maanantai 1. toukokuuta 2017

Motivaatio-ongelmia


Auringolla on ihmeellinen vaikutus. Heti, kun se ilmaantuu taivaalle, mieliala kohoaa ja monenlaiset suunnitelmat vilisevät päässä. Ei haittaa, vaikka ei niin lämmintä olisikaan. Pääasia, että pihalla voi työskennellä juoksematta jatkuvasti sateensuojaan. Pääasia, että aurinko antaa edes lupauksen etenevästä keväästä ja lisääntyvästä lämmöstä.

Näkymä työhuoneen ikkunasta iltapäivällä 29.4.2017.

Viime päivinä tuota auringon mahtavaa vaikutusta on kaivattu enemmän, kuin koskaan. Enpä muista huhtikuuta, jolloin ikkunanäkymät olisivat aamu toisensa jälkeen olleet yhtä masentavat, kuin tänä keväänä. Jos välissä onkin yksi tai kaksi aurinkoista päivää, kolmantena jo taivaalta on satanut rakeita, räntää ja lunta. Vesisadekin on helpompi hyväksyä, sillä se ei sentään peitä alleen niitä vähäisiäkin keväänmerkkejä, jotka toistuvat räntäkelit ovat alleen haudanneet.

Näkymä työhuoneen ikkunasta vappuaaton aamuna 30.4.2017.

Pyrin etsimään asioista kuin asioista positiivisia näkökulmia, mutta ei sitäkään loputtomiin jaksa. Kylmä ja pitkittynyt kevät kaikkine räntäsateineen syö tämän naisen energiaa ja aiheuttaa merkittäviä motivaatio-ongelmia. Ympäristön metsän kaatumisen aiheuttamat monenlaiset lisätoimet pihan ja puutarhan hyväksi eivät asianlaitaa helpota. Varsinkin, kun lumisateiden vuoksi on vaikea mitään toimenpidettä saada vireille.


Tarkoitus on jatkaa talon päädyn tuija-aitaa saadaksemme sinne sekä näköestettä että tuulensuojaa ja myös vähän varjoa alueelle istuttamilleni metsäkasveille. Kävimme vappuviikolla parin ketjuliikkeen pihamyymälöissä katsomassa heidän mainostamiaan kartiotuijan paakkutaimia. Kuraisella taimipihalla olisi pitänyt kaivaa puuhäkkiin makaamaan pinotuista kuraistakin kuraisemmista tuijista itselleen sopivan määrän. Sateet olivat hakanneet verkkoon pakattujen juurien ympäriltä mullat ja levittäneet ne sitten tasaiseksi kerrokseksi tuijien päälle. Oli vaikea erottaa tuijien rungot kuran seasta. Toisessa kaupassa tuijat oli sentään nostettu pystyyn. Ostopäätös siirtyi myöhemmäksi. Kukapa niitä tuolla lumisateessa olisi istuttanutkaan.


Kun nyt ruikuttamisen aloitin, jatketaan sitä sitten vielä vähän eteenpäin. Aika monta vuotta olen keväisin siemenestä kasvattanut niin hyöty- kuin koristekasvejakin. Täytyy sanoa, että tämä kevät on ollut kaikista surkein. Samettikukat itivät hyvin ja selviytyivät koulinnastakin. Sen jälkeen niistä yksi toisensa jälkeen heitti henkensä ja vain muutama isosamettikukka Vanilla on jäljellä. Tomaatit ovat sentään vähän paremmin pärjänneet, mutta aikamoista katoa on niilläkin ollut. Ja edelleen taimet ovat paljon pienempiä kuin muina vuosina samaan aikaan.

Verenpisara, jonka tämän kuvan jälkeen latvoin toistamiseen.

