sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pikkujuttuja


Tänään voi oven takana olla pieniä noitia. Olethan varautunut.


Tämä puutarhahörhöilykin on sellaista, että mitä muut edellä, sitä minä perässä. Eli yhtenä päivänä ajoin Plantsun ohi ja päätin mennä ostamaan sieltä narsisseja ulkolaatikoihin. Ei ihminen voi kulkea narskujen kanssa myymälän halki suoraan kassalle vilkaisematta vähän sivuilleen. Ei voi, eihän. En ainakaan minä. Niin sitten kärryihin meni jokusen multapussin lisäksi neljä pientä verenpisaran tainta. Luulin ottaneeni neljää eri sorttia, mutta kaksi on samanlaista eli nyt on kasvamassa kaksi Aunti Jintsiä, Rocket Fire ja Blue Satin. En ole aiemmin verenpisaraa itse kasvattanut, mutta tästä se lähti sekin kokemus.


Meidän postilaatikkoomme jaetaan kahdesti viikossa kasa mainoksia ja kolme erilaista paikallislehteä. Yksi niistä on tietenkin oman kunnan lehti ja kaksi muuta tulee naapurikunnista. Tykkään lukea paikallislehtiä, koska niissä on nimenomaan lähiseudun asiaa ja uutisia. 


Paikallislehdissä on usein erilaisia teemoja aiheisiin liittyvine artikkeleineen ja lukuisine alan mainoksineen. Tällä kertaa Vihdin Uutisissa oli puutarhateema ja minua ihastutti pieni sivun ylälaidassa oleva uutinen Cisionin listaamista puutarhablogeista. Kyseinen listahan on jo vanhastaan meille puutarhabloggareille tuttu, mutta kivalta tuntui lukea siitä naapurikunnan lehdestä.

40 kommenttia:

 1. Huomenna alkaakin pääsiäisviikko :) tuli noista pienistä suklaamunista mieleen ... :)

  VastaaPoista
 2. On varauduttu. Pikkuisia ootellessa. Onnea tuosta sijoittumisesta listalla, mukavaa että on huomioitu paikallislehdessä. Tuttuja blogeja siellä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikallislehti oli kyllä hiukan myöhässä, sillä tuo Cisionin juttu on vuoden takainen.

   Poista
 3. Onnea listalle pääsystä! Minäkin haluan lukea aina paikallisia uutisia. Keväistä sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma! Lehti on vähän myöhässä, sillä Cisionin sijoitus on vuoden takainen.

   Poista
 4. Mukavaa palmusunnuntaita ja pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 5. Onnea hienosta sijoituksesta!!! Hienoa! Täälläkin on varauduttu virpojiin, on erilaisia makeisia vaikka kuinka ja paljon, viime vuonna meinasivat silti loppua kesken. Kevät yllättää! Sinulla verenpisarat, minulla puolestaan pelargonit ovat alkaneet pyöriä taas villisti mielessä. Luulin nimittäin olevani (edes) jo niille suht immuuni. Aika moni pelargonipistokkaita kauppaava myy myös verenpisaroiden pistokkaita, taitavat nuo kaksi kasvia kulkea monella keräilijällä käsi kädessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vaikea kulkea niiden pelaguutaimien ohi, mutta päätin vaihteeksi kokeilla verenpisaroita.

   Poista
 6. Kyllä täälläkin on kippo pääsiäsmunia odottamassa virpojia:)
  Onnittelut hyvästä sijoituksesta!

  Mukavaa alkavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Aurinkokin juuri tuli pilvien takaa.

   Poista
 7. Samaa jaakopinpainia täällä, ei kukaan voi kävellä puutarhaliikkeen läpi, täytyyhän hiukan tutkia ja hypistellä, ja joskus voi käydä niin että kärryyn hyppää yhtä ja toista kivaa! Hyödyllistä vallankin ja aina!!

  Verenpisaroita olen aika vähän kasvattanut.

  Iloista Palmusunnuntaita ja kevätpäivän tasausta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole minäkään aiemmin verenpisaroita kasvattanut, joten nyt päätin kokeilla. Kun en ohikaan malttanut kulkea.

   Poista
 8. Meillä täälä pohojammaalla kulukoo trullit vasta pääsiääslauvantaina. Kokkoki sytytetähän sitte illalla. Onnia sijootuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden vanhaa tietoa paikallislehti julkaisi, mutta kiitos silti.

   Poista
 9. Iloista palmusunnuntaita. Pääsiäismunia on täälläkin varattu :)

  VastaaPoista
 10. Hienoja pikkujuttua. Meillä odotellaan virpojia. Saa nähdä, kuka lopulta syö palkat. (siis jos virpojia ei tulekaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä virpoja on yleensä käynyt runsaasti, joten ei pääse itse suklaamunia tuhoamaan.

