sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Inspiroituu -haaste

Maurinmalva kuvattuna 4.10.2014 eli viikko sitten perjantaina

Mökkipuutarhassa -blogin Pirjo laittoi liikkeelle haasteen, joka kuuluu näin:

"On varmaan tullut aiemminkin mainittua miten antoisaa bloggaaminen on. Blogistaniasta löytää jatkuvasti vinkkejä ja uusia ideoita, kuten edellisen postauksen vaahteralehtikranssi.
Haluan antaa tunnustusta parille inspiraationlähteelle (joita toki on valtavasti muitakin).
Haastan siis mainitut inspiraationlähteeni ja tietenkin muut lukijani postaamaan omia inspiraation lähteitään."

Otan Pirjon haasteen vastaan, vaikka on aivan ylettömän vaikeaa valita yhtä, kahta tai kymmentäkään sellaista blogia, joista itse ammennan inspiraatioita. Erinomaisia blogeja on todella paljon ja uusia kiinnostuksen kohteita löytyy jatkuvasti. Jokainen blogi on omanlaisensa ja jokainen niistä ansaitsee vuorollaan oman kunniamainintansa. Mietin, nostanko tässä esiin sellaisia blogeja, jotka eivät ehkä vielä ole löydettyjen blogien joukossa, mutta ansaitsisivat tulla esitellyiksi. Päädyin valintaan, joka sekin oli ehdottoman vaikea. Jostain on kuitenkin aloitettava ja seuraavana sille perustelut.

Olen jo pitkään harmitellut, ettei bloggerissa ole samanlaista tykkää-systeemiä, kuin facebookissa. Kun seuraa monia blogeja ja siinä ohessa yrittää ylläpitää omaansa, ei aina jaksa kovin pitkiä kommentteja kirjoittaa ja silti haluaisi jotenkin tuoreita postauksia huomioida. Toisinaan tuntuu sanat loppuvan, kun haluaisi kehua jonkun postausta tai koko blogia. Yritän löytää käyttämilleni sanoille synonyymejä, mutta silti sanat HIENO, UPEA, IHANA, KAUNIS tuntuvat suorastaan kuluvan käytössä. Joskus peukun nostaminen saattaisi huomattavasti paremmin kertoa sen, että tästä minä tykkään todella paljon. 

Tämän alustuksen saattelemana päätin tuoda näyttämölle neljä blogia, joita seuraan säännöllisesti ja jotka kerta toisensa jälkeen saavat minut tuntemaan iloa siitä, että olen tänne blogistaniaan tieni löytänyt. Nämä esittelemäni blogit löytyvät erittäin monen bloginkirjoittajan lukuluetteloista, joten useille he ovat entuudestaan tuttuja. Näin sain kuitenkin tilaisuuden ihan julkisesti esittää kehuni ja kiitokseni näille blogeille ja kertoa, kuinka upeita ne ovat.

Olkoon tämä iso TYKKÄÄ seuraaville blogeille:kuuluu niihin blogeihin, joihin tutustuin oman blogini alkutaipaleella. Pidän tämän blogin monipuolisuudesta ja siitä, kuinka vähäisimmänkin asian kuvaamiseen on käytetty aikaa ja vaivaa. Marja taitaa ehdottomasti dekodeerauksen. Luultavasti Marjan upeat villasukat ovat syynä siihen, että innostuin uudelleen, 25 vuoden tauon jälkeen kutomaan ja erityisesti villasukkia. Suvikummusta puhuttaessa on myös ehdottomasti muistettava ihanat kissat Onni, Ruusa, Viiru ja Nipsu.

on upeine kuvineen enemmän kuin puutarhablogi. Intianminttu on tutustuttanut minut monenlaisiin ötököihin, perhosiin, lintuihin ja lukuisiin kotipihojen ulkopuolella kasvaviin kasveihin. Tässä blogissa aistii myös ekologisuuden jo monien muiden tärkeiden arvojen kunnioituksen.

Jostain syystä Cherin blogista tulee aina mieleen Virpi Suutarin dokumenttielokuva Eedenistä pohjoiseen (joka esitetään Yle tv1 ma 13.10.2014 klo 21.30). Autuas olo -blogissa on samanlaista elämänmyönteisyyttä, huumoria ja puutarhaan kohdistuvaa syvää intohimoa, kuin Suutarin dokumentissa. Cherin kuvat ovat minusta hyvin taiteellisia ja tarkasti mietittyjä. Ei sovi unohtaa Neroa, jonka mustaa olemusta oppii kaipaamaan 
Cherin postauksissa.

Vikki kuvailee
kuuluu oman blogikokoelmani uudempaan kaartiin. Hänen hienot luontokuvansa ovat houkutelleet minua tutustumaan erilaisiin perhoskasveihin ja katsomaan lintuja aivan uusin silmin. Vikin luontokappaleita käsittelevät postaukset ovat usein hauskasti sanoitettuja tarinoita, joissa huumorilla on paikkansa. Vikillä on myös toinen blogi Vikkityyli, jossa hän esittelee mm. kierrätysmateriaaleista tekemiään koruja. 

Suvikumpu, Mielen lumoa, Autuas olo ja Vikki kuvailee
ottakaa siis haaste vastaan 
ja laittakaa se eteenpäin.

http://rikkaruohoelamaa.blogspot.fi/2014/09/arvonta-500-postauksen-kunniaksi.html

Vielä ehtii osallistumaan 500. postauksen kunniaksi järjestämääni arvontaan, 
joka päättyy ke 15.10.2014 klo 24.

12 kommenttia:

 1. Nostitpa esiin seikan, jota minäkin olen usein kaipaillut eli tuon tykkäys-painikkeen. Usein ehdin vain käydä lukemassa uusia postauksia ja koska seuraan melkoisen montaa blogia, ei aina ole aikaa kommentteja kirjoittaa niihin kaikkiin tai edes muutamaan, vaikka mieli tekisi. Pitäisi ehkä kehittää jokin erikoishymiö, jolla voisi ilmaista, että luettu ja tykätty on ... nopeasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis nopeasti ilmaista, hyppäsi tuo täydennyssana väärään paikkaan ;)

   Poista
  2. Onpa useasti käynyt niin, että kommentoimiseen menee niin paljon aikaa, ettei enää ehdikään tehdä omia postauksia. Valintakysymys kai sekin...

   Poista
 2. Täällä punastellaan mielihyvästä, kiitos kauniista sanoistasi ja haasteesta. Täytyykin olla huomenna katsoa tuo elokuva, jota on paljon kehuttu, mutta minulta vielä näkemättä. Olen saanut paljon monenlaista inspiraatiota blogistaniasta. Aina ei ehdi kommentoida, muistelen, että olen jollakin nähnyt blogissaan ruksi ruutuun kohdan: tykkäsin, mutten ehdi kommentoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, ole hyvä, olet kiitokset ansainnut!
   Ehkä ne tykkäyspainikkeet eivät kuitenkaan riittäisi, vaan tulisi tarve sittenkin kommentoida hiukan enemmän. Olen nähnyt noita pieniä ruutuja kommenttipalstojen yhteydessä, mutta harvoin tulee raksittua.

   Poista
 3. Kyllä jokin tuollainen kiva pikapainike pitäisi olla mikä näkyy kommenteissa..
  Minäkin luen suosikki blokini postauksia aina mutta jotenkin kommentit jää antamatta kun joku toinen on juuri saman oloisesti kirjoittanut sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taina, minunkin intoani kommentoimiseen latistaa usein se, että niin monet ovat jo ehtineet sanoa ihan saman, mitä itsekin ajattelin. Jotenkin tuntuu, että pitäisi keksiä jotain uutta, mutta kun niitä sanoja ei vaan löydy.

   Poista
 4. Minäkin peukutan tuota tykkäys painiketta!
  Joissain blogeissa on jotain rastitusjuttuja alapalkissa, mutta en ole syventynyt miten sellaisen saisi laitettua.
  Joka tapauksessa on ihana kun monia erilaisia blogeja, joista ammentaa inspiraatiota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monin eri tavoin mielenkiintoisia blogeja on pilvin pimein ja niistä on mahdollisuus ammentaa inspiraatioita vaikka kuinka. Oikeastaan rajana on vain aika. Paljon hyviä blogeja jää varmasti kokonaan lukematta ja huomaamatta.

   Poista
 5. On se vaan ihanaa, että inspiraation lähteitä löytyy. Tykkäys olisi ehdoton juttu!

  VastaaPoista
 6. Lämmin kiitos between tästä tunnustuksesta!
  Tuntuu oikeasti hyvältä!
  Mutta toivottavasti et tykkää pahaa jos en jatka tätä, koen niin vaikeaksi valita blogeja. Tein tämän päätöksen olla jatkamatta haasteita jo joitakin aikoja sitten.
  Haluaisin niin kovasti etsiä esim. tuunausblogeja, mutta aika on niin rajallista.

  VastaaPoista
 7. Vau, siellä kukkii vielä täyttäpäätä. Täälä on lumi maassa. Ei vois uskoa! Onnea sinulle tunnustuksesta ja onnea myös niille jotka sen saivat! :) Kivoja valitsit..

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!