perjantai 6. marraskuuta 2015

Viikonloppua ja isänpäivää


Eilen siivosin pihaa ja tänään kotia. Samalle päivälle ei molempia hommia voi enää ajoittaa, jos haluaa hyötyä vähäiseksi käyvästä päivänvalosta. Pimeys tulee aikaisin ja pilvisenä päivänä valoisaa ei ehdi juuri ollakaan. Kaktukseni, oli sitten joulu- tai marraskuunkaktus ryhtyi kukkimaan. Pelkäsin jo, ettei niin kävisikään, kun se vietti kesänkin sisällä. Yleensä olen kaktustani kurittanut ulkoistamalla sen koko kesäkaudeksi pihalle. Taitaakin olla tyytyväinen parempiin olosuhteisiin ja kiittää siitä kukkimalla runsaasti. 


Nyt, kun aikaa vietetään enemmän sisätiloissa, tekee mieli somistaa paikkoja. Tykkään pitää keittiön pöydällä kangasliinoja, mutta suurien kankaiden silittämisestä en pidä laisinkaan. Monet varmaan tietävät, millainen vetovoima juuri pöydälle levitetyllä puhtaalla ja sileällä kangasliinalla on. Oitis siihen kaatuu kahvit ja voileivät nurinpäin. Kukkarossani pyöri keväästä saakka alennuskuponki kotimaiseen desingnkauppaan, josta kävin ostamassa joulunpunaisen omenavahakankaan. 

Nämä nykyiset kernit eivät todellakaan ole enää muovin tuntuisia eikä näköisiäkään ja tämänkin liinan voi pestä koneessa. Meidän ruokapöydällä tehdään monenlaisia juttuja, luetaan sanomalehteä ja Juusokin tapaa istua tiirailemassa ikkunasta ulos. Eipä tarvitse ensimmäisen kahvikupin kaatumisen jälkeen ryhtyä pöytäliinapyykille. Sen kun näyttää rättiä ja taas on siistiä.


Eilen oli kuuraista koko päivän. Tänään mittari on ollut reilusti plussalla ja luvassa on viikonlopuksi pitkästä aikaa sateita. Ei haittaa, sillä sunnuntaina on isänpäivä ja sen tiimoilta juodaan kahvia vähän siellä sun täällä.


Nyt ei ensi hätään löytynyt yhtään leikkokukkakimppukuvaa, mutta olkoon tässä syksyinen kanervakuva kaikille isille. Oikein mukavaa viikonloppua ihan kaikille - siis muillekin, kuin isille!
 

33 kommenttia:

  1. Onpa kaunis pöytäliina!
    Nyt on raivostuttavaa, kun on niin pimeää. Ja moni asia jää toden totta tekemättä, kun tuntuu, ettei näe mitään. Edes keskellä ns. kirkasta päivää.

    VastaaPoista
  2. Hämärän hyssy hiipii niin aikaisin ettei todella pihahommia iltaisin kannata tehdä paitsi tehokkaan otsalampun kanssa, mutta isäntä ei anna kun pelkää että naapurit hälyyttävät ambulanssin viemään mammaa hoitoon! Ihanan kaunis kaktus kiittää hoitajaansa!

    Upean kerniliinan olet pöytään laittanut. Meillä on kangastuuki pöydällä ja vaikka lapset ovat isoja niin tuuki tärveltyy milloin kahvista, puolukkahillosta ja vaikka mistä! Ei tarvi lapsia possuilusta syyttää!

    Mukavaa isänpäiväviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti itseltäkin on yksi jos toinenkin kahvikupillinen pöytäliinalle kaatunut.

      Poista
  3. Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin - tuo sinun pöytäliinasi on todella kaunis <3

    VastaaPoista
  4. Kivan näköösen liinan löyrit. On jouluune, mutta ku ei tontut hypi, nii voi pitää pöyrällä vaikka läpi vuaren. Mä oon pitäny tuallaasia kangasmaasia vahakankahia monia vuasia.
    Pesen ne konees, silitän ja sumutan huanekkaluulle tarkootettua suajasuihketta. Ja taas onku uusia. Tänää oli nii pimiä ja sateene päivä, etten heränny kunnolla koko päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuosta suojasuihkevinkistä. Se täytyykin ottaa käyttöön.

