perjantai 14. lokakuuta 2016

Sähköpostiapatiaa

Syysmyrkkylilja - Colchicum autumnale 'Waterlily'

Nyt on mielen vallannut haikeus puutarhavuoden päättymisestä. Toki pihalla on vielä vähän siivottavaa ja haravoitavaa, mutta ei niistä riitä kunnon ulkoilun korvaajiksi. Vapaa-ajalle on keksittävä muuta puuhaa.

Vuorenkilpi - Bergenia

Sukkapuikot ovat löytyneet taas iltojen virikkeeksi. Kutomisenkin motivaatiota hieman laskee se, ettei valmiita töitä voi loputtomiin laatikoihin kerätä. Viikko sitten olin myymässä kutomiani sukkia, tumppuja ja pipoja naapurikunnan käsityötapahtumassa. Onnetonta oli myynti. Ei ainoastaan minulla, vaan myös kaikilla muilla käsityöläisillä. Tapahtumaa ei ollut juurikaan missään mainostettu, joten asiakkaat eivät löytäneet perille ja potentiaalisia ostajia oli todella vähän. Sukkamyyjiä oli minun lisäkseni muitakin, joten tarjontaa riitti. Harmitti, kun vähäisten asiakkaiden osoittaessa kiinnostusta, eri sukkakauppiaat alkoivat kilpailla hinnoilla keskenään. Mummot huutelivat toistensa yli yhä alenevia hintoja ja kun miesten villasukkien hinta painui 8 euroon, totesin, ettei paljon kannata myyntiin mitään kutoa.

Valamonruusun kiulukka

Sukulaiset ja ystävät tulevat siis jatkossa saamaan yhä enemmän villaisia terveisiä, sillä jotain tekemistä käteni iltaisin kaipaavat. Kuinka palkitsevaa onkaan oppia uusia mallineuleita ja nähdä värikkäiden lankojen muotoutumisen valmiiksi työksi.

Aronian lehti

Viime päivinä olen joutunut pähkäilemään myös sähköpostiin tulvivan roskapostin kanssa. Käytössäni on ollut ilmainen sähköpostiosoite "ei-niin-tärkeää-postia" varten. Sähköpostiosoite kysytään yhä useammin monissa eri yhteyksissä ja niistä on seurannut monenlaista mainospostia. On siis ollut ihan järkevää ohjata tärkeät ja vähemmän tärkeät asiat eri osoitteeseen, sillä mainospostia tulee ajoittain todella paljon, eikä sitä kaikkea ole mitenkään tarvetta käydä lukemassa. 

Punalehtiruusun kiulukat
 
Keväästä alkaen vähemmän tärkeään sähköpostiosoitteeseeni on alkanut tulla aivan valtavasti roskapostia. Siis ulkomaisista osoitteista tulevaa postia, joissa jo otsikkokin kertoo sisällön olevan silkkaa roskaa. Englanninkielisiä kirosanoja, peniksen pidennystä, outoja arpajaisvoittoja ja ties millaisia rahankeruukirjeitä. Niitä viestejä ei edes suositella avattavan ja olenkin ruksannut ne suoraan roskiin.Osa roskapostista on toki mennyt suoraan spämmi-kansioon, mutta yhtä paljon sitä tulee myös saapuneiden kansioon. Luettavien postien löytäminen joukosta on muuttunut työlääksi.

Tunturipoimulehti - Alchemilla alpina

Ilmaisissa sähköposteissa tila on usein rajallinen ja mm. roskaposti- sekä virussuoja varsin matalalla tasolla. Maksusta näitä palveluja voi toki saada enemmän. Nyt olen kyllästynyt aivan totaalisesti siihen, että joudun kahdesti päivässä tyhjentämään sähköpostini roskapostista, jotta se ei mene täysin tukkoon. Kävin läpi sähköpostini ja siirsin säilytyskelpoiset asiat toisaalle, jonka jälkeen irtisanoin osoitteen. Avasin uuden sähköpostin eri tunnuksella. Jatkossa aion miettiä tarkemmin, mihin sähköpostiosoitetta jaan, mutta luultavasti roskaposti löytää vähitellen uudenkin osoitteen.

Clematis Rouge Cardinal
 
Käytän nettiä ahkerasti jo ihan senkin vuoksi, että tänä päivänä monet palvelut ovat siirtyneet nettiin. Tietokone on ollut työvälineeni niin pitkään, että sen käyttäminen on minulle arkista ja luonnollista. Netissä liikkuessani yritän muistaa turvallisuussäännöt ja vältän klikkaamasta omituisilta tuntuvia linkkejä. Varovaisuudesta huolimatta tavallinen netinkäyttäjä on kyllä aika heikoilla väärinkäyttäjien edessä. Vaikka suurilta vahingoilta säästyisikin, joutuu välillä tekemään runsaasti turhaa työtä kaikenlaiseen siivoamiseen ja salasanojen vaihtamiseen. 

