maanantai 17. elokuuta 2015

Laiskotellen

Daalia Pink Blend

Laiskottaa, aivan tautisen paljon laiskottaa. Ja olenpa tänään sitten laiskotellutkin. Ihan koko päivän ja rahan edestä. Aurinko on paistanut ja lämmintä on piisannut, mutta tämä eukko se on istunut vuoroin tietokoneen, vuoroin ruokapöydän ääressä. Hetken aamulla mietin, josko menisi keinuun dekkarin kanssa, mutta tulinpa sitten työhuoneeseen lukemaan tietsikalta päivän lehtiä ja muita juttuja ja sillä tiellä olen yhä.

Daalia Pink Blend nuppuna - eikös olekin herkullinen.

Sain sentään massiivisen laiskotteluni ohessa maksettua laskuja ja sen jälkeen eksyin ihan vain vahingossa syyssipulitilauksiin. Koitin olla maltillinen, jotta rahaa jäisi syyskuiseen Lontoon matkaan. Onneksi sipulitilauksen laskua tulee pienentään nettikauppaan jäänyt hyvityssumma niistä perennoista, jotka eivät sitten lähteneet laisinkaan itämään tai kasvamaan. 

Daalia - ihan vain joku valkoinen

Totesin sipulivalikoimia eri paikoissa läpikäydessäni, että oikein mukavaa törmätä jatkuvasti uusiin ihanuuksiin, mutta olisihan se kiva saada myös joitakin edellisenä syksynä hyväksi havaittuja lajikkeita. Ettei niiden nettikauppojen välttämättä tarvitse ihan koko valikoimaansa aina laittaa uusiksi.

Kallionauhus

Elokuu näyttää olevan monien keltaisten kukkien ja erityisesti nauhusten juhlaa. Kallionauhukset ovat perinteisesti meillä toimineet perhosmagneetteina, mutta näissä en ole vielä perhosia tavannut. Purppurapunalatvoissa on jokunen ohdakeperhonen käynyt pörräämässä, ja hätäisesti olen yhdestä käynyt kuvan nappaamassa.

Ohdake Amiraaliperhonen purppurapunalatvassa - kiitos TainaT korjauksesta

Laskujen maksun ja sipulitilauksen lisäksi eksyin mielipuuhaani eli listojen laatimiseen. Syyssuunnitelmat ovat vielä hakusessa, mutta tästä ne lähtevät selkeytymään. Päässä jo on aikamoinen sekamelska tehtävistä töistä ja syksyn suunnitelmista. Listan myötä tekemiset konkretisoituvat ja toteuttaminen lähtee rullaamaan omalla painollaan.


Vielä pari surkeatasoista kännykkäkuvaa Jari Sillanpään konsertista. Olihan siinä kokemusta kerrakseen, kun sai avustettua 82-vuotiaan huonojalkaisen ihmisen kapeita kiviportaita ilman kaiteita E-katsomon korkeuksiin. Ja toinen kokemus kertyi sitten alastulosta. Mutta itse artisti oli hurmaava esiintyjä, monipuolinen ja taitava. Eikä suinkaan pelkästään tangolaulaja vaan paljon paljon muuta. Taidanpa nyt ymmärtää huomattavasti paremmin Jari Sillanpään valtaisaa fanijoukkoa.


Urheilun pyhätöksi rakennettu stadion ei ehkä ole laisinkaan paras paikka musiikin esittämiselle, mutta minnepä muualle saisi kerralla ahdettua 35.000 fania. Kiikarit olisi pitänyt olla matkassa mukana, jotta lavalle olisi nähnyt kunnolla, kun ei noita näyttöjäkään ollut esiintymislavan viereisiä lukuunottamatta muualla. Mutta ääni kuului ja ihan kivaa oli. Onneksi olin ottanut pari fleecehuopaa reppuun mukaan, sillä auringon laskettua stadikalla kävi kylmä tuuli, johon ei tarmokas musiikin tempoon osallistuminen riittävästi auttanut. Tosin kotimatkalla bussissa huomasin, että minun fleecepeittoni on ilmeisesti ollut Juuson makuualustana. Musta villatakkini oli harmaana kissankarvoista.

Kallionauhuksen nuppu

Ihanaa. Edessä viikko ns. vapaata ilman mitään ennakkoon sovittuja menoja tai omaishoitoon liittyviä velvollisuuksia. Tänään on siis ihan hyvällä omallatunnolla saattanut laiskotella. Huomenna on tarkoitus tehdä pihalla jotain hyödyllistä. Mikäli selkä sallii. Ristiselässä oikealla puolella nimittäin on jo pidemmän aikaa ollut ilkeä kipu, joka ei särje, mutta liikkuessa kyllä antaa kuulua itsestään. Ja asentoa vaihtaessa niin istuen, vaakatasossa kuin seistessäkin laittaa kyllä välillä kiljahtamaan äkäisesti. Voltaren näyttää auttavan aina vähäksi aikaa. Hyvin minä yhden selkäkivun kanssa pärjään. Vaan pitääkö silloin tulla haitaksi, kun haluaisin touhuta pihalla. Miksei talvella, jolloin olisi paremmin aikaa hoitaa selkäkipua.

