sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Lumitöihin aamutuimaan


Tänään päästiin lumitöihin heti aamutuimaan. Pari tuntia siellä vierähtikin kahdelta ihmiseltä, sillä lunta oli yön aikana tullut oikein urakalla. Tosin meillä on vain yksi kola ja niinpä minä ahersin lunta sivuun lumentyöntimellä, jolla työskentely oli hidasta ja selkää rasittavaa.


Eilen kuljeskelin pihamaalla etsimässä kuvauskohteita ja nappasin kuvan varjoyrteistä, jotka värjöttelivät syreenien edustalla kohmeisina. Tänään koko porukka on jäänyt lumihankeen ja vähän vielä heittelin päälle lisämateriaalia käytäviä auratessani.


Eilen oli alapihalla mahtava vesilammikko, jonka kuvasin ihan sitä varten, että muistaisin tuon paikan kevään tullen täyttää ja tasoittaa. Tänään lätäköstä ei näkynyt mitään, mutta siellä se oli lumihangen alla. Saapas upposi ohuen jään läpi käydessäni puhdistamassa lumet pois kasvihuoneen päältä.


Talviotkin vihersivät eilisen hennon lumen valkaisemina, mutta tänään niistä ei näy pienintäkään aavistusta.


Pikkupuutarha talvioineen kaikkineen on peittynyt paksuun lumivaippaan. Huomiseksi on luvattu tänne pääkaupunkiseudulle 10-15 asteen pakkasia, mutta sen jälkeen taas pluskelejä. Josko pakkanen jäädyttäisi nyt sataneen lumen sen verran tiiviiksi, ettei se ainakaan kokonaan sulaisi. Jatkuva lämpötilan sahaaminen äärimmäisyyksistä toiseen tuskin on kasveille kovin terveellistä.


Juuso ei illalla lähtenyt ulkolenkille. Varmaan se aavisti, että ulkona tuulee ja niinpä kissa käpertyi tiukemmalle nojatuoliinsa. Kahden jälkeen yöllä se sitten huomasi, että kupla otsassa ei yhtään helpota ja tuli sänkyni viereen vaatimaan vessareissua. Mamman oli pakko raapia unet silmistään ja lähteä ulkoiluttamaan kissaansa. Aukaistessani takaoven varsinainen lumiryöppy iski suoraan kasvoille. Juuso perääntyi sen näköisenä, että minäpä en tuonne lähde kahlaamaan. Kesken uniensa häiritty mamma oli hiukan ilkeä ja avusti kissaansa häntäpäästä työntämällä ulos ovesta. Juuso syöksyi kahden metrin päähän maha syvässä lumessa polkua tehden ja ryhtyi tarpeilleen naapurin aidan viereen johtaville portaille. Pojalla oli kova hätä ja asiansa tehtyään se ryntäsi sitä samaista vatsan lumeen viistämää polkua pitkin sisälle ja suoraan takkahuoneen ikkunalaudalle itsestään lumia  puhdistamaan. Mamma kipusi omaan sänkyynsä jatkamaan keskeytyneitä uniaan.


Ja vaikka niistä lumitöistä ei niin kovin pitäisikään, kannattaa sekin urakointi ottaa hyötyliikunnan kannalta. Eipä tarvitse mihinkään punttisalille lähteä, kun pari tuntia urakoi pihamaalla lunta siirtämässä. Tänään se ei ollut niin kovin painavaa, mutta paljon sitä on tullut. Loppusunnuntai sitten lepoa. Nautiskelkaa!
 

16 kommenttia:

 1. No jösses! Onpa teillä tullut lunta! Meillä tosiaan tuli parin sentin kerros, jossain kohdassa on vähän enemmän kun tuuli on kasannut. Ei kyllä tarvinnut mennä vielä kolaamaan!
  Olipa Juusolla ankea vessareissu, onneksi tuli pikaisesti hoidettua :)

  VastaaPoista
 2. Onpa Teille tullut lunta oikein kauhakaupalla, meille ei tullut kuin pieni kesi, muutama sentti. Ihana kissantassu, niin herkkä ja pehmeä!

