sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Meillä kaikilla oli niin mukavaa....


Samaan aikaan, kun ruotsalaiset viettivät prinssihäitä kokoontui joukko puutarhabloggareita kesäiseen tapaamiseen Hatanpään arboretumiin, Tampereelle.

Laura Elämää Paratiisinpalasessa -blogista toimi aktiivisena koolle kutsujana ja järjestelijänä avustajanaan Riina Versoja Vaahteramäeltä -blogista. 


Olimme tilanneet lämpöä ja aurinkoa ja niitä myös saimme. Vaikka olen liikkunut Tampereen nurkilla yli 20 vuoden ajan, en ole tullut käyneeksi Hatanpäässä. Nyt sekin puute korjaantui ja jopa herätti ajatuksen käydä ihastelemassa puutarhaa uudemmankin kerran.

17 henkilön porukasta osa on tavannut toisensa jo aikaisemmin, mutta useimmat kasvot olivat toisilleen vieraita. Se ei haitannut, sillä tervehdysten myötä blogit ja kasvot löysivät toisensa ja sen jälkeen kaikki olivat, kuin ikänsä toisensa tunteneet. Kesätuulia Mutamäki mustikoilla -blogista oli askarrellut kaikille hauskan nimilapun, joka auttoi kasvojen ja bloginimen yhdistämisessä.


Kiersimme arboretumia vaihtelevilla kokoonpanoilla; toisinaan kahden jonkun toisen henkilön kanssa, toisinaan taas koko ryhmän voimin. Aina joku irtaantui hetkeksi kuvaamaan jotain kasvia tai kaunista näkymää palaten jälleen porukkaan. Välillä kuului innostuneita huudahduksia jonkun löytäessä mielenkiintoisen kasvin ja siitä sitten sukeutui keskustelu, millainen suhde itse kullakin kyseiseen kasviin on.


Kierroksen päätteeksi kokoonnuimme valtavan puun alle pikinikille. Laura oli valmistanut isot kulholliset salaattia, maukasta pataleipää ja muuta purtavaa, jotta jaksaisimme jatkaa matkaa Pinsiön taimistolle.


Hatanpäästä lähdimme autoletkassa ajamaan kohti Vaasan tien varressa sijaitsevaa Pinsiön taimistoa. Ensin katsastimme taimiston näyttelypihan ja sen jälkeen yksi jos toinenkin siirtyi taimikaupan puolelle.


Monilla oli kenties ajatus vain kierrellä ja katsella, mutta niin vain tarttui puskia ja perennoja retkeläisten mukaan. Minäkin olin juuri perjantaina hakenut postista nettikaupan kasvitilauksen ja samalla vakaasti päättänyt, että nyt on pidettävä vähän taukoa kasvihankintojen kanssa. Aika lyhyt tauko siitä taas tuli.


Ihastuin kuvassa olevaan koristemansikkaan, mutta se oli ehtinyt taimistolta loppua. Jotain korviketta mukamas aina pitää tilalle hankkia ja niinpä ostin tarhakalliokielon, tunturipoimulehden, tarhakellokärhö Aljonushkan ja rönsyleimu Arianen. Toki paljon muutakin mielenkiintoista ja kaunista taimistolta olisi löytynyt, mutta joskus onneksi itsehillintä tulee ajoissa peliin.


Saatuamme vihertävän tuhlaamisviettimme tyydytettyä lähdimme ajamaan kohti Hämeenkyröä ja Lauran vanhempien Hanna ja Lauri Korpijaakon puutarhaa. Lauri Korpijaakko on Suomen ruususeuran puheenjohtaja ja intohimoinen ruusuharrastaja. Hänen puutarhastaan löytyy liki 500 ruusupensasta, joista noin 200 erilaista. Olimme kuin seikkailulla salaisessa puutarhassa, jossa isäntä esitteli ruusujaan ilman minkäänlaista epäröintiä tai takeltelua. Kunkin ruusun väri, kukinnan runsaus ja kiehtovat tarinat löytöruusujen historiasta seurasivat toinen toistaan.


Lauri Korpijaakko kulki ryhmän edellä oksasaksien kanssa ja napsi ruusupensaista pistokkaita halukkaille. Pistokas vain muovipussiin kera kostutetun talouspaperin ja mukaan maalarinteippiin kirjattu ruusun nimi. Saimme vielä hyvät ohjeet pistokkaiden hoitamisesta ja juurruttamisesta. Minulle lähti mukaan yhdeksän erilaista ruusupistokasta, joista yhden nimi on nyt kadoksissa. Saapa nähdä, onnistuuko juurruttaminen.


Kierroksen päätteeksi isäntä tarjosi ostettavaksi tänä vuonna julkaistua Leif Blomqvistin "Pohjoisen ruusut" -kirjaa. Katselin kirjaa jo kevätmessuilla, mutta silloin en raaskinut sitä ostaa. Nyt en voinut vastustaa kiusausta, sillä kirja on runsaan tietosisältönsä lisäksi täynnä todella upeita ruusukuvia.Tapahtumarikkaan retkemme päätteeksi ajoimme lyhyen matkan päähän Lauran kotiin, jossa meitä odotti iso kattilallinen tuoksuvaa keittoa ja jälleen ihanaa Lauran leipomaa pataleipää. Ensin kuitenkin piti tehdä puutarhatarkastus ja siinä ohessa myös ihastella Lauran perheen hienosti remontoitua vanhaa saunaa, jossa tuoksui ihan OIKEALTA suomalaiselta saunalta.

Ennen terassin ison pöydän ja keiton ääreen istahtamista oli vielä tilaisuus saada muutamia taimia niin Lauran puutarhasta kuin tapaamiseen saapuneiden bloggaajien mukanaan tuomia jakotaimia. Minä en vienyt mukanani yhtään tainta, sillä kukaan tuskin ilahtuisi kotilonmunista. Siitä huolimatta sain Kivipellon Sailalta Kuolanpionin ja jonkun muun tuoman Kulleron - kuka teistä ilmoittautuu lämpimän kiitokseni kohteeksi.

Tove Jansson

Kyllä oli kerrassaan mukava päivä. Aivan valtavasti kyseltävää ja kerrottavaa ja juteltavaa. Kaikki olivat kuin ikänsä toisensa tunteneita. Ei minkäänlaista kateutta, kyräilyä eikä pahaa puhetta, vaan hyvää mieltä, samanlaista huumoria ja yhteen hiileen puhaltamista. Kyllähän minua jännitti tapaaminen aivan mielettömästi, mutta kaikki jännitys oli hetkessä pois pyyhkäisty. Eri näköisiä, eri kokoisia, eri ikäisiä ja kaikilla voimakas rakkaus kasveihin, puutarhaan, luontoon. Ei siinä aina sanoja tarvittu.

Eilinen päivä oli pitkä, sillä lähdin kotoa puoli kahdeksan aikaan aamulla ja palasin hiukan ennen yhtätoista illalla. Siihen mahtui runsas 400 km ajamista, joista jokunen vähän ohikin. Niin oli ihana tapaaminen ja siitä iso kiitos kuuluu Lauralle ja Riinalle sekä teille kaikille läsnäolijoille.

Blogitapaamisessa Tampereella 13.6.2015 mukana olivat: 

Pia Anneli

Pioni

Cheri

Laura

Jori ja Jouko

Molley
Jonninjoutavaa ja kaikkea siltä väliltä http://mesiangervo.blogspot.fi/

Kati


Saila
Kesäkukka
Kosmosta ja leijonankitaa http://kosmostajaleijonankitaa.blogspot.fi/

Kesätuulia 
Kurjenkello

Between

Marja

Riina

sekä Eija, 
jolla on puutarha, mutta ei blogia 
 Laura ikuisti kaikki tapaamisen osanottajat yhteiskuvaan.
Takarivistä vasemmalta lukien:
Piia Anneli - Aamukastetta puutarhassa
Eija - jolla on ihana puutarha, mutta ei blogia
Kati - Oravan kesäpesä
Saila - Kivipellon Saila
Tarja - Rikkaruohoelämää
Helena - Pienen pihan suuria unelmia
Marja - Suvikumpu
Anne - Marie - Kosmosta ja leijonankitaa
Raili - Jonninjoutavaa jakaikkea siltä väliltä
Johanna ja Jouko - Hernepensaskujanteen takana siintää botager
Eturivi vasemmalta lukien:
Riina - Versoja Vaahteramäeltä
Anu - Anun puutarha
Suvi - Mutamäki mustikoilla
Kati - Katin kanssa
Cheri - Autuas olo
Laura - Elämää Paratiisinpalasessa
53 kommenttia:

 1. Kyllä päivä, kohteet ja blogien takaa löytyvät bloggarit tekivät päivästä upean. Oli mahtavaa päästä ihan rauhassa rupattelemaan ja tutustumaan puutarhan merkeissä. Ja Laura oli loihtinut meille upeat eväät ja kohteet =) Tunnustettakoon, että kullerot oli meidän puutarhasta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jori! Kullero on löytänyt paikkansa ja istuu nyt tukevasti mullassa.
   On muuten ihan erilaista nyt katsella potagerianne, kun on jutellut kanssanne. Tällaiset tapaamiset luovat syvyyttä myös blogielämään.

   Poista
 2. Päivä oli kyllä upea, aika kului siivillä, puhuttavaa vielä jäikin! Oli niin kiva kun ehdimme tutustua, nauttia yhdessä kaikesta kauniista, toistemme seurasta ja herkullisesta ruuasta! Kasvien maailma on ihana ja ihmeellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvien maailma on ihana ja ihmeellinen. Mikä muu voisikaan yhdistää niin erilaisia ihmisiä näin tehokkaasti ja mukavasti.

   Poista
 3. Minä ehdin vasta nyt istahtaa läppäri sylissä sohvalle, läträämään eilisiä kuvia.
  Arvaa, mitä mulla on jalassa? Sun ihanat villasukat! Kyllä lämmittää ja lämmittää sydämestäkin; meillä oli niin ihana päivä eilen. Kiitos sinulle ihana between ja kaikki muutkin ihanat ystävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos ja halaus itsellesi Riina! Mukavaa, että sukat lämmittävät. Minua ainakin lämmittää ja ilahduttaa muisto lauantaista - ja taatusti vielä pitkään.

   Poista
 4. Olen niin iloinen, että uskaltauduin mukaan tapaamiseen. Siitä jäi mahtavat muistot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa, että uskaltauduit. Oli mukava tavata ja olla jakamassa päivän kokemuksia.

   Poista
 5. Päivänne kuulostaa todella ihanalta!

  VastaaPoista
 6. Hei, sanoisin samoin kuin Kurjenkello, oli mukava olla mukana ja tutustua teihin mukavat ja ystävälliset blogilaiset.
  Kiitos, Between erikoispalvelusta. Kotiovelleni illalla autosi pysähtyi ja pääsin turvallisesti kotiin. Kyllä vain näin kaikkien mutkien jälkeen autoosi niitä kilometrejä kertyi, kiitollinen olen ystävällisyydestäsi.
  Päiväni Railin oli täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun viemisesi kotiovelle ei tehnyt minkäänlaista mutkaa matkaani. Yhdessä sujauksessa olin moottoritiellä matkalla kotiin.
   Kyllä olikin mukava päivä, ihan vieläkin kutkuttaa muistot mielessä.

   Poista
 7. Oli upea päivä ja mahtava tunnelma. Suuri ilo tavata kaikkia uusia ja vanhoja blogikavereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, niin oli. Toivottavasti tällaisia tilaisuuksia tulee jatkossakin. Tapaamiset tuovat positiivista syvyyttä myös blogielämään.

   Poista
 8. Ei että, teillä on ollut niin mukavan kuuloinen ja varmasti antoisa päivä! Paljon on päiväänne mahtunut. Ja varmasti aika ainutkertainen tilaisuus. Harmi kun en saanut olla mukavana. Tälläkertaa oli minulle liian kaukana. Mukavaa että teillä.on ollut mukavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pitkän ja monimutkaisenkin matkan päästä muutamat olivat tapaamiseen saapuneet. Mutta kyllä se oli matkustamisen arvoista. Ehkä siellä pohjoisempana joku keksii koota tapaamisen lähemmäksi teitä. Ties vaikka täältä etelästäkin sinne porukkaa tulisi.