Oikein mukavaa ja kesästä elokuun viikkoa kaikille ihanille puutarhahöpsöille - kuin myös kaikille muillekin!

30 kommenttia:

 1. Välillä pitää laiskotella ns.nysvätä. Nii tuo perhonen on amiraali..upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Amiraalihan se. Korjasin kuvatekstiin.

   Poista
 2. Osaatko olla laiskanakin, kuullostat aina niin puuhakkaalta! Se on kyllä hyvä taito välillä!
  Tykkään kovasti vanhuksista, siksi tulin niin iloiseksi kun luin että tuotit tällaisen ilon iäkkäälle ihmiselle!
  Kiitos samoin, mukavaa elokuista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä pitkään osaa laiskana olla. Kotikasvatuksessa tai verenperintönä on tullut tapa koko ajan touhuta.
   Olen epävirallisesti vanhempieni omaishoitaja. Virallisesti kriteerit eivät täyty. Tuottamalla iloa toisille, sitä saa myös itselleen. Sen olen monesti aiemmassa vapaaehtoistyössäni mielenterveyskuntoutujien parissa huomannut ja siksi sitä on niin helppo jatkaa vanhempien kanssa touhutessa. He tulevat usein niin kovin pienestäkin iloisiksi ja tyytyväisiksi.

   Poista
 3. Kiitos samoin sinne! Toivottavasti selkä antaa myöten että saat vähän tehtyä pihatöitä. Täällä on vähän samanlaiset fiilikset.. Jos huomena sais vähän tehtyä pihatöitä, kun on niin lämmintä ja kesäistä. Mukavaa lontoon matkaa, olen kyllä vähän kade.. Ihanat daaliat! Ja aivan hyvät on nuo kännykuvatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmetyksekseni huomasin, ettei selkä kipuillut töitä tehdessä laisinkaan. Sen jälkeen sitten sitäkin enemmän.
   Älä suotta kadehdi Lontoon reissuamme. Kiva on sinne lähteä, mutta kyllä taas pitkään kärvistellään talouden kanssa.

   Poista
 4. Kuin myös itsellesi ihanaa " vapaa" viikkoa!! Varmasti oli mahtava konsertti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marliska! Eipä meikä osaa pitkään laiskana olla, mutta vapautta se on kaivella omassa puutarhassa sekin.

   Poista
 5. Mukavaa vapaaviikkoa! Nyt lomailevilla on mitä parhaimmat säät, tai ainakin sellaiset joista itse tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrassaan upeat säät. Aurinko paistaa, mutta ei laisinkaan liian kuumasti.

   Poista
 6. Paranemista sinulle ja oikein mukavaa lomaviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää siltä, että selkävaivat ja muutkin kolotukset ovat tulleet jäädäkseen. Opetellaan sitten elämään niiden kanssa.
   Lomaviikko on alkanut mukavasti.

   Poista
 7. Harmi että selkä rassaa, tiedän tunteen ja osteopaatilla käynti on aina helpottanut ainakin hetkeksi. Olipa kiva että konsertti piristi vaikka illalla tuuli oli viileä, en ole Jarin musiinkin ystävä. Oikein mukavaa Lontoon matkaa, pidä selkä lämpimänä ja voltareeni mukana! Kukkakuvat olivat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkävaivat ja muutkin kolotukset näyttävät tulleen jäädäkseen. Sitä se ikääntyminen tekee. Nuorena kuvittelee, että vanhemmat vain turhaan ruikuttaa, vaan sellaista tämä elämä nyt kuitenkin on. Olen ajatellut, että kolotukset sietää, kunhan muistaa muuten pitää mielen avoimena ja virkeänä. Paikalleen jämähtäminen ja surkutteleminen tuskin ketään ilahduttaa.
   Lontoon reissuun on vielä vähän aikaa. Syyskuun puolivälissä lähdetään. Varmaan pitää ottaa voltaren mukaan, kun se näyttää auttavan. Ellei sitten selkä ole silloin vähemmän kipeä.

   Poista
 8. Kuumilla keleillä on hyvä laiskotella. Pitää säästää itseään helteessä jos suinkin vain työtehtävät sen sallivat.
  Mahtavaa päästä tilaamaan syyssipuleita ja tekemään istutussunnitelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kuten tämänpäiväisestä postauksestani saatat lukea, laiskottelu loppui lyhyeen. Tänään kyllä aion ottaa kevyemmin ja ehkä jopa viettää hetken keinussa dekkarin kera.

   Poista
 9. Nautiha olostasi. Ihanaa laiskottelun aikaa. Kyllä näillä keleillä kelpaakin. Minäkin voisin vielä laiskotella, mutta ei auta. Aamulla taas työt kutsuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töihin on lähdettävä, kun lomat ovat ohi ja niin taitaa olla tilanne jo aika monella.
   Aika vilpoisia nämä aamut näyttävät jo olevan. Tänäänkin yhdeksän aikaan varjoisalla puolella vain +10 astetta.

