torstai 15. joulukuuta 2016

Hauska puutarhauni


Muutama yö sitten näin hauskan unen. Olin kuskaamassa iäkästä sukulaista jossain Lahden suunnalla. Kotimatkalla huomasin auton ikkunassa etäällä siintävän tutun puutarhan ja ajoin pihaan kysyäkseni, saisinko tulla puutarhakierrokselle. Kyseessä oli Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riinan puutarha. Riina perheineen olikin pihamaalla puuhaamassa jotain. Mainittakoon, etten ole koskaan Riinan puutarhassa käynyt, enkä myöskään hänen perhettään tavannut. Riinan kylläkin.


Unessa Riina otti minut iloisena ja ystävällisesti vastaan ja ryhtyi heti esittelemään puutarhaansa kierrättäen minua siellä samalla kertoen kasveista ja puutarhan rakentamisesta. Eikä ollut laisinkaan yllättynyt, että minä heidän pihaansa yhtäkkiä ilmoittamatta paukahdin. Blogissa olen nähnyt paljonkin kuvia Riinan puutarhasta, eikä unen puutarha ollut lähellekään samanlainen. Itse asiassa yksityiskohdista en paljon aamulla muistanut. Pikemminkin sen mukavan tunnelman, joka unesta välittyi.


Koska minulla oli vielä aika pitkä ajomatka kotiin, en pitkään Riinaa ja hänen perhettään puutarhakierroksella vaivannut, vaan lähdin kotia kohti. Autoon astuessani huomasin jotain silmäkulmassani, mutta heränneestä kiinnostuksesta huolimatta lähdin kuitenkin ajomatkalle. Unessa tuli seuraava päivä ja Riinan pihassa näkemäni asia jäi minua niin paljon askarruttamaan, että lähdin uudelleen Lahden suuntaan. 

Saavuin Riinan pihaan ja kaukaa näin hänen hänen pelaavan perheensä kanssa pihamaalla trivial pursuitia. Jätin auton kauemmas, sillä koin noloksi palata heti seuraavana päivänä heitä häiritsemään. Hiivin paikkaan, jossa autoni oli edellisenä päivänä ollut ja kaivoin kameran repustani. Puiden lomassa maasta pilkisti paksuakin paksumpi tummansininen nuppu ja sen vierellä useita vihreitä versoja. Unessa sininen kukannuppu oli jokin hyvin harvinainen krookus, jollaista en ollut koskaan luonnossa nähnyt ja josta tulenpalavasti halusin kuvan. 

Kasvarissa kukkii

Joko uni päättyi siihen tai en muista enempää. Tunnelma unessa oli valoisa ja positiivinen. Riinan tavanneet tietävät, kuinka hänestä pursuaa ihanan eloisaa ja iloista energiaa. Olen varma, että jos tapahtuma olisi ollut totta, hän olisi kutsunut minut puutarhaansa, kuten teki unessakin. Ja varmasti hän olisi tehnyt sen seuraavanakin päivänä, mutta mikä lie, etten unessani kehdannut Riinaa toistamiseen vaivata.

Joulu on jo ovella. Olkaapa kilttejä.
 

28 kommenttia:

 1. Olipa todella hauska uni! Ja superharvinainen krookuksennuppu maasta ponnistamassa... todellakin toiveita herättävä, iloinen uni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvin erikoinen ja superharvinainen krookus, että vain unissaan sellaisen näkee. Niin syvän tummansininen ja muhkea. Tosi kiva nähdä hauskoja unia. Niistä jää hyvä mieli pitkälle päivään.

   Poista
 2. Kyllä sitä joskus näkee niin hassuja unia. Mä usein vielä muistan sanatkin mitä olen unessa kuullut.
  Harvoin uneni jatkuu, jos herään välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä minäkään muista montaa unta, jotka olisivat heräämisen jälkeen jatkuneet. Joskus jatkounia olen kyllä nähnyt. Unimaailma on niin ihmeellistä ja joskus nauraa vielä ääneen herätessään.

   Poista
 3. Unessa voi onneksi tehdä mitä vaan;-)) Joulun odotuksia sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Unet ovat välillä niin todentuntuisia, että herätessään ihan ihmettelee, että onkin omassa sängyssä.

   Poista
 4. Olipas hauska uni. Krookus tietää varmasti kevättä!
  Ihanan unenomainen tuo kasvarikuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran hassu puutarhauni, että sopi hyvin blogin henkeen. Ja olisipa nähnyt sen krookuksen.

