maanantai 9. maaliskuuta 2020

Sohvaperunan sukkia


Jules-sukat tein beigestä 7veikasta. Malli löytyy monestakin paikasta googlettamalla. Mallikerta koostuu kuudesta kerroksesta ja on neljällä jaollinen. Helppo ja nopea. Jalkapohjan kudoin sileäksi.


Nostetut palmikot -mallilla olen joskus tehnyt yhdet sukat. Nyt kudoin ne kirsikan värisestä 7veikasta, jonka yhdistin 7veikan Jenkka-lankaan (ei enää tuotannossa). Jalkapohjan alle en pamikoita laittanut, jotta ne eivät olisi siellä painamassa askellusta.

Malli on julkaistu Suuressa Käsityölehdessä, mutta minä löysin sen Koti männikössä -blogista. Kyseisessä blogissa on kauniita ja taitavasti toteutettuja neuleita. Käykää ihastelemassa.


Nämä viininpunaiset sukat on neulottu 7veikasta Olga-mallilla. Yhdet Olgat olen tämän uudemman kutomisinnostukseni alkuaikana tehnyt. Mikä lie, etten ole sen jälkeen malliin tarttunut, sillä se on helppotekoinen ja sillä saa kivat näköiset sukat. Malli toimii hyvin raitalangallakin.

Täältä löydät Olga-sukkien syntytarinan ja myös ohjeen.


Polvisukat toteutin vaaleanharmaasta 7veikasta, johon yhdistin Raita-lankaa. Mallineuleena on hyväksi havaitsemani 4 o 1 n, kaksi kerrosta Raita-lankaa ja yksi kerros harmaata. Pohkeen jälkeen kavensin muutaman kerroksen välein ensin joka toisesta neljän oikean silmukan ryhmästä yhden kustakin ja seuraavalla kerralla lopuista neljän oikean silmukan ryhmistä yhden oikean. Näin mallineuleena pohkeen kavennusten jälkeen on 3 o 1 n.


Oranssisävyiset polvisukat on toteutettu samalla ohjeella, kuin edellisen kuvan punaharmaat sukat. 


Polvisukissa käytin oranssia 7veikkaa yhdistettynä oranssisävyiseen Raita-lankaan.
 

Näihin valkoisiin Elinan pitsiunelmat -sukkiin ohje löytyy Kardemumman talo -blogista. Malli on helppo ja halutessaan voi jättää takaosan kuvion pois. Sukan pituutta voi myös säätää lisäämällä tai vähentämällä pitsikuvioiden määrää. Etuosan pitsikuvio koostuu kahdeksasta kerroksesta ja takaosan kuvio neljästä kerroksesta. 


Seuraava projekti on jälleen jämälankavaraston pienentäminen. Erikokoisia nöttösiä on kertynyt sen verran runsaasti, että niistä saa useammankin valmiin sukan. Vaaka vain pöydälle ja lankakerien punnitsemista ja jakamista. Uskokaa pois, 10 grammasta saa neulottua monta kerrosta.


Kevään edistymistä odotellessa ehtii vielä kutimen kanssa istua. Kunhan elämä pian siirtyy pihamaalle, saavat kutimet hetkeksi jäädä.
 
Mukavia maaliskuun päiviä!
 

37 kommenttia:

 1. Nyt onkin vielä ihan hyvä aika neuloa sukkia ennen kuin puutarhatyöt käynnistyvät. Kauniita sukkia. Elinan pitsiunelmia sukat olen itsekin kutonut ja tehnyt myös samaa mallineuletta mukailemalla pari pipoa. Mielestäni yksi kauneimpia pitsisukkamalleja. Nyt neulon parhaillaan Dropsin sivuilta löytämiäni ”Think Pink ” pitsineulesukkia, joiden malli on myös mielestäni hyvin kaunis.
  Mukavaa alkanutta viikkoa. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa Think Pink -sukkaa, joka onkin todella kaunis. Kiitos vinkistä, laitan mallin tekolistalle.
   Vielä on iltaisin pimeää ja välillä sataa, joten hetken ehtii sukkia kutomaan.
   Samoin sinulle mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Onnittelut mahtavasta sukkatuotannosta! Ihanalta kuulostaa ajatus, että kohta elämä siirtyy pihamaalle - näinhän se on ja sitä odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutominen on niin mukavaa, etten enää osaa istua ilman lankaa ja puikkoja.
   Keväässä yksi kivoimpia odotuksenaiheista on elämän siirtyminen enenevässä määrin pihamaalle. Kunhan vauhtiin pääsee, ei millään malta sisälle edes tulla.
   Sitä odotellessa sinulle mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Kauniita sukkia ja miten monta. Kyllä minäkin vielä sukkia kudon mutta nyt kudin jäi mökille . Täytyy kaivaa toiset puikot ja alkaa jotain uutta. Kyllä ne sieltä aikanaan kaikki valmistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian on käsillä ne ajat, jolloin ei malta kutoa. Ei kotona eikä mökillä. Tai minullahan ei tuota mökkivaihtoehtoa ole, mutta joskus kudon myös pergolassa. Monet kutovat myös autossa, jolleivat aja. Kuinka on sinun laitasi?