   Poista
 11. Eihän kukaan voi vaan kävellä puutarhakaupasssa ja ostaa vaan suunnitelman mukaan. Minä tarkastelen aina siwojen ja salejenkin siemenhyllyt. En ole niistä ikinä ostanut, mutta täytyyhän sitä fiilistellä ja tarkastella valikoimat.
  Nuo sun hairahdukset olivat sitä paitsi ihan löytöjä. :)
  Kiva, että lehdetkin innostuvat keväästä ja innostavat lukijoitaan puutarhajuttujen pariin. Kun auringon valo lisääntyy, ihmisetkin ihan kuin heräävät eloon ja alkavat miettiä puutarhajuttuja.
  Täälläkin odotellaan pääsiäismunien kanssa ihania pieniä virpojia.
  Ihanaa Palmusunnuntaita sinnekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää tsekata puutarhajutut, oli kauppa sitten Siwa tai mikä tahansa. Sehän on kuin onnensa ohi kulkisi, jos ei käy siemen hyllyjä läpi. Tai kukkapurkkeja, tai leikkokukkia tai ihan mitä tahansa.

   Poista
 12. Meilläkin trullit ja virpojat liikkuu vasta pääsiäislauantaina.
  Olen yrittänyt välttää kaikenlaisia puutarhakauppoja, mutta Hongkongissa löysin itseni hypistelemässä siemenhyllyillä! Vaikka oma kaappi on pullollaan siemenpusseja...
  Perunanarsissia lähti mukaani kotiin, olin lujana siellä siemenhyllyillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäisen kokkotraditio sopisi tänne eteläänkin.
   Honkkari on kauppa, jossa käydessä aina lähtee jotain käteen.

   Poista
 13. Paljon "tuoreutta ja terveyttä" sinne näin palmusunnuntaina! Vähän viileätä on ollut, joten jäähdytti vähän suurempia kevät-intoja. Täytyis kyllä lähteä siitä huolimatta ulos liikkeelle.
  Narsissejakin kyllä pitäis hankkia.
  Onneksi olkoon vaan blogi-sijoituksesta!

  VastaaPoista
 14. Meillä lapset kulkevat vasta pääsiäisenä, eivät tänä viikonloppuna. Perinteet elävät ruotsinkielisen kylän tavoin.

  VastaaPoista
 15. Onnea uudelle verenpisaran kasvattajalle! On se ihan kiva laajentaa repertuaariansa joka vuosi uusilla tuttavuuksilla. Varmasti teidän tontilta löytyy katvepaikkoja verenpisararuukuille.

  VastaaPoista
 16. Ei missään nimessä voi kulkea suoraan kassalle ;) Vaan tietysti on katsahdettava koko tarjonta, kierrettävä ruukut, siemenhyllyt, sipulalaarit ja kaikki ihanuudet =) Aika kiva juttu, että paikallislehdet nostavat noita puutarhablogeja esiin =)

  VastaaPoista
 17. Hyviä kasvuja verenpisaroillesi! Vaikea se on pitää päätään kylmänä kaikkien ihanuuksien keskellä. Siellä on kuin lapsi lelu- tai karkkikaupassa :)

  VastaaPoista
 18. Niin, että sinähän pääsit ihan lehden sivuille ;)

  VastaaPoista
 19. Sama juttu minullakn! Jostain syystä löydän itseni melko usein kauppojen puutarhaosastoilta ihmettelemässä. Hienoa että paikallislehti on huomioinut puutarhabloggajiakin.

  VastaaPoista
 20. Minäkin olen alkanut himoita Plantagenin pikkutaimia blogien ansiosta. Käyn vielä pientä taistuelua järjen (meillehän ei mahdu kohta enää yhtäkään ruukkua) ja houkutuksen (olisihan se jännittävää kasvattaa verenpisaroita ja pelakuita pikkutaimista! Ja halpaa! :)) välillä.

  VastaaPoista
 21. Ei voi kävellä ohi ei =) Onnea verenpisaroiden kanssa! Kokeilin niitä viime kesänä ensimmäistä kertaa, mutta en oikein onnistuneesti. Ajattelin silti minäkin kokeilla toistamiseen, joten toivotaan menestystä molemmille!

  VastaaPoista
 22. Joo, ei oikein voi kävellä ohi, ei :)

  VastaaPoista
 23. Ei tietenkään puutarhaliikkeestä voi hakea vain jotain tiettyä ja lähteä sitten kassalle. Koko tarjonta pitää käydä läpi, ihan ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 24. Minäkin huomasin Plantagenissa verenpisarat, mutta ne eivät vielä tarttuneet mukaan. Muuta ostettavaa kyllä löytyi sekä suunnitelua että suunnittelematonta.

  VastaaPoista
 25. Minäkin huomasin Plantagenissa verenpisarat, mutta ne eivät vielä tarttuneet mukaan. Muuta ostettavaa kyllä löytyi sekä suunnitelua että suunnittelematonta.

  VastaaPoista
 26. Aina missä vain näen kauppojen siemenpussirivistön tarjolla pitää, ne käydä tarkkaan läpi. Valikoimat ovat kyllä valitettavasti joka paikassa lähes samat. Muut kasvihankinnat koetan malttaa jättää hieman myöhemmäksi. Aina tietenkään onnistumatta.

  VastaaPoista
 27. Minäkin vaihdoin multia kukkasiin viime viikolla. Aina se puuha on yhtä ihanaa.

  Onnellista pääsiäistä ja sitä ennen Hiljaista viikkoa!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!