keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kuusi kuvaa kesästä -haaste


Sain jo perinteeksi muodostuneen Kuusi kuvaa kesästä -haasteen Tuplasti terapiaa -blogin Pirjolta. Tämä on kiva haaste, jonka parissa joutuu tekemään aikamoista valintaa. Haasteen teemana on tällä kertaa paras. Toteutin tehtävän niin, että kukin kuva nostaa kesästä sen parhaita ja mieleenpainuvimpia asioita.

Yksi päällimmäisistä asioista, joka menneestä kesästä tuli mieleen, oli runsas leppäkerttujen määrä. Niitä mönki kohmeisina mullan pinnalla ja piippojen varsilla heti kevään ensi hetkillä. Kesän mittaan leppäkerttuja oli ihan kaikkialla puutarhassa ja vielä viimeiset näin jälleen kohmeisina lokakuun lopussa pihaa syyskuntoon laittaessani. 

Malus purpurea 'Royalty' - Koristeomena

Koristeomenapuut kukkivat valtoimenaan. Niin Aamurusko, Royalty kuin Musta Rudolfkin olivat täynnä kukkia, joiden ympärillä hyörin kerta toisensa jälkeen niitä kuvaamassa ja ihastelemassa. Aamurusko ja Royalty näkyvät myös tien puolen ikkunoista. Toukokuisen illan valoisuudessa saatoin vielä nukkumaan mennessä jäädä ihastelemaan ikkunasta käsin koristeomenapuiden kukkapaljoutta.

Lilium martagon 'Russian Red' - Marhanlilja

Rusakot kävivät napostelemassa alapihan liljoista ja muutamista muistakin kukista nuput. Sekös minua suretti ja kiukutti. Menetin monen liljan kukinnan tältä vuodelta kokonaan. Erityisesti olin odottanut marhanliljojeni kukintaa. Yksi marhanliljan nuppuvana oli säilynyt talttahampaiden iskuilta muiden kasvien keskellä. Pettymykseni haaleni melkoisesti päästessäni ihailemaan kaunista Russian Rediä.

Papaver somniferum - Pioniunikko

Edellisenä syksynä mylläsin kasvimaan kupeessa oikein urakalla. Tein uuden istutusalueen, joka sai nimekseen Syyspenkki. Keväällä uusien istutusten välissä alkoi itää pieniä taimia, jotka osoittautuivat lilaksi pioniunikoksi. Tätä pioniunikkoa minulla on kasvanut lähinnä puutarhan toisessa päässä. Siemeniä on kulkeutunut sinne tänne pitkin puutarhaa, mutta kasvu ja kukinta on monena kesänä jäänyt aika vaisuksi. En kitkenyt pikkuisia taimia pois, vaan annoin niiden kasvaa täysikasvuisiksi. Ilmeisesti uudessa penkissä multa oli hyvää ja valoa riitti. Niinpä sain nauttia upeiden pioniunikoiden kukinnasta ihan loppukesään saakka.

Echinacea purpurea - Punahattu

Punahattuja olen sekä ostanut taimina että kasvattanut siemenestä. Jostain syystä ne eivät ole oikein viihtyneet puutarhassani, mikä on vähän surettanut. Unelmissani on näkymä loppukesän punahattukasvustosta, joka houkuttelee lukemattomien perhosten joukon puoleensa. Näköjään jotkut unelmat alkavat toteutua. Silmänkantamattomasta punahattukasvustosta en päässyt nauttimaan, mutta monen monta kaunotarta kukki pitkään ja hartaasti. Löysivätpä perhosetkin niihin lopulta tiensä. Kuvassa tosin jokin hämähäkki.

Aronia

Mieleenpainuvaa menneeltä kesältä on myös muhkea aroniasato. Marjoja kypsyi niin paljon, että osa oli tilanpuutteen vuoksi jätettävä linnuille syötäväksi. Osan aronioista tein soseeksi niinikään runsaan sadon tuottaneen kriikunan kanssa. Keitin myös aronia-kriikuna -hyytelöä ja paljon aronioita pääsi pakastimeen ihan sellaisenaan. Kyllä maistuvatkin herkullisilta jäisinä aamupuuron päälle ripoteltuina.

Kesästä olisi riittänyt kivoja kuvia ja mukavia muistoja. Jääköön ne johonkin toiseen postaukseen. 

