lauantai 30. tammikuuta 2021

Nyt kyllä laiskottaa

Tyttären Nemo
 

Tammikuu vetelee viimeisiään. Hyvä niin, sillä olo on vetelä ja laiskottaa ylenmäärin. Kulunut kuukausi on menty tukka putkella. Illalla ei ole aina tiennyt, mitä aamu tuo tullessaan ja yöunikin on kaikonnut monia asioita päässä pyöritellessä. Tammikuun sanat ovat olleet muutto ja lumityöt. Kumpaakin on riittänyt päivien täytteeksi.

 
Torstaina lähti vanhempien asunnosta viimeinen kuorma. Käytin runsaasti aikaa asunnon tyhjentämisen vaihtoehtojen haarukoimiseen. Moni firma olisi ollut valmis tyhjennykseen, mutta useimmat halusivat valita vain jälleenmyytäväksi kelpaavan tavaran. Muu olisi jäänyt meille lajiteltavaksi ja pois kuljetettavaksi. Lopulta löysin useilla paikkakunnilla toimivan helpponouto.fi, joka on Lassila-Tikanojan, kierrätyskeskuksen, Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n sekä SPR:n Kontin yhteisyritys. Hintaan sisältyi tavaroiden haku, hyödyllisen tavaran kierrättäminen ja kaatopaikalle joutuvien tavaroiden jätemaksut. Palvelu osoittautui kaikin puolin kiitettäväksi ja suositeltavaksi.

Jäljellä on loppusiivous, jonka pikkuveli vaimonsa kanssa lupasi hoitaa. Sitten vain avainten luovutus ja ajatusten suuntaaminen siihen, että vanhempien elämänkirjassa on kääntynyt uusi ja ehkä myös viimeinen sivu.


Vaikka monena aamuna ja iltana on pitänyt rientää avaamaan auran sisäänkäyntiin työntämää valtaisaa lumivallia, ovat lumityöt olleet raskaudestaan huolimatta hyödyllistä ulkoilua ja kuntoilua. Kävelemään ei kylille ole ehtinyt eikä se ole ollut mielekästäkään, kun auraamattomilla teillä on ollut mahdollista lähinnä rämpiä suolaamattomassa tai suolatussa mössössä. 

Tammikuun toisen viikon lumimyräkän jälkeen seurasi muutama raikas pakkaspäivä ja sitten onkin ollut toista viikkoa vesi- ja räntäsadetta. Hanki on toki madaltunut, mutta uuden lumen kolaamisessa tarvitaankin jo lihaksia. Sen verran korkeita kaikki pihan lumikasat ovat, ettei puhaltamalla tai edes pikkuisen tönäisemällä niiden päälle lunta siirretä.

18.1. kylvämistäni  kelloköynnöksistä yksikään ei ole vielä itänyt. Kirjausten mukaan olen kylvänyt kelloköynnöksiä viime vuonna kolme eri satsia. Kaikki eivät silloinkaan itäneet. Taidan lähipäivinä tehdä uusintakylvöksen.

23.1. kylvetyistä keijunmekoista neljä on itänyt. Paprikoista 1 California Wonder ja 1 Hungarian Black. Pelaguista 2 Divas Rasberry Ripplea ja 1 Pink Inspire. Idut ovat toki vielä pikkuruisia, eikä niiden henkiinjäämisestä ole takuita. Kummasti siementen itäminen kuitenkin innostaa.

Lumikello 29.1.2020
 
Kevään kaipuu on valtavaa. Viime vuoden olemattoman lumen vuoksi koko talvi tuntui ikäänkuin olisi elänyt kaiken aikaa kevättä. Ehkä tämä vallitseva valtaisa lumimäärä tuo taas uuden säväyksen kevään odotukseen. Miten lumi sulaa, saako taas edistää kevään saapumista hakkaamalla pihakäytäviltä jäätä? Milloin ensimmäiset piipot pilkistävät kohmeisesta maasta? 