Kurjenpolvi jaksaa kukkia kylmyydestä huolimatta

Ja hei, on tullut aika kaivaa heijastimet laatikoista heilumaan takinhelmoihin.
 

26 kommenttia:

 1. Harmillista tuollainen hintojen polkeminen! Eihän siinä ole mitään järkeä myydä liian halvalla tuotteita, siitähän jää itelle vain työn ilo! Voitko alkaa myymään sukkia ja lapasia täällä blogissa, varmaan meitä lukijoita on paljon, jotka voisimme ostaa sinulta noita kauniita tuotoksia.
  Mua on jo niin alkanut paleltaa pihalla, etten enää mielelläni päivälläkään halua olla pihalla töissä. Talvi tulee ja eka virkkaukset on jo löytyneet käsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä miettinyt sukkien myyntiä vaikkapa blogin sivussa, mutta toisaalta kutominen on harrastus, josta en halua ottaa paineita. Aktiivinen myynti johtaisi pian toiveisiin ja tilauksiin, jolloin mukaan astuisi kiire ja alituinen tarve täyttää toisten toiveita.

   Poista
 2. Ihania vihreätaustaisia kuvia! Minulla on oma plus blogin sähköpostit gmailissa. Mielestäni melko vähän tulee roskaa.
  Pistä blogiin puoti pystyyn! Itse en kudo ja sukat on Sissi riepottanut aivan piloille :)) Täydennystä tarvittaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gmailiin roskapostia ei ole tullut. Toivottavasti se myös pysyy "puhtaana".
   Eläimet tykkäävät villasta, sillä meilläkin Juusolla on tapana välillä pöllyyttää niin villasukkia kuin villalankojakin.

   Poista
 3. Onpa kurjaa jos jotkut myyvät myyjäisissä ja eri tapahtumissa villasukkia ale- hintaan. Jo laadukkaat langatkin maksavat paljon ja kyllä työllekin täytyy laskea oma hintansa.
  Minullekin tulee luukkuun sairaan paljon roskapostia, kun taas vastaavasti G-mailiin ei tule lainkaan. Onneksi muuten tietokoneen suojaukset on hoidettu mahdollisimman hyvin.
  Kauniit kuvat.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luukkuun minullekin sitä roskapostia tuli. Gmailiin ei laisinkaan. Haluan pitää gmailin edelleenkin "puhtaana", joten avasin luukkuun uuden osoitteen, jonka annan tarvittaessa vähemmän tärkeisiin tarkoituksiin. Luultavasti roskaposti sinnekin tiensä löytää, mutta ehkä siihen menee hetken aikaa.
   Meillä mies on tarkkana suojauksista ja virustarkastukset pyörii säännöllisesti. Olen usein ajatellut, kuinka pärjää sellaiset henkilöt, jotka eivät itse paljoa tietokoneista ymmärrä ja joilla ei ole asiantuntevia läheisiä.

   Poista
 4. Voi, harmi :( Siinähän jää jo maksun puolelle, jos sukat pitää antaa melkein ilmaisiksi kun langat, myyntipaikka ja ajokulutkin maksaa. Toivottavasti roskaposti jättää sinut rauhaan. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran kalliita ovat hyvät langat, ettei ihan ilmaiseksi niitä viitsisi vieraille jakaa. Huonoista langoista en taas ryhdy edes kutomaan.
   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 5. Minullekin on tullut ihan ihmeellistä postia. Johan langatkin maksavat maltaita, saatikka työ. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät langat ovat tosiaan kalliita. Kotimaistenkin hinta nousi taas tänä syksynä. Huonoista langoista ei taasen kannata mitään tehdä.
   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. Minäkin tässä mietin, että kuinkahan sitä talvella saa aikansa kulumaan. No siivoamista piisaa kyllä koko kesän edestä, mutta ei sekään alvariinsa jaksa innostaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokasyksyinen ongelma miettiä, mitä puutarhan tilalle. Aina se aika kuitenkin vierähtää. Siivoamista ja järjestelemistä riittää loputtomiin, mutta ei se todellakaan aina innosta.

   Poista
 7. Monet myyvät blogin kautta. Minua kiinnostaisi ainakin ostaa villasukkia tutulta myyjältä, sillä en osaa itse kutoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti olen asiaa miettinyt, mutta kun itsekritiikki on niin kova. Helppo on tekemisiään esitellä, mutta myymään ryhtyminen on oma askeleensa. Ja nettimyynnissä on niin monta negatiivista asiaa, että pikkuisen hirvittää. Jonkun sukan olen blogin kautta antanut ja yksistä maksun ottanut. Käy katsomassa Villasukkatuotanto-sivulta, löytyisikö sieltä mieleiset. Tämän syksyn sukista valtaosa on edelleen laatikossa.