Kukkia ja koukeroita -blogin Tuulikilta sain oivallisen kasvilamppuvinkin. Tilasin sellaisen, jotta saisin taimilleni vähän valoa ja voisin laajentaa taimikasvatusta, kun ikkunalautatilaa on aivan liian vähän, eikä se muutenkaan alla olevien sähköpattereiden vuoksi ole kovin hyvä ratkaisu. Odotin tilattua lamppua kolme viikkoa ja sitten soitin perään. Saan kasvilamppuni toukokuun toisella viikolla, joten aika myöhäiseksi menee. Hyvällä tuurilla pääsen hyödyntämään kasvihuonetta ennen lampun saapumista ja kasvilamppu jää sitten odottamaan ensi kevättä. Ei mene oikein mikään nyt putkeen.


Kaktus, joka kukkii runsaana marras-joulukuussa, päätti aikansa ulos katseltuaan, että laitetaanpa pystyyn uusi kukinta. Kuuli varmaan saman uutisen, jonka minäkin eli tänä vappuna on enemmän lunta maassa kuin jouluna. Juuri hetki sitten meteorologi Matti Huutonen sanoi, että lämpötila on nyt vajaan 10 astetta normaaliajankohtaa vähemmän. Aika paljon, sanoisin.

Pelargonia 'Inspire Pink'

Sen verran runsaasti on pikkulintuja käynyt marjakuusessa roikkuvalla ruokinta-automaatilla, että kävin laittamassa sinne lisää siemeniä. Olin ajatellut lopettaa ruokinnan tältä keväältä, kunhan automaatti tyhjenee, mutta vaikeaa lintujen on lumesta ruokaa löytää. Aika lailla kirjava seurakunta siellä päivittäin vierailee. Viherpeippoja, punatulkkupariskunta, peipposia, punarintoja, varpusia, sini- ja talitiaisia, käpytikkoja, mustarastaita. Ainakin. 

On ollut hauskaa seurata, miten mustarastaat oppivat lentämään ruokinta-automaattia lähimpänä olevalle oksalle ulottuakseen siitä syömään. Alkuun ne yrittivät maasta käsin pyrähtää nokkaisemaan siemenen kerrallaan laskeutuakseen sitten napostelemaan sitä maahan. 


Maanantaiksi luvattiin aurinkoa ja lämpöäkin ehkä jopa yli 10 astetta. Vappuaaton taivaalla purjehtii paksuja ja mustia pilviä, mutta niiden välistä pilkahtaa välillä aurinkokin. Kummasti kukkapenkeistä lumi jo nyt sulaa, vaikka mittarissa on nelisen astetta. Voin siis hyvin kuvitella, että lisälämpö taikoo nopeasti lumet tiehensä. 


Loppukoon siis ruikutus tähän. Suunnataan katse kohti aurinkoisempia ja lämpimämpiä ilmoja. Yksikin hyvä puutarhapäivä poistaa motivaatio-ongelmat ja palauttaa tutun innostuksen. Sitä kohti siis, ystävät!

56 kommenttia:

 1. On ollut monenlaista asiaa tänä keväänä säästä. Vihdoin sääennuste näyttää vähälumiselta. Saisi yöpakkaset loppua samalla. Olen alkanut pelätä myös kylmää kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säiden arvaamattomuus stressaa. Ei voi tehdä suunnitelmia ja jos tekeekin, ne menevät järjestään pieleen. Tänään oli sentään hyvin lupauksellinen päivä. Tällaista vaan jatkossakin.

   Poista
 2. Toivottavasti lumet ovat jo sulaneet teilläkin. Meillä paistaa nyt aurinko. Kuten sanoit, aurinko on aina lupaus jostakin paremmasta. - Mukavaa vapun päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän päivän paiste ja lämpö vei lumet. Jossain varjopaikassa on vielä hitunen. Heti tuntuu paremmalta.