Olen ajatellut, että kunhan saan muuttoruljanssin pois päiväjärjestyksestä, on taas aikaa suunnitella kaikkea puutarhaan liittyvää. Kylvöjen lisäksi pitää käydä laittamassa kellarin kasvattamo valmiiksi. Siirtää pöytälevyt kasvilamppujen alle, asetella koulimisvälineet järjestykseen ja katsoa, että multasäkit ovat kellarissa, eivätkä makaa jäisinä lumihangessa.

Jouluruusu 29.1.2020

BirdLifen pihapongauksesta moni onkin jo muistuttanut blogeissaan. Siihen ajattelin itsekin edellisvuosien tapaan osallistua. Tinttien touhuja on tullut vahdittua. Se on oikein mukavaa ja kiinnostavaa talvipuuhaa. 

Yhtenä iltapäivänä Ukkokullan kanssa keittiön pöydän ääressä ruokaillessa huomasin marjakuusesta pöllähtäneen hangelle vähän erikoisemman otuksen. Ensin katsoin, että onpa tavallista isompi lintu. Vaan sepä olikin pieni pöllö. Olin hetken äimistynyt, sillä mielikuvissani pöllö on isokokoinen ja pyöreänaamainen otus. Luontoporttia ja lintukirjoja tutkittuani totesin pihassamme vierailleen varpus- tai helmipöllö. Pienen koon vuoksi kallistun varpuspöllöön. Se on varmasti ollut vaanimassa tinttejä ruokintapaikalla. Halvat on huvit, mutta pöllön näkeminen omassa pihassa sai kyllä hymyn huulille moneksi päiväksi.


Oletteko huomanneet, miten päivät ovat jo pidenneet ja valostuneet? Jos elämästä siitä huolimatta puuttuu väriä, tulppaaneissa on iloa tarjolla sitäkin enemmän. Kimpullisella tulppaaneja saa piristystä viikoksi eteenpäin. Suosittelen!

Mukavaa viikonloppua ja lähtölaukausta helmikuulle!


46 kommenttia:

  1. Kyllä on ollut sinulla työteliäs kuukausi! Muutto on ollut iso työ.
    Lunta on satanut reilusti ja lumitöitä on saanut tehdä välillä parikin kertaa päivässä. Lumikasat kasvavat pihassa.
    Viikonloppuna Pihabongaillaan. Mukava lintuja on seurata jatapajtuman innoittamana myös laskea.
    Päivän valoisan ajan piteneminen on aina niin ruemastuttavaa. Kyllä tässä onkin jo ihan riittämiin hämärässä hyggeiltykin.
    Hyvää viikonlopöua ja mahtavaa helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tammikuu lienee sellainen "kerran elämässä" -rykäisy. Onneksi alkaa olla ohi.
      Pihabongailu on kiva tapahtuma. Voin hyvin kuvitella, miten sen avulla saadaan lapsetkin mukaan lintuja tarkkailemaan ja niistä lisää oppimaan. Tänään vierailulla on käynyt etupäässä tinttejä, mutta vielä on huominen aikaa tarkkailuun.
      Samoin sinulle leppoisaa viikonloppua ja runsaasti tinttejä nähtäväksi.

      Poista
  2. Huomenta!
    Näytti veikeältä, kun ruudulla näkyi otsikon lisäksi kissat yhtäaikaa. Laiskottaminen oikein konkretisoitui.
    Muutot ovat aina haastavia! Helpponouto vaikutti hyvältä ja tehokkaalta palvelulta.
    Leppoisaa lauantaita ja lempeää pian alkavaa helmikuuta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nemo-kissa on oikea adhd-tyyppi, johon ei ehkä laiskottelu-termi täysin osu. Vaan osaa Nemokin ottaa rennosti, varsinkin rapsutuksia saadessaan.
      Helpponouto oli tosiaan mukavan positiivinen yllätys, jota voin lämmöllä suositella. Muuttoon liittyy niin paljon kaikenlaista häslinkiä, että kaikki helpotus on silloin tervetullutta.
      Samoin sinulle mukavaa viikonvaihdetta ja toivon mukaan myös aurinkoista helmikuuta!

      Poista
  3. Vau, pöllö omalla pihalla. Hieno kokemus. On sinulla ollutkin kovin tiivistä. Toivottavasti saat jatkossa keskittyä myös omiinkin juttuhin.

    Hienoa, että keijunmekot jo itävät. Sieltä pikkuisesta siemenestä se lähtee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tuntui VAU-elämykseltä pöllön näkeminen omalla pihalla pienestä koostaan huolimatta. Veikeä otus.
      Muuttohässäkkä osui onneksi muuten rauhalliseen talvikauteen. Eiköhän tässä vähitellen pääse taas normaalielämän syrjään kiinni.
      Ennen viime vuotta pidin keijunmekkoa vaikeana kasvatettavana, vaan onnistuinpa sen kanssa. Hyvältä näyttää tämänkin vuoden keijunmekot.

      Poista
  4. Onneksi teidän muuttotouhut alkavat olla jo voiton puolella. Talvi onkin tänä vuonna antamassa takaisin viime vuonna satamatta jääneitä lumimassoja, mutta toisaalta lumityöt ja kunnon talvi jakavat nämä vuodenajat ja niiden touhut selkeimmin. Onhan sitten tulossa myös oikea kevät, kun lumi sulaa ja kasojen suojista alkaa työntyä uutta kasvustoa. Koitetaan jaksaa, onneksi on kylvöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumitöitä on ollut miltei joka päivälle. Tänäänkin tehtiin taas kunnon urakka, joskin pakkaslumi oli keveää siirtää. En ole koskaan lumitöitä inhonnut ja nytkin oli reippaan kolaamisen jälkeen kiva tulla sisälle ruokailemaan. Parhaillaan keittiön pöydän ääressä ulos vilkaistessa aura ajoi ohi, joten vallin siivoaminen sisäänkäynnistä on vielä illan ohjelmassa.
      Lumi tuo kevään saapumisen oman mausteensa. Kyllä me tämä jaksetaan, eikö niin!

      Poista
  5. Onnittelut muuttoruljanssin loppuun saattamisesta! Melkoinen repäisy, onneksi saat kohta lepäillä.
    Teille on satanut niin paljon lunta, että huh huh. Korkeiden hankien päälle kolaaminen on mahdotonta. Toivottavasti nyt alkaisi seuraavaksi hanki madaltua oikein reippaasti.
    Vau, varpuspöllö! Ihanaa. Itse haaveilen jatkuvasti, että näkisin pöllön pihassani, mutta muistaakseni vain kerran ja se oli sarvipöllö, mahdottoman hieno otus sekin. Mutta varpuspöllö olisi niin pikkuruinen ja söpö.
    Kiitos pihabongaus-muistutuksesta, olin ajatellut osallistua! Täytyy katsoa sellainen hetki, jos näkyy jotakin kiinnostavaa ja aloittaa tunti siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Edellisestä muuttokeikasta onkin jo 10 vuotta, mutta hyvin ovat opit pysyneet selkärangassa. Ohi on, josta syvä huokaisu.
      Joo, lunta riittää ja parhaillaankin lisää sataa. Illansuussa täytyy käydä kolaamassa sisäänkäynti, johon aura parhaillaan kasvattaa vallia. Onneksi on pakkaslunta, ainakin aamulla se oli unelmankevyttä. Naapuri tarjosi taukoglögit osuuttaan kolaavalle porukalle, mikä toi mukavan säväyksen kolausurakkaan.
      Sarvipöllö olisi hieno vierailija. Kiva oli nähdä varpuspöllö ihan omassa pihassa. Söpö pikkuotus, jonka helposti pöllöksi tunnisti.
      Perinteisesti tintit piiloutuvat juuri bongausaikaan. Pitänee huijata niitä kurkkimalla verhon takaa.

