keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Taisi jäädä päivä väliin


Monena päivänä olen ihmetellyt, mihin aika oikein menee. Aina on aamu ja sitten samantien ilta. Eilen sen keksin. Päivä jäi kokonaan väliin eli se ei saapunut laisinkaan. Vuorokaudessa on kyllä edelleen entinen määrä tunteja, joten minun täytynee jatkaa sen pohtimista, mihin aika noin ylipäätään minulta tuhraantuu. Piti nimittäin käydä valoisaan aikaan kuvaamassa pihamaalla, vaan kun valoisaa ei tullut ollenkaan ja seuraavaksi olikin ilta, jäivät kuvat ottamatta. 

Pohtiminen sinänsä on ihan mukavaa, eikä sen väliä, vaikka mitään valmista pohtimisella ei tulisikaan. Onpa ainakin aivot saaneet jumppaa.


Jokusen uuden jouluvalon sentään sain viritetyksi. Moni on sitä mieltä, että aivan liian aikaisin. Mielipiteitä maailmaan mahtuu. Minulle on tärkeämpää torjua pimeyttä, joten viikko sinne tai tänne. Ensi viikonloppunahan on ensimmäinen adventti, josta noin virallisestikin joulunaika alkaa.  

Ystävät hyvät, talvipäivänseisaukseen on enää päivää vaille kuukausi aikaa. Sitten alkaa taas valostua. Ihanaa! Taidanpa tsekata siemenvarastoni.

53 kommenttia:

 1. Kaunis lyhty valoineen. Olen samaa mieltä, valoa pimeyteen!
  Nuo valot sentään vähän piristävät mieltä.
  Minun piti myös eilen pihalla kuvata jouluruusun nuppuja, mutta eihän siitä mitään tullut, eikä taida tulla tänäänkään.

  Mukavaa pikkulauntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on niin pimeää, että jokainen valolähde piristää.
   Kiitos Sirpa, myös sinulle mukavaa pikkulauantaita.

   Poista
 2. Hyvä sinä! Pimeää on ja joulu menee niin äkkiä. En näe mitään järkeä siinä, että otetaan valot ja koristeet esiin vasta aatonaattona, jotta saadaan ne sitten taas joulun jälkeen laitettua mahdollisimman hätäisesti takaisin piiloon. Hienoa, jos vaan jollain keinolla keksii piristystä tähän pimeimpään vuodenaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Jos tyytyisi katselemaan jouluvaloja vain ja ainoastaan sen ydinjoulun ajan, ei niitä kannata kaivaa esiin laisinkaan. Usein haluan joulun pois aika pian pyhien mentyä, mutta juuri nyt niistä jaksaa iloita kaikkein eniten.

   Poista
 3. Onpa kiva lyhty täynnä pieniä valotuikkuja! Tänään aion itsekin viritellä valoketjut kuistille.
  Mukavaa keskiviikkopäivää! Koetetaan kahlata tämän pimeän ajan läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin vanhaan lyhtyyn vanhat jouluvalot. Pimeässä ei niiden kulahtanut ulkoasu näy. Pääasia, että valaisevat.
   Mukavaa keskiviikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Täällä on ollut ihan samat fiilikset. Olen odottanut hyvää hetkeä kuvata sisällä tai ulkona, eipä ole sellaista tullut. Siispä pitää vissiin kuvata suosiolla hämärässä. Onneksi joulu tuo valoa, ainakin mieliin. Ja tuo kevään tulo oikeasti lohduttaa. Enää ihan hetki ja sitten se vouhotus taas alkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on ikäänkuin pieni rypistys ennen kesäkauteen siirtymistä. Äsken säätiedotuksessa luvattiin pakastuvaa eli ainakin tämä vesisade loppuu. Tulisi nyt vähän luntakin, ettei taas kaikki kasvit palellu.

   Poista
 5. Syyskauden tunnelmavalot pitää ottaa esille mieluiten jo elokuussa...mitä ihmeen jouluvaloja enää viitsii viritellä viikoksi tai pariksi. Nyt sitä valoa tarvitaan! Ajattelin kauppareissulla hakea valonauhaa myös lisää, jos ei päivä valkene niin laitetaan sitten valonauhaa niin paljon että valaistuu!

  Siemeninventaario täytyy tehdä mitä pikimmin, ettei myöhästy, kuukauden päästä alkaa siemenluettelotkin kolahtelemaan postiluukusta ja tupsahtelemaan nettiin. Täytyy olla valmiina :D Pistäydyin äkkiseltään Impectan sivuilla ja siellä on siemenluettelo jo ilmestymäisillään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna en tilannut yhtään siemeniä, kun päätin käyttää vanhoja varastoja. Tuppaa vain aina unohtumaan, mitä pussukoita on jo ennestään ja niinpä saatan tilata sellaisiakin, joita sitten löytyy omista varastoista. Vaan eipä niitä koskaan liikaa ole ollut.

