maanantai 11. syyskuuta 2017

Herätys hoituu


Viime viikkoina meidän pihapiirissä ei pahemmin ole tarvinnut lintujen laulua kuunnella. Eikä kyllä mitään muitakaan luonnonääniä. Herätyskelloakaan ei arkiaamuina tarvitse laittaa soimaan, sillä automaattinen herätys toimii takuuvarmasti. 


Varttia vaille seitsemän koko talo tärähtää ja ilman muuta myös sänky siinä ohessa. Silloin isokokoinen kuljetusauto kippaa päivän ensimmäisen kivikuormansa tontin rajalle, talon päätyyn. Jos sattumoisin tärähtävän herätyksen jälkeen onnistuu nukahtamaan uudelleen, ei iloa pitkäksi aikaa kestä. Pian kuorman kippaamisen jälkeen paikalle rullaa valtava kaivinkone, joka kuormaa aiemmin kipatut kivet lavalle pois kuljetettavaksi. Melu on melkoista ja sitä jatkuu neljään, viiteen.


Epäilin Trumbin erehtyneen Meksikon rajasta ja kippaavan kiviä nyt muuriksi meidän nurkille. Siksipä kysyin tiellä tepastelevalta työmieheltä, miksi jättimäisiä kiviä kipataan ja kauhotaan päivätolkulla edestakaisin. Eikö olisi edullisempaa kuskata ne samantien kokonaan pois? Urakoitsijalla on kuulemma vain kaksi autoa käytössään ja kallion louhimisella ja kivimassan pois kuljettamisella kiire, sillä alueen asukkaat ovat hermostuneet meluun, pölyyn ja siihen, ettei autoja saa ajettua pihaan. Siksi urakoitsija käyttää puista raivattua metsäpohjaa kivien ja muidenkin maamassojen välivarastona. 


Sinänsä on ollut mielenkiintoista seurata touhua ja jos jonkinlaisten maamassojen alituista siirtelyä. Soraa, hiekkaa, eri kokoisia putkia ja milloin mitäkin materiaalia tuodaan ja viedään kiivasta tahtia. Välillä työmaakopin edustalla seisoo joukko oranssipukuisia miehiä neuvonpidossa ja sitten taas aikoihin ei näy ketään.


Meidän ja lähinaapureidemme tontit seisovat metrien syvyisellä hiekka-alustalla, mutta työmaan toisella laidalla on paljon kalliota. Ei käy kateeksi niitä asukkaita, joiden ikkunan alla nuo valtavat kivimäärät ensin räjäytetään kappaleiksi ja sitten välivarastoidaan meidän tontin päätyyn aikanaan pois vietäväksi. Olemme välillä käyneet katsomassa työn edistymistä ja hiukan epäilyttää, miten ihmeessä saavat homman valmiiksi ilmoitetussa ajassa. Tähän saakka olemme saaneet seurata työn etenemistä lähinnä sivusta, mutta vääjäämättä montut, työmaa-aidat ja kieltomerkit sekä erilaisten työkoneiden aktiivinen läsnäolo lähestyy meidän tietä.


Ihan kiva, että saadaan kunnon valaistus ja paremmat katuyhteydet. Alueen pääkatu rakentuu jatkossa vähän kauemmaksi ja meidän tiellämme vuosikausia jatkunut läpiajoliikenne toivottavasti loppuu tai ainakin vähenee merkittävästi. Ei täällä rakennustyömaan keskellä asuminen kovin riemukasta ole, mutta eiköhän kärsimyskauden jälkeen rauha taas palaudu alueellemme, toivon.

35 kommenttia:

  1. No on siellä myllerrys meneillään. Mutta hyvää alkavaa viikkoa jos näin voi sanoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myllerrys ei tullut yllätyksenä ja tietöitä on odotettu hartaasti. Melu ei tietenkään ole kivaa, mutta kyllä tästä selvitään.
      Kiitos, viikko on alkanut ihan mukavasti.

      Poista
  2. Ei sulla sattuusi olemahan mitää kivityätä meneellänsä. Nuasta kasoosta löytyys varmasti palio sellaasia litteetä ja meleko tasaasia kiviä, vaikka poluun pintahan. Muuten on varmasti kurijaa kuunnella päivästä toisehe tuallaasta meteliä, mutta onneksi loppuu aikanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtaosa kivistä on niin suuria, ettei niitä ilman koneita liikutella, mutta kyllä sieltä materiaalia meidän tontille siirtyy. Eilen viimeksi löysin taas kaksi hyvää ja litteää kiveä. Sen verran painavia yleensä ovat, että kerralla saa haettua maksimissaan kaksi kiveä. Ihan en kehtaa kottikärryjen kanssa mennä kiviä kärräämään, kun se voi herättää muissa närää.