      Poista
  6. Hienoa, että muuttopuuhat ovat jo voiton puolella.

    Tuttua ovat nuo lumityöt ja lumen paljous. Ja lisää näyttää tulevan...

    Samoin aatoksin, eli bongailua luvassa. Pöllö pihassa on jo hieno juttu kerrassaan. Meillä käy vain varpushaukka kyttäämässä pikkulintuja, mutta tuskin se bongauspäivänä tulee, yleensä silloin paikalla ovat vain tintit, varpuset ja mustarastaat, muut eivät halua tulla kirjatuksi. Vaikka lintulaudalla käyt tikka, vihervarpusia, urpiaisia, punatulkkuja ja harmaapäätikkakin saattaa pistäytyä, niin lyön pussillisen auringonkukansiemeniä vetoa, että bongailun aikaan nämä muut pysyvät poissa🙄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hölmöähän se oli viime talven lumettomuuden jälkeen kuvitella, että lumilapion ja kolan voisi säilöä pysyvästi kellariin. Nyt niille on löytynyt tekemistä lähes joka päivälle. Parhaillaankin taivaalta sataa lunta aika sakeasti.
      Pikkuinen pöllö oli ilahduttava vieras. Toivottavasti tulee toistekin. Varpushaukka kyttäsi marjakuusen ruokintapaikan pikkulintuja joulukuussa 2019. Onneksi ei ainakaan sillä kertaa saanut saalista, vaikka syödähän haukankin pitää.
      Samaa olen kummastellut eli vaikka pihalla pörräisi millaisia lintuja, bongausaikaan niistä ei näy vilaustakaan. Kävin täyttämässä kaikki automaatitkin varta vasten, jotta ainakin ruoka olisi houkuttelemassa.
      Toivottavasti lintuvieraat löytävät pihallesi.

      Poista
  7. No ei ole ihme, että laiskottaa! Olet kyllä leposi nyt ansainnut! On tuossa ollut hommaa kerrakseen, mutta onneksi voit nyt huokaista. Kätevää, että löysit noin hyvän yrityksen hoitamaan tavaroiden poiskuljetuksen lajitteluineen kaikkineen.
    Lumitöissä saa tosiaan kuntoilua ja sitä lajia näyttää riittävän täällä meilläkin.
    Minä taisin kylvää omat kelloköynnökseni samana päivänä ja yksi on itänyt 13 siemenestä, jotka tosin olivat jo päiväykseltään vanhoja. Voi olla, että jää tämän erän ainoaksi. Minulla 'Californian Wonder' näyttää kahta pikkuruista taimea ja suippopaprikasta on 4 alkua. Yksi paprikalaji on kokonaan itämättä.
    Peukkuja sinun kylvöille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä muutto oli aikamoinen rykäisi, mutta nyt se alkaa olla hoidettu. Onneksi pahin sählinki ajoittui tammikuulle, joka muuten on aika hiljaista aikaa. Joka kerran lumitöihin lähtiessäni päätän ottaa askelmittarin mukaan ja aina se on unohtunut. Olisi kiva nähdä, kuinka paljon tulee kolatessa käveltyä.
      Yksi kelloköynnös 13:sta on hyvä tulos sekin. Kylvetään lisää, hyvin ne vielä ehtivät. Siemenkylvöjen kanssa tuppaa usein ahneus valtaamaan. Ensin ei mukamas ole yhtään itänyttä ja sitten joka paikka pursuaa potteja. Eiköhän niile kaikille löydy paikkansa.
      Peukkuja sinunkin kylvöillesi!

