sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Sinivalkoista -haaste

Rosa spinosissima 'Plena', synonyymi Rosa pimpinellifolia 'Plena' - Juhannusruusu

Sain Puutarhan lumo -blogin Kruunuvuokolta Sinivalkoista -haasteen, jonka on laittanut liikkeelle Tiiu Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarhablogista. Haasteen ideana on juhlistaa sinivalkoisin kuvin/postauksin Suomen itsenäisyyspäivää.

Tammikuisia lumikuvia kotipihalta ja kävelylenkiltä.

Puutarhan viettäessä hiljaiseloa kaatosateessa ovat postausideat hiukan kadoksissa. Nähdessäni Tiiun postauksen tästä haasteesta, ajattelin, että siinäpä oiva aihe tarttua postauksen merkeissä. Jokainen kesäkuvien pariin houkutteleva idea on tervetullutta. Ilahduin kovasti Kruunuvuokon laittaessa haasteen minulle.

Ylävasemmalla helmililja (Helmililja), yläoikealla pikkutalvio (Vinca minor), alavasemmalla kirjokevättähti (Scilla forbesii) ja alaoikealla atsurianhelmililja (Muscari azureum).

Aloittaessani kuva-arkiston selaamisen pelkäsin, ettei minulta löydy riittävästi sinivalkoisia kuvia. Haasteeseen on lupa laittaa itse valitsemiaan kuvia, eikä niiden tarvitse olla kukista. Minulle oli selvää, että kukkia ja jotain luontoon liittyvää tähän postaukseen kaivan esille. Eikä se sitten liian vaikeaa ollut, ei laisinkaan.

Ylävasemmalla sinilaukka (Allium caeruleum), yläoikealla alppipiikkiputki (Eryngium alpinum), alavasemalla pallerokiurunkukka (Gilia capitata), alaoikealla kurkkuyrtti (Borago officinalis). 

Sinisiä ja valkoisia kukkia löytyikin aika paljon. Sinisissä väri on usein enemmän lila, kuin taivaansininen. Valkoisissa taasen lisänä on keltaista tai punaista. 

 Ylä- ja alavasemmalla kriikuna (Prunus domestica subsp. insititia), yläoikealla tuomi (Prunus padus) ja alaoikealla omena Huvitus (Malus).

Valkoisista kukista voimakkaimmin esille nousevat kevään kukkivat puut: kriikuna, omenat, tuomi. Valkoinen syreeni pihastani puuttuu, mutta sen asian korjaaminen ei ole mikään ongelma.

Ylävasemmalla valkoinen lemmikki (Myosotis), yläoikealla idänvirpiangervo (Spiraea chamaedryfolia), alavasemmalla juhannusruusu (Rosa spinosissima 'Plena') ja alaoikealla hopeahärkki (Cerastium tomentosum).

Miten mukavaa olikaan uppoutua kesäkuviin. Lämpö, tuoksut, tunnelmat. Kaikki nousi elävänä mieleen. Iloitsen jo etukäteen, että toinenkin haaste on odottamassa. Sen parissa pääsen jatkamaan kesätunnelmien ammentamista. Palaan siihen myöhemmin.

Ylävasemmalla valkoinen isotähtihyasintti (Camassia leichtlinii), yläoikealla reunuspäivänkakkara (Tanacetum parthenium), alavasemmalla valkoinen varjolilja (Lilium martagon) ja alaoikealla lumikärhö (Clematis 'Summer Snow' /'Paul Farges').

Haastan seuraavat blogit:


Haasteen säännöt:

- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu/Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista-haaste -postauksen kommenttikenttäänTaivas on sininen ja valkoinen ja tähtösiä täynnä.
Niin on nuori sydämeni ajatuksia täynnä.

-Suomalainen kansansävelmä-

Sininen on taivas,
siniset on silmänsä sen.
Siniset on järvet,
sinisyyttä heijastaen.
Valkoinen on hanki,
valkoiset on yöt kesien,
valkoiset on pilvet,
lampaat nuo taivaan sinisen.

-Sanat: Jukka Kuoppamäki
 
Kiitos Kruunuvuokolle haasteesta.
Itsenäisyyspäivään on vielä tovi. Sitä odotellessa viettäkää mukavaa sunnuntaita, isänpäivää ja marraskuuta!
 

36 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Sateinen päivä on kulunut rattoisasti kesäkuvia selaillessa. Sinun haasteesikin on työn alla.

   Poista
 2. Tämä vastauksesi haasteeseen oli ihana! Niin kauniit kollaasit, oikein toit kesän tähän harmaaseen ja sateiseen päivään! Odotan hartaasti että pääsen itse harjoittelemaan järkkärin käyttöä, kyllä kuvat ovat niin paljon parempia hyvällä kameralla ja taitavan kuvaajan ottamana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Päivi! Sinä laitat aina niin kauniita ja positiivisia kommentteja. Se ilahduttaa ja auttaa jakamaan hyvää muille.

   Sanotaan, että hyvä kuvaaja saa hyviä kuvia kaikilla kameroilla. Minua on kyllä auttanut melkoisesti parempi tekniikka. Siitäkin on ollut apua, että ottaa samasta kohteesta sata (tai ainakin melkein) kuvaa, joista yksi on tuurilla onnistunut. Sinulla on ollut minusta hyviä kuvia tähänkin saakka. Miten hienoja niistä vielä tuleekaan.