   Poista
 8. Hienoja kuvia!
  Harmi, kun myyjäisissä villasukkia myytiin liian halvalla!
  Käsitöitä pitäisi arvostaa enemmän!
  Ihanaa viikonloppua sinulle!😊❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!
   Käsityön hintaa on vaikea määritellä, mutta kyllä materiaalikulujen päälle pitäisi vähän ekstraakin saada.
   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 9. Hei, vähän sama fiilis sukkien kanssa. Olen joitakin sukkia yrittänyt kaupata, vaan ei kelpaa. Vähän olen neulonutkin, mutta ei itsellekään hyvin monia tarvii. Ei kaikkia vois ilmaiseksikaan antaa, ku langat ovat aika kalliita. Nyt olen värkännyt pientä eläintä(ensimmäistä) sukulaisen lapselle. Ei ehkä niin kivaa kuin sukan neulominen :)Saa nähdä tuleeko niitä enemmän.

  Mulla myös täyttyy tuo sähköposti, olen antanut moneen paikkaa uuden sp-osoitteen, jotta vois lopettaa tuon kokonaan. Välillä sinne jotain asiapostiakin vielä tulee, jottei voi lopettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintoja verrataan usein halpatuontitavaraan ja sehän on ihan eri asia. Ehkä myös vähät rahat pitää saada riittämään mahdollisimman moneen, jolloin jonkun käsityö tuntuu kalliilta. Näin olen ajatellut.

   Poista
 10. Kyllä halvalla meni sukat, ihan typerää, kun ei edes lankoja saa tolla hinnalla. Mun ei onneksi tartte myydä, kun ehtis omalle väelle tehdä sukat kaikille jouluksi.
  Toi roskaposti on muakin ihmetyttänyt. Kauan oli ettei sinne tullut mitään ja nyt sinne pukkaa vaikka mitä, suoralta kädeltä poista heti kaikki. En tiedä mistä ne ovat nyt löytäneet s.postini osoitteen, esim. pelifirmat, ota lainaa ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmalla on hakukoneita, jotka etsii eri yhteyksistä spostiosoitteita ja kun ne löytävät, eroon roskapostista on vaikea päästä. Tämä lienee nettielämän nurja puoli.
   Kaikki ihmiset ei todellakaan tiedä, miten paljon hyvä lanka maksaa. Lisäksi monien mielestä sukat on helppo tehdä ja kutominen jonkinlaista puuhastelua.

   Poista
 11. Se on tosi, että huonoista langoista ei kannata sukkia kutoa. Ostajat ei aina ajattele tuotteen laatua vain hinta ratkaisee.Ja vielä kun mallit ja värit ovat kauniita on sukat niin huippua, että en kyllä niitä ihan halvalla myisi.
  Tuo roskaposti on niin harmillinen asia ja minulla onkin kaksi eri gmail tiliä, toinen päätili ja toinen vähemmin tärkeä.
  Hyvää viikonloppua sinne teille.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi eri sähköpostiosoitetta alkaa olla minimi, jotta voi hiukan edes rajoittaa saapuvan postin määrää.
   Sen ymmärtää, että hinnalla on merkitys, kun rahaa on vähän. Toisaalta ihmiset vertaavat käsitöiden hintaa halpatuontitavaraan. Ihan eri asia tehdä sukat laatulangasta käsityönä, kuin tuottaa ne jossain halvan työvoiman maassa liukuhihnalla tekokuidusta.
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle ja kissoille!

   Poista
 12. Meillä ollaan villasukkien suurkuluttajia. Iso perhe ja sukkia jokaiselle kotona ja mökillä, joten näitä tarvitaan :)
  Jos laittaisit sivuillesi kuvat aina vaikkapa sillä hetkellä valmiina olevista /myytävänä olevista sukista, etkä ottaisi "toivetilauksia" vastaan, niin pysyisikö homma näin paineettomana.
  terv. nimim. villikset on parhaita :)

  VastaaPoista
 13. Ehkä voisit laittaa ylimääräiset tänne blogiin myyntiin?
  Roskaposti on sietämätön vitsaus. Minusta gmaililla on erinomainen roskapostisuodatin, en nyt muista voiko sitä opettaakin. Työkoneellani on erillinen roskapostiohjelma, jolle voi opettaa, että tälläiset roskiin ja myös toisin päin, tälläiset ovat oikeita posteja. Silti jotain vuotaa läpi, mutta onneksi hyvin vähän.

  VastaaPoista
 14. Arvostan suuresti villasukkien tekijöitä, itse kun en osaa. Minulla(kin) on kaksi meiliä, toiseen tulee törkeen paljon roskapostia.

  VastaaPoista
 15. Minusta naiset eivät arvosta omia tekemisiään, kun myyvät käsitöitä alle torihintojen. Se on jo väärin niitäkin ihmisiä kohtaan, jotka tekevät käsitöitä elääkseen. Jos sukkia myydään jollain 8€ ei siinä paljon työlleen hintaa jää. Tyhmiä sanon minä.
  Roskapostia tulee nykyjään ihan mahdottomasti. Ärsyttävää. Kai niitä peniksen pidennyksiäkin joku hommaa. Minä en kyl tarvi :D

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!