perjantai 23. maaliskuuta 2018

Söpöilyä kasteluun


Katsokaa nyt, miten söpö kastelukannu. Eihän tuollaista voi vastustaa, enkä siis voinut minäkään. Yritän iskostaa itseeni vastuullisemman kuluttajan asennetta ja aina jotain uutta hankkiessani mietin, tarvitsenko tätä todella. Moni tavara on tätä menetelmää käyttäen jäänyt kaupan hyllyyn.

Nyt oli kuitenkin tarve hyvälle kastelukannulle niin kodin viherkasvien kuin pienien kylvötaimienkin kasteluun. Eritoten tämän kastelukannun pitkä ja kapea kaatonokka helpottaa pääsyä kasvin lehtien väliin ja vesisuihkun voi helposti ohjata haluamaansa paikkaan. Eivät mullat lennä ympäriinsä, eikä pikkuinen taimi kaadu ja huku kasteluveteen. 


Kastelukannu on englantilainen ja sitä valmistetaan Royal Horticultural Societyn myöntämällä lisenssillä. Ostin kannun meille monille tutun Saaripalstan Sailan Elsan lepotuoli-verkkokaupasta.


Kastelukannun kanssa samaