perjantai 22. tammikuuta 2016

Pian pitäisi pakkasjakson päättyä


Pitkään on ollut pakkasta ja pari viimeistä päivää oikein kireää sellaista. Tänään aamulla mittari näytti -28.3, kun lähdin kotoa. Auto sentään on lähtenyt joka kerran kiukuttelematta, vaikka onkin jo senioriautoluokkaa. Hiukan häntä avitan eli laitan lohkolämmittimen jo paria tuntia aikaisemmin piuhan päähän kiinni.
 

Pakkasten on luvattu lauhtuvan merkittävästikin. Katselin sääennustetta, joka näytti huomisaamulle -3 astetta. Mahtaa tuntua oudolta liikkua ulkona, kun ei tarvitse pakkautua kuin joksikin rengasmainosukoksi.


Tänä aamuna heräsin kovaääniseen kolahdukseen. Viimeinen kukkiva amaryllis oli keikahtanut ruukkuineen päivineen nurin. Onneksi ruukku pysyi lipaston reunalla kiikkumassa putoamatta lattialle. Siinä sitten siivosin mullanjämiä ja leikkasin taittuneen kukkavarren maljakkoon.


Ihan ensimmäisenä kolahdukseen havahtuessani ajattelin, että Juuso taas touhuaa turhautumistaan. Se kuitenkin nukkui täydessä unessa ikkunalaudalla, kuten on tehnyt näinä pakkaspäivinä pitkään ja hartaasti. Alla hohkaa patteri, joten mikäs on kissan nukkuessa lämpimässä.


Vaikka juuri nyt nurkissa paukkuu pakkanen, voipi talvimietteet piankin vaihtua varsin keväisiksi. Lisäsin päivitettyyn siemenlistaani viime viikolla kaupasta mukaan tarttuneet pussukat ja totesin, ettei yhtään tarvitse enempää niitä mistään hommata.


Kylän facebook-ryhmässä oli ilmoitus bussimatkasta Türin kukkamarkkinoille Viroon toukokuussa. Mukaan pääsee siis ihan oman kylän raitilta ja heti alkoi hirveästi kutkuttaa lähteä mukaan. Edullinen matka, eikä vaadi itseltä muuta, kuin aikaisen heräämisen. 

Tunnen puutarhamielessä oman kylän väkeä ainoastaan syksyn valokuvauskurssilla tutuksi tulleen 1003 puutarhaa -blogin Sirpan ja laitoin hänelle pikaviestin, josko hän lähtisi matkalle mukaan. Ja hän lähtee. Jippii! Olen lähdössä elämäni ensimmäiselle ihka oikealle puutarhamatkalle. Tai oikeastaan toiselle, sillä oltiinhan me kesällä Pojan kanssa Kotkan puistot tsekkaamassa.

  
Takana on vauhdikas ja työntäyteinen viikko. Nyt saa tämä tietsikan ääressä istuminen tältä erää riittää ja lähden Ukkokullan seuraksi viettämään perjantai-iltaa. Josko huomenna ehtisi ihan tavalliselle ulkolenkille. 

Oikein leppoisaa ja valoisaa viikonvaihdetta teille kaikille!

 

44 kommenttia:

  1. Oikea talvi on mukava, mutta nämä hirmupakkaset alkavat jo harmittamaan. Alkuviikolla luvattiin sään jo lauhtuvan perjantaiksi. Odotinkin siis että pääsen tänä vapaapäivänä vaikka pitkälle metsälenkille valokuvaamaan. Mittari näytti aamulla -25, joten eipä tarvinnut kuvailla :D
    Meinaan muuten aamulla myöhästyä töistä aamuraportilta muutamalla minuutilla, luulen että se johtuu puettavien vaatteiden määrästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli eilen vielä -28 astetta ja tänään -4.8. Huima pudotus, mutta tervetullut sellainen.

      Poista
  2. Oi, nyt sun kevään odotukseen tulee vielä lisää jänskätystä. Ihanaa, kun pääset matkalle.
    Huomenna tosiaan pitäisi lauhtua, se on aivan mahtavaa! :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienikin kiinnekohta tulevaisuudessa lisää mukavasti kevään odotuksen riemua.

      Poista
  3. Huomaan tulleeni jo hiukan huonotuuliseksi näitten pakkasten kanssa. Huomenna toivottavasti helpottaa. Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkinlaista mökkihöperyyttä alkaa esiintyä täälläkin.

