lauantai 19. joulukuuta 2015

Pientä puuhastelua





Kävinpä ostamassa kaupasta pari amaryllistä, sillä kellarissa kesän viettäneet viime jouluiset amarylliksen sipulit kasvattavat lähinnä lehtivarsia. Ei vilaustakaan paksummista kukkavarsista.


Joulun aikaan on monia syntymäpäiviä ja sen vuoksi vietin pidemmän tuokion työpöydän ääressä askartelemassa synttärikortteja. Tällaisia tuli tällä kertaa. Yleensä yhdellä kertaa tulee kaikista korteista samantyyppisiä. Taidan olla sen verran yksioikoinen ihminen, ettei kertaheitolla päähän mahdu montaa erilaista ideaa. Useimmiten ryhtyessäni korttitalkoisiin syntyy myös jokunen ylimääräinen kortti, joten varastosta löytyy valmiita kortteja yllättäviinkin tilanteisiin.


Pääkaupunkiseudulla on erinomaisia kierrätyskeskuksia. Poikkesin yhteen suurimmista ihan vain kirjaostoksille. Dekkareita lähinnä oli tarkoitus metsästää ja hyvän saaliin sainkin. Kovakantisista maksoin kolme euroa kipale, pokkareista euron. Tuskin oli yhtä kertaa useammin näiden kirjojen kansia avattu.


Vaikka meidän perheessä on sovittu, ettei tänä jouluna osteta lahjoja, muutama paketti väkisinkin on tullut tehtyä. Kääreeksi sopii hyvin ruskea pakkauspaperi ja nauhana toimii punainen naru.


Korvapuustien sijaan paistoin joulutähtipullia. Tähdet on leivottu kaupan piparitaikinasta. Varsinaiset joulupiparit teen aina äidiltä saadun ohjeen mukaisesti. Parasta piparien leipomisessa on joka vuosi taikina, vaikka eihän sitä ylettömästi voi syödä. Lapsuuden jouluihin kuului ehdottomasti mukamas salaa syöty piparitaikina. Tokihan äiti heti huomasi, että edellispäivänä tehtyä taikinaa on käyty maistelemassa. Kulhoon syntynyttä kraateria kun oli äärimmäisen vaikeaa taikoa näkymättömäksi.


Harvemmin tykkään television mainoksista ja niiden aikana tapaankin poukkoilla kaukosäätimen avustuksella katsomassa, mitä muilta kanavilta tulee. Viime päivinä olen kuitenkin nähnyt kaksi jouluista mainosta, joista kummastakin tulee hyvälle mielelle. Tai siis ainakin minä tulen. Kyseessä on Jaffan mainokset "No onkos tullut kesä" ja "Sylvian joululaulu". Lasten äänillä laulavat, raikkaan väriset hedelmät ovat jotenkin tosi söpöjä, eikä mainoksessa ole yhtään mitään ylimääräistä. Kerran näinkin.


Meni taas unettomuuden puolelle tämäkin yö, mutta nukutaan sitten joskus toiste. Oikein mukavaa viikonloppua. Hyvin ehtii jouluvalmisteluja vielä höösätä.

 

36 kommenttia:

  1. Huomenta! Mikähän viime yössä oli, nukkumatti ei viihtynyt täälläkään...

    Aivan ihania kortteja olet tehnyt wanhoista kuvista! Myös lahjapakkaustyylisi on mieleeni. Kiitos kivasta postauksestasi, siinä oli lämmin tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokin kumma valvomisvaihe näyttää olevan meneillään. Ihan jo pelottaa iltaisin mennä sänkyyn, kun uni ei tahdo tulla.
      Kiitos helmiriitta kauniista sanoistasi.

      Poista
  2. Ihania kuvia, tuntuu että olet kovastikin ahkeroinut. Meillä lapset lähti kouluun hakemaan todistuksia, itse nautin kynttilän valossa teetä ja luen blogikuulumisia. Ihana rauha ja kiireettömyys, pidetään tällaisista hetkistä kiinni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaita ovatkin sellaiset aamuhetket, kun saa ihan ajan kanssa viihdyttää itseään.