   Poista
 10. Vapaapäiviäkin TÄYTYY muistaa välillä pitää. Oikein kunnolla laiskotella!
  Nyt onkin jo ollut sen verran lämmintä että ainakaan päivisin ei viitsi rehtiä pihalla, illan viiletessä ehkä vähän...
  Varmasti oli konsertti elämys äidillesi, jo itse tapahtumanakin.
  Toivottavasti selkäsi lakkaa vihoittelemasta, lepo ja laiskottelu taitavat olla parasta lääkettä siihenkin :D
  Leppoisia kesäpäiviä sinullekin!
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidille taisi olla elämys pelkästään stadikalle meno. On hän joskus nuorena käynyt siellä jossain muussa tilaisuudessa, mutta konsertti oli hänelle kyllä suuri ilo.
   Eilisen aherruksen jälkeen saatoin todeta, että selkäni vihoittelee enemmän kunnon laiskottelun lomassa. Se ei ilmeisesti tykkää paikallaan olosta ja istumisesta.

   Poista
 11. Uskon, sipulisivuille päätyminen oli varmasti sula vahinko :D. Mutta ei se mitään, kesällä sitten tulee valtava ilo sitten kun huomaa tehneensä oikean kasvivalinnan.
  Jostain taisin lukeakin että kylmän ja sateisen syksyn takia perhosten kuoriutuminen oli myöhässä. Olen vasta nyt alkanut näkemään vaikka minkälaisia liihottajia täällä Espoossa. Toivotaan että perhosten munimistouhut onnistuvat, yöt alkavat olla jo tosi kylmiä :(.

  Jartsa ei ole minunkaan suursuosikki koskaan ollut, mutta täytyy myöntää ettei tuollaista showmiestä usein näe Suomessa. Ja paljon huonompaakin musiikkia kyllä kuulee radiosta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöt ovat tosiaan hurjan viileitä. Viime viikolla yhtenä yönä meidän alapihalla oli ainoastaan +5 astetta, mikä on kyllä tosi vähän. Ja tänä aamuna varjopuolen mittarissa yhdeksän aikaan +10. Ei siis mitään samettisia elokuun iltoja ole tiedossa. Onneksi tuli kuitenkin näitä aurinkoisia päiviä ja perhosia pääsee vihdoin näkemään.
   Totta, aikamoinen showmies Jari näyttää olevan. Yllätyin myös hänen esittämänsä musiikin monipuolisuudesta. Parissa lehtiarvostelussa todettiinkin, että Siltsun kannattaisi harkita musikaali-, operetti- tai oopperauraa.

   Poista
 12. nauti viikosta!

  Minäkin eksyin sipulisivustoille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on nyt liikkeellä - nimittäin sipulikuumetta.

   Poista
 13. Välillä on hyvä huilia, sitten taas jaksaa ja viitsii touhutakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiliminen on minulle vähän vaikeaa, mutta onnistuu näköjään sekin.

   Poista
 14. Olet kyllä kadehdittavan järjestelmällinen ;) Noista listoista pitäisi ottaa opiksi.
  Nuppu on hyvinkin herkullinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, olen parantumaton listaihminen. Ehkä sitä samalla saa päänsä järjestykseen, kun listaa asioita. Koska listojen tekeminen on mukavaa, ei se myöskään muodostu väkinäiseksi.

   Poista
 15. Ohos, hyvitetäänkö jossain nettikaupassa niistä kukkatilauksista joissa kukat eivät kerta kaikkiaan lähteneet kasvamaan? En olekaan niin reiluihin törmänyt. Niin monet kasvit sekä siemeninä että taimina/juurakkoina ovat jääneet vain menoeriksi. Hyvä jos jossain ovat näistä hyvittäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sain hyvityksen, kun valitin, ettei keväällä tilatuista juurakoista monikaan itänyt. Väittivät, ettei muilta ole tullut valituksia, mutta ehkä ihmiset eivät yksinkertaisesti anna negatiivista palautetta, vaan pitävät sen omana tappionaan. Tilasin samanaikaisesti useita kärhöjä, joista vain osa lähti kasvuun. Osa oli jo saapuessa hiukan huonossa hapessa. Samassa tilauksessa tuli perennan juurakoita, joista vain murto-osa iti ja lähti kasvuun. Laitoin verkkokauppiaalle palautetta, kuten ohjeissa neuvotaankin. Jonkin verran käytiin sähköpostikeskustelua, mutta lupasivat sitten hyvityksen. Vaihtoehtoina hyvityksen käyttämiseksi oli tilata heti heidän kesävalikoimistaan tai jättää hyvitys vähennettäväksi seuraavasta tilauksesta. Päätin käyttää sen sipulitilaukseen. Tässä tapauksessa nettikauppana on Viherpeukalot. Ovat kyllä aiemminkin hyvittäneet, joten ei tämä mikään poikkeus ollut.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!