      Poista
  8. Tammikuusi on ollut todella työteliäs ja varmasti raskas, ansaittu lepo tulee epäilemättä tarpeeseen. Onneksi kohta saat aloitella kylvöhommia laajemmassa mittakaavassa, tulee uutta ja mieluisaa ajateltavaa ja ajanvietettä. Minullakin oli vasta muutama samoihin aikoihin kylvetty chili itänyt, latasin itämättömät purkit tänään uusilla siemenillä ja toivon kovasti, että sieltä pungertavat valoon.
    Valon määrä on tosiaan jo hurjasti lisääntynyt ja tänään pilkahtanut aurinko piristi mieltä hurjasti.
    Pöllö, olkoonkin vaikka miten pikkuinen, on hieno pihabongaus. Olisipa mainiota sellainen omin silmin omallakin pihalla nähdä. Toistaiseksi olen ihastellut käpytikan helakanpunaista alavatsaa ja pikkuvarpusten jättiparvea, tintit jääneet vähemmistöön.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylvöinnostus on sen verran vahvaa, että pian on syytä vähän hillitä itseään. Muuten kaikki paikat pursuavat potteja, eikä niitä kuitenkaan liian aikaisin uloskaan voi viedä. Eipä siementen itämistä kannata viikkotolkulla odottaa. Parempi tosiaan ladata uudet kylvöt.
      Pikkuinen pöllö oli mieluisa vieras. Varsinkin, kun sellaisen näkemisestä en ole osannut edes ajatella. Käpytikkoja meillä ei ole pariin viikkoon näkynyt ollenkaan. Sen sijaan harmaapäätikka pyörii pihassa vakituiseen. Ehkä se on vallannut reviirin itselleen.
      Oikein antoisaa pihabongausta sinulle ja auringonpilkahduksia myös!

      Poista
  9. Sinulla onkin ollut paljon puuhaa tammikuussa. Jospa helmikuu olisi kevyempi ja sittenhän kevätpuuhat jo alkavat isommassa mittakaavassa. Lunta on nyt tullut täälläkin aamusta iltaan useamman päivän ajan. Pihan saa kolata kahdesti päivässä eikä kukkapenkkiin jätettyjä talventörröttäjiä enää näy.
    Minä olen idättänyt tänä vuonna siemeniä leivinuunin päällä ja itäminen on ollut supernopeaa. 26.1. kylvetyistä kelloköynnöksistäin oli jo ensimmäinen siemen puskenut pienen vaalean ulokkeen näkyville. Luulen, etten upottanut siemeniä tarpeeksi syvälle, sillä tuo vaikuttaisi olevan ennemminkin sirkkajuuren pää kuin verson kärki. Varovasti painelin sitä syvemmälle. Chilitkin itivät muutamassa päivässä.
    Oi, varpuspöllö on niin söpö pikku otus! Niitä näkee talvella usein päivälläkin kun kyttäävät lintulautojen liepeillä. Tai usein ja usein, en ole nähnyt sen jälkeen kovin montaa kun lapsuudenkodissa luuhaaminen väheni. Sen lähimetsissä niitä kuitenkin asuu, samoin kuin helmipöllöjä. Kumpaakin on tullut houkuteltua lähelle soidinaikaan viheltelemällä tai soittamalla cd-levyltä niiden ääntelyä. Tuttuja kavereita.
    Olen seuraillut pihaa sillä silmällä, jos vaikka näkyisi tinttejä, mutta yksikään ei ole tullut meidän talipalloille. Eilen näin ja kuulin koiraa lenkittäessäni muutaman kadun päässä olevan talon pihalla hirmuisen parven sekalaisia pikkulintuja. Taitaa olla siellä paremmat eväät.
    Mukavaa tammikuun viimeistä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan tarvitse kuvata talventörröttäjiä. Siellä ovat hangessa uppeluksissa. Lunta kolataan lähes joka päivä ja parhaimpina kaksi kertaa, kuten teilläkin.
      Uunin päällä on varmasti sopivan lämmin paikka siementen itämiselle. Olen välillä harkinnut lämpömaton hankkimista, mutta toistaiseksi pesuhuoneen lattialämmitys on ajanut saman asian.
      Varpuspöllön vierailu osui kirkkaaseen päiväaikaan. Luulen sen tosiaan kytänneen marjakuusen ruokinta-automaatilla pyrähteleviä pikkulintuja. Siis olet onnistuneesti saanut houkuteltua pikkupöllöjä cd-levyllä. Meilläkin on lintujen ääniä, joten voisin joskus kokeilla houkuttelemista. Kerran soitettiin erilaisia lintujen ääniä pihalla ja saatiin oikeat linnut "keskustelemaan" soittimen kanssa.
      Olen huomannut, etteivät linnut ole kovin innostuneita talipalloista. Tosin niissäkin on paljon laatueroja. Sen sijaan talipötköt ja pähkinät houkuttelevat hyvin erilaisia lintuja. Viherpeipot suorastaan parkkeeraavat itsensä siemenautomaatille, kun siinä on pähkinöitä. Olen viime vuosina panostanut vähän enemmän lintujen ruokintaan ja se alkaa vihdoin näkyä lajikirjon runsastumisena. Mukavaa huvia tähän talvikauteen.
      Sinulle myös mukavaa tammikuun loppua ja runsaasti lintuvieraita pihabongauksen ratoksi!

      Poista
  10. Ollaan kyllä huomattu, että on päivä pidentynyt. Joten valoa kohti mennään. Lunta kyllä pyryttää taas lisää...niinkuin ei entistäkin olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri nytkin sataa lunta, mutta onneksi jo vähemmän. Joka aamu tietää, miten päivä aloitetaan: lumitöillä tietenkin.
      Vaan kaunista on, kuten varmasti teilläkin.

      Poista
  11. Hienoa että muuttoruljanssi on hoidettu ja löysit siihen apua! Hauska vierailija tuo varpuspöllö! Piti oikein tarkistaa kirjanpidosta, olen nähnyt viimeksi pöllön, joka oli juuri varpuspöllö, vuonna 2018. Eivät siis viihdy meidän pihalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varpuspöllön vierailu oli hieno tapahtuma. Ehkä niitä on meidän pihassa käynyt, vaan en ole nähnyt. Isot metsät ovat lähellä ja siellä lintujen kirjoa varmasti riittää.

      Poista
  12. Muutto ja kaikki siihen liittyvä on aina melko työlästä ja aikaa vievää. Sen verran usein on itsekin tullut aikoinaan miehen työn ja opiskelun takia perheen kanssa muutettua. että kokemusta asiasta on.
    Lunta on nyt saatu tosi runsaasti ja etenkin suvilumen kolaaminen on voimia kysyvää. Isolla pihalla lumitöihin kuluu myös melkoisesti aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta muuttoa olen minäkin elämässäni tehnyt. Oma muutto on helpompi, kun voi itse päättää tavaroista. Toisen muutossa on enemmän pohdittavaa. Mutta se on nyt tehty.
      Onneksi nyt satanut ja satava lumi on kevyttä pakkaslunta. Sitä kolaamaan lähden taas, kunhan saan aamutoimet tehtyä.

      Poista
  13. Jaksamista läheisten asioita hoitaessa. Ei ole mikään helppo homma nykypäivänä.
    Todellakin päivä on jo pidentynyt, se on aivan mahtavaa. Pöllöjä meillä ei ole näkynyt pikkulintuja vaanimassa mutta haukkoja näkyy välillä. Pöllö olisi kyllä hieno vieras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhusten asioiden hoitaminen tulee kaikesta huolimatta aika yllättäen, vaikka luulisi siihen osaavan varautua. Sääli niitä vanhuksia, joilla ei ole omaisia asioita hoitamassa.
      Eikö olekin hienoa, kun valoisuutta tulee lisää niin aamusta kuin illastakin.
      Pöllön näkeminen omassa pihassa oli odottamattoman hieno tapahtuma.