   Poista
 6. Valoa tarvitaan lisää, olkoon syksy tai joulu. Se on jo mielenterveydellekin hyväksi! Kauniisti loistaa lyhty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän päivän valot ovat lisäksi aika energiaystävällisiä. Ledit eivät paljon sähköä kuluta ja kun niihin liittää ajastimet, on käyttökin helppoa.

   Poista
 7. Meillä on niin harmaata ja vettä sataa. Valot on hyvä ottaa esille viimeistään nyt jotta saa maisemaan vähän valoa. Kaunis lyhty sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin vanhaan lyhtyyn vanhat valot. Valosarja oli vähän kulahtanut, mutta tuossa lyhdyssä näyttää ihan hyvältä.
   Täälläkin sataa, välillä ihan rankastikin.

   Poista
 8. Tässä harmaassa hämärässä jokainen pieni valon tuikku on tarpeellista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tarpeellista ja lisäksi myös kaunista.

   Poista
 9. Kyllä nyt pitää laitella valoja, kun on päivässä kaksi pimeää vastakkain ja vähän harmautta välillä. Mulla on paristoilla toimivat kynttilät olleet jo kuukauden samoilla paristoilla lyhdyssä palamassa. Näkyvät palavan koko päivänkin, kun on niin pimeää.

  Kyllä nuo päivät onneksi menevät joutuin, eikä mitään saa aikaiseksi.
  Vois siivota ja leipoakin...taitaa mennä tässä koneella istuessa liikaa aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyiset valot ovat tosi käteviä, kun niitä saa patteritoimisina ja niihin voi liittää ajastimia. Ei tarvitse jokaista erikseen käydä sytyttämässä.
   Paljon aikaa menee turhaan haahuiluun, ainakin minulla. Mutta ei kai se niin vaarallista ole.

   Poista
 10. Nyt niitä valoja tarvitaan ja eihän suinkaan aina ole kyse jouluvaloista, vaan talvivaloista. Itse ainakin tykkään lisätä valoja aina sitä mukaa, kun illat pimenevät.
  Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on monessa paikassa kotona pienet patterilla toimivat koristevalot, joissa on lisäksi 6 tunnin ajastin. Syttyvät ja sammuvat itsekseen. Kaunista ja piristävää.

   Poista
 11. Kyllä nyt tarvitaan jo kauniita koristevaloja piristämään tätä ainaista hämärää. Minäkin ajattelin tänään, että onneksi talvipäivän seisaukseen on enää alle kuukausi aikaa :) Sitten, kun päivät alkavat pidetä, sillä tuntuu olevan ihan valtava vaikutus. Nyt voisi vaikka nukahtaa talviunille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa tuo pimeys vaikuttaa niin, ettei saa yhtä paljon aikaa, kuin kesäaikaan. Talviunet voisivat olla hyvä juttu tähän aikaan.

   Poista
 12. Mihin aika katoaa, sitä tulee miettineeksi joka päivä.Marraskuullekkin oli suunnitelmia jonkin verran, mutta kyllähän ne ehtii :)
  Oven viereiset kanervalaatikot ovat jo saaneet jouluvalonsa, joulukuun puolella lisätään muualle. Harmi kun jäälyhdyt sulivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluksi vähintään voisi tulla lunta ja pakkasta, että saisi niitä jäälyhtyjä. Niillä saa helposti kaunista pihanäkymää.

   Poista
 13. Tänään ei todellakaan tullut päivä lainkaan. Vesisade ja märkä söi sen pienenkin valon mitä olisi hetken verran ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä kesällä tajuakaan, kuina tähän aikaan vuodesta voikaan olla pimeää. Onneksi tuli aurinkoa ja ulkoelämää tankattua marraskuunkin edestä.

   Poista
 14. Totta on mihinkä se päivä menee, ei sitä olekaan. Aamusta heti valot päälle ja niin kauan kun menee nukkumaan, ne sammuvat.
  Kiva toi lyhty, ihanasti antaa tunnelma valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhaan lyhtyyn laitoin vanhat ja vähän kulahtaneet jouluvalot. Ei sitä pimeydessä näe niiden kuntoa ja valaisevat yhä ihan kauniisti.

   Poista
 15. Samaa päivän katoamista olen minäkin ihmetellyt ja huokaillut, että mitään ei saa aikaiseksi. Aamulla on pimeää, päivällä on pimeää, illasta puhumattakaan. Onneksi on jouluvalot :) Ne tuovat ihanaa valoa, kun lumetkin katosivat...

  Kesäkuvat ja siementerapia, ihan parasta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellistä, miten pelkästään kesäkuvia katselemalla saa itsensä tsempattua eteenpäin. Puhumattakaan, kun alkaa plärätä siemenpussukoita...

   Poista
 16. Joulu- tai talvivalot ovat paikallaan juuri NYT :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, nyt jouluvaloista iloitsee kaikkein eniten.

   Poista
 17. Järkyttävän pimeää. Kun aamulla ajelee töihin, aivan silmiin ottaa vastaantulevien autojen valot ja märkä tuulilasi jotenkin "häikäsee" ja mustaa muuten joka puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeässä ja sateessa auton ajaminen on minusta kaikkein raskainta. Varsinkin teillä, joilla ei ole valaistusta ja joutuu kaikenaikaa vaihtamaan pitkiä valoja lyhyiksi. Kammottavaa.

