maanantai 13. lokakuuta 2014

Putkimiestä odotellessa

Vaahtera lauantaisessa auringonpaisteessa

Lämminvesivaraaja on rikki, ei siis tule lämmintä vettä. Eikä kylmääkään, koska saapuva vesi on suljettu vanhan varaajan verkosta irroittamisen vuoksi. Putkimiehen piti tulla uuden varaajan kanssa aamukahdeksalta. Kello lähentelee yhtätoista. Odottelun ja muutaman soiton jälkeen putkimies ilmoitti hetki sitten, että tekee ensin vähän töitä toisella työmaalla. Mikään ei ole muuttunut sitten meidän talonrakennusprojektin, josta on kulunut 27 vuotta. Aina sai odotella sähkömiestä, putkimiestä, laattamiestä. Odotella, soitella ja perään kuulutella. Tulivat, milloin tulivat ja tekivät puoli tuntia töitä jättäen loput hommat hamaan tulevaisuuteen. Sitten lähtivät seuraavalle työmaalle luultavasti taas puolituntiseksi. Ja moni muu urakka seisoi odottamassa näiden ammattimiesten työpanosta.  

Aronioiden paloa

En voi pestä pyykkiä, en valmistaa ruokaa. En voi mennä pihalle hommiin, koska siellä sataa ja pihatöiden jälkeen kaipaan yleensä suihkua. Enkä aloittaa kodinhoitohuoneen maalaamista. Tarkoitus oli saada kodinhoitohuone jonkinlaiseen järjestykseen tämän päivän aikana. Sitten ei olekaan aikaa taas moneen päivään. Hiukan olen turhautunut. Ehkä ryhdyn opiskelemaan uutta ammattia. Miten olisi putkimies, sähkömies tai miksei vaikka laattamies. Tai siis nainen. Saattaisi löytyä kysyntää sellaiselle putkinaiselle, joka tulisi silloin kun lupaa ja tekisi sen, mitä lupaa.

Muuten menee ihan mukavasti...
 

 

19 kommenttia:

 1. Höh, juuri tuollaisia ovat "ammattilaiset". Meillä on odoteltu nuohoojaa ja soiteltu perään, aina lupaa tulla "ensi viikolla". Pitäisi tulla nyt, ennen kuin lämmityskausi alkaa, ettei tarvitse sitten myöhemmin nuohoojan takia olla lämmittämättä ja antaa hormien jäähtyä!
  Mutta joku tapahtuu välillä nopeastikin. Kaupunki vaihtaa vesimittarit uusiin 10 vuoden välein. Postilaatikossa oli lappu ja puh.numero, johon piti soittaa ja sopia aika vaihtoa varten. Soitin yhtenä aamuna ja sieltä kysytiin, että sopiiko vartin kuluttua. Sanoin sopivan ja asentajat olivat meillä kymmenessä minuutissa!
  Kiitos edellisen postauksen haasteesta ja kauniista sanoistasi♥
  Otan haasteen vastaan ja palaan siihen pikimmiten (:.."ensi viikolla"...?)
  Ihan sama ongelma on itselläkin, liian harvoin tulee kommentoitua, kun ajattelee kyllä, että onpa hienoa tai kiinnostavaa. Sitten niiden ajatusten saaminen siihen kommenttilaatikkoon onkin yllättävän vaikeaa.....
  Ajanpuute on toinen kiusankappale, netissä aika kyllä kuluu joutuisasti, mutta kun on kaikkea muutakin tekemistä ihan liikaa.....
  Viikonloppunakin on ollut vaikka mitä muuta puuhaa, joten huomasin vasta äsken e-mailistani, että pakettikin on tullut vihdoin perille. Hienoa! Eikä ollut viivästyminen edes minun vikani. Hyvä!
  Nyt sinulla on hyvä syy ottaa välillä vaan ihan rennosti ja rapsutella Juusoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa nopeaa toimntaa. Taisi asentaja olla ihan jossain lähistöllä. Ei tosiaan pitäisi yleistää, sillä niitä iloisiakin yllätyksiä löytyy. Meillä on todella hyvä nokisutari. Tulee aina sovitusti, hoitaa hommansa ammattitaitoisesti ja nopeasti. Ja siivoaa jälkensä joka ikinen kerta. Tämä nuori mies jatkaa sutariyritystä, jossa aloitti harjoittelijana.
   Juuson rapsuttaminen sujuu hyvin, sillä kissa rötköttää tässä työpöydällä. Ihana työntää sormet sen pehmeään karvaan ja tuntea sen hyrinä sormenpäillään.
   Ja se paketti sitten... Voi, miten ihana! Ajattelin kiittää siitä vielä ihan julkisesti.
   Mutta nyt soi ovikello...olisikohan putkimies?

   Poista
 2. Kokemusta on odottelusta täälläkin. Nuohooja tulee kyllä kellontarkasti, sillä hän tietää saavansa kahvia ja leivonnaisia :) Onneksi meidän kylällä asuu sähköputkimies, joka tulee apuun vaikka viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä ensi kerralla ammattilaista etsiessä mainita, että hyvä työmies saa kahvit ja pullat kaupanpäällisiksi.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Between, meille piti putkimies tulla viikko sitten ja juuri kun piti tulla, hän soitti, että tuleekin viikon päästä. No, meillä on vain menossa onneksi talon putkiston tarkastus, mutta tarjous tuli heiltä.