   Poista
 5. Niin se on että joulunakin puutarhaihminen vaan uneeksi keväästä! Onneksi unissa voi tehdä tuollaisia pieniä "astraalimatkoja". :D Ehkä se oli enneuni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties joku kehittää sellaisen upean krookuksen ja uneni toteutuu. Noin mukavia astraalimatkoja tekisin mielelläni useamminkin.

   Poista
 6. Hahaa, niin se vaan puutarhanhoito tulee uniinkin. Mukavaa, että oli positiivinen uni. Minä olen joskus nähnyt unta jättisuurista lehtokotiloista, jotka valtasivat koko puutarhan. Se oli jo painajainen, hrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtokotilot ovat riittävän inhottavia puutarhassakin, joten ei niitä uniin enää halua. Mieluummin katselee upeita krookuksia vaikka joka yö.

   Poista
 7. Ei sulla ainakaan mielikuvituksen puutetta ole ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan unissa. Välillä on niin merkillisiä unia, että aamulla on ihan pöllämystynyt olo.

   Poista
 8. Hauska uni. Kivoja puutarhakokemuksia unissaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kivalta katsella kesäisiä puutarhajuttuja yöaikaankin. Mistä lie alitajunta taas tuollaisen unen tuottanut.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Oli värillinen uni. Muistan sinisen krookuksen ja vihreiden versojen lisäksi muitakin värejä tuosta unesta. Riinalla oli punainen pusero yllään ja minulla punainen auto.

   Poista
 10. Joskus näkee niin hauskoja unia. tälläiset unet ovat kivoja, mutta pahat paiajais unet ovat kurja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painajaiset ovat ikäviä, mutta tällaisia hyvän mielen unia katselee mielellään.

   Poista
 11. Oi, nyt alkoi päivä hymyssä suin! <3 <3 <3
  Ilman muuta olisin kutsunut sinut peremmälle! :)
  Voi, kuinka minäkin haluaisin tuollaisen harvinaisen krookuksen. Meidän täytyy kyllä sellainen jostain etsiä. Saaripalstan Saila on sellainen kasvibongaaja, voisikohan hän etsiä meille sellaiset?
  Minäkin näen mitä kummallisempia unia ja muistan ne aamulla hyvin. Mieheni ei jaksa enää kuunnella minun aamuisia ihmettelyjäni.
  Ja oikeassa elämässä, minä sain sinulta eilen joulukortin, kiitos siitä ihanainen puutarhaystäväni! Eli sinäkin olit ajatuksissani eilen. <3
  Kyllä meidän täytyy vierailla vielä toistemme puutarhoissa, että unesi toteutuu. Voidaan sitten vaikka pelata Trivial Pursuittia... :) Tai ei me kyllä ehditä, kun täytyy puhua puutarhaa niin paljon!
  Halauksia ja ihania joulunaluspäiviä! Otetaan ensi vuoden tavoitteeksi vierailla toistemme puutarhoissa oikeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaisinpa piirtää, niin olisin liittänyt postaukseen mukaan kuvan siitä harvinaisesta krookuksesta. Oli se vaan muhkea ja kaunis.
   Ihmisen mieli on kummallinen, kun se tuottaa unia. Minä näen aika paljon unia ja usein myös muistan ne. Vaan ei meilläkään Ukkokulta niitä jaksa kuunnella. Tämä puutarhauni oli jotenkin niin täynnä hyvää mieltä ja erityisesti puutarhahörhölle ominaista toimintaa. Kuka muu lähtisi uudelle ajoreissulle saadakseen kuvan kukkasista?

   Tykkään joulukorttiperinteestä. Elämän varrella tulee tutustuttua monenlaisiin ihmisiin. Osa heistä on sellaisia, joita haluaa kuljettaa mukanaan eteenpäin. Sinä olet sellainen, mistä kertoo sekin, että tulet uniini tuomaan iloa ja hyvää mieltä.

   Trivial pursuittia tuskin ehtisimme pelaamaan. Ihan kiva peli, mutta ei juurikaan puutarhakysymyksiä.

   Mukavaa joulunodotusta sinulle!

   Poista
 12. Aivan ihana uni ja ihanaa että vielä uusi reissu! Ihania ystäviä täällä blogimaailmassa! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uni oli niin mukava, että vieläkin hymyilyttää.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Oli tosi mainio uni. Vieläkin on mukavan lämmin olo sitä muistellessa.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!