Kutsun Kuusi kuvaa kesästä -haastetta toteuttamaan:


Haasteen säännöt ovat seuraavat:
Tämän vuoden teema on paras.
 • Julkaise kuusi kuvaa kesästä ja kerro mikä niistä on se parhain. Siis yksinkertaisuudessaan paras muisto, hetki, loppuun saatu projekti, valokuva yms. Mikä vain sinusta on se paras muisto.
 • Haasta yksi tai useampi blogi
 • Ilmoita Tuplasti terapiaa-blogiin osallistumisesi ja että saako siellä julkaista valitsemasi parhaan muistosi kuvan tulevassa koontipostauksessa. Kerätään parhaat muistot yhteen postaukseen.

47 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta haasteesta Between! Voi kun tulikin kesän maku kielelle tästä postauksestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että otat haasteen vastaan. Oli niin mukava selata kesäisiä kuvia. Sieltä nousi näkymiä ja kasveja, jotka ovat jo ehtineet painua unohduksiin - tässä kaatosateessa. Taidan jatkossakin harrastaa kesäkuvien katselua.

   Poista
 2. Pienten hyötyeläinten pongaaminen omasta puutarhasta on aina riemastuttavaa.
  Upean värinen marhanlilja. Harmi, että rusakot tekivät niille tuhojaan.
  Kiva haaste, joka palauttaa mieleen kesäisiä puutarhamuistoja. 😊😊


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi mukavaa katsella kesäkuvia ja muistella eri kasvien kukintaa. Onneksi rusakot eivät sentään päässeet marhanliljojen sipuleita järsimään. Pääsen taas ensi kesänä nauttimaan upeista väreistä.

   Poista
 3. Osaat Between löytää näistä kuvista taas kerran sen ytimen eli kaikissa on se jokin. Kuvavarastossasi on varmasti monia loistokkaita kuvia ja valinta on vaikeaa. Kiitos näistä valinnoista ja teksteistä kuviin. 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley kauniista sanoistasi! Kesä on täynnä kauneutta ja kukkien runsautta. Todella vaikea asettaa jotain kasvia toisen edelle, kun kaikista olisi jotain kivaa sanottavaa. Olipa kuitenkin mukavaa seikkailla kesäisten kuvien parissa ja nostaa monta iloista asiaa.

   Poista
 4. Kiva haaste ja mukavat kuvat. Oli kuin kesä olisi tullut olohuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Tällaisena harmaan sateisena päivänä kesä olohuoneessa on tervetullut. Onneksi on taas uusi kesä edessä.

   Poista
 5. Sinulla on aina niin hienoja kuvia! Punahatut ovat suosikkejani (yksiä niistä!). Minulla ne jostain syystä viihtyvät hyvin mökkipihassa. Harmi vain, että kukkivat vasta loppukesästä. Katselisi noita pidempäänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, suuri kiitos Vilma! Sitkeästi olen opetellut kuvaamista. Kiva kuulla, että se kantaa hedelmää.
   Sinun on otettava runsaasti kuvia punahatuista tai sitten liidettävä ajatuksen voimin niitä mökkipihalle katsomaan.

   Poista
 6. Ihania nämä kesätuulahdukset. <3
  ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Kiva kuulla, että myös lukijat iloitsevat kesäkuvista. Minusta oli ihanaa palata kesäisiin tunnelmiin kuvia selatessani.

   Poista
 7. Wautsi, mikä marhanlilija! Onneksi eres se säilyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin upean värinen marhanlilja. Kokonaan syöty on oranssisävyinen ja kaunis sekin. Tämä Russian Red menee suoraan sydämeen.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Kuvakehrääjä! Harmaana sadepäivänä on kiva siirtyä kesään edes kuvien voimalla.

   Poista
 9. Oi, miltä nämä kesäiset värit näyttävätkään näin harmaana päivänä.
  On melkein unohtanut, miltä kesä näyttää.
  Kiitos tästä puutarhaterapiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Kesäkuviin uppoutuminen on erinomaista puutarhaterapiaa. Kestää paremmin tämän kaatosateen ja koko päivän kestävän pimeyden.

   Poista
 10. Oi, miten kesä tulee taas käsinkosketeltavana kuviesi välityksellä nähtäväksi ja koettavaksi. Hieno vastaus haasteeseen. Kuten Riina mainitsi: oivaa puutarhaterapiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Kiva, että sinäkin pääsit kuvieni välityksellä nauttimaan kesästä. Arvaa vain, miten tehokkaasti itse upposin kesään kuvia selatessani.