      Poista
  14. Ihanasti päivät ovat pidentyneet! Helmikuussa aurinkokin perinteisesti näyttäytyy pilvien välistä yhä enemmän.

    Nyt kannattaa nauttia - elämä paranee päivä päivältä 😊.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkona on juuri nyt satumaisen kaunista. Kunhan aurinko jonain päivänä pilvien takaa pilkistää, kauneus vain tuplaantuu.

      Nautin valtavasti lisääntyvästä valosta ja maiseman kauneudesta. Elämä on jo nyt hyvää, mutta ihan varmasti paranee päivittäin.

      Poista
  15. Hyvä, että sait urakkasi päätökseen! Kunpa jokainen tosiaan muistaisi tehdä kuolinsiivouksen jo elinaikanaan, niin olisi perillisillä helpompaa! Päivät todellakin pidentyneet huomattavasti. Kivahan se on kevättä kohti mennä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhempien tavaroiden siivoaminen ja muuttaminen herätti kyllä olemaan entistä tarkempi omien tavaroiden suhteen. Vähenee keräileminen vielä lisää.
      Kevättä kohti kulkeminen on kaikin tavoin hienoa aikaa.

      Poista
  16. Hyvä, että löyrit tuan tyhyjäysyrityksen, ettei tarvinnu ihan joka tavaraa itte hualehtia. Kyllä tuallaasen urakan jäläkihin saat vetää lonkkaa ihan hyvällä omallatunnolla. Ja vähä piremmänki aikaa, vaan tuskin maltat. Kylyvösten kans on niin kiva touhata. Päivät on pirenny ihan vauhrilla ja luntaki o piisannu ihan kiitettävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuttohommat loppuivat, mutta lumityöt jatkuvat. Nyt onneksi aurinko ilmestyi pilvien takaa luomaan timantteja hangelle.
      Muutama siemen tuli taas multaan kätkettyä. Mukavalta tuntuu.

      Poista
  17. Sinun tammikuu on ollut "touhua" täynnä.
    Mahtava että tuollaisia apu-muutto/järjestely virmoja on .Suuri apu!!

    Nyt on sitten aika Sinun uppoutua omiin rentouttaviin-puuhiin..Multatouhut ,niissä touhuissa..mieli lepää....
    Tulppaanit ne tuo pirttiin ilon ja kevään odotuksen riemun.🌷🌷🌷🌷🌷
    Olet lepohetkesi ansainnut!
    Hyvää tammikuun viimeistä päivää! ja
    Kaikkea Hyvää alkavalle kuukaudelle!😊
    yritetään pysyä terveinä !😷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavalta tuntuu, kun muutto on saatu pois alta ja nyt voi suunnata ajatukset huoletta kohti kevättä.
      Aurinko alkoi juuri paistamaan pilvien lomasta. Tuokoon se valoa myös sinulle!

      Poista
  18. Kiitos Suvi! Lumitöiden merkeissä tämäkin päivä aloitettiin.
    Aurinko pilkistää juuri taivaalta. Huikean hienoa!

    VastaaPoista
  19. Kova urakka teillä nyt tuolta erää ohi. Varmaan helpottunut olo kaikin puolin. Voi keskittyä taas olennaiseen :)
    Päivä on valostunut selvästi. Töissä sen huomaa aamuisin ja iltavuorojen loppupuolella. Joillain asiakkailla on ollut tulppaaneita ja jotenkin olen vähän hämmästynyt, että nytkö jo, mutta aika menee niin nopeasti. Nythän se tulppaaniaika alkaa olla käsillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on helpottunut olo ja vanhempienkin hoidon kannalta rauhallisempi.
      Tulppaanit ilmestyivät kauppoihin heti joulun jälkeen. Oma kimppuni on jo toinen, mutta ei viimeinen. Nyt niistä kannattaa iloita.

      Poista
  20. Lumitöiden tekeminen on tänä talvena tosiaan toiminut hyvänä hyötyliikuntana ja niitä on saanut tehdä vielä hyvin säännöllisesti.
    Hauska varpuspöllöbongaus! Omat pöllöhavainnot ovat vuodesta toiseen pelkkää nollaa, joten tuo kohtaaminen kuulosti todella mukavalta yllätykseltä.
    Valon lisääntyminen on tullut todella tarpeeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, taas sataa lunta, joten huomisaamuna askelten suunta on jo varma.
      Taitaa tuo pikkuisen varpuspöllön havainto omassa pihassa olla minun ensimmäiseni. Tähän saakka olen nähnyt pöllöjä lähinnä kuvissa ja täytettyinä.
      Valon lisääntyminen tuntuu hyvältä. Eilen hetken paistanut aurinko meni suoraan sieluun.

      Poista
  21. Nyt on valtava urakka takana päin, joten voit hyvällä omalla tunnolla laiskotella :) Firma kuulosti ihan pätevältä ja kätevältä. Tiedosta on hyötyä varmasti muillekin samassa jamassa oleville.
    Täällä kans pikkuhiljaa kylvösten määrä lisääntyy ja just klikkasin paristakin paikasta siementilaukset menemään. Tilasin oman kirjonpidon mukaan enemmän kuin koskaan!!! Mutta usein on tullut sitten kaupasta napattua vielä pussi sieltä, toinen täältä ja onhan niistä kertynyt. Nyt pitäisi olla kaikki kasassa ja kerran se vain kirpasee:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tuosta käyttämämme firman nimen kertomisesta on hyötyä myös muille. Kaikki tavara ei mennyt kaatopaikalle, vaan käyttökelpoinen hyöynnetään eri tavoin.
      Kiva kuulla, että muiltakin nettitilaus paisuu. Kaupasta ei tulisi suoraan ostettua samoja siemenmääriä, mitä netistä tilattuna. Kunpa vaan tulisivat pian, että pääsisi paprikoita kylvämään.

      Poista
  22. Kova urakka on teillä ollu. Meillä se ol vuos sitten, isäni hoivakotiin muuttaessa. Lähellä asunut sisareni hoiti suurimman osan vaan talakoissa aina olin miekin. Pöllöt on mukavia vieraita pihapiirissä, vaikka muutama pikkulintu suattaakin piästä hengestään. Kylyvöjä oon miekin jo vähän alotellu, rimpsureunaset orvokit ja salkoruusut oon kylyväny viikonloppuna. Siemeniä oon tilannu ja tälläviikolla siemenkirjeitä vuottelen.
    Mukavoo helemikuuta ja nautitaan valon lisääntyessä, toivottavasti ei kovia pakkasia tule!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman homman läpikäyneenä tiedät, että töitä toisen kodin tyhjentämisessä ja vanhan ihmisen hoivakotiin muutossa riittää. Onneksi vanhukset ovat nyt asiallisessa paikassa ja yksi murhe vähemmän.
      Varpuspöllö oli varmasti pikkulintuja metsästämässä. Ei tainnut sillä kertaa saada saalista, sillä tyhjin nokin lähti lähti kohti metsää.
      Siemenkirjeitä minäkin odottelen. Olisi kiva päästä jatkamaan kylvöjä ja muutenkin rapistelemaan pussukoita.
      Samoin sinulle mukavaa helmikuuta. Pakkasia on luvattu, mutta pian nekin on entisiä taas.

      Poista
  23. Minäkin näin varpuspöllön ensimmäistä kertaa viime syksynä meidän pihalla. Istuskelin sohvalla, kun ikkunasta kuului kova kopsahdus ja lähdin pihalle katsomaan mitä tapahtui. Ensin en huomannut mitään, mutta kun liikahdin, kivien päällä istuva pikkuruinen pöllö käänsi päätään. Onneksi ei ollut loukannut itseään ja lensikin kohta pois. Vissiin olis tosiaan pikkulintuja ollut vaanimassa.

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!