  VastaaPoista
 3. Lunta on tullut, aika jännää katsoa aamulla ikkunasta, miräs tänään. Meillä on virallisen ilmoituksen mukaan 15cm.
  Toivottavasti tämä sahaaminen asettuu vähäksi aikaa.
  Juuson tassu on niin ihana, vauvamainen :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä teillä reilusti tullut lunta.niin kaunista valkoista. Meilläkin tuli mutta ei ihan noin paljon
  Lumitöitä mekin teimme meillä kun on pitkä iso piha niin siinä on paljon tekemistä:)

  VastaaPoista
 5. On tuo kissantassu vaan suloinen. Meillä on diili. Entinen poikaystävä tekee lumityöt ja mä leikkaan nurtsin.

  VastaaPoista
 6. Reippaasti olette saaneet lunta. Meillä ei ollenkaan noin paljon ole näillä sateilla satanut.

  VastaaPoista
 7. Täälläkin on tuota piha-punttisalia harrastettu melkein joka päivä. Ei tosiaan tarvi salille lähteä. Lenkille kyllä pitäisi, mutta aina on liian kylmä...Meidän kissatkin jarruttaa kynnyksellä, kun haikailevat ulos.
  Oli tosi hyvä ja tarpeellinen tuo edellinen postauksesi. Ajatuksia herättävää.

  VastaaPoista
 8. Lumityöt ovat kyllä hyvää liikuntaa. Tykkään itse tehdä lumitöitä, eihän talvella paljon mitään muuta voi omalla pihalla tehdäkkään. Harmi, kun tuo lumimyräkkä ei tullut tänne Pohjanmaalle asti. Toivoin lisää lunta hiihtoladuille.

  VastaaPoista
 9. Ihana tassukuva! Lunta on saatu nyt ympäri Suomea. Kylmällä meillä koirat kans ei kauaa asioillaan viivy, vaan alkaa kuulua haukkua ja oven rapinaa:)

  VastaaPoista
 10. Samat kujeet täällä. Päivä sujui hyötyliikunnan merkeissä vaikka tuuli oli tuiskuttanut lumikerroksen ohuemmaksi.

  VastaaPoista
 11. Lunta oli täällä Tampereellakin viime yönä satanut, tosin tuuli oli sitä ainakin täältä meidän pihalta osittain pyyhkinyt pois. Onhan sitä kuitenkin jonkin verran ja hyvä niin.
  Juusolla on ihanan vaaleanpunaiset polkuanturat, meidän Fannylla on kolmeeessa tassussa mustat polkuanturat ja yhdessä vaaleanpunaiset.............

  VastaaPoista
 12. Meillä satoi lunta saman verran. Riku-koirasta oli oikein hauskaa telmiä lumessa ja olla päällysmiehenä, kun minä lapioin lunta:)

  VastaaPoista
 13. Sielä on paljon enemmän lunta kuin meillä. Pakkasta on nyt rapiat -30. Liian kylmää.

  VastaaPoista
 14. Nyt sitä lunta sitten on tullut joten hommia riittää.

  VastaaPoista
 15. Lunta on kyllä riittänyt ja minä kyllä nautin! Lumitöissä saa mukavan lämmön kroppaan ja talvilajit ovat mukavia harrastaa raikkaassa ilmassa.

  VastaaPoista
 16. Tuli sitten kerralla lunta teille kunnon satsi, että saatte talven iloista nauttia :)
  Minä muistan yhden talven, kun yhtenä yönä täällä meillä itä-suomessa satoi 60 senttiä lunta, sitä oli sitten paljon, mies ei päässyt yövuorosta kotiin, ennenkuin aurauskalusto sai työllä ja tuskalla, tiet auki! Ja toinen juttu sitten kokonaan se et miten omaan autotalliin pääsi :))

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!