   Poista
 3. Hyvää isänpäivää sinne!
  Ihana ja juhlava sinivalkohaaste. Erityisesti ihailin sitä, miten monta puhtaansinistä kukkaa puutarhastasi löytyy, ne ovat tosiaan harvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kohta menen keittämään ip-kahvit kera mustaherukkakakun.
   Puhtaansinisiä kukkia onkin vaikea löytää. Valtaosa oli enemmän lilaa, kuin sinistä. Uskomatonta ylipäätään, miten paljon sinisessäkin löytyy sävyjä.

   Poista
 4. Niiata niksautan, ja otan haasteen vastaan, Between. Sinulta löytyi runsaasti kauniita ja tunnelmallisia väriteemaan sopivia otoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Mukavaa, että otat haasteen vastaan. Yllätyin itsekin, miten paljon sinisiä ja valkoisia kukkia löytyi. Pilvet, taivas, lumi ja vesi ovat aina varmoja sinivalkoisia näkymiä.

   Poista
 5. Todella kauniita kuvakoosteita ja sinivalkoisia tunnelmia. Oli ihana palata hetkeksi kesään, mutta kyllä talvisessa Suomessakin on viehätyksensä. Valkoinen hanki ja sininen taivas - kaunista. Rauhallista sunnuntai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Kesäkuvien myötä uppouduin lämpöön ja aurinkoon todella tehokkaasti. Tuli vähän ikäväkin kesää, mutta samalla innostus siitä, että edessä on taas uusi kesä.
   Samoin sinulle rauhallisia sunnuntai-illan hetkiä!

   Poista
 6. Todella kauniisti toteutettu haastepostaus! Paljon sinisiä ja valkoisia kukkia löytyy puutarhastasi, ja moni sininen on puhtaansininen, vaikka usein siniset tosiaan vivahtavat lilaan. Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan! Mukavaa isänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu tämän haasteen alulle laittamisesta jälleen kerran. Oli todella kiva paneutua menneeseen kesään ja väreihin. Samalla tuli katseltua kesäisiä kuvia uudella innostuksella.
   Sinulle myös mukavaa isänpäivän iltaa!

   Poista
 7. Kiitos haasteesta ja mielelläni sen otan vastaan! Hienosti toteutit haasteen ja kauniita kuvia laitoit nähtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Mukavaa, että otat haasteen vastaan. Ilolla odotan postaustasi.

   Poista
 8. Ihanaa sinivalkoista!
  Juhannusruusu on lempiruusuni ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta! Juhannusruusu kuuluu minunkin lempiruusuihini. Meidän pihan juhannusruusut ovat anopin lapsuudenkodin pihamaalta. Siksi niillä on erityisen tärkeä merkitys.

   Poista
 9. Noita kuviasi katsellessa rupeaa jo odottamaan seuraavaa kesää! Onneksi alussa oli upeita lumikuvia, jotka nekin veivät ajtukset tuleviin, talvisiin maisemiin. Huokaus!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upposin totaalisesti kesän tunnelmiin kuvia selatessani. Odotan kovasti seuraavaa kesää, mutta kieltämättä talvikuvatkin saivat mielen mukavasti läikähtämään. Kunpa vaan ei olisi niin paljon lumitöitä, kuin viime talvena.

   Poista

 10. Kauniita kukkia ja maisemaa, erittäin hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 11. Todella kauniita sinivalkoisia kuvia. Jos ovat kokoamasi kesäkollaasit hienoja, niin tuo talvikollaasisi on mielestäni erittäin silmiä hivelevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko, niin kehuista kuin haasteestakin. Olin jo unohtanut, miten kaunista viime talvena oli. Kunhan lumimaisemat palaavat, täytyy ottaa runsaasti kuvia.

   Poista
 12. Kauniita sinisiä, valkoisia ja sinivalkoisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Kesäisten kuvien selaaminen oli todella mukavaa. Uppouduin ihan kunnolla ja palasin kesään monin tavoin. Harmaassa marraskuussa runsaat värit tuntuivat hurmaavilta.

   Poista
 13. Ihanat sinivalkoiset kuvat! <3
  Sininen ja valkoinen ovat kestosuosikkejani.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Tiedän sinun tykkäävän valkoisesta, sinisen rooli onkin uusi asia. Toivottavasti tähän haasteeseen tulee runsaasti osanottajia. On kiva nähdä, millaisia kuvia muut laittavat.

   Poista
 14. Kauniit kuvat ja sopivat hyvin haasteisiin. Mulla ei kesäkukissakaan tahdo olla kuin keltaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulin omasta puutarhastani löytyvän lähinnä punaista. Vaan kivasti löytyi sinistä ja valkoistakin. Tähän haasteeseen voi osallistua muillakin asioilla, kuin kukilla. Kokeile, jos sinulta löytyy vaikka käsitöistä ja korteista sinivalkoisuutta.

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kuvien myötä pääsee oivallisesti kesään. Sen aion ensi kesänä muistaa räpsimällä entistä enemmän kesäkuvia.

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Tätä haastetta oli mukava tehdä, pääsi siirtymään kesään.

   Poista
 17. Kauniita kuvia kauniista maastamme ja hienosta puutarhastasi!

  VastaaPoista
 18. postauksesi herätti ihania fiiliksiä, isänmaamme kauneutta kuvin ja säkein!
  ps. uskaltauduin vasta nyt lukemaan sinun vastauksesi Sinivalkoista- haasteeseen, kun sain julkaistua omani.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!