keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Ihkaoma ja ihan ensimmäinen sinivaleunikkoni

Sinivaleunikko - Meconopsis betonicifolia

Saanko esitellä hänen korkeutensa Sinivaleunikko. Ensimmäiseni ja toistaiseksi ainokaiseni. Nuppuja on vielä aukeamatta, joten luultavasti saan nauttia tästä ihanuudesta vähän pidempään. On hän hieno. Katsokaa hänen kaunista pukuaan. Kuin ohuen ohutta silkkipaperia. Ja jotta ei ihan pääsisi arki unohtumaan, totesi Ukkokulta kaunotarta hänelle esitellessäni, että siinähän on eilisen Argentiinan futisjoukkueen värit.

Jatketaan heinäkuun ensimmäisen viikon villityksiä. Sillä villiksihän aurinko ja selvästi lämmennyt sää saa ainakin tämän puutarhurin.
 

23 kommenttia:

 1. On se vaan hieno ! Heh, miehet katsoo kukkia vissiin aina ihan eri linssien läpi kuin me naiset.

  VastaaPoista
 2. Ihana väri! Onko mikään muu kukka noin turkoosi...

  VastaaPoista
 3. Hänen korkeutensa kauneudesta on syytä riemuita erityisesti ja nauttia myös =) Kun hän on niin peijoonin itsepäinen talvehtimisen suhteen =) Voi kumpa meidänkin yksinäinen yksilö ehteisi kukkia, mutta siinä ei näy edes nuppuja

  VastaaPoista
 4. Hänen korkeutensa on kaunis, kunpa viihtyisi minunkin pihassani, pari kertaa on yritetty...

  VastaaPoista
 5. On se vaan niin kaunis,minulla ei näy nuppujakaan ei taida tänäkesänä kukkiakaan mutta minulla on liilan värinen se kyllä kukkii ei ole läheskään niin kaunis kuin sininen. hyvää että loppuu nuo sateet ja päästään nauttimaan auringosta,ja kukkasetkin aukaisevat nuppunsa :)

  VastaaPoista
 6. Olen tavannut hänen korkeutensa sukulaisen parisen vuotta sitten ja olin aivan myyty hänen edessään.
  Tämä väri on jotenkin niin uskomaton! Onnea vaan kun sait kukkimaan ja iloa tuomaan!

  VastaaPoista
 7. Hurjan hauskan näköinen. Näin avoimissa puutarhoissa näiden seurassa sinertävää kuusta ja oli kyllä pysäyttävä, epätodellinen näky! Kivaa, että nuppujakin vielä :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis !! Mekin ostettiin kolme sinistä kaunokaista avoimien puutarhojen kohteesta. Heilläkin kasvoi näitä ja vielä isompi kokoista lajiketta (jotka oli harmi kyllä loppuunmyyty). Enkä nyt tietenkään enää muista lajikkeen nimeä. Siniset kukat näyttävät upeilta. Mietinkin mihin ne istuttaisin. Viihtyvät kuulemma rhodojen kanssa, sanoi myyjä.

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis sininen väri, pitäisi varmaan meikäläisenkin yrittää jos onnistuisin saamaan kukan kukkimaan.

  VastaaPoista
 10. Ihanan ylväs kaunotar.
  Minun kaunottaret eivät tänävuonna kukkineet. Viimevuonna kaunotarkukkia oli paljon♥.
  Aurinkoista heinäkuuta.

  VastaaPoista
 11. Onneksi olkoon kaunottarestasi! Kyllä häntä kelpaakin esitellä.

  VastaaPoista
 12. Oi, onnea hänen korkeudestaan!
  Todella kaunis!!

  VastaaPoista
 13. Onneksi olkoon! Sini- ja isovaleunikon kasvatus on vaikeaa. On tullut kokeiltua, tiedän tuon onnentunteen kuin ekku kukka aukeaa :))
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 14. Hänen korkeutensa on kyllä upea! Tuo sininen on aika harvinainen väri kukissa, en muista koskaan tuollaista sinistä nähneeni.

  VastaaPoista
 15. Voi miten kaunis, siinä on jotakin ylvästä ja salaperäistä. Minullakin se oli ja rakastuin siihen täysin, mutta sitten talven aikana sille tapahtui jotakin, ei suostunut nousemaan keväällä.

  VastaaPoista
 16. Upea on! Oletko kasvattanut ihan itse siemenestä asti? Siihen kaipaisin hyviä neuvoja, sillä mulla on olleet sinivaleunikon siemenet purkissa erilaisissa lämpötiloissa jo pidemmän aikaa, mutta mitään ei ainakaan vielä näy. Kuulemma voivat yhtäkkiä yllättää ja nousta, kun malttaa olla kärsivällinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahtena vuonna olen yrittänyt kasvattaa Sinivaleunikkoa siemenestä, mutten ole onnistunut. Tänä keväänä tilasin Viherpeukaloilta tuon yhden taimen. Sen talvehtiminen on kuulemma epävarmaa, joten katsotaan, kuinka tämän käy. Jos kuolee, hankin ensi keväänä muutaman uuden taimen ja istutan eri paikkoihin nähdäkseni, josko jossain olisi sille suotuisa talvehtimispaikka.

   Poista
 17. Sinivaleunikon väri on häkellyttävä. Tuo kaunokainen on haaveissa, mutta on kuulemma vaikea kasvatettava.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!