin tarkka väreistä. Päivän pitenemisen huomaa jo selvästi ja parina päivänä aurinkokin on jo pilkotellut kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa minä tuumailin, että tulppukimppu on kaunis ihan kaikissa väreissä, kirjavanakin. Samaa ei voi muista kukista sanoa.

      Poista
  14. Pelaguut kellarissa,minulla on täällä pienoinen huoli miten pelaguuni kellarissa pärjäävät.
    Kuivalta näyttävä kasvi ei ehkä olekaan menetetty, vaan tuo se lämpimään ja valoon ja kastele aluksi varovasti. Joskus olen näin onnistunut, toisaaltaan liika märkyys on ollut se tappava asia.
    Syksyisin olen miettinyt vienkö kasvit kellariin, mutta aina on tuo kasvun toivo voittanut. Onneksi meillä kesäkodissa on tuo viileä valoisa kuisti eli sinne pääsee ne "ykkös kukat" Isot ulkoruukut joutuvat talveksi aina pimeään kellariin.
    Joskus hiipii ihan varkain ajatus: onko tässä mitään järkeä.
    Ei varmaan ole, mutta uuden kasvun odotus ja ilo on se juttu isolla Jiillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä onnistun tappamaan kasvit pikemminkin liialla kastelulla, kuin kuivuudella. Ehkä ne kellarissa kuolleilta näyttävät pelaguut vielä lähtevät versomaan. Katsotaan ja odotellaan.

      Välillä minäkin mietin, onko mitään järkeä rahdata ruukkuja edestakaisin ja hermoilla niiden kanssa. Uudet kukat eivät yleensä paljon maksa. Toisaalta kun olen itse nuo kellariin kantamani pelaguut kasvattanut, soisin niiden selviävän.

      Poista
  15. Ihan lupaavalta näyttää pelakuusi
    Tilasin noita kisoja ja se kirjekuori kyllä sykähdytti muukin, minkä Cheri oli taiteillut. Kivaa,että meidän ylläri ilahdutti ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko, ylläri ilahdutti tosi paljon ja kirjanmerkki on jo käytössä. Kissakolmikkosi tarkkailee minua työpöydän takana olevalta ilmoitustaululta.
      Minäkin tilasin Cherin kisuja liää. Niitä on mukava jakaa pikkyuylläreinä.

      Poista
  16. Ihanat voitot ja voi tuota ihanaa kissakorttia Pirkon nuppusista ♥
    Minuakin onnisti, sillä voitin Cheriltä samanlaisen jutun ja sain yhtä kauniisti kirjoitetun kortin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cherin kisulaatikko ilahdutti monia. Tuossa sellainen minuakin katselee työpöydän nurkalla. Pienet yllärit ovat tosi mukavia.

      Poista
  17. Suloisia arpajaisvoittoja ja ihana tulppaanikimppu! Viileässä ja valossa olevat pelargonini kukkivat edelleen, mutta kellarissa en olekaan vielä piipahtanut, kiitos muistutuksesta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monilla on ollut pelaguut näkösällä läpi talven. Meillä on täällä sisällä liian kuumat paikat pelaguiden talvettamiselle, kun valoisimmissa paikoissa on sähköpatterit hohkaamassa.
      Toivottavasti kellaripelaguusi ovat hengissä.

      Poista
  18. Meilläkin sai punainen liina mennä pyykkikoppaan ja kanaliina tuli tilalle, sinulla raikkaan vihreä! Myös minua onnisti Cherin arvonassa ja sain myös samanlaiset kisut kuin Sinä, voi meitä onnentyttöjä!

    Kevätaurinko vahvistaa pelakuitasi! Iloisia tulppuja!

    Oikein mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väreillä on ihmeellinen vaikutus. Jouluna punainen tuntuu niin kotoisalta, mutta näin keväällä sitä haluaa jotain ihan muuta.
      Onnentyttöjä ollaan monella tapaa.

      Poista
  19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  20. Kivat voitot sait ja tulppanikimppu ihana Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  21. Juuri noiden sinun pöytätablettejesi vihreää, kaipaa tähän aikaan vuodesta. Se on niin kevättä lupaava väri. Ja nuo tulppaanit ovat niin ihanat, vaikka olen niin tasapaksun hailakka ihminen, kevätkukat saavat leiskua kaikissa väreissä. Nyt on värinkaipuu suurimmillaan.
    Ihania voittoja on kohdallesi osunut. Kyllä kaunis käsiala aina ilahduttaa ja tavallinen posti. Pitäisikin joskus yllättää joku ystävä oikein kaunokirjoituksella kirjoitetulla kirjeellä. Niitä tuli kirjoitettua aikoinaan paljon, mutta en edes muista milloin olisin viimeksi kirjoittanut oikean kirjeen.
    Mukavaa viikonloppua ja keväisiä väripilkkuja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjeiden kirjoittaminen on jäänyt tosi vähiin, vaikka minäkin sitä harrastin joskus todella aktiivisesti. Ja käsin ei jaksaisi kirjoittaa yhtään mitään.

      Poista
  22. Nykyään on varmaan niin paljon hektisempää, ettei enää opeteta kaunokirjoitusta oikein ajan kanssa. Joskus kun näkee vanhoja kirjeitä niin oikein ihailen niiden käsialoja.

    Hirmupakkasten jälkeen on tosiaan ollut joinain päivinä oikeaa painajaista ajaa töihin kun ei ole aurattu ja pitää varoa loskakasoihin päätymistä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas on ilmeisesti luvassa huonoja kelejä, kun sää lauhtuu ja vesisateita on tulossa. Ollaan siis varovaisia liikenteessä.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!