maanantai 16. toukokuuta 2016

Hohhoijaa


Ukkokullalla on vuosisadan flunssa tai influenssa. Heräsin hänen yskimiseensä ja aikani sängyssä pyörittyäni päätin nousta ylös. Ulkona aamu sarastaa mustarastaan säestyksellä. Hetken mietin, josko lähtisi pihalle tuoksuttelemaan, mutta taidan kohta painua takaisin nukkumaan. Hetken vielä ehtisi, eikä tulevasta päivästä tulisi niin ankea, kuin mitä se on valvotun yön jälkeen.

Ajatus oli nimetä nuo kollaasin narskut, mutta kaikki kuvat eivät kuitenkaan vastaa istutuskirjanpitoani. Googletin kuvia niillä nimillä, joita mukamas olen istuttanut, mutta kuvat eivät sittenkään aivan täsmää. Ehkä sitten joskus toiste.

Tulipa Spring Green - tykkään kovasti vuosi toisensa jälkeen

Eilen olin tuttavani kanssa naapurikaupungin kevätmarkkinoilla. Minä kauppasin villasukkiani ja hän kranssejaan sekä kirpparitavaraa. Oli kyllä niin vaisut markkinat. Kauppiaita oli aiempaa merkittävästi vähemmän ja niin oli asiakkaitakin. Olivatko sade-ennusteita pelästyneet vako mitä? Turhaan, sillä aamun jälkeen ei satanut ja iltapäivällä aurinkokin alkoi lämpimästi pilkahdella.

Kirjopikarililjat kukkivat yhä

Yhdet lastensukat sain myytyä. Meni kyllä niin totaalisesti miinukselle, ettei mitään rajaa. Sisäänkäynnin pulla-leipäkauppias sai ennen kotiinlähtöä senkin sukkarahan ja paljon muuta. Hänkin halusi päästä markkinoille raahamistaan tuotteista helposti eroon ja myi täysin ulosheittohintaan. Nyt on pakkasessa leipää ja pullaa.

Tulipa Sun Lover

Onneksi se vähäinen kirppariporukka oli aivan mahdottoman mukavaa. Naapuripöydän hankolainen naishenkilö oli täynnä positiivista asennetta ja helkkyvällä naurullaan sai muidenkin suut hymyyn. Olisihan sunnuntaipäivän voinut paremmin viettää, mutta tulipa yksi kokemus laariin lisää.

Tulipa Persian Pearl sateen lakoonnuttamana

Aamulla lähtöä tehdessäni meinasin myöhästyä oikein kunnolla, kun ulos mennessäni kohtasin pihakäytävillä marssivan kotiloarmeijan. Yöllinen sade oli saanut ne mönkimään koloistaan ja oli aivan pakko hakea etikkapurkki etanoiden marinointia varten. Markkinapaikalle ajaessani olin jo vähällä soittaa kiinteistövälittäjälle kysyäkseni sopivia kerrostalokoteja. Asfalttifirma olisi ollut seuraavana soittolistallani. Onneksi oli pyhäpäivä, jotta ei tullut tehtyä hätiköityjä päätöksiä.


Taidanpa painua vielä vähäksi aikaa peiton alle. Mukavaa maanantaipäivää kaikille!
 

36 kommenttia:

  1. Harmillista, että myyjäisesi menivät penkin alle. Olen itse entinen käsityöyrittäjä ja tiedän tuntemuksesi. Jospa unen jälkeen maailma näyttää valoisammalta. Ainakin sateen jälkeen luonto on virkistynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän lähdin tuttavalle seuraksi, kuin myyntimielellä. Mutta toki olisi ollut kiva saada sukkia myytyä ja rahaa uusiin kasveihin. Ihan kiva reissu ja hauskaa oli.

      Poista
  2. Pääasia, että oli mukava päivä. Aina nuo kirppismyynnit eivät onnistu. Sade-ennusteet varmaankin pelästyttivät ihmiset. Meidänkin piti mennä Nuuksioon retkelle, mutta sade-ennusteiden perusteellä päätimme sitten mennä Kansallismuseon Venetsia-valokuvanäyttelyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venetsia-valokuvanäyttelyyn minäkin aion mennä. Olen kahdesti käynyt Venetsiassa, joten aihe kiinnostaa sitäkin kautta.

      Päivä Tanhuhovissa meni ihan rattoisasti. Rahatukun sijaan tuli naurettua monen monta kertaa.

      Poista
  3. Hyviä aamu-unia! Toivottavasti virkistyt. Harmi sukkien huonoa menekkiä. Ehkä kesää vasten niillä ei ole niin paljon kysyntää,kuin syksyllä. Ihanat tulppaani ja narsissikuvat. Täällä vasta narsissit nousevat maasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulihan se uni sieltä, kun takaisin sänkyyn palasin.
      Onneksi lähdin pikemminkin tutulle kaveriksi, kuin suurin odotuksin sukkia myymään. Oli ihan kiva päivä ja hurjan paljon tuli naurettua.