   Poista
 9. Oi jospa oisin saanut olla mukana.. Kivalta kuulostaa teidän päivä! Multa on tällanen kiva puutarhatapaaminen näköjään mennyt ihan ohi korvien. Ensi kerralla sitten määkin oon mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon blogeissa oli juttua tapaamisesta, mutta toisinaan jutut menevät väkisinkin ohi korvien ja silmien. Kivaa oli ja varmasti näitä tulee toistekin.

   Poista
 10. Kylläpä hyvä mieli taas valtaa sydämen kun muistelee eilistä, kiitos ihanasta seurasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin, erityisesti hienoista nimilapuista. Niistä oli paljon iloa ja hyötyä. Oli mukavaa, että tapasimme.

   Poista
 11. Teillä on ollut ihana tapaaminen! Ihan käy kateeksi. Tuollaiseen olisi tosi mukava päästä, tämä tapaamispaikka oli liian kaukana. Paljon ennätitte puuhata päivän aikana. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen, että pääsin lähtemään tapaamiseen. Se oli kyllä reissaamisen väärti. Ehkä sinäkin tulet jollain toisella kertaa. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 12. Varmasti ollut mahtava reissu tuollainen..ja kivat tuliaisetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaihmiset tapasivat ja mitäpäs muuta sieltä kotiin kannetaan, kuin kasveja. Kivaa oli totisesti.

   Poista
 13. Ihanat kuvat ja varmasti ikimuistoinen reissu teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti ikimuistoinen. Vieläkin kutkuttaa tapaamisen muistot mielessä.

   Poista
 14. No on teillä ollut Ihana tapaaminen. "OI JOSPA OISIN S AANUT OLLA MUKANA"....voin kuvitella miten iloiset puutarhasta kiinnostuneet yhdessä iloisivat.
  Kiitos ihanasta postauksesta.♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Sylvi! Tapaaminen oli tosi lämmin ja sydämellinen. Ja voinet arvata, että etupäässä juteltiin kasveista, puutarhasta ja mitä ikinä niihin liittyykään.

   Poista
 15. Nyt kyllä harmittaa etten ehtinyt mukaan! Piti viedä omat ja siskon pojat huvipuistoon. Pitääkin kysellä tuota kirjaa kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, huvipuistoreissu oli varmasti mukava, mutta meidän tapaamisemme aivan huippuhieno.
   Kirjakin on kaunis ja siinä on runsaasti tietoa. Kannattaa kysellä kirjastosta tai vaikka ostaa itselle.

   Poista
 16. Päivä oli aivan mahtava: parasta seuraa ihanissa paikoissa hienossa säässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, päivä oli tosiaan mahtava. Kaikki meni niin nappiin kuin vain ikinä voisi toivoa.

   Poista
 17. Oli niin mukava päivä eilen! ♥ Hah-hah, huvittaa tuo päätös tauosta taimien ostamisen suhteen. Vaikuttaa niin kovin tutulta... =D Lyhyiksi ne tauot tuppaa aina tosiaan jäämään! ;) Ja tuo ruusukirja kuin myös vierailu Korpijaakon ruusutarhassa oli puolestaan omiaan vaan villitsemään ainaista ruusukuumetta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on niin paljon ruusuja, joita en ole vielä nähnytkään. Ihan hirveää tällainen ruusukuume. Pitää varmaan pyytää kunnalta lupa istuttaa puskia kunnan maalle.
   Taimitauko kestää tasan tarkkaan sen ajan, kun hankittujen taimien istuttamiseen menee. Kun kaikki on maassa kasvamassa, alkaa pöhinä alusta.

   Poista
 18. No on teillä ollut mahtava ikimuistoinen päivä.. Hienoja kuvia olet ottanut Kiitos oli mukava lukea
  postauksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on sydän ja sielu täynnä ihania muistoja mukavasta päivästä ja ihanista ihmisistä.

   Poista
 19. Varmasti huippu päivä teillä!

  VastaaPoista
 20. Voi huisi, miten upealta kuulosta. Varmasti mahtava päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin edes osasin tarpeeksi hyvin kuvata, miten mukava päivä oli.