      Poista
  4. Onhan se hyvä, että talvi on ihan talven näköistä, mutta niitä hirmupakkasia en kaipaa. Mulle riittäis alle 10 astetta hyvin...
    Meilläkin on viimeinen amaryllis leikkona maljakossa ja kissat makaa ikkunoilla. Eihän niitä saanut pakkasilla ulos ollenkaan ja tympääntyivät sisällä. Ainaista tappelua!
    Oi ihanaa, pääset Turin kukkamarkkinoille! Mua kiinnostais ne, mutta aina on silloin kiirettä töissä. Odotan nyt jo kuviasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla odotan Turin markkinoita. Mieli on sinne tehnyt, mutta nyt tuli sellainen tilaisuus, jota ei voi ohittaa.

      Poista
  5. Kukkakauppias sanoi, että kevääseen päin ollaan menossa. Eli kyllä pakkaset hellittävät -aikanaan.
    Minä odotan "pääseväni" huomenna hiihtämään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on hyvät ladut läheisellä pellolla. Paikallinen maanviljelijä tekee ne latukoneella. Saapa nähdä, kuinka latujen käy, jos siirrytään plussan puolelle.

      Poista
  6. Jee, jotain kivaa on siis keväällä tiedossa! Olen usein haaveillut meneväni Türin kukkamarkkinoille, mutta taitaa jäädä haaveeksi. Niihin aikoihin on aina niin paljon kukkataimia kasvamassa, enkä millään uskalla jättää niitä aviomiehen huollettavaksi... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meidän kylältä pääsee Turin päiväreissun puitteissa. Ei tarvitse miettiä päivähoitoa kukille.

      Poista
  7. Pakkasiin alkaa tosiaan jo väsyä, toivottavasti ei kuitenkaan menisi ihan vesisateeksi. Türissa on mukava käydä kivan matkaseuran kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein Suomen säässä mennään äärimmäisyydestä toiseen. Toivottavasti ei tosiaankaan vielä vesisateita. Niitä tuli ihan tarpeeksi joulukuussa.

      Poista
  8. Juuso on nii tyytyvääsen näkööne :) eikä näköjään haittaa, vaikkei pehemusteeta ookkaa. Oon ollu kerran Türis. Aiva meinas pyärtyä kukkien palioutehen. Jos löytyy jotaki ekstraa, kannattaa ottaa heti. Hetkenpäästä voi olla jo myähäästä. Ei nii kauhian halapaa välttämättä oo, mutta se kokemus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut tosiaan, ettei niin halpaa Turissa enää ole. Mutta kokemuksena se voi olla ihan kiva. Sittenpä tietää, kun on itse käynyt.
      Juusolla taitaa olla pehmusteet omasta takaa. Ikkunalauta on sen lempipaikkoja.

      Poista
  9. Onnittelut sinulle Between, puutarhamatka on varmasti mukava kokemus ja kuvia sieltä saamme varmasti ihailla.
    Pakkanen menköön pyllylleen, tosin ihan vesikeliksi ei tarttisi mennä.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vesikelejä, ei missään nimessä.
      Päiväreissu Turiin tuntuu ihan mukavalta ja odotan sitä innolla. Sittenpä tiedän, kannattaako sinne seuraavina vuosina haikailla.

      Poista
  10. Veikkaan että se no valoisa kylläkin, mutta aurinkoinen päivä saattaa jäädä nyt väliin, kun lauhtuu niin näyttäs ennusteen mukaan olevan pilvessä. Mutta kyllä ulkoilemaan pitää lähtiä. Hienoja matkauutisia! Ehottomasti lähet reissuun, joko saa toivottaa kivaa reissua! Ja hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilvistä on, mutta toistaiseksi vielä hyvin kaunista. Kunpa ei ihan vesikeleiksi muuttuisi.
      Tuollainen päiväreissu on ihan mukava. Eikä ole edes kallis.

      Poista
  11. Täällä on ollut tänään -8 astetta, eli lämpötila nousi 20 astetta. Sinullapa on mukavia matkasuunnitelmia. Kevät kuluu mukavasti reissua odotellessa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokin kiva etappi tulevaisuudessa luo aina mukavaa kutkutusta vatsanseutuun. Kevätt on kyllä muutenkin kiva odotella.

      Poista
  12. Türin matka kuulostaa hauskalta!
    Minua käy aina näin kovilla pakkasilla autoani sääliksi. Reppana kolisee joka suunnasta. Onneksi on sentään käynnistynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, auto on kovilla pakkasilla jäykkä ja koliseva. Eilen yritin viedä auton kaupan halliin lämpiämään siksi aikaa, kun kävin vanhempieni luona. Halli oli kuitenkin täpötäynnä ja niinpä autoressukka sai odotella pakkasessa.

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Aikamoisia lämpötilaeroja. Tänä aamuna mittari näytti -4.8, joten aika lämpimältä nyt tuntuu.

