tiistai 6. joulukuuta 2016

Neljä kuvaa vuodesta

Kaunokainen 27.11.

Kivipellon Saila laittoi liikkeelle uuden, kivan haasteen, joka kuuluu näin:

Postaukseen toivoisin neljä kuvaa, jotka on otettu eri vuodenaikoina.
Mukana voi olla uusia ja vanhoja sekä jo julkaistuja kuvia.
Mukaan voisi haastaa neljä blogiystävää.
Haasteeseen voi vastata, jos haaste tuntuu hyvältä.

Olopiha 17.1.2016
 
Sen lisäksi, että haasteet tuovat mukavaa vaihtelua postauksiin, ne herättävät huomaamaan, miten eri tavoin ja monenlaisista näkökulmista omaa puutarhaa voi katsella ja kuvata. Haasteista viisastuneena olen yhä enemmän pyrkinyt kuvaamaan yksittäisten kukkien lisäksi myös yleisnäkymiä. Tosin harvemmin niitä julkaisen, sillä koen olevani huono maisemakuvaaja. Yleisnäkymät ovat kuitenkin tärkeitä ihan jo puutarhan suunnittelun kannalta ja niiden avulla pääsee hyvin havainnoimaan omaa puutarhaa kokonaisuudessaan eri aikoina, niin vuodenaikoina kuin vuosien kuluessakin. Kukkapenkkien ja muiden yksittäisten osa-alueiden kuvaaminen on hyödyllistä uusia kasveja miettiessä ja etenkin, kun syksyllä pohtii, minne sipuleita istuttaisi. Keväisen paljaat kukkapenkit toimivat silloin erinomaisena osviittana, mihin väriloistoa olisi syytä lisätä.

Olopiha 12.5.2016

Etsiessäni kuvia tähän Sailan haasteeseen, jouduin jälleen kerran toteamaan oman rajoittuneisuuteni pihan kuvaamisessa. Kiitos siis Saila, että avasit silmäni. Yritän monipuolistaa tapojani tältäkin osin.


Olopiha 30.6.2015

Kuvittelin kuvanneeni tämänkin kohdan vähintään kerran kuukaudessa, mutta ilmeisesti niin ei ole. Siksi kesä- ja syyskuvat ovat viime vuodelta. Talvi- ja kevätkuvat sen sijaan tämänvuotisia. Kovin paljon tämä kohta pihasta ei viime aikoina ole muuttunut. Kasvivalikoima on jonkin verran laajentunut. Olen myllännyt pääasiassa alapihalla ja Pikkupuutarhassa, mutta kuluneen kesän aikana käänsin katseet olopihaan. Muutosmieli on siis viriämässä, joskin ideat vielä täysin hakusessa.


Olopiha 12.11.2015

Laitan tämän haasteen seuraaville:

Pirjolle Mökkipuutarhassa -blogiin
 Navettapiialle Navettapiian puuhamaa -blogiin
Annelille Pihakuiskaajan puutarha -blogiin
Saraheinälle Saran mökissä ja puutarhassa -blogiin

Muistattehan, ettei näihin haasteisiin vastaaminen ole millään tavoin pakollista. Niitä voi myöskin tallentaa sellaisia hetkiä varten, jolloin tekisi mieli jotain kirjoittaa, mutta pää on ihan tyhjä, eikä yksikään ihana kuva tuota uusia sanoja. Ja vaikka haasteet useimmiten on suunnattu tietyille blogeille, saa haasteen vapaasti napata kuka tahansa. Hyvää ja kivaa ei koskaan tule liikaa jaetuksi.

Olkaa siis hyvä kaikki joulukiireiset ja -kiireetömät!
 

