tiistai 13. tammikuuta 2015

Sama amaryllis ja eri lumet


Valkoisen amarylliksen kukkavana oli eräänä aamuna taipunut kaksin kerroin kohti pöydän pintaa. Se oli niin upeassa kukassa, että leikkasin vanan ja laitoin sen maljakkoon. Siinä se on jatkanut ilahduttamistaan tanakkana ja kauniina.


Taidanpa ensi vuonnakin pyytää äidiltä valkoista amaryllistä, kun hän kysylee, millaisen joulukukan häneltä haluaisin. Tai sitten käyn itse kaupasta ostamassa.


Tänään oli jälleen lumitöiden aika. Pakko oli lähteä aamusella kolaamaan pihaa, jotta pääsi autolla liikenteeseen. Sunnuntaina lunta oli määrällisesti yhtä paljon, mutta se oli kevää ja kolaaminen sujui helposti. Tänään sen sijaan lumi oli tiivistä ja painavaa ja paljon sitä oli jälleen satanut. 

Seuraavaksi on kyllä lähdettävä kolakauppaan, koska lapiohommissa saa vain selkänsä kipeäksi. Joka vuosi manaan sitä, että taloudesta löytyy vain yksi kola, mutta en tee asialle mitään. Äkkiähän tarve unohtuu, kun lumet sulavat. Eikä siitäkään olisi haittaa, vaikka sen toisen kolan hankinnan jälkeen lumentulo tyssäisi kokonaan. Ensi talvena sitä tulee aivan varmasti taas lisää.


Linnut ovat tyystin kadonneet meidän pihalta. Yhtenä päivän aurinko paistoi hetken ja silloin joitakin tinttejä parveili automaateilla, mutta jonnekin nekin kaikkosivat. Tänään kiikutin narulta poimittuja sukkia makkariin ja satuin katsahtamaan ikkunasta ulos. Tikka siellä kiikkui talipötkylässä. Oheinen kuva olkoon esimerkkinä siitä, miksi minun blogissani on vähemmän noita hienoja lintubongauksia. Ei nimittäin kaluston resurssit riitä tinttien kuvaamiseen.


Sen verran lyhyitä ja hämäriä nämä tammikuiset päivät ovat, että osa jouluvaloista pääsi jatkamaan elämäänsä sisustusvaloina. Lasikulho ja peili lisäävät valojen määrää ja loistetta. 


Toivotan Kivipellon Sailan ja Virkkuumummon lämpimästi tervetulleiksi blogini pariin. Ja kaikki muutkin, joita en ole kenties muistanut erikseen mainita. Kiva, että olette täällä!
 

17 kommenttia:

 1. Amarylliksen kukkavanat kestävät kyllä todella pitkään maljakossa, eikä sitten tarvitse kukkavanaa enää tukea erikseen :) Valkoinen on minunkin suosikki!
  Kannattaa käydä siellä lumikola ostoksilla, selkää pitää säästää :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo valkonen Amaryllis. Minulla kukkii tällähetkellä punainen.
  Lumitöitä ei ole tarvinnut tehdä kun on malttanut odottaa iltapäivään.sillä yöllä tulee paljon lunta ja päivällä sulaa. Nytkään ei enään ole lunta.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana amaryllis! Ja kaunis asetelma...muutoin oli kuin omia ajatuksiani, samat lumihommat täällä ja yhden kolan manaus vuodesta toiseen! Kun ei millään viiitsi laittaa rahaa siihen...ei ole niin kaunis kapistus. Voimia sinne lumitöihin!!

  VastaaPoista
 4. Sepä se onkin, kun ensin odotellaan lunta ja sitten sitä tulee ihan liikaa!
  Ihania nuo valkoiset amaryllikset. Mulla on jo kaikki 3 valkoista kukkineet, punainen on enää kukassa. Jotenkin odottaa jo tulppaaneja ja kevätkukkasia!

  VastaaPoista
 5. Valkoinen kerrottu amaryllis on todella upea. Peili taustalla vielä entisestään korostaa sen kauneutta.

  VastaaPoista
 6. Täälläkin oli yllättäen todella luminen aamu. Nykyään säästetään aurauksestakin; aamulla ennen seitsemää ajelin osan matkaa auraamatonta tietä, johon autot olivat tehneet syvät urat. Sai ajaa ihan kieli keskellä suuta, että pysyi urissa, eikä osunut pehmeään lumivalliin. Ihana valkoinen amaryllis, tuo maljakko sopii hyvin sille!

  VastaaPoista
 7. On kyllä erityisen hieno tuo amaryllis. Kaunis myös tuo poro siinä vieressä.

  VastaaPoista
 8. Mäkin tein tänään lumityöt! Sehän ei oo mun hommia, mutta kun entinen poikaystävä oli muissa hommissa.

  VastaaPoista
 9. Sun täytyis ilahduttaa Juusoa https://livingfelt.wordpress.com/2014/05/24/amazing-felted-cat-caves/ :)

  VastaaPoista
 10. Meidän rivitalopihassa yksi mies ilmaisi asian näin: sitä niin rukkoiltiin lunta ja nyt sitä on.
  Lumihommiksi meni täälläkin ja tämä meidän katu taitaa olla jokin B5 tärkeysjärjestyksessä.
  Kaunis on valkoinen amaryllis, minulla kukkii vielä punainen ja yksi kukkavarsi vielä tulossa.

  VastaaPoista
 11. Valkoinen Amaryllis on suosikkini. Kiva tuo kyltti.

  VastaaPoista
 12. Komea amaryllis ja kukkii vielä niin komeasti!

  VastaaPoista
 13. Valkoiset kerrotut amaryllikset ovat minunkin lemppareita. Tänä jouluna ostin 4, kun pirkka-amaryllikset olivat tarjouksessa lähikaupassa. Kaikkiin tuli 2 tai 3 kukkavanaa. Viimeinen aukaisi kukkansa juuri eilen.
  Niissä on tosiaan usein niin painavat kukat, että vanaa ei saa millään pysymään pystyssä.
  Maljakossa ne kukkivat ihan yhtä kauan. Oikein muhkean kimpun saa kun laittaa kaikki samaan maljakkoon.
  Edellisyönä täälläkin satoi lunta niin, että päästiin eilen Artistin kanssa lumitöihin! Nyt jo tihuuttaa taas vettä......

  VastaaPoista
 14. Ihana amaryllis Isot kauniit kukat :)

  VastaaPoista
 15. Uskomaton tuo Sinun amarylliksesti ja niin pitkään kukkinut, aivan siis ihana. Lumikolia täytyy taloudessa olla riittävästi, eli kannattaa selkää säästää!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!