      Poista
  4. Kaikesta huolimatta Hyvää maanantaita ja alkavaa viikkoa! Häntä pystyyn vaan ja eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei harmita yhtään, sillä päivä oli ihan hauska. Toki olisi ollut mukava saada vähän kukkarahaa, mutta joku toinen kerta sitten.

      Poista
  5. Ihme ettei sukat mennyt kaupaksi, vaikka niille olisi juuri nyt käyttöä. Takkaa saa lämmittää ja toppatakit hakea takaisin naulakkoon. ÄÄH! Harmaudesta huolimatta, kirjoitit hauskan postauksen. Kyllä se aurinko pian taas paistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltapäivällä aurinko jo tulikin esiin ja sain tehtyä kaiken, mitä päivälle olin suunnitellutkin.
      Ei siellä eilisillä markkinoilla oikein kukaan saanut mitään myytyä. Asiakkaita oli niin onnettoman vähän. Mutta hauskaa meillä oli.

      Poista
  6. Hyvää alkanutta viikkoa kaikesta huolimatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Eilinen päivä oli ihan hauska, joten myymättömät sukat eivät juurikaan jääneet harmittamaan.

      Poista
  7. Upeita nuo narskut tarkan nimen puutteesta huolimatta. Samoin nuo kerrotut ja vahvan väriset tulppaanit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaani Sun Lover on minulle uusi tuttavuus ja ihan hauska se on muhkeassa olomuodossaan. Paketissa ei kyllä puhuttu mitään punaisista versioista, mutta hyvin sekin oranssien joukkoon sopii.

      Poista
  8. Voi harmi ettei asiakkaita ollut. Ja kotilot, sieltä ne vain näyttävät vyöryvän ihan kuin mitään pakkasta ei olisi talvella ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma kyllä aika meni hurjaa vauhtia ilman niitä asiakkaitakin. Porukka oli tosi mukavaa ja naurua riitti.
      Kotilot....murrrrrr....

      Poista
  9. Hieno kokoelma narskuja.

    Pitää minunkin kommentoida noista talvituhoista. Ihme kyllä kotitontilla ei juurikaan hirveästi talvituhoja tullut vaikka miltei kaikki istutukset tehtiin viime kesänä. Olin siis melko onnekas, mutta toki joitakin yksittäisiä menetyksiä meilläkin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukava kuulla, ettei talvi tehnyt teillä tuhojaan. Viime kesähän sinulla meni aika pitkälle uuden istuttamisessa, joten nyt pääset jo vähän nautiskelemaan työn tuloksista. Aina sitä jokin tappio talvessa tulee. Jollei koko kasvi mene, niin ainakin vähän kärsii.

      Poista
  10. He-hee... =D Hyvä, ettet samantien toiminut päähänpistojesi mukaan. Ymmärrän kyllä, on itsellänikin tullut heikkoina hetkinä samanlaisia ajatuksia kerrostaloasunnon ja asfaltoinnin suhteen. Ai-jai, miesflunssa on aina tosi kovan luokan flunssaa. Aika vaikea joskus puolisonkin kestää. Se vierestä seuraaminen ottaa jo lujille, valitus on yleensä niin kovaa luokkaa... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, miesflunssa. Pienikin tauti on yleensä jo kuolemaksi, mutta tästä tullaan kuulemaan vuosia jälkikäteen. Mitenkähän ihmiskunta selviäisi, jos naisten sairastaminen olisi yhtä dramaattista.

      Kerrostaloon muuttaminen tai pihan asfaltoiminen ovat hyvin terapeuttisia ajatuksia silloin, kun jokin asia pihassa ottaa oikein pattiin. Onneksi yleensä menee nopeasti ohi.

      Poista
  11. Narsissikuvakooste on kiva ajatus - siinä voi vertailla niitä toisiinsa ja omiin vastaaviin, tosin meillä ei ole noin kattavaa valikoimaa! Vauhdikasta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toissa syksynä panostin narsisseihin. Viime syksynä tulppaaneihin. No, tänä keväänä kumpaisetkin ovat vähän vaisuja.
      Vauhtia tulee riittämään. Seuraavat päivät menevätkin sitten vanhempieni omaishoitohommissa.

      Poista
  12. Mukavaa viikkoa sinulle <3 - kauniit kuvat jälleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ronja! Tulppaanitkin vihdoin avautuvat, joten taas on uutta ilahduttamassa.

      Poista
  13. Tuollaiset markkinat ovat ikäviä, kun kauppa ei käy :( Toivottavasti seuraavalla kerralla onnistaa, koska teet niin kauniita sukkia. Ihana narsissikollaasi!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noilla markkinoilla on yleensä ollut väkeä niin paljon, ettei autolle tahdo paikkaa löytyä. Siksi olikin outoa, että nyt oli niin hiljaista. Ensimmäisen kerran olin itse myymässä sukkiani, eikä kauppa käynyt. Tiedän olevani surkea kauppias, ja laajalle on maine kiirinyt. Vitsi, vitsi.