   Poista
 3. Kyllä se tästä! Mutta tomaatin kanssa olen huomannut saman. Kasvu on todella todella hidasta kun minullakaan ei ole lisävaloa käytössä. Kaiken lisäksi patteri tomaattien ikkunan alta sanoi työsopimuksensa irti. Joten viileää on ollut tomaateilla kun on pitänyt pelkän pönttöuunin lämmössä tareta ja huonolla valolla. No toisaalta ei tomaateilla ole kiire, ei niitä saa kasvihuoneeseen vielä pariin viikkoon. Katsoin että täällä on ennusteissa yöpakkastakin vielä reilun viikon päästä vaikka päivälämpötila on jo aika kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa tomaateista tulee näin vankempia, kun eivät liian kiireesti kasva. Eikä niitä kasvariin tai ulos voi vielä viedäkään. Yöpakkasia on usein toukokuussa, kunhan nämä päivät edes lämpiäisi. Ollaan siis toiveikkaita.

   Poista
 4. Tänään näyttää jo paljon paremmalta,siis aurinkoa taivaan täydeltä. Täällä kissat ovat heti aamusta ottaneet uuden kurssin eli heti ulos ja ulkotarhan suuntaan. Tarha ei vielä ole mitenkään kesäkunnossa, sen sisustus on ihan ensimmäinen työ kun tästä ulos rynnistän.
  Ystäväni jos nyt näyttääkin masentavalta tämä ihana aurinkoinen sää tekee kyllä hyvää mielelle ja sielulle.
  Jos sinua vähäkin lohduttaa minun siemenkylvöt meni ihan ketuille, yksikään jättiverbenan siemen ei itänyt ja vain yksi kelloköynnös lähti kasvuun ja sitten se heitti henkensä.
  Uskon vakaasti näin, motivatio nousee aurinkon kera ja mitä kaikkea sen tuoma energia tuokaan meille itse kullekin.
  Oi ihana toukokuu, olet vielä niin nuori ja tuore, siis kaikki on edessäpäin. Oikein hyvää Vappua sinulle Between!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän päivän aurinko ja lämpö kohottivat mielialaa merkittävästi. Istuttiin Juuson kanssa pitkään pihakeinussa ihan vain nauttimassa. En ryhtynyt tänään mihinkään hommaan, vaikka lista pitenee kaiken aikaa, kun säiden vuoksi ei ole päässyt sitä lyhentämään. Malttamattomuus on paheeni ja nyt sitä on koeteltu liiaksi. Kyllä se tästä helpottaa.

   Poista
 5. Kyllä ne lumet vielä sulavat lupaavalta näyttää tänään aurinko paistaa. Hyvää vappu päivää ja alkanutta toukokuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Aurinko ja lämpö sulattivat vapun lumet ja minun alakuloni. Valoisaa toukokuuta sinulle!

   Poista
 6. Täältä ropisee vertaistukea! Lunta on hiivatin paljon ja vähän väliä sitä on satanut lisää. Tomaatin taimet on sangen pieniä, eikä muutkaan jutut oikein luista. Tarvittaisiin vain valoa ja lämpöä, niin tässähän pääsisi vauhtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vertaistuki onkin tarpeen! Tänään aurinko ja lämpö ovat helpottaneet oloa ja lumien katoaminen saanut taas toivon viriämään. Vaan kyllä tämä kevät ja vappu tulevat jäämään lähtemättömästi mieleen.

   Poista
  2. Tänään ihan hupsista keikkaa oli aurinkopäivä täälläkin, joten pääsin vähän ryönäämään perennapenkkejä. Voi kuinka sitä olen kaivannutkaan! Ja kasvukauden alkamisesta on merkkejä, vaikka juuri yritetään päästä termiseen kevääseen vasta. On ne kasvit sisukkaita sissejä, jotka ovat selvästi itsekin kaivanneet kasvukauden alkua!

   Poista
 7. Samoilla fiiliksillä täälläkin mennään! Mutta onneksi voi tunkea munkkia suuhun ruikutuksen lomassa!