   Poista
 18. Todellakin on ollut pimeitä päiviä! Hämäräkytkimessä olevat ulkovalotkin menevät jo päivällä päälle. Lisävalaistus tavalla tai toisella on nyt tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämäräkytkimellä varustetuista valoista tosiaankin huomaa, kuinka vähäinen on valon määrä päiväaikaankin. Sammuvat myöhään ja syttyvät aikaisin.

   Poista
 19. Nyt on kyllä todella pimeää. Kulutin juuri eilen viimeiset öljykynttilät, joten tänään täytyy käydä ostamassa valonlähteitä lisää. Onpa muuten tuo kärhösi kaunis vielä tähänkin vuodenaikaan! Tuollainen kelpaisi minullekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljykynttilät ovatkin hyviä, koska palavat niin pitkään. Niitä minäkin käytän ulkolyhdyissä.
   Kärhö on Ville de Lyon, joka tapaa kukkia tosi myöhään syksyllä. Osa nupuista aukesi lokakuun lopulla, mutta lumisade ja pakkaset väsyttivät avautuneet kukkaset ja loput nuput.

   Poista
 20. Äidiltä taisin aikoinaan kuulla lauseen: "Aika menee aatellessa, päivä päätä käännellessä", toinen lause jostain: "Kyllä niitä töitä paljon tekis, ajatukset ne on kun ajan vie." Kyllä tuntuu joskus niin omalle kohdallekin sopiville :)Liian paljon ajateltavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivallisia sananparsia. Meikäläisellä kyllä aika tuhraantuu juurikin tuohon ajattelemiseen ja pään kääntämiseen. Jospa jotenkin saisi ne ajatukset valjastettua toiminnaksi.

   Poista
 21. Välillä tuntuu meno sellaiselta, että joka toinen päivä jää välistä. :)
  Tykkään tuosta ykköskuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhö Ville de Lyonin kukinnon häviävä puna on pakko käydä joka kerran ulkona ikuistamassa. Pian siitä on muisto vain. Paljon muuta väriä ulkona ei sitten olekaan. Tai no, sammaleet loistavat nyt vihreääkin vihreämpinä.

   Poista
 22. Pimeys on aika ajoin väsyttävää. Onneksi kuukauden päästä valo alkaa lisääntymään:)

  VastaaPoista
 23. Ihana lyhty!
  Valojen kanssa tuo kivaa tunnelmaa.
  Kyllä on pimeetä, kun lumetkin suli pois.
  Toivottavasti jouluksi tulisi vielä lunta.
  Mukavaa tulevaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tosiaan saisi tulla sekä maailmaa valostuttamaan että kasveja suojaamaan.

   Poista
 24. Vastaukset
  1. Kiitos Ronja! Laitoin vanhaan lyhtyyn vanhat ja vähän kulahtaneet valot.

   Poista
 25. sitä taitaa olla liikkeellä enempikin, nimittäin päivän väliin jäämistä;) itselläni on ollut aivan karmee työtahti, tänään olin koko päivän kotosalla pitkästä aikaa ja arvaat varmaan et nukuin puolet päivästä...

  käyppä kurkkaamassa blogissani, jätin sinulle haasteen "Kolme asiaa viime kesästä". päätin haastaa sinut vaikka juuri oletkin vastannut perinteiseen "kuusi kuvaa kesästä" haasteeseen, koska nämä ovat niin eriluonteiset haasteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä ottaa välillä rauhallisesti.
   Kiitos haasteesta, joista tykkään kovasti. Tällä kertaa ohitan haastekutsun, sillä laitoin "3 asiaa kesästä" -haasteen itse 8.11. liikkeelle. Löysin 3 asiaa -haasteen jossain blogissa ja muokkasin sen paremmin puutarhaihmisille sopivammaksi ja laitoin kiertoon.

   Poista
 26. Näitä päivättömiä päiviä on kyllä ollut ihan tarpeeksi.Toiveita valoa tuovasta lumesta on; kunhan pysyisi eikä heti sulaisi pois.

  VastaaPoista
 27. Miten niin on liian aikaista panna valoja kehiin? Meillä ainaskin on niin pimeää, että yksikään tuikku ei ole yhtään liikaa eikä liian aikaisin. Justiinsa laskettiin, ettei olla kohta kahteen kuukauteen nähty aurinkoa kunnolla.

  VastaaPoista
 28. Samaa olen ihmetellyt, en ymmärrä mihin päivät ja viikot katoavat! Valoisuuden puute varmasti vaikuttaa asiaan.
  Berliinin matkalla marraskuun puolessa välissä ihmettelin sitä, miten runsaasti joulukoristeita näkyikin jo kaduilla, kahviloissa ja kaupoissa. Pohdiskelin, että miksi näin ei ole Suomessa, vaikka täällä jos missä olisi siihen aihetta.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!