29 kommenttia:

 1. Kiitos Between, kun otit haasteen vastaan!

  Vuodenkierto on aivan mahtava, siis talvikin, vaikka talvesta en niin paljoa kuitenkaan välitä. Kierto muuttaa maisemaa valtavasti ja kuten sanoit, tuo laajemman kuvan ottaminen pihasta on jäänyt vähemmälle, vaikka se olisi juurikin talven aikana uutta suunnitellessa aika tärkeää. Mielestäni olet taitava maisemakuvaaja, oma arvio kuvista on joskus ankara - niin täälläkin! Päätin ensi keväästä alkaen kuvata pihaani enemmän eri kuvakulmista ja eri valaistuksissa, vaikka tykkäänkin kasvimaata ja kukkia kuvata kaikkein eniten!

  Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiallinen kriittisyys on aikamoinen este monessakin asiassa. Pitäisi vain hyväksyä se, ettei kaikki ole mestareita kaikessa, mutta jokainen on mestari jossakin. Kukat ja puutarha ovat ihania, vaikka niistä ei yhtään onnistunutta kuvaa saisi.
   Tämä oli kiva haaste. Siitä voisi tulla vuosittainen perinne, joten laita vaikka kalenteriin muistutus ensi vuodelle. Ajattelin huomioida sen jo nyt kuvaamalla ahkerammin ja monipuolisemmin. Ehkä siinä samalla oppii myös kuvaustekniikasta enemmän.

   Samoin sinne Kivipeltoon, oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 2. Näitä hienoja kuviasi katsellessa täytyy myöntää, että on hienoa, kun on neljä vuodenaikaa...vaikka tämä talviaika ei enää niin innostakaan:)

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli hyytävän kylmää, mutta silti ulkoillessa tuli pirteä olo ja hyvä mieli. Ei kesä tule yhtään sen nopeammin, jos hampaat irvessä talvea inhoaa. Otetaan ilo irti olemassa olevin mahdollisuuksin.

   Oikein mukavaa Itsenäisyyspäivää!

   Poista
 3. Hieno kuvasarja ja kiva nähdä pihaasi hieman laajemmin.
  Hyvää ja tunnelman täyteistä itsenäisyyspäivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle Kruunu Vuokko!

   Itse asiassa tykkäsin tuosta syksykuvasta kovasti. Sumu luo hienoa tunnelmaa.

   Poista
 4. kaunis kuvasarja upeasta puutarhasta!

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia. Hyvää Itsenäisyyspäivää.♥

  VastaaPoista
 6. Mukavia kokonaiskuvia!
  Tämähän oli tosiaan kuin odottaisi kalenterin luukun aukeamista, koska kerroit blogini kommentissa eilen että ajastuksella postaus tulee esiin seuraavana päivänä:)
  Minäkin olen kehno kuvaamaan samoista kuvakulmista eri vuodenaikoina. Olen selaillut paljon vanhoja kuvia, joten en tiedä meneneekö aiheen vierestä jos postaan kuvia luonnosta, eri kohteistä, eri vuoden aikana otettuja ;) Katsotaan :)
  Ihana haaste tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nämä haasteet saa kukin toteuttaa omalla tavallaan. Usein jonkun toisen oivallus synnyttää itselläkin uusia ajatuksia ja jopa toimintatapoja. Joten minun puolestani saat vapaat kädet. Sinulla on pettämättömän upea taito saada hienoja postauksia aikaan eli anna mennä vaan.

   Poista
 7. Kaunis kuvasarja. Mukava nähdä myös laajempia kuvakulmia puutarhastasi, laita rohkeasti lisää vaan =) Hyvää itsenäisyyspäivää Between!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on niin mahdottoman kriittinen oman puutarhansa ja kuviensa suhteen. En vaan ikinä opi, ettei kaikkia pysty miellyttämään, eikä ole tarviskaan.