  Tämän kesän yksi 'kohokohta' oli kun varsin uusi pyykinpesukone hajosi ja tilasimme korjausmiehen. Oli satanut vuorokausikuapalla ja meidän etupiha oli hyvin pehmeä. Siinä on sisääntuloon vain jaalankulkuun tarkoitetut laatat. Ikkunoita ei kadulle päin. Korjaaja tuli ja teki työnsä. Sitten lähti. Kun menimme myöhemmin ulos näimme upean etupihamme, joka oli kuin kynnöspelto eli mies oli ajanut raskaan pakettiautonsa etupihallemme, jossa meni atsalea, nurmikkoa ruovitettu kunnolla ja sisääntulon pilvikirsikasta iso oksa, joka valui mahlaa pitkin kesää eli eilen sen sitten sahansin pois. Myös myöhäiset, jopa lumesta kukkivat lumiasterit jäivät renkaiden alle, mutta onneksi ystäväni toi uudet tilalle. Saimme hyvitystä 50 eruoa! Jo yksi atsalea voi maksaa tuon.

  Onneksi tuttu sähkömies on niin tarkka, että hänen mukaansa voi oikaista kellot.

  Parempaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, millainen harmi. Kasvien kohdalla tuollainen turmelu harmittaa senkin vuoksi, ettei uutta ostamalla saada samanlaista kasvua hetkessä. Joillakin on sellainen tyyli, että autolla pitää päästä ihan minne tahansa. Viis vahingoista. Ymmärrän, jos pitää rahdata raskasta tavaraa jonnekin, mutta senkin pystyy useimmiten tekemään ympäristöä säästäen. Ostaessani vuosi sitten uuden sängyn, toivat miehet sen ihan talon perällä olevaan makuuhuoneeseen saakka. Purkivat paketeista, kokosivat, pyyhkivät jalanjälkensä ja veivät pakkausmateriaalit mennessään. Kantoivat sängyngin isosta autosta tieltä, vaikka peruuttamalla olisi mahtunut pihaan. Kiittäessäni he sanoivat, että kuuluu yrityksen imagoon. Siinä on totisesti hieno markkinointivaltti monelle muullekin.
   Pitäisi varmaan hankkia lähipiiriinsä luotettavat ammattilaiset, sillä heitäkin on. Kiireessä on yleensä otettava se, jonka siihen hätään saa.

   Poista
 5. Voi kurja mitä toimintaa ''ammattilaisilta''. Kamala jos ei edes ruokaa pysty tehdä tai käydä suihkussa, toivottavasti kohta hoitavat työnsä loppuun. Meillä nuohooja saapui sillon kun kutsuttiin mutta muurari ja sähkömies tekivät oharit, ei ilmaantunut paikalle ollenkaan. Onneksi luotettaviakin tekijöitä löytyy.

  VastaaPoista
 6. Oi voi, kuulostaa kurjalta. Tsemppiä sinne.

  VastaaPoista
 7. No voi, kärsivällisyyttä koetellaan!
  Luulen että putkinainen tekisi yhdessä paikassa kerrallaan valmiiksi ja sitten aloittaisi vasta uudessa paikassa :) Koska luulen että me naiset olemme parempia organisoimaan asioita!
  En ole mikään naisasianainen, mutta elämää nähnyt :D

  VastaaPoista
 8. Jopas on, mut toivottavasti nyt jo lämminkin vesi juoksee!

  VastaaPoista
 9. Harmillinen tilanne, turhautuisin kyllä minäkin. Mutta aronioillasi on kaunis syyshehku!

  VastaaPoista
 10. Tuttu juttu, meillä on edelleen kylppäriremppa viimeisiä töitä vailla. Sähkömiestä jne odotellaan...

  VastaaPoista
 11. Kun tahtois valmista ja se ei onnistu kyllä se harmittaa.

  VastaaPoista
 12. Toivon mukaan teillä jo vesi juoksee taas! Tulin kiittämään Inspiroituu-haasteesta ja niin kauniista sanoistasi, ihan täällä punastuin kehuista postausta lukiessani. Mutta tuli myös iloinen olo, joka työnsi syysmasennuksen taka-alalle. Vastasin haasteeseen nyt heti, ettei se unohdu!

  VastaaPoista
 13. Mikään ei taida olla niin inhottavaa, kuin odottelu. Toivottavasti vettä tulee jo.

  VastaaPoista
 14. Vedettömänä olo on kyllä hankalaa, ja sama kokemus putki- ja sähkömiehistä. Laskun kanssa eivät kyllä yleensä sitten aikaile, se tulee nopeasti.

  VastaaPoista
 15. Tutulta kuulostaa! Toivottavasti olette jo saaneet lämmintä vettä! Asumme maalla ja senpä vuoksi rakensimme ulkosaunan, että olisimme omavaraisia pesullakäynnin ym. suhteen. Meiltä katkesi sähköt muutama vuosi joulunpyhinä. Sähköjä odoteltiin 2,5 vuorokautta. Pakkasta oli -20 astetta. Onneksi on pari takkaa talossa, että saimme lämpöä.

  VastaaPoista
 16. Toivottavasti nyt jo vesi juoksee. Kyllä vesi on tärkeä Meillä oli kerran juhlat ja vesi loppui siinä olikin ongelma kerrakseen ,vessa ei toiminut,mihin menee asjoille :)

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!