      Poista
  14. Juusolla on mukavan lämmin unipaikka. Onneksi välillä lauhtuu, pääsee kissakin ulkoilemaan kunnolla. Minusta tuntuu, että senioriluokan autot pärjäävät paremmin pakkasissa kuin uudet hienohelmat. Onpa hienoa päästä Türiin noin mukavasti, melkein kotiovelta. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoissa autoissa on muutakin kuin pelkkää tietotekniikkaa, joten niiden kanssa pärjää vielä maalaisjärjellä.
      Siksipä tuo Turin reissu tuntuukin niin mukavalta, kun se sujuu päivän puitteissa ja melkein kotiovelta kotiovelle.

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Juusossa alkaa olla vanhuksen elkeitä. Seniorikissa.

      Poista
  16. Kiva, kun vinkkasit Türin matkasta ja pääsen matkakaveriksesi :)
    Meidän pitää jo alkaa miettimään, miten saamme kuljetettua taimet bussissa kotiin kätevimmin, jos taimien ostaminen lähtee lapasesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa tosiaan lähteä kimpassa. Bussiin saattaa muitakin tuttuja tulla, mutta parempi varmistaa asia.
      Hyvinkin voi lähteä lapasesta... Onneksi tässä on hyvin aikaa kehitellä kaikenlaisia kuljetusvempaimia.

      Poista
  17. Kauniita lumikuvia eiköhän pakkanen jo hellitä. Tyrin puutarha matka on varmasti hyvä matka olen siellä kolmena keväänä käynyt. kyllä siellä pn vaikka mitää hintataso on melkein kuin suomessa ei siellä kovin halvalla nykyään enää saa ovat nostaneet hintoja.Mutta siellä on hauska ihailla kasveja se on hyvin iso paikka olisi vaan lämmin ilma viime kevänä oli tuulinen ja satoikin jonkun verran:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan, että sää on kaunis. Kasvien katselu ulkosalla vesisateessa ei ole kovin houkuttelevaa. Odotan innolla reissua ja mikä parasta, kylältä lähtee kumppaniksi mukaan toinen puutarhabloggari.

      Poista
  18. Wau, upea kevätsuunnitelma teillä <3 Türi on hauska markkinapaikka, toivottavasti teette hyviä löytöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän sieltä jotain kivaa kotiinkin kulkeudu.

      Poista
  19. Ooo, matkat on aina kivoja ja avartavia. Voe Juusoa, tarkeneekohan se nyt varmasti patterin lähellä? Meillä Blackie nukkuu saunan lauteilla.
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juusokin nukkui pienempänä saunan lauteilla, mutta nykyisin sen lempitalvipaikkoja on tuo ikkunalauta.

      Poista
  20. On kyllä aikamoinen muutos lämpötilaan, -20 asteesta -5 asteeseen! Nyt kun on tottunut pakkasiin niin ulkona tulee varmaan ihan hiki. Juuso on niin söpöli, tuo taitettu tassu ja poski ikkunalautaa vasten <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äsken kävin tekemässä lumitöitä ja tietenkin siinä tuli hiki, mutta ei tuollainen muutaman asteen pakkanen nyt tunnu yhtään missään.
      Kissoilla on niin mainioita asentoja. Joskus pitäisi tehdä oma kuvasarja hauskimmista.

      Poista
  21. Kiva, että pääset puutarhareissulle, varmasti innostava matka! Minä olen taistellut tammiväsymystä vastaan ostamalla eilen kaupasta ekat tämän vuoden kukkasiemenet ja pöydän kulmalla odottelee lukemista puutarhalehti naapurista eli Allt om trädgård.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tässä pitkään mene, kun siemeniä voi jo alkaa multaan kätkemään. Yleensä olen aina liian aikaisessa, joten tänä vuonna yritän malttaa mieleni.
      Tammiväsymys taittuu mukavasti siemenpusseja rapistellessa ja naapurimaan puutarhoja tiiraillessa.

      Poista
  22. Voi miten mukavaa jos pääset puutarhamatkalle! Minäkin haaveilen tuosta Türista. Sinun pitää kehittää joku näppärä taimienkuljetusvaunu siihen mennessä :) Ihana tuo Juuso, ikkunalaudalla uinuu. Luulisin olevan kovan alustan, kissat ovat hauskoja kun uinuvat mitä oudommissa paikoissa. Muistan kun kissanpentuni oli kerran änkeytynyt teekuppiini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi taimikuljetusviritys on jo suunniteltu. Täytyy sen käyttökelpoisuus testata sitten lähempänä reissua.
      Olen usein ihmetellyt kissojen tapaa valita nukkumapaikkojaan. Ei siinä aina järjellä taida olla mitään tekemistä. Teekuppikokoinen kissa olisikin ihan mukava vaihteeksi.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!