   Poista
  2. Kyllä minäkin kudon pitkillä matkoilla mummolaan ja takaisin. Mutta muuten ei kohta todellakaan jouda ja malta ❤

   Poista
 4. Ei mikää soffaperuna, ku tuallaasia sukkia nua tiuhahan tikkuat.
  Voitit plokiarvonnas siämenet ja toimintasetin. Onnia! Mullon sun osootes, joten viän voiton postihin kait jo tänää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Onpa mukava olla onnettaren suosikki. Siemenet ovat aina tervetulleita.
   Sohvalla tulee sukkia kudottua, joten taidan ainakin jonkinlainen sohvaperuna olla. Välillä nousen seisomaan ja kävelemään, mutta yleensä silloin kutimet jäävät pöydälle.

   Poista
 5. Sohvaperunan elämä on näköjään kovin tuottoisaa!
  Raikkaita värejä ja kauniita malleja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa! Tykkään väreistä ja jonkinlaista langoilla leikkimistä tämä minun kutomiseni onkin. Tällä hetkellä pähkäilen jämälankojen kanssa. Siinä touhussa ei aina ihan sävyt kohtaa, mutta tuleepa kuitenkin jotain valmista.

   Poista
 6. Kauniita ovat! Villasukkia on tänä talvena tarvittu, sillä lämmitys on kettuillut kotona ja viileää on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saatte lämmitysongelmat kukistettua. Minä kuljen sisällä villasukissa läpi talven ja usein pitkälle kevääseenkin. Kunhan ulkolämpötila nousee kunnolla, pääsevät villasukat kesälevolle.

   Poista
 7. Olet ollut ahkerana ja kaukana ns sohvaperunasta.
  Kauniita sukkia kaikki tyynni. 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley! Sohvannurkassa sukkia kudon, joten hyvällä syyllä voin itseäni sohvaperunaksi kutsua. Kädet kaipaavat tekemistä, vaikka takamus sohvalla jumittaisikin.

   Poista
 8. Ihania sukkia, nostettu palmikko on minulle taas yksi aivan uusi neuletermi, kauniita olivat kyllä kaikki. Onneksi ei tarvitse äänestää omaa suosikkia, ovat niin kauniita kaikki.

  Ihana kuva tuo viimeinen, hyvä muistutus lähestyvästä siitepölykaudesta.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka! Pyrin laittamaan ohjeet ja lähteen, jotta muutkin voivat halutessaan toteuttaa ohjeita. Itse kun harvoin malleja omasta päästä keksin. Laitan näitä sukkakuvia, sillä blogi saa toimia samalla käsityöpäiväkirjanani. Hyvä, jos joku joskus innostuu mallin omaan käyttöönsä ottamaan.
   Siitepölyvaroituksia on jo annettu. Saapa nähdä, millainen kevät siinä suhteessa tulee. Poikani on koivuallergikko ja monena keväänä ihan tukossa.
   Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 9. No kyllä huokaillaan, kun sukkoo tulloo kuin liukuhihnalta. Ei kuulosta sohvaperunan tekeleiltä! Kaikki niin kauniita ja äit vainoo luotti kanssa seiskaveikkaan sukissa. Ihailen kaikkia kaunottaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Sormien nivelrikko ei pääse niveliä jäykistämään, kun pitää ne kutomalla liikkuvina. Takamus ehkä tykkäisi liikunnallisemmasta harrastuksesta.
   Langoista ollaan montaa mieltä ja saa ollakin. Minulle Novitan langat kelpaavat. Minusta hinta-laatu -suhde on paikallaan ja lisäksi saatavuus todella hyvä. Novitan lankoja ostamalla ainakin osa tuotosta jää kotimaahan.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Oranssit ovatkin raikkaat. Tykkään niistä itsekin.

   Poista
 11. Kiitos Suvi! Voin vakuuttaa, että välillä minullakin kutominen tökkii. Niistä ei vain tule blogissa pahemmin juteltua. Kunhan alkaa pihatyöt, jäävät kutimet kesätauolle.

  VastaaPoista
 12. Aivan ihania! Minuakin oikein hykerryttää nuo oranssit, mutta kaikki on kauniita, etenkin nuo kaikki polvisukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Jonkinlaista aikuisen värityskirjahommaa; langoilla leikkimistä.

   Poista
 13. Ihana sukkasato! Mullakkin kutimet heiluu puutarhakautta odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SariHanne! Kutominen on mukavaa hommaa kevätkautta odottaessa.

   Poista
 14. Ihanat nuo valkoiset "pitsisukat". <3 Kauniita toki muutkin. Ahkerana olet ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ahkeruudesta en tiedä, mutta tyhjin käsin istuminen ei ole minusta mukavaa. Kutominen sen sijaan on tosi mukavaa.

   Poista
 15. Ahkeralle kutojalle noita nöttösiä kertyy, niistä saa mahtavia yhdistelmiä aikaan kun hetken miettii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jämälankakeriä kertyy ja niistä saa kummasti ihan uusia sukkapareja. Neljännet jämälankasukat nyt valmistumassa.

   Poista
 16. Kauniita sukkia! Nuo oranssit polvisukat on ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä! Minustakin oransseista tuli hyvät.

   Poista
 17. Paljon ihania pirtsakan värisiä sukkia,olet neulonut"sohvaperunana":))
  ..Kevät sieltä keikkuen tulevi;))

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!