   Poista
 11. Lämmin kiitos kivata haasteesta Between, otan sen mielelläni vastaan :)
  Ihania ja monipuolisia muistoja olit valinnut sarjaasi. Kauniit kuvat toivat elävästi kesän mieleen. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, mukavaa, että otat haasteen vastaan. Kesäisten kuvien pariin on kiva palata. Siinä ohessa voi nousta jopa uusia ideoita tulevaa kesään varten.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
  2. Kiitos vielä kerran haasteesta, Between! Blogistani löytyy nyt siihen vastaus :)

   Poista
 12. Ihania, kesäisiä kuvia! Aivan parasta tähän pimeyteen ja sateeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Minustakin tämä haaste oli mukavaa juuri tuon kesään paluun johdosta. Nautin tavattomasti väreistä, lämmöstä ja kauneudesta.

   Poista
 13. Juuri tällaisia kesäisiä kuvia on nautinto katsella nyt pimeinä päivinä. Vesipisarat unikon terälehdillä ovat niin aidot, että melkein tekee mieli sipaista niitä. Kuuteen kuvaan on vaikea mahduttaa koko kesää, mutta tässä on herkulliset kohteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Osuin kamerani kanssa unikon äärelle heti sateen loputtua ja kerrankin onnistuin tallentamaan pisarat oivalliseen aikaan. Kuuden kuvan valinta oli vaikeaa, kun tähän harmaaseen aikaan verrattuna kauneutta kesässä olisi ollut yllin kyllin.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 14. Sulla oli varmaan kiva hetki valita kuvia kesän runsaudesta! Komea on marhanliljasi, ja toivotaan ensi vuonna parempaa tuuria muillekin marhoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti oli mukavaa uppoutua kesäkuvien pariin. Monta kuvaa melkeinpä yllätti, kun ne olivat jo ehtineet painua unohduksiin. Rusakoiden reittejä alapihalle on tukittu, joskin vielä niillä on pääsy puutarhaamme. Täytyy vain toivoa, ettei moista vahinkoa toiste synny.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 15. Ihanat kesäkuvat ja piristävät mukavasti marraskuun harmaina päivinä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Kesäkuvien katseleminen oli niin virkistävää, että sitä voisi määrätä itselleen vaikka joka päiväksi.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 16. kesä on rakkauden aikaa, levon ja rentoutumisen, uudistumisen keskellä arkisten askareiden...loistava kiteytys kesästä kuudessa kuvassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona! Juuri kaikkea tuota sanomaasi kesä on. Parasta, että kesän terapeuttinen vaikutus toteutui myös kuvia katselemalla.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 17. Oikein paljon "parhautta" oli kuvissasi. Ihania kuvia kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Tuntuu mukavalta, että katselijatkin ovat löytäneet kuvistani kesäisen tunnelman.
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 18. Voi, miten kauniit kuvat ja vielä suosikkivärini kukissa! Pioniunikkokuva on oikein onnistunut. Miten vesipisarat voivatkaan jäädä niin kauniisti kukille? Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Satuin pioniunikon äärelle kameroideni heti sateen loputtua. Pisarat eivät olleet ehtineet haihtua ja valua pois.
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 19. Kyllä on ihanaa katsella kuvia kesästäsi🌞 Äkkiä sen unohtaa miten kaunista onkaan kun on valoa ja elämää puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Yllätyin itsekin, miten nopeasti yksittäiset asiat kesästä unohtuivat. Kuvien selaaminen oli kaikkinensa virkistävää ja joitakin ideoitakin sieltä jo nousi.
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 20. Voi mahtavaa! Upeita kesäkuvia <3 Hienoja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Tämän postauksen tekeminen oli virkistävää ja herätti kaipuun tulevaan kesään. Onneksi kaikki se on taas edessä.
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 21. Olipa ihana nähdä tässä vaiheessa vuotta tälläistä kaunista kukkailottelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin virkistävää katsella kesäkuvia ja palata niiden myötä omaan kesään. Tänään sentään on luvassa aurinkoa sateisen harmauden sijasta.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 22. Punahattuja kaipailen itsekin pihalleni, sillä en enää edes muista, miksi ne aikoinaan menehtyivät. Nyyh. Ne ovat syksyn parhaita perhoskasveja ja väriläikkiä.
  Ihana kuva sinulla siitä ja hämähäkki vielä pisteenä i:n päällä. Jotain, jota ei osaa odottaa, perhosen tilalla.:)

  VastaaPoista
 23. Upeita kesäkuvia! Tykkään erityisesti leppiskuvasta.

  VastaaPoista
 24. Nämä olivat todellakin parhaita paloja, ihana kesätuokio. Monta samaa oli itselläkin, mm. leppikset.

  VastaaPoista
 25. Kauniita kesäkuvia. Kiva haaste, ja kiitos haasteesta. Otan kopin ilman muuta.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!