lauantai 9. tammikuuta 2021

Vuosi alkoi vauhdilla

 
Rauhallisen joulunajan jälkeen tammikuu alkoi vauhdilla. Vanhemmat saivat pienen kaksion kaupungin ylläpitämän seniorikodin tehostetun hoivan yksiköstä. Pariskuntapaikkoja on todella vähän ja sellaisen saaminen on jo lottovoittoon verrattava asia. Koska hoivakotipaikkoihin on pitkät jonot, piti myös päätös muutosta tehdä vikkelästi. Saimme tiedon paikasta välipäivinä ja sopimus tehtiin 5.1. Äiti muuttaa ma 11.1. ja isän siirrän väliaikaisesta hoivakodista tiistaina. Olin varautunut kuukausien odottamiseen ja jopa jonkinlaisiin "painostuspuheluihin". Olen kuin puulla päähän lyöty moisesta onnenpotkusta.

 
Kaikki edes kerran elämässään muuttaneet tietävät, miten paljon järjestettäviä asioita paikan vaihdokseen liittyy. Hoivakotiin muutossa on vielä omia erityispiirteitään. Kotivakuutukset, sähkösopimukset, turvaranneke- ja siivouspalvelu on sanottava kokonaan irti, on tilattava nimilappuja vaatteiden merkitsemistä varten, on allekirjoitettava apteekkisopimuksia. Osoitetietojen muutokset menevät useille tahoille postiin ja maistraattiin tehtävän ilmoituksen perusteella. Monille tahoille osoite on muutettava itse tai ainakin siten voi nopeuttaa tiedon välittymistä.

Rosa Majalis - Metsäruusu
 
Tulevalla viikolla on vanhusten lisäksi varsinainen tavaroiden siirto. Meillä on melkoinen haaste saada äiti ymmärtämään, ettei hoivakotiin yksinkertaisesti voi viedä kaikkea haluamaansa. On pakko luopua monista rakkaista tavaroista. Hoivakotia ei myöskään sisusteta samalla tavoin kuin perinteistä kotia. Sinne voi viedä joitain kalusteita. On vain muistettava, ettei vapaata lattiatilaa muurata umpeen tavaroilla, vaan jätetään tilaa rollattorilla ja pyörätuolilla liikkumiselle ja esimerkiksi sänkyjen läheisyyteen mahdollisille hoitotoimenpiteille. Säilytystilaa on minimaalisesti, joten vaatteissakin on suoritettava karsintaa. Koriste-esineistä puhumattakaan.

 
Äidin on vaikea ymmärtää, ettei hän tarvitse kahvikalustoa, eikä edes aterimia isolle porukalle. Hoivakodissa ruokaa on tarjolla aamusta myöhäiseen iltaan talon puolesta. Ruokailut tapahtuvat pääasiassa yhteisen pöydän ääressä salissa muiden asukkaiden kanssa. Joku muu hoitaa siivoamisen, eikä pyykkiäkään tarvitse itse pestä.

Oman tottumisensa tulee vaatimaan yhteiselo isän kanssa kahden kuukauden tauon jälkeen. Olen kuitenkin todella iloinen, että 69 vuoden avioliitto jatkuu saman katon alla vielä edes hetken aikaa. Välillä näytti epätodennäköiseltä, että vanhempia saisi edes saman rakennuksen eri kerroksiin, puhumattakaan yhteisestä makuuhuoneesta.

Kunhan saame vanhemmat tavaroineen hoivakotiin, alkaa heidän nykyisen asuntonsa tyhjentäminen ja siivoaminen. Ei sekään ihan sormia napsauttamalla hoidu, mutta eiköhän sunnitellulla loppurutistuksella selviä siitäkin. 

Rosa Fairy
 
Loppuvuosi toi tänne etelärannikollekin valkean talven. Yhdet kunnon lumityöt on jo tehty ja säätiedostusten mukaan kolaamista on luvassa lisääkin. Siitä huolimatta, että rakastan valoa ja lämpöä, en nyt koe lainkaan hullummaksi katsella valkeaa maisemaa. Pienet pakkaset takaavat, että luonto on kuin postikortti. 

Marjalle kiitos tällaisesta "joulukortista".
 
Tilasin jo nipun siemenpusseja, joiden pitäisi saapua aivan lähipäivinä. Tarkoitus on tehdä toinenkin tilaus, kunhan käyttämäni siemenkauppa saa uuden valikoimansa julkaistua. Kunhan saan vanhempien muuttoruljanssin järkevään jamaan, kylvän ensimmäiset siemenet multaan. Ainakin chili, paprika ja kelloköynnös sekä keijunmekko on listalla. Muut vielä avoimia, mutta eihän tässä niin hirvittävää hoppua niiden kanssa ole.

 
Loppiaisen jälkeen korjasin joulukoristeet pois. Siinä ei paljon työtä ollut, kun tänä jouluna en montaa koristettakaan ollut esille ottanut. Valosarjat jätin niin sisälle kuin uloskin. Ja kynttilöitä poltan iltaisin edelleen ahkerasti. Sisäänkäynnin puoleisesta tuijasta sammutin jouluvalot eilen. Pihan puolella saavat olla vielä hetken. Illan sinessä on lumella kuorrutettu valaistu tuija kaunista katseltavaa. Valosarjojen pois kerääminen ulkoa saa jäädä lämpimämpiin säihin. Todennäköisesti pakkanen on niitannut johdot tehokkaasti havuoksiin, enkä halua niitä väkisin käydä pois riipimässä.

 
Moni vanhempien tilanteeseen ja muuttoon liittyvä asia on sekä valvottanut että pitänyt kiireisenä. Niinpä en ole ehtinyt ja jaksanut postauksianne kummoisesti kommentoida. Antanette minulle anteeksi. Aion kyllä aktivoitua blogin suhteen, kunhan saan vanhushössäkän tasaantumaan.


Kauniita talvipäiviä ja hyvää viikonloppua kaikille.
Seuratkaa tinttien touhuja ja tehkää vaikka lumienkeleitä - ja kylvösuunnitelmia.

 

37 kommenttia:

  1. Onneksi vanhempies asumine ratkes nuanki helaposti, vaikka muutto onki tyäläs ja raskas vaihe kaikille asianosaasille. Sinnepäi taitaa olla luvas enemmänki lunta. Tääläki vois sataa viälä lisää. Valot näyttäävät pihalla hianoolta joulun jäläkihinki. Sammutin kans valot, makkarin eres olevasta tuijasta, muut viälä palaa. Ihanan näkööne ryllis. Kelloköynnöksellä mäki meinaan aloottaa kylyvöt. Tsemppiä muuttotöihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomattoman nopeasti hoivakotipaikka järjestyi. Olin jo valmistautunut kuukausien odotteluun ja sinittelyyn.
      Täällä sataa parhaillaankin vähän lunta ja mittari näyttää -8. Lisää lunta on luvassa, kuten pakkasiakin. Tällainen talvi tällä kertaa.
      Rylliksistä on ollut paljon iloa. Osa on jo kukintansa lopettanut ja viimeisetkin loppusuoralla.
      Tähän saakka päivät ovat menneet muuton suunnittelussa ja etukäteisjärjestelyissä. Huomenna alkaa konkreettinen vanhusten ja heidän tavaroidensa siirto.

      Poista
  2. Voi hyvät hyssykät, isot ja hyvät myötäelämisen tunteet koko "muutosryhmällesi"! Ikäihmiset ovat hyvän loppuelämänsä ansainneet, järjestää sen sitten kunta tai yksityinen taho. Ymmärrän äitisi tunnetilan kun itsekin muutimme majaa syksyllä ja tavaroista piti luopua. Teillä on tiedossa puuhakas alkutalvi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempaa uudenvuodenlahjaa en olisi voinut toivoa. On tässä hurja määrä monenlaista vääntämistä, mutta loppurutistuksen jälkeen asiat toivon mukaan alkavat rullata. Ainakin vanhukset pääsevät jälleen yhteen asumaan ja tehostetun hoivan piiriin. Kotihoito on tehnyt parhaansa, mutta huonokuntoisen ihmisen kotona pitäminen muutaman kotihoitajan käynnin varassa on ollut oikeastaan painajaismaista.
      Talvi on hyvä hetki aloittaa muuttoruljanssilla. Eiköhän kevät sitten etenekin jo rauhallisimmissa merkeissä, toivon.

      Poista
  3. Iso helpotus toisaalta - toisaalta tunnepitoinen myllerrys ja sen keskellä paljon puuhaa. Mutta varmaan kivi vierähti sydämeltä, ja lottovoittoonhan tuota voi rinnastaa. Onnea muutoksiin, ja voimia niiden toteuttamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivi tai pikemminkin kokonainen kallio vierähti sydämeltä. Hoivakotipaikan saaminen ja vielä näin nopeasti on täällä pääkaupunkiseudulla päävoitto lotossa. Töitä riittää, mutta kaikki toivon ja uskon mukaan parempaan päin.

      Poista
  4. Olen todella iloinen vanhempiesi ja omaisten puolesta. Äitiäsi ymmärrän myös ja se on varmasti vaikeaa ajatella että ei enää voi ketään kestitä ja sen myötä ei tarvitse astioitakaan. Miehen mummu kun joutui melkein satavuotiaana samanlaiseen tilanteeseen tosin yksin, mies oli jo kuollut aikoja sitten. Hänellä oli aina karamellejä mitä hän välttämättä halusi aina tarjota kun siellä kävi ( kun muutakaan ei ollut) Aikanaan oli kova tarjoamaan ja kokkaamaan. Hän eli muuten melkein sataneljävuotiaaksi. Teillä on siellä paljon tehtävää kuten kirjoititkin mutta varmasti siitä huolimatta olo on onnellinen ja huojentunut. Jaksamisia sinne loppurutistuksiin ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila! Miehesi mummu ehtikin nähdä monenlaista noin pitkän iän eläessään. Vanhoilla ihmisillä oli ja on edelleen usein vieraskoreuden ja kestityksen tahto. Olen usein ajatellut, että se on heidän tapansa osoittaa välittämistä, kun puhumalla niitä tunteita ei osata kertoa.
      Hoivakotipaikka molemmille tuli uskomattoman nopeasti. Vaikka asia oli vireillä, aikataulun hektisyys tuottaa omat haasteensa. Huomenna alkaa vanhusten ja tavaroiden konkreettinen siirto.
      Eiköhän äiti käy mielessään luopumisen tuskan lisäksi myös jännitystä tulevasta.

      Poista
  5. Olipa hienoa, että vanhempasi pääsivät vielä yhteen :) Nuo ovat vaikeita asioita niin tunnetasolla, kuin toteutumisessa. Varmasti on nuo parihuoneet kortilla. On sulla/teillä siellä hommaa vielä, mutta kaikki ajallaan ja varmasti helpottaa sinuakin, kun tiedät asioiden ovan järjestyksessä. Tavaroista luopuminen on ymmärrettävästi vaikeaa ja haikeaa. Totta, huonetta ei voi vuorata kalusteilla, siellä pitää pystyä tekemään hoito-ym. muut jutut.
    Jaksamista sinulle sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvältä tuntuu saada vanhemmat samaan paikkaan ja turvalliseen hoitoon. Pariskuntapaikkoja on vähän, eikä niitä kovin usein vapaudu. Hommaa riittää ja tavaroista luopumista äiti joutuu vielä jatkamaan, kunhan näkee, ettei hoivakodissa yksinkertaisesti ole kaikille tilaa.

      Poista
  6. Mahtava onnenpotku! Onnea järjestelyihin, joita varmasti riittää enemmän kuin tarpeeksi ja paljon sellaisiakin, joita ei vielä edes tajunnut. Huoli varmasti helpottuu, kun saatte muuton tehtyä ja hoitovastuu siirtyy sinne hoivakotiin. Talon tyhjennys kuulostaa ihan valtavalta urakalta...
    Meillä vielä toimii omaishoitajuus vanhemmilla. Isä huonossa ja vaihtelevassa kunnossa, lyhytaikaispaikalla ja välillä kotona. Viime vuonna varmaan koronatestiennätys; 8 kertaa. Tänä vuonna vasta kerran...
    Tsemppiä asioiden hoitoon ja järjestymiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin onnenpotku. Ihan varmasti monenlaista järjesteltävää on vielä muuton jälkeenkin edessä. Sinänsä vähän yllätyin, miten paljon omaisille jää tehtävää, vaikka vanhemmat ovat hoivakodissa. Esimerkiksi lääkäriin kuskaukset on omaisten kontolla. Ymmärrän raha-asioiden ja vastaavien hoitamisen, mutta ajattelin terveyteen liittyvien asioiden siirtyvän hoivakodille.
      Intervallipaikat ovat omaisille pelastus, mutta vanhan ihmisen kohdalla eivät välttämättä kovin kevyitä ja inhimmillisiä hoitokeinoja. Äidille on tehty kolme koronatestiä, isälle vasta yksi. Hoivakotiin siirtyminen vaatii koronatestit. Toivottavasti ovat negatiivisiä, sillä konkreettinen siirtyminen tapahtuu huomenna.

      Poista
    2. Täällä on hurja koronarypäs yhdessä kotiutus-/ hoivakodissa! tänään luki lehdessä että 3 jo kuollutkin. Sairastuneissa on runsaasti asukkaita ja useita hoitajia. Nyt on hirmuinen työvoimapula ja meitäkin on kyselty tekemään lisätöitä. Siitähän se sitten vielä leviääkin... ehkä. En tiedä menikö ketään, pakkosiirroillakin vihjailtu.
      Miehen äidille etsittiin jo yhdessä vaiheessa hoivakotipaikkaa, kun kunto romahti ja hinta koostuu hirmu monesta osiosta. Omaisillekin tosiaan jää vielä kaikenlaista.
      Isä olisi varmaan jo kokonaan hoivakodissa, jos koronaa ei olisi ja sinne pääsisi katsomaankin. Toistaiseksi sinnitelleet näin.
      Parihuone on kyllä tosi harvinainen!

      Poista
  7. Ihan huippua, että sait vanhempasi saman katon alle hoivakotiin, se on todellinen lottovoitto! Varmasti on ollut iso urakka muuttojärjestelyt, hyvä sinä!! Anteeksi kyynisyyteni, mutta kyllä ihmiset elävät jotenkin aivan liian vanhoiksi nykyään...olen jo itse alkanut siivoamaan nurkkiani ja harjoittamaan luopumista, jottei lapsilleni jäisi tuota kammottavaa tavarankarsimisurakkaa sitten. Toivottavasti siinä vaiheessa kun olen itse vanha niin eutanasia on jo yksi mahdollisuus. Puhuttiin justiinsa työkavereiden kanssa, että pitää tehdä joku kimppasopimus toistemme lopettamiseksi sitten kun ollaan vanhoja raihniksia. Voimia sinulle vielä muuton loppurutistuksiin! Mistä tilasit siemeniä? Minulla myös kamala siemenkuume, mutta jahkaan tilauksen kanssa. Tänään Prismassa katselin innoissani kun edellinen asiakas kassalle asetteli nipun siemenpusseja. Eli saisi niitä kaupastakin. Tilata vai ei - siinäpä dilemma. Onnellista uutta vuotta ♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin aikamoinen onnenpotku. Itsekin olet varmaan mediasta seurannut pääkaupunkiseudun hoivakotitilannetta ja tiedät, että paikan saaminen on silkkaa lottoamista.
      Muutossa on järjestelemistä ja huomenna alkaa loppurutistus. Kunhan saadaan vanhukset alkuviikosta hoivakotiin, on tavaroiden setvimiselle enemmän aikaa.
      Olen itsekin miettinyt paljon tuota tavaroiden kertymistä nurkkiin. Meillä on iso talo ja valtava kellari, jonne on kasaantunut vuosien mittaan ylenmäärin turhaa roinaa. En halua jättää siivousurakkaa kokonaan lapsilleni ja siksi karsin tavaraa systemaattisesti, tosin ajan kanssa. Myös uutta hankkiessani mietin tarkemmin, onko kaikki tarpeen. Usein huomaan ettei, ja tavara jää ostamatta.
      Katsellessani tämän päivän vanhustenhoitoa, olen yhä enemmän vakuuttunut syanidikapselin tarpeellisuudesta oman vanhuuteni hetkellä - kärjistetysti sanoen.
      Tilasin siemeniä Impectalta. Selasin myös postilaatikkoon pudonnutta Korpikankaan luetteloa, jossa on kivoja houkutuksia. Ehkä odotan vielä muutaman päivän, jotta näen Exotic Gardenin siementarjonnan, sillä kyttään yhtä tiettyä paprikalajiketta. Eivät ole vielä julkaisseet. Meidän Prismassa ei ollut ainuttakaan siemenpussia. Ehkä ne tulevat lähipäivinä. Totta tuo dilemma - ostaako kaupasta vai tilatakko netistä. Yleensä teen molempia.
      Samoin sinulle Onnellista alkanutta vuotta 2021!

      Poista
  8. Olipa hyviä uutisia vanhempiesi tilanteesta kun pääsivät vielä samaan huoneeseenkin asustamaan. Muutossa on jo tekemistä ja elämänmuutosta kerrakseen kaikille teille, saati sitten siinä, että vanhempasi olisivat joutuneet eri osoitteisiin. Ymmärrän äitisi hämmennyksen siitä, mitä pakataan mukaan ja mitä ei. Mummoani siirrettiin aikanaan monta kertaa osoitteesta toiseen hoivatarpeen kasvaessa loppua kohti ja joka kerralla tavaramäärä pieneni. Siinä oli muistisairaalle mummolle sulattelemista. Tsempit sinne!
    Tinttejä on seurailtu ja lumienkeleitä tehty, mutta kylvösuunnitelmat ohitin ainakin yhden lajin osalta kokonaan ja hyppäsin muutama päivä sitten suoraan kylvöpuuhiin. Tänään melkein pyrstölleni tipahdin, kun mullasta jo pilkisti ensimmäinen taimi, vaikka itämisen piti tapahtua vasta parin viikon päästä kylvöstä. Mikäs siinä, ainakin olen tarpeeksi ajoissa taimirallissa mukana!
    Aurinkoisia tammikuun talvipäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhemmillani kävi melkoinen tuuri. Saivat "kaksioksi" kutsutun tilan, jossa saivat valita toisen huoneen yhteiseksi makkariksi ja toisen oleskelutilaksi. Tavallisesta kodista hoivakotiin muuttaminen on vanhalle ihmiselle vaikea asia, kun sellaisesta ei ole aiempaa kokemusta. Eiköhän ne mukana muuttavat tavarat löydä paikkansa ja ajan myötä hyväksyy loput muistoiksi.
      Tässä tilanteessa en nyt oikein pysty keskittymään kylvösuunnitelmiin, joten luultavasti itsekin siirryn suoraan kylvöihin.
      Vau, ensimmäinen taimi! Ollaan taas uuden ja ihanan ajan kynnyksellä.
      Täällä ei aurinkoa ole näkynyt, mutta eletään toivossa. Raikkaita talvipäiviä sinulle!

      Poista
  9. Todella hyviä uutisia.☘
    Paljon vielä touhuamista/järjestelemistä,teille .Mutta tärkein yhtein koti.vanhemmillesi 🧡🤗🧡
    Kauniita talvikuvia!🤍⛄
    Oikein Hyvää tammikuuta ,Sinulle Between 🤍🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa, raikkaita tammikuun päiviä sinulle!
      Touhuamista riittää nyt yllinkyllin, mutta pian se on ohi. Tärkeintä tosiaan, että vanhemmat saivat hoivakotipaikan ja mikä parasta - yhteisen.

      Poista
  10. Onpa hienoja uutisia. Aivan niin kuin sanot, olette saaneet todellisen lottovoiton. Tuntuu sinun puolestasi niin hyvältä, varsinkin kun itse muistan ne hankaluudet, kun omalle äidilleni yritettiin saada palvelutalopaikkaa. Kaikki kävi meillä hyvin, kuten on nyt teilläkin. Jaksamista sinulle kaikkien järjestelyjen ja muuton suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Saman prosessin läpikäyneenä tiedät varmasti, millaisen tunnemyllerryksen vallassa olemme viimeiset kuukaudet viettäneet. Nyt on loppurutistuken eli konkreettisen muuton aika. Sen jälkeen toivon mukaan tilanne tasoittuu ja helpottuu. Onneksi en ole yksin näitä asioita hoitamassa, vaan pikkuveli on aktiivisesti työssä mukana.

      Poista
  11. Onpa ihanaa, että vanhempasi pääsevät yhteiseen seniorikotiin, se taitaa todellakin olla lottovoitto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lottovoitolta näin omaisenkin näkökulmasta paikan saaminen tuntuu. Jos vielä saa muuttoruljanssin hoitumaan tammikuun aikana, niin kevääseen valmistautuminen on kaikin puolin mukavalla tolalla.

      Poista
  12. Hienoja uutisia! Hirveästi muistettavaa tuohon muuttohässäkkään liittyy, mutta jaksaahan sen, kun tietää, että sen jälkeen asiat on paremmin ja helpommin. Itse olin pois blogimaailmasta koko viikon, mutta havahduin nyt vastaamaan antamaasi haasteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monta asiaa on muistettava hoitaa itse konkreettisen muuton lisäksi.
      Joskus on hyvä pitää blogistakin taukoa. Hyvin ehtii haasteen nujertamaan tämän talven aikana.

      Poista
  13. Uutinen yhteisestä hoivakotipaikasta on varmasti lottovoittoon verrattava! Ihanaa, että pääsevät taas yhteiseen kotiin! Tästä se pikkuhiljaa alkaa uusi puutarhavuosi ja tällä kertaa lumisissa merkeissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tiedä, miten päin tässä olisi pitänyt olla ja elää, jos vanhukset olisivat joutuneet jatkamaan kahdessa eri paikassa. Toivottavasti saavat viettää viimeiset vuotensa yhdessä.
      Aika lumisissa ja kylmissä merkeissä uusi puutarhavuosi on alkanut. Toisaalta on ihan kiva, että kahden vuoden jälkeen on taas ns. normaali talvi.

      Poista
  14. Lämpimät onnittelut hoivakotipaikoista, mukavasti nyrjähti se asia hyvälle kantille ja yksi huoli pois sydämeltäsi.

    Hykerryttävän mukavaa, että aivan kohta saa ensimmäiset siemenet ripotella multiin, chileillä minäkin aloitan ja sitten vetäisen kyllä vähäksi aikaa käsijarrusta. Muistissa on viime keväinen hätäily tomaattien kanssa ja paleltuneiden taimien surusaatto kompostille. Impectalle lähtee tilausta täältäkin ihan pian ja varmasti kevään mittaan siemenpusseja kertyy vinot pinot, myös kauppareissuilta jahka siementelineet ilmestyvät myymälöihin. Pitää vielä murtautua kasvihuoneeseen, unohdin sinne yhden siemenlaatikon jonka uumenista pitäisi löytyä tiedot viime kesän pinaattilajikkeesta, se oli aivan superhyvä. Kulku kasvarille on avoin mutta ovi on jäätynyt kiinni.
    Tästä tulkoon mainio puutarhavuosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näin oivallista nyrjähdystä saa harvoin kohdata. Ja ihan vielä alkuvuodesta, jotta loppuvuosi jää aikaa sulatella ja siirtyä vähitellen puutarha-asioihin.
      Näppejä polttelee ryhtyä aloittamaan kylvöt, mutta ensin on saatava vanhusten muutto järkevään jamaan eli ainakin alkava viikko on hillittävä kylvöhimoja. Pahoin pelkään niitä siemenpussukoita taas kertyvän, vaikka vasta yhden tilauksen olen saanut liikenteeseen. Kaupoissa en ole vielä siementelineitä nähnyt, mutta enpä kovin monessa kaupassa ole käynytkään.
      Toivottavasti pääset murtautumaan kasvariin rikkomatta saranoita.
      Uskon tästä tulevan mainio puutarhavuosi. Ainakin vastaanottavaisella asenteella aion sitä kohti kulkea.

      Poista
  15. Hyvä asia, että saitte järjestettyä tämän vanhempiesi asumisen. Äidillesi tilanne on varmasti hyvinkin suuri muutos, ei ole helppoa luopua omasta kodista ja kaikista niistä tavaroista jotka ovat luoneet ympärilleen oman kodin turvallisen tunteen. Muistan hyvin miten äitini ahdistui jo ajatuksesta muuttaa palvelutaloon isän kanssa. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä isäni kuoli keuhkokuumeeseen ja äitini sai asua loppuun saakka omassa kodissaan tutussa ympäristössä ja tuttujen tavaroiden ympäröimänä. Palvelutaloon muutto olikin isäni ajatus, mutta äitini ei sitä hyväksynyt ja uskoi jaksavansa hoitaa koko huushollin ja isäni. Luoja oli kuitenkin säätänyt toisin , isäni kuoli lyhyen sairauden jälkeen ja äiti nukkui pois noi kahdeksan kuukautta isäni jälkeen. Melkein voisi sanoa, että molemmat saivat asua kotonaan ”loppuun saakka”
    Sinulle Between jaksamista, kaikessa tässä uudessa tilanteessa. Työtä ja touhua kyllä varmasti riittää ja turvaa ja ymmärystä vanhempiesi uuteen tilanteeseen. ❤️

    VastaaPoista
  16. Hieno juttu kun yhteinen asunto järjestyi ja isosti tsemppiä asioiden järjestämiseen ja muuttojen tekemiseen.

    VastaaPoista
  17. Hienoa, että vanhempasi saivat hoitokotipaikan. Tuo on kyllä varmasti monelle vanhukselle iso paikka kun kaikkia omia tavaroita ei voi ottaa mukaan vaan pitää totutella hoitokotien kalusteisiin ja välineisiin. Meilläkin on ollut äidilleni etsinnässä paikka, mutta vielä olemme jonossa asian tiimoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme helpottuneita ja iloisia vanhempien hoivakotipaikasta. Valitettavasti äiti ei ehtinyt siitä pitkään nauttimaan.
      Saimme vanhempien huoneet mukavan kodikkaiksi. Ainoastaan sänky tuli talon puolesta, muut tavarat kaikki omia tuttuja.
      Jonossakin kannattaa välillä soittaa ja kysyä tilannetta. Paikka saattaa löytyä yllättävän nopeasti. Tsemppiä teille paikan etsinnässä.

      Poista
  18. Todella hienoa, että sinun vanhemmille löytyi kaksio hoivakodista. Muuttoon riittää kyllä paljon järjesteltävää ja varmasti myös sinulla on ollut järjestettävää paljon molempien vanhempien osalta. Ystäväni vanhemmat asuvat vielä itsenäisesti Rovaniemellä omakotitalossa. Toivottavasti kunto riittää heillä vielä pitkään. Heillä taitaa käydä vielä vain hoitajat ja omaiset auttamassa sekä siivouspalvelulla saadaan pidettyä talo puhtaana.

    VastaaPoista
  19. Hienoa, että vanhemmille järjestyi hoitopaikka. Muuttoon liittyy varmasti paljon järjesteltävää ja luultavasti myös haikeita tunnelmia kun kaikkia tavaroita ei voi ottaa mukaan. Kaverini äiti joutui hoivakotiin muuttamaan mutta hänen miehensä jäi vielä asumaan heidän yhteiseen asuntoon Järvenpäässä. Asunnossa taitaa viikottain siivouspalvelu käydä, että talo saadaan pidettyä puhtaana. Kotihoito taitaa myös käydä kerran viikossa, että lääkitys varmistuu ja muutenkin hän saa tällöin seuraa jos omaiset eivät ehdi käydä tervehtimässä.

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!