      Poista
  14. Tulppaani Sun lover on oikein ihana, tykkään kovasti siitä, että kukat ovat vaihtelevan värisiä. Nuo kasvilistat ovat hyvä idea, varsinkin sipulikukkasten nimet tuppaavat unohtumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipulikasvilistoilla aloitinkin. Piti tietää, mitä mistäkin on odotettavissa. On noista listoista ollut sekin hyöty, että latinankieliset nimet ovat tulleet tutuiksi.

      Sun loveria minulla on ensimmäistä kertaa. Tykästyin niiden muhkeaan olomuotoon ja aurinkoisin väreihin.

      Poista
  15. On siellä ainakin hienot kukat, vaikka ei sukat menneet kaupaksi. Sitten toisen kerran. Voin nyt jo kokemuksesta sanoa, että on se puutarha kuitenkin kivempi kuin kerrostalo. Puutarhassa on ainakin enemmän linnunlaulua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä tästä talosta kovin helpolla pois lähde. Kotiloista huolimatta tykkään ja nautin ihan täysillä. Joskus sitä vaan saa pieniä hepuleita, mutta onneksi ne ovat hyvin ohimeneviä.

      Poista
  16. No voihan myyjäiset, ei ainakaan ollut tavaran laadusta kiinni! Mutta onneksi oli pyhä, ettet tilannut asfalttikuormaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitini uhkaili aikanaan huonekasveja poisheittämisellä ja sanoi uhkailun edistävän niiden kukintaa. Ajattelin, että jos uhkailen kotiloita asfalttipinnalla, ne kenties muuttavat todella kauas meidän pihasta. Ainakin ne voisi harjalla sutaista suoraan johonkin laakeaan astiaan ja nakata roskiin.

      Poista
  17. Kurjaa markkinoiden huono yleisömäärä.. Harmittaa yleensäkin teidän käsityötaitajien puolesta, kun monissa myyjäisissä käsitöitä myydään ihan pilkkahintaan.
    Minusta tuntui lauantai-iltana juuri tuolta, kuin sinusta sunnuntaiaamuna. Lähdin muka terapiakävelylle pieneen tihkusateeseen. Kävely muuttuikin kotiloiden keräilyksi. Maitotölkki täyttyi hetkessä. Onneksi tuli pimeys, ennen kuin vaivuin ihan epätoivoon. Enkä onneksi tajunnut otsalamppua hakea.
    Yöllä näinkin unta, että olimme rakentamassa uutta taloa. Kerroin unessa jollekin, että en yhtään kaipaa vanhaa kotiamme. Mutta olin kuitenkin onnellinen herätessäni sunnuntaiaamuna ihan omasta vanhasta kodistani.
    Kaikkea ne kotilot saavat aikaan...Täytyiskin kysellä joltain kiinteistönvälittäjältä, kuinka moni on kotiloiden takia laittanut talonsa myyntiin.
    Toivottavasti tämä viikko on parempi kaikinpuolin ja Ukkokultasikin paranee pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhurin painajainen: kotilouni. Ehkä on parempi jättää sadepäiväkävelyt kokonaan tekemättä, sillä eteneminen ei ole kovin nopeaa, kun täytyy alituiseen noukkia kotiloita. Jospa ryhtyisi miinustamaan jokaista kerättyä kotiloa kohden sata mahdollista uutta vähemmän. Se voisi tuoda positiivista otetta hommaan. On ne niin ällöjä ja kun tietää, että vain murto-osa on näkyvissä, kuinka paljon niitä lymyääkään kasvien kätköissä ja muutenkin näkymättömissä. Ei mahda mitään, että sitä saa kaikenlaisia primitiivireaktioita ja uhkaa puutarhaansa asfalttikerroksella.

      Jokaisessa paratiisissa on vitsauksensa, joten käännetään tämäkin asia posiviitiseksi. Meillä ei sentään ole peuroja. Ne napsivat pahimmillaan koko kasvin kerralla. Kotiloiden suhteen yhden kasvin popsimiseen voi mennä useampi päivä ja parhaassa tapauksessa puutarhuri ehtii listiä kotilon ennen täydellistä menetystä.

      Ei viime viikossakaan mitään erityisen raskasta ollut. Harvemmin jään yhtä asiaa kovin pitkään murehtimaan. Ympärillä on niin paljon kaikkea kaunista juuri nyt, että väkisinkin tässä vetää suun hymyyn.

      Poista
  18. Huono sää saa asiakkaat pysymään kotona. Harmi juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se varmaan on. Meikäläisen menetys oli aika pieni, mutta varmaan niitä varsinaisia markkinakauppiaita harmitti. Monilla tilipussi jäi ohuenlaiseksi.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!