      Poista
  3. Puuhastelujesi tuloksina monenlaista kaunista ja maukasta!
    Tuolla Espoon puolella olevasta kierrätyskeskuksessa mekin käymme, jos tarvitsemme vaikka matkalle pokkareita.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin tosiaankin Nihtisillan kierrätyskeskuksessa. Suomenojalla en ole vielä poikennut. Käyn kyllä ahkerasti kirjastossakin, mutta usein joudun palauttamaan ahnehtimani liian lainat, kun en ehdi niitä ajoissa lukemaan. Siksi on kiva, kun omasta hyllystä löytyy dekkareita ensihätään.

      Poista
  4. Ihania kortteja olet tehnyt ja maukkaita joulupullia. Hyvää joulun odotusta :)

    VastaaPoista
  5. Kivat kortit ja kierrätysjutut! Minäkin haen paikalliselta kirppikseltä kirjoja ja pokkareita siskoille ulkomaille. Nihtisillassa olen käynyt myös usein ostoksilla,kun kaverini on siellä töissä. Tosi hyvä idea tuo kierrätys. Kirjat varsinkin ovat usein ihan kuin uusia.
    Mulla on pullat ja muut vielä leipomatta. Uuni hajosi ja uutta ollaan tänään asentamassa. Mielenkiinnolla odotan noita mainoksia, en ole nähnyt vielä. Tv:tä on tullut nyt niin vähän katottua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nihtisillassa minäkin poikkesin. Tulee usein ajettua siitä ohi ja aina se kirjaosasto vain vetää puoleensa.
      Jaffan tuoreet mainokset löytyvät näköjään netistäkin youtube-filmeinä. Minusta ne ovat sellaisia hyvänmielen mainoksia.

      Poista
  6. Tosi kivoja synttärikortteja olitki tehnyt. Ihana värimaailma, johon nuo kuvat sopivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa Pirjo, että tykkäsit. Väreillä on kiva leikkiä, vaikka en kovin visuaalisesti taitava ihminen olekaan. Löysin tuollaisia vanhanoloisia kuvia ja niistä saa hienoja kortteja.

      Poista
  7. Piparitaikina on hyvää ja se onkin se syy, miksi joskus ostan piparitaikinaa. Sitä voi laittaa kuutioina pakkaseen ja sulattaa aina pienen taikinansyömähetken verran ;-)
    Ihania kortteja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava vinkki Saila. Taidanpa vääntää pienen piparitaikinan ja tehdä siitä neuvomiasi herkkupaloja pakkaseen. Kaupan piparitaikinakin on hyvää, mutta tykkään omasta vanhan ohjeen mukaan tehdystä taikinasta. Aikuinen poikani tekee joka vuosi itselleen piparitaikinan - pelkästään sellaisenaan syötäväksi. Kerronpa vinkin hänellekin, niin iloa riittää pidemmäksi aikaa.

      Poista
  8. Minä kävin kirjastosta noutamassa joululukemista, pääasiassa dekkareita kun niitä tykkään lukea. Kauniita kortteja, niitä on kiva tehdä ja saada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjastossa minäkin käyn paljon, mutta toisinaan kiireiden vuoksi ei ehdi lainausajan puitteissa kunnolla lukea. Silloin on hyvä olla muutama hätävarakirja omassa hyllyssä.

      Poista
  9. Voi sinua valvojaa, on niin tuttua mullekin. Kivoja kortteja olet tehnyt,itse tehdyt on niin arvokkaita. Dekkarit on lempilukemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää olevan aika yleinen vaiva, tuo valvominen meinaan. Ärsyttävää, mutta minkäs teet. Unitutkijat ovat sanoneet, että 20 minuutin sängyssä pyörimisen jälkeen on parempi nousta ylös ja vaikka hetkisen valvomisen jälkeen yrittää uudelleen. Joskus toimii, joskus ei. Paras vain ottaa vaiva sellaisenaan. Murehtimalla valvominen vain pahenee.
      Dekkareita tulee luettua enimmäkseen. Välissä sitten jotain muuta.

      Poista
  10. Minä tykkään kanssa niistä laulavista hedelmistä :) Hienoja kortteja! Minä en aio leipoa muuta kuin torttuja...pullaa on pakasteessa ja piparit ostin, ohuita ja rapeita eli hyviä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaffa-mainos on tosiaankin sellainen hyvänmielenmainos. Torttuja on mukava leipoa, kun ne tulevat niin helposti ja nopeasti.