   Samoin sinulle, hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 8. Hyviä kuvia, kiitos niistä. Enemmän pitäisi minunkin kuvata erilaisia näkymiä puutarhana ja etenkin eri vuodenaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syynä tunteeseen, ettei ole ottanut riittävästi tietynlaisia kuvia voi olla myös se, että jälkikäteen kuvapaljoudesta on vaikea löytää etsimäänsä. Pitänee siis myös tehostaa kuvien ja kansioiden nimeämistä.

   Poista
 9. Mielenkiintoisia näkymiä! Ihana vehreys ja runsaus kesäkuvassa.
  Minullakin on ongelmia laajakulmakuvien kanssa, sillä vaikka niitä tulee otettua, niin niiden julkaiseminen tuntuu ylivoimaiselta. Näen niissä itse ne kaikki keskeneräisyydet ja puutteet, joita en haluaisi julkistaa. Vaikka tuskin ne ketään muuta häiritsevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelen. Omaansa kohtaa on liiankin kriittinen kun taas toisten kuvissa näkee ja katsoo kaikkea kaunista. Pitäisi myös muistaa, että moni meistä julkaisee vain ne parhaat kuvat kauneimmista kohdista. Jokaisella on rytöläjänsä. Tämän kun muistaisi, vaan helppo se on nyt sanoa.

   Poista
 10. Neljä vuodenaikaa on rikkaus, joista jokainen vaihe antaa mukavan ripauksen erilaisuutta. Tosi mukavat kuvat hienosta kohtaa puutarhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodenajoissa on meidän rikkautemme. Kunpa vain osaisimme ne hyvät puolet nähdä ja niitä arvostaa. Räntäsateessa tuppaa usein unohtumaan.

   Poista
 11. Kiva haaste ja kauniit kuvat. Kiitos paljon haasteesta Between. Otan haasteen mielelläni vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että otat haasteen vastaan. Toteutat sen sitten, kun sopiva ajankohta löytyy.

   Poista
 12. Mulla oli viimevuonna tavoitteena kuvata pihaa katolta kuun ensimmäinen päivä että tulisi otettua myös yleiskuvia sekä kuvattua niitäkin alueita joita en normaalisti kuvaa. Arvaappa mitä tapahtui, en ottanut ainuttakaan kuvaa katolta! :_D

  Mutta hyvä idea, joka kannattaisi jokaisen toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiipesitkö kuitenkin sinne katolle? Minä en ole vuosiin käynyt meidän katolla, vaikka se on ollut mielessä monta kertaa. Ajatus on ollut käydä nimenomaan kuvaamassa vähän toisesta perspektiivistä, kuten sinun ideasikin varmasti on.
   Hyvät ideat ovat hyviä ja vain paranevat siinä vaiheessa, kun ne tulevat toteutetuiksi.

   Poista
 13. Kiitoksia haasteesta! Täytyykin tutkia kuva-arkistoja taas uudestaan, tällä kertaa eri vuodenajat mielessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä haasteessa on lupa tutkia vanhempiakin kuva-arkistoja. Sinulla on hienoja kuvia, joten varmasti löytyy julkaistavaa.

   Poista
 14. Kiitos haasteesta! Arvelinki, että olis tästä haasteesta kyse :)
  En ymmärrä, miksi vähättelet kuvaustaitojas. Hyviä yleiskuvia oot ottanu matkooltaki, nii mikset sitte puutarhastaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteet kiertää niin tehokkaasti, että useimmiten tietää niihin itsekin jossain vaiheessa törmäävänsä.
   Liiallinen kriittisyys on aina ollut painolastinani, eikä siitä ole helppo päästä eroon. Varsinkin, kun täällä blogistaniassa on monia huippukuvaajia, tulee tällaiselle perfektionistille väkisinkin vähättelevä asenne. Lämmin kiitos sinulle kehuista. Niistä on apua omien asenteideni muokkauksessa.

   Poista
 15. Haasteet ovat kivoja ja vastauksia on mielenkiintoista lukea. Kivat kuvat sulla. Mieskin kommentoi vieressäni ihan samaa :)

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!