  Mukavaa vapunpäivää keleistä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkkia onkin tungettu suuhun siihen tahtiin, että olisi jo aika päästä ylimääräisiä kaloreita pihalle sulattamaan.
   Vapunpäivä kallistuu jo lopun puolelle, mutta aurinko pelasti sen täydellisesti.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! Lumimaisemat ikkunasta räpsitty, kun ei yhtään innostanut mennä pihalle.

   Poista
 9. Kyllä meillä kaikilla puutarha ihmisillä on samat ongelmat ja huolet kasveista
  kun kylmyys ja aurigon puute on meidän huoleena, ja miteen edessä päin onko koko kesä kylmä meneekö meidän työ aivan hukkaan, ei mikään onistu.
  Mutta toivossa eletään. iloista Vappua kuitenkiin, tänään aurikoinen päivä ja iloinen mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, kesää en ole uskaltanut edes vielä ajatella. Paras olla etukäteen surematta. Tämä vappupäivä sentään oli kaunis ja lämmin. Tuli heti parempi mieli.

   Poista
 10. Samettikukillani oli samanlainen kohtalo. Nyt paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta, eiköhän unohdeta lumet ja tuiskut ja oteta lämmin kevät vihdoinkin vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoinen päivä vei lumet niin pihalta kuin mielestä. On sillä mahtava vaikutus. Eikä niitä samettikukkiakaan pitkään jaksa murehtia.

   Poista
 11. Mekin jatkamme vielä lintujen, oravien ja pienten metäskauriiden syöttämistä. Myös siilit ovat jo heränneet ja nehän kuolevat tähän aikaan vuodesta, kun on näin kylmä eikä ötököitä, nälkään, ellei ihminen niitä auta. Ei linnuilakaan ole vielä mitään ilman ihmisten apua. Mustarastaille vien joka aamu kuusiaidan viereen halkaistuja omenoita.

  Ensi viikolla on löydyttävä vielä yksi onnenpensas sekä tietty kurtturuusu, luotan Viherlandiaan. Vähän myöhemmin sitten lisää atsaleaa...:)

  Kaunista vappupäivän jatkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet jo aloittanut istuttamistyöt! Meillä oli viikko sitten maa vielä sen verran jäässä, etten ole edes yrittänyt. Tulevalla viikolla on tarkoitus aloittaa.
   Ajattelin jeesata lintuja siksikin, kun naapurimetsikkö kaatui ja mullisti tinttien pesimispuuhia ja elämää jo riittävän paljon. On ainakin ruokaa vähän helpommin tarjolla.

   Poista
 12. Kyllä tuollainen lumimyräkkä täälläkin laittoi ruikutusvaihteen päälle, lunta tuli hetkessä ihan kauhea määrä ja ihanat kukkijat jäivän hangen alle. Aika lohduton olo varmaan noilla kuvaamillasi krookuksilla! Lintuja meilläkin ruokitaan vielä aktiivisesti!

  Tänään onneksi kaikki lumet olivat jo poissa, melkoinen tuuli kävi, mutta onneksi plussa-asteilla mennään. Olipa Sinulla melkoinen taimistokokemus! Taimistolle minunkin tekee mieleni, pensaskirsikoita haluaisin ja monta :D ja vähän muutakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsikön kaatuminen muutti meidän pihan kevätpuuhia. Pakko keskittyä nyt aitoihin ja moneen muuhun sellaiseen, jota ei oltu ennakkoon suunniteltu. Vuosia tiesimme tierempan tulevan ja maisemien muuttuvan, mutta muutoksen mittakaavaa ei vain pystynyt mielessään kuvittelemaan. Eikä sen vuoksi siihen varautumaan. Tuntuu, että suojakasvit pitäisi saada juuri nyt. Siksi harmitti, kun ne kaupan tuijat oli niin surkeita ja mutaisia. Onneksi nämä minun harmitukseni menevät nopeasti ohi.