      Poista
  5. Tänään oli niin tuhrunen päivä kaikin puolin, niin ilmalta kuin mieleltäkin. En saanut muuta tehtyä, kuin kausivaloja virittelin pihalle. Ikkunanpesu on kesken ja samoin verhojen silitys.
    Ihana kaktus. Mun kaktuksetkin on kausikukkia, ne kuolee yleensä joulun jälkeen. Silti hankin niitä taas jouluksi! Ihanan piristävä liina, pitäiskös minunkin käydä ostoksilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma kaktukseni on hyvin vanhan kaktuksen poikanen. Silläkin ikää jo muutama vuosi. Ehkä juuri siksi pidän siitä niin kovasti, kun olen saanut sen pysymään hengissä vuodesta toiseen.

      Poista
  6. Hirmuisen nätti toi pöytäliina. Tykkään :)

    VastaaPoista
  7. Ihana pöytäliina! Hyvää isänpäivää ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Meillä pöytäliinat ovat kissamagneetteja. Heidän täytyy heti kokeilla, kuinka paljon karvoja saa jätettyä liinaan. Vahakangas voisi olla tässä asiassa vähän näppärämpi vaihtoehto.
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahakangas on kissataloudessa helppohoitoisempi. Siitä huolimatta pidän myös kangasliinoja. Ainahan ne saa pesukoneessa puhtaaksi.

      Poista
  9. Samoin sinne, kauniin kanervakuvan myötä! :)

    VastaaPoista
  10. Kauniin pirteä pöytäliina ja ihanan värinen kaktus. Omat lehtikaktukseni kylmettyivät, kun en ottanut niitä ajoissa sisälle, mutta onneksi osa niistä sentään säästyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin kaktukseni on vanhemman kaktuksen poikanen. Muutama vuosi sitten Juuso rymäytti kesän terassilla olleen kaktuksen lumimarjapusikkoon ja se hajosi niin pahasti, että otin siitä pistokkaita.

      Poista
  11. Pirteä liina ja hauska tuo rungollinen pallotuija.

    VastaaPoista
  12. Ehkä se on marraskuun kaktus, kun se nyt kukkii. Minun omani olivat sisällä koko kesän ja saa nähdä, tuleeko kukkia tänä vuonna ollenkaan.
    Katselin noita runkotuijia lehti-ilmoituksesta, mutta en ehtinyt kauppaan - harmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaktukseni saattaa kukkia toisen kerran keväämmällä, joten tiedä häntä, mikä kaktus se on nimeltään. Kaunis joka tapauksessa.
      Ostin omat runkotuijani jo keväällä ja ne viettivät kesän isoissa ruukuissa. Syyskesällä siirsin ne maahan. Jännityksellä odotan, miten ne selviävät talvesta. Luultavasti siinä, kuin muutkin tuijat.

      Poista
  13. Kauniisti kukkii kaktus.
    Nykyvahakankaat ovat kauniita ja kankaanoloisia, ei mitään kiiltävää muoviliinaa. Kaunis liina.
    Pallotuija on kivan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla odotan, miten pallotuija selviää talvesta.

      Poista
  14. Pimeää nyt on riittänyt. Kaunis liina ja oikein hyvää viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
  15. Viherpeukalot ovat kertoneet, että eivät kaktuksetkaan välttämättä kuritusta kaipaa, mutta sietävät sitäkin :). Kyllä nekin tykkäävät hyvästä hoidosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kyllä kaktuksetkin tykkäävät hoidosta.

      Poista
  16. Voi miten sievä vahakangas, olisi meilläkin hyvä kun aina joku sotkee ja minä jyystän. Oikein tunnelmallista isänpäivää sinne!

    VastaaPoista
  17. Takuulla tuo sun pöytäliina on Pentikin Omenat! Olen ensi viikolla menossa ostamaan siitä astiapyhkeet ja patalaput;) se on huikea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, on se Pentikin Omenat. Minulla oli aiemmin keittiössä vihreäsävyinen, kankainen omenat-liina ja tykkäsin siitä niin kovasti, että nyt hankin tämän punaisen vahakankaan. Erityisen paljon tykkään Pentikin kankaan laadusta. Se on pysynyt pesunkin jälkeen ryhdikkäänä. Samaa en voi sanoa Marimekon pöytäliinakankaasta, johon petyin todella paljon.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!