      Poista
  11. Oi kuinka herkullisen näköisiä pullia olet leiponut, ja nuo kortit ovat niin kauniita! Minä en ole työkiireiden vuoksi edes muistanut koko joulutorttuja - en ole vielä maistanut yhtäkään. Pipareita taas mussutan vähän väliä, kun ovat purkissa pöydällä :)
    Mukavaa joulunodotusta ja valmisteluja sinulle Between <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä piparit pitää aina piilottaa. Muuten niitä ei joulupöytään riitä. Jonkun kerran ovat kokonaan unohtuneet ja sitten niitä on syöty pääsiäisen aikaan.

      Poista
  12. Minä ostan uudet amaryllikset joka jouluksi, en ole koskaan saanut kukkimaan niitä uudelleen. Tosin ovat olleet kyllä luvattoman huonolla hoidollakin joulun jäljeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa olla, ettei ihan oikeaoppisesti ole minunkaan amarylliksen hoitoni edennyt. Aina pitää kaikkea näköjään yrittää.

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Kiitos Marliska. Kaikenlaista tulee aina väsättyä.

      Poista
  14. Mukavaa pientä askartelua ja jouluista tunnelmaa, tekstistä tulee hyvälle tuulelle :) Oikein kivaa viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvälle mielelle tulee tällaisista kommenteistakin. Kiitos Piparminttu!

      Poista
  15. Sieviä ja jouluisia nuo pullasi. Loistavia kirjalöytöjä! Täytyykin käydä vilkuilemassa jouluksi lukemista... niitä dekkareita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrätyskeskuksessa olisi ollut ostoskärryjä ja -korjea, mutta kuvittelin hakevani/löytäväni vain pari kirjaa. Enempää ei kerralla syliin mahtunut. Joulun jälkeen teen uuden reissun, sillä ihmiset vievät aika nopeasti lahjakirjansa kiertoon.

      Poista
  16. Voih, miten jaksoit valvoa...toivottavasti nukuit päikyt. Todella kauniita kortteja olet askarrellut! Dekkarilöydöt olivat myös huiput, minulla sama dekkarihamstraus menossa joululle, kirjastosta. Amarylliksesi saattavat kyllä vielä kukkia helmi-maaliskuussa, älä menetä toivoasi. Suloista joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut päikkyihin mahdollisuutta, mutta ihan hyvin jaksoin iltaan saakka. Ja yleensä seuraavan yön sitten nukkuukin kuin tukki - kuten kävi nytkin.
      Kirjastossa minäkin normaalisti dekkareita käyn hakemassa. Hyvä on olla joitakin hätävarakirjoja omassa hyllyssä ja nyt niitä löysin sylin täydeltä.
      Annan siis amaryllisten jatkaa elämäänsä siinä toivossa, että ne vielä yllättävät.

      Poista
  17. Hienoja kortteja!!!! Minä olen aina välillä miettinyt, että pitäisi vierailla Helsingin kierrätyskeskusessa, koska paikallisessa ei ole mitään minua kiinnostavaa. Toivottavasti saat ensi yönä unen päästä kiinni, unettomuus on hankala vaiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hesan kierrätyskeskuksissa en ole käynytkään. Monet kehuvat Kyläsaarta ja sinne pitäisi tehdä retki. Espoon uudehkon Nihtisillan kierrätyskeskuksen kirjapuoli on aika hyvä ja runsas. Suomenojalla en ole vielä käynytkään.
      Seuraavana yönä uni tuli ja nukuin kuin tukki. Siksi ei yhden yön valminen niin rasitakaan. Vaikka vähän kyllä unettoman yön jälkeen pelottaa mennä nukkumaan. Sitä ajattelee, että entäpä jollei uni tulekaan. Minulla on kokemusta vaikeasta unettomuudesta ja siihen tilanteeseen en enää haluaisi.

      Poista
  18. Kauniita kortteja ja jouluista tunnelmaa.
    Mukavaa joulun odotusta sinne teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko!
      Pienistä jutuista se joulu rakentuu.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!