   Poista
 13. Kyllä täälläkin ruikutin, lumisadetta ja oikein kunnolla.
  Mutta tänään jo auringonpaistetta, jeee !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on paras mahdollinen ruikutuksenpoistomenetelmä. Se tuli taas tänään todistettua.

   Poista
 14. Minulla on blogissa säästä samanlaisia mietteitä. https://saveajapapuja.blogspot.fi/2017/05/nuoskalumesta-neitoperhoseen.html
  Radiosta kulin, että kylmällä keväällä on hyviäkin puolia. Kylmässä mustikan kukat ei aloita kukintaa liian aikaisin, jolloin halla ei ole niin suuri uhka niille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmilla asioilla on hyvät puolensa. Niitä ei vain tahdo nähdä silloin, kun oikein potuttaa. Tämän päivän aurinko helpotti tilannetta melkoisesti.

   Poista
 15. Mä niin ymmärrän tämän sääperäisen motivaation puutteen! Ja vaikka olisikin motivaatioita, niin eihän tuonne ulos ole voinut lähteä. Tämä päivä toi onneksi helpotusta aurinkoisen sään muodossa, toivottavasti myös sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon mahti tuli tänään koettua, kun se kutsui heti aamusta pihalle. Paljon siis motivaation puute johtui säästä.

   Poista
 16. Täällä on ollut ihan samanlaisia motivaatio-ongelmia, mutta onneksi tänään paistoi aurinko :) Se piristi kummasti, toivottavasti sinuakin. Onneksi koko ensi viikoksi on luvattu aurinkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tiistaina on ollut kerrassaa upea kevät- tai melkeinpä jo kesäpäivä. Onneksi samanlaista on luvattu muutamaksi päiväksi, kun muutenkin on vapaata ja mahdollisuus möyriä pihassa.

   Poista
 17. Tänään pääsin maalaamaan työpaikalla auringonpaisteessa ja se tuntui ihan juhlalta! Johan tätä päivää on odotettu. Lumet sulaa ihan silmissä ja kevätkukkien piipotkin on taas näkyvillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään saivat lumet kyytiä, sillä mittari näyttää vielä iltakuudelta auringossa +18. Viherrys ulkona lisääntyy ihan silmissä. Ai tätä iloa!

   Poista
 18. Positiivisena vain kohti alkanutta viikkoa! Tomaatin taimet ovat ainakin jo venähtäneet komeiksi sinulla. Pari daaliaa on jo työntänyt ensimmäisen vihreän merkin elosta, joten uskotaan auringon voittoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatitkin tykkäävät auringosta, sillä parissa päivässä ne ovat alkaneet vankistua. Kyllä se kevät taitaa sittenkin tulla ja meidän motivaatio-ongelmamme poistaa.

   Poista
 19. Mikkää tyät ei etene, ainakaa pihalla. Huvita eres penkkiä siivota, ku luvatahan tosiaan niitä yäpakkaasia. Kummasti kuitenki uusia elonmerkkiä ilimestyy joka päivä, tai siis lumettomina päivinä. Aurinko teköö terää, sekä ihimisille että kasviille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on aurinko näyttänyt voimansa. Paistamalla koko päivän taivaan täydeltä ja vieläpä lämpimästi se on saanut niin pihan kuin meikäläisenkin energiat liikkeelle.

   Poista
 20. Näinhän se on, että kun aurinko ryhtyy paistamaan, niin voimat ja into palaa puutarhaharrastajan varteen ja alkaa hyörintä pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luvattu aurinko ja lämpö saapui ja meikäläinen ulkoisti itsensä heti aamusta. On ollut työntäyteinen päivä, eikä motivaatio-ongelmista häivääkään.

   Poista
 21. Minä tässä olen katsellut kuvia menneiltä vuosilta. Ja kummallista nyt kesäkuvat lämmittää. Tuntee melkein auringon lämmön iholla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkuvat todellakin lämmittävät ja välillä tuoksutkin tuntuvat niistä välittyvän suoraan aisteihin. Tänään on ollut niin ihastuttava kevätpäivä, että vähitellen tässä alkaa uskomaan lämpiämiseen.

   Poista
 22. Kyllähän nuo vapunaluspäivät pistivät vähän miettimään tätä maaailmanmenoa ainakin ilmaston kohdalta. Nykyäänhän ei voi enää luottaa mihinkään, talvet ovat mitä ovat ja kesällä taas myrskyjä, tuulta, rakeita sun muuta luonnonmullistusta. Ja vanhan kansan sanonnatkaan eivät toteudu enää, kuka niihin uskoo tai ei.
  Nyt heti vapulta näyttäisi tällä erää kesä tulevan, ainakin tuuli on vaimennut ja tuo kovasti kaivattu aurinko on jälleen "maisemissa" !
  Tomaatit näyttävät sinulla olevan oikein loistokunnossa, kyllä sinä aivan varmasti niistä saat hyvää satoa. Sammareita ehtii aivan hyvin vielä kylvää uusia, nehän itävät jo parissa päivässä, ja ehdit kyllä niille sitä lisävaloa antamaan, kunhan se valaisin sitten saapuu, jos ja kun sisätiloissa vielä niitä aiot pitää. Täällä istutetaan kukat ulos kesäkuun ensimmäisellä viikolla, mutta sen enemmän maalailematta p..ja seinille eihän niitä ilmoja sitten taas tiedä kukaan, saattaa taimikasvatusaika venyä siitäkin pidemmälle. Minä kyllä laittaisin sinuna vielä taimia tulemaan, että pääsisi kokeilemaan sitä valaisinta.
  Ja sitten yhtenä keinona voi sen valaisimen laittaa ihan kasvihuoneeseenkin, naapurien ihmetykseksi. Yöllä se antaa tarvittavaa lämpöä, mutta ei ehkä riitä ainoaksi lämmönlähteeksi. Niin minä tein ennen kuin oli tuo kasvatushuone, joskus 8 vuotta sitten. Ja silloin kaikki kasvoi todella hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki, annoitpa monta rohkaisevaa vinkkiä. Taidankin huomenissa tehdä uusintakylvöt ja samalla kylvää vielä vähän muutakin. Sen verran on vielä luvattu yöpakkasia, ettei taimia kuitenkaan kasvariin voi yhtä aikaisin viedä, kuin viime keväänä. Ehtivät siis kasvaa sisätiloissa vielä hetken.
   Valitettavasti en kasvilamppua voi kasvariin viedä, sillä meillä ei ole siellä sähköä. Sähkön vetämistä alapihalle on harkittu, mutta pysyvänä ratkaisuna se on vähän monimutkaisempi juttu. Väliaikaisesti olen kerran vetänyt terassin pistokkeesta johdon kasvariin, mutta se ei ole paras mahdollinen ratkaisu. Minulla on kasvarissa valopetroolilla toimiva lämmitin. Ei kovin tehokas sekään, mutta on kyllä pelastanut kylmimpinä öinä, kun olen ottanut harsot avuksi. Kasvihuonekasvatus saakin nyt ihan uusia ulottuvuuksia, kun kahdelta suunnalta varjostava metsä on poissa. Kahden jälkeen iltapäivällä aurinko ei ole enää kasvariimme paistanut ja muulloinkin vain isojen puiden lehvästön lomitse. Ainoastaan aaamulla kasvari sai suoraa auringonvaloa. Nyt sitten saattaa liika kuumuus olla uusi ongelma, mutta ainakaan ei valosta tule olemaan puutetta. Siitä iloitsen kovasti.

   Poista
 23. Joskus on hyvä päästää harmituksia ulos. Ja minusta puutarhablogien pitää olla dokumentoiviakin säistä ja puutarha-asioista. Jos kaikissa kuvissa on pelkkää auringonpaistetta, niin se ei ole jotenkin todellista. Puutarhailuun vaikuttavat säät todella oleellisesti ja sitä myötä myös itse puutarhuriinkin. Toivottavasti voimme katsella näitä vanhoja postauksia ensi keväänä, ja ajatella tuostakin keväästä selvittiin ja onneksi on nyt parempi vuosi.
  Aurinkoisempaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina, tänään on saatu nauttia aivan ihanan aurinkoisesta ja lämpimästä kevätpäivästä. Melkeinpä voisi puhua kesäpäivästä.
   Blogini toimii samalla myös muistin tukena mm. sääasioissa. Siksi pyrin kirjoittamaan lämpötiloista, tuulista ja sateista. Ennen tuli vanhoja asioita tarkistettua edellisen vuoden kalenterista. Nyt kaivetaan blogi esiin ja katsotaan, että mikä kukki milloinkin.
   Minun on myöskin vaikea irrottaa itsestäni puutarhapuolta ja puhua pelkstään siitä. Jotenkin kaikki vaikuttaa kaikkeen ja se näkyy ja minusta saakin näkyä myös (puutarha)blogissani.
   Tämän päivän aurinko puhalsi motivaatio-ongelmat tiehensä. Onneksi on vielä huominen vapaata, että voin täysillä touhuta pihamaalla.
   Samanlaisia paisteisia päiviä toivon sinullekin, jotta pääset nauttimaan uudesta kasvaristasi täysillä.

   Poista
 24. Perjantaina myy täällä tokmanni 4 tuokaa 20e. Ainakin tuolla radan takana oli hyviä yksilöitä, kun puutarhamyymälä on sisätiloissa. Hinnasta en tiedä, onko edullinen vai ei. Aurinko ainakin vielä hellii. Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijaa eikä tuokaa. Puhelin omiaan kirjoittelee😟

   Poista
  2. Honkkariin ajattelinkin seuraavaksi suunnistaa. Sieltä olen tuijia ostanut ennenkin ja hyviä ovat olleet. Mainitsemasi tarjoushinta on sitä, mitä paakkutaimista muutenkin pyydetään. Ei siis ollenkaan kallis.
   Niin, ja tänään on aurinko paistanut ja poistanut motivaatio-ongelmani. On ollut aivan upea kevätpäivä!

   Poista
 25. Onhan tämä ollut melko erikoinen kevät kaikenkaikkiaan eikä lumisateista ole taidettu päästä vieläkään eroon.
  Ei ole helppoa sopeutua tuohon uuteen maisemaan ja sen tuomiin muihin vaikutuksiin. Tsemppiä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää näyttää sään kannalta hyvältä, mutta sitten taas mennään kylmiin keleihin. Toivotaan, että meteorologien ennustukset ovat tällä kertaa pielessä ja saamme vihdoin nauttia kevään etenemisestä ja kesän saapumisesta.

   Poista
 26. Voi miten suloisia nuo sinnikkäät krookukset lumen keskellä. Tässäkin laskin, että melkein kolme viikkoa kevät jäljessä. Parasiltaan jo 9.4 on täälläkin krookukset kukkineet. Nyt toki sentään vappupäivänä ensimmäiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ne kukat sinnikkäästi odottavat lämpimiä kelejä ja ilmaantuvat näkyville oitis auringon myötä. On kyllä ollut kylmä kevät, ja sen vuoksi jokainen edistysaskel tuntuu voitolta.

   Poista
 27. Tuo on niin totta tuo viimeinen lause. Aurinkoiset päivät saavat heti puutarhainnostuksen heräämään, vaikka jatkuvat lumisateet ovatkin olleet masentavia...

  VastaaPoista
 28. Tämä on ollut erikoinen kevät, en muista vastaavaa. Minulla vielä opinnot hidastavat puutarhahommia...

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!