   Poista
 21. Heipä hei, kiitokset vielä ihan ensimmäiseksi siitä kun jaksoit toimia kirjurina ruusupistokkaiden innokkaille keräilijöille. Oli kiva tavata ja kuten tuossa Pirkko on kommentoinutkin niin kyllä, oli huippu päivä! Iloa puutarhailuun Tarja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Vuoroinhan siellä lappuja kirjoitettiin ja teippiä katkottiin. Niin oli kivaa, että vieläkin kutkuttaa mielessä.

   Poista
 22. Teillä on ollut ihana päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, aivan ihana päivä, enkä yhtään liioittele.

   Poista
 23. Olipa kyllä kiva päivä! Onneksi uskaltauduin mukaan. :) Ja ISOT kiitokset vielä kyydityksistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ehdottomasti hyvä, että uskaltauduit. Toivottavasti pääsit hyvit kotiin pusseinesi ja kasveinesi. Kyyti oli ilmanmuuta selvää, kun siitä läheltä olisin joka tapauksessa ajanut. Mietinkin siellä Hämeenkyrön kiemuraisia teitä ajellessamme, että ilman autoa retki ei olisi onnistunut alkuunkaan.

   Poista
 24. Kiitos Tarja Kauniista kuvakertomuksestasi! - Ja kiitos ihanista villasukista, ne ovat jalassani varmasti tänä kesänä usein, kun on niin viileää. lasilintunen roikkuu siimasta ikkunan edessä - rakastan lasisia lintuja, ja värillistä lasia...
  Oli meillä kyllä verrattoman ihana päivä - ei haittaa yhtään vaikka prinssin häät jäivät välistä! Kiitokset mukana olostasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos ja lämmin halaus sinulle Laura! Olit järjestänyt kaikki niin hienosti ja suurella sydämellä. Avasit vielä kotisikin meille, joista kaikkia et edes ennakkoon tuntenut. Tapaamisesta ja koko päivästä jäi aivan valtavan ihanat muistot. Lämpimät kiitokset myös mukavalle isällesi ja herttaiselle äidillesi. Voi, että. Tuntuu, että ihan sydän pakahtuu lauantaipäivän kokemuksista. Oli se vaan mukavaa ja kerrassaan ainutlaatuista. KIITOS!!!

   Poista
 25. Ai että olette saaneet viettää upean päivän yhdessä, kenties minäkin ensi vuonna :D
  Mukavaa on lueskella teidän jokaisen 'raporttia' päivästä ja niin erilaisia kuvia ja kuvakulmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin jännää, miten erilaisia kuvakulmia ihmiset ovat löytäneet.
   Päivä oli tosiaan aivan ihana ja niin täynnä mukavia asioita. Olin nyt toisen kerran tällaisessa tapaamisessa ja aina vain paranee. Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan, jos joku näkee vaivan järjestämiseen.

   Poista
 26. Kylläpä vaikutti oikein kivalta reissulta! Kaikinpuolin, ainahan sitä on kiva jotain matkamuistojakin hankkia :) Toivottavasti kasvavat hyvin.
  Sanonpa taas kerran, että miksi kaikki kiva on liian kaukana! Ihan niinkuin Pihakuiskaajan Anneli sanoo.
  Käynpä sitten katselemassa noita blogeja teidän reissunne bloggajilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällekin retkelle aika moni tuli kaukaa ja monimutkaisten matkojen takaa. Jonkin verran ihmiset tekivät järjestelyjä päästäkseen matkaan. Ja paljolti retken onnistuminen on kiinni myös siitä, että joku jaksaa ryhtyä järjestelemään tapaamista. Löytyisikö sieltä pohjoisemmasta innokkaita bloggaajia järjestämään tapaamisen siten, että ylempänä asuvat voisivat ottaa osaa? Onhan sielläkin paljon mielenkiintoisia kohteita, joissa olisi ilo käydä ja myös bloggaajia löytyy kauttaaltaan ympäri maata.

   Poista
 27. Oli mukava olla mukana, kun koko porukka oli niin täysin samanmielistä ja puhuttavaa riitti vaikka millä mitalla :) Ensi vuonna sitten Raumalle? Olen mattimyöhäisenä kommentoimassa näitä juttuja, kun sairaus niin ikävästi keskeytti lupaavasti alkaneen alkukesän, mutta sentään edes nyt. Seuraavaan kertaan!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!