      Poista
  3. No, on tosiaan menoa ja meininkiä! Mutta eiköhän kaiken myllerryksen takana ole muutos parempaan.
    Meillä oli vuosia sitten aikamoiset kaksi kuukautta nurkillamme, kun kunnallistekniikkaa rakennettiin. Ohi kulkeva tiemme käytännössä katsoen räjäytettiin auki ja maamassoja ja kiviä siirrettiin meidän tontille. Työmiehet kävelivät pihallamme, parkkeerasivat autoja ja nostelivat kasveja ominpäin ylös. Meinasi monta kertaa mennä hermo ja päästä itku. Tuntui, kuin olisi asunut rakennustyömaalla. Mutta jälkeenpäin ajateltuna homma poiki hyviä asioita. Saatiin postilaatikon nurkkaus siistiksi, kun työmiehet kaatoivat puut ja samalla tein uudet istutusalueet. Kunta maksoi uudet mullat, mutta kasvit piti kustantaa omasta kukkarosta.
    Ei niihin aikoihin tehnyt paljon mieli pistää nenää ulos. Mutta onneksi kaikki oli väliaikaista, ja sen jälkeen on ollut taas rauha maassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä tieprojektia on odotettu niin hartaasti, että minä kyllä kestän rytinän. Hiukan huolestuttaa, miten käy korkeaksi kasvaneelle tuija-aidallemme, kun meidän tietä aletaan remppaamaan. Ettei vaan juuret vahingoitu. Tuli tuosta teidän postilaatikkoalueesta mieleen, että tierempan valmistuttua aion hankkia meillekin uuden postilaatikon sen vanhan muovilaatikon tilalle.

      Poista
  4. Ota nyt ilo irti ja katsele aitoa työmiesten ja-koneiden performanssia kun siihen on oiva tilaisuus. Mikään ei ole niin sykähdyttävää kuin toisten työnteon katselu:)Navettapiika näköjään jo
    ehdotti kivikasan kaivelemista jospa löytyisi aarteita. Oikeasti; onhan se ikävää kuunneltavaa jos rymyäminen kestää viikkoja oman ikkunan alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just sitä on tässä tehty, performanssia katsottu. Joka aamu tarjoaa aina uuden näytelmän ja jännityksellä odotetaan, millaisia vempaimia kulloinkin työmaalle ajaa. Navettapiian ohjeistusta on myös noudatettu ahkerasti.

      Poista
  5. No onpa teillä myllerrystä! Meillä rakennettiin muutama vuosi sitten valokuitukaapeli ja vesiosuuskunta. Tontin läpi kaivettiin ura ja noin 5m talosta räjäytettiin kalliota. Lasit helisi vitriinissä, mutta onneksi kaikki säilyi ehjänä. Tsemppiä teille, toivotaan että lopputulos korvaa kärsimykset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen valokuidun olisivat saaneet tännekin samalla laittaa, mutta turha toivo. Ei tässä mitään hätää ole, kun illat ja viikonloput on ihan rauhallisia ja aikanaan remppaamaan valmistuu.

      Poista
  6. Varmasti työmaa koneineen ja kuorma-autoralleineen lähes kodin nurkalla syö kärsivällisyyttä, mutta onneksi se tulee olemaan vain väliaikaista. Toivottavasti lopputulema on hyvä ja korvaa lopulta työmaasta johtuneet meluhaitat.
    Tsemppiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että rempan valmistuttua alue on entistä parempi. Lisääntynyt valaistus etenkin on edistystä. Ei tässä mitään hätää ole.

      Poista
  7. Ohhoh...onpa siinä touhua. Varmaan mielenkiintoista seurattavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, joka päivä uusi näytelmä tiedossa. Riittää ohjelmaa vähäksi aikaa.

      Poista
  8. Kivi poikineen ja takuulla herää kun noita kumotaan paikasta toiseen.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että valtaosa kivistä on niin suuria, ettei niitä voi vierittää omalle puolelle.

      Poista
  9. Kyllä siellä sitten elämää piisaa..Vaan ompa kiva sitten jos tämän urakan jälkeen onkin rauhaisammat tiet/liikenne:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne, metakka urakasta huolimatta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoden vielä, kun jaksaa, niin tierempan pitäisi olla valmis. Uskon, että lopputulos on hyvä.

      Poista
  10. Huh mikä raskas liikenne, toivottavasti se pian loppuu. Juuso ei takuulla tykkää moisesta häirinnästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuso-ressukka ei tykkää metelistä ollenkaan. Se ei viihdy pihalla enää ollenkaan. Iltamyöhällä se sen sijaan tykkää käydä tsekkaamassa paikalle tuodut uudet putket ja uskaltautuu jopa nuuskimaan kaivurin telaketjuja.

      Poista
  11. Jo on myllerrystä! Onneksi kaikki päättyy aikanaan! Täälläkin pyörii työkoneita valokuidun laitossa ja samalla sähkökaapelitkin siirretään maan alle. Ei ole onneksi noin iso urakka kuin teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin vedetään viimeiset sähköjohdot maahan. Osa niistä on kaivettu jo aiemmin. Kyllä näistä rempoista yleensä on enemmän hyötyä kuin haittaa.

      Poista
  12. Oho, sielläpä vasta rymmäkkä on, eipä ihme että herätys toimii. Korvatulpatkaan eivät varmasti auta, koska tärähdys tuntuu silti. Onneksi kuitenkaan eivät ole viikonloppuna siellä, koittakaa kestää jospa se pian loppuisi.
    Pääsethän kai päiväksi tuota karkuun töihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoden vielä remppa kestää, mutta iltaisin ja viikonloppuisin on ihan rauhallista. Tämä myllerrys on ollut tiedossa ja ainakin minä olen sitä odottanut, sillä se tuo kaivattuja parannuksia alueellemme.

      Poista
  13. Teillä on tapahtunut paljon muutoksia maisemassa - niin äänimaisemassa kuin katseltavassa näkymässä. Se ei nyt ole mieluinen muutos, mutta kuten toteat, lopputulos on sitten varmaan hyvä. Joskus on vain kärsivällisyys koetuksella. Ei muuta kuin sitkeyttä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikesta melusta ja pölystä huolimatta tieremppa tuo odotettuja parannuksia, joten ei tämä nyt niin kamalaa ole. Erityisen iloinen olen valoisuuden lisääntymisestä pihallamme. Sitä jaksan ihastella ihan joka päivä.

      Poista
  14. Minä käyttäisin tilaisuutta hyväksi ja pistäisin tuosta komeimmat kivet omaan pihaan :) siis tietysti luvan kanssa.

    VastaaPoista
  15. Ohoh, ääntä riittää ;)
    Tuosta saa muuten joku mahtavia kiviä rinnetontille ;)

    Kauniita syysleimuja sinulla.

    VastaaPoista
  16. Noita kiviä minäkin himoitsen..:) Toivottavasti menee sitten kerralla eikä niinkuin täällä, kun vanhoja putkia alettiin uusimaan. Avasivat jo valmiit, asvaltoidut kadunpätkät kolmasti, kun eivät vesi-, viemäri- ja puhelinvastaavat keskustele keskenään. Asfaltti näytti jossain kohtaa kuin tilkkutäkiltä, kun eri tahot paikkailivat aiempia jälkiä. Mutta melu ei ollut varmaan sitä luokkaa kuin teidän nurkilla.

    VastaaPoista
  17. Kyllä tosta hommasta ääntä lähtee. On siinä aika touhu, raijata kiviä, siirtää ja kaivaa. On monitahonen työmaa.
    Toivotaan että tulee hyvä lopputulos, koitahan kestää tota meteliä.

    VastaaPoista
  18. Upeita kiviä! Jos kävisit pyytämässä, niin voisivat kaivurilla jokusen pukata sunkin pihallesi. Kaffit tarjoamalla saattaa saada yllättävää koneapua.

    VastaaPoista
  19. Jotenkin tuntuu merkilliseltä tuo koko touhu, toki on hyvä kun sitten aikanaan kaikki on valmista. Toivottavasti urakoitsijan kaksi autoa pysyvät kunnossa ja homma käy eikä tule mitään ylimääräistä viivytystä.
    Tsemppiä teille ja Juusolle rapsutuksia.

    VastaaPoista
  20. Toivottavasti ammattilaiset tietävät mitä tekevät. Kuulostaa kyllä hieman hölmöläisten hommalta.

    VastaaPoista
  21. Kai kävit vierittelemässä komeimmat kivet pihaasi?

    VastaaPoista
  22. Voi apua. Jos meidän kodin lähellä olisi vaataava, harkitsisin varmasti vastamelukuulokkeiden hankintaa. Nyt en raaski. Tsenpit teille tähän rakennusaikaan. Ei mikään ihme, että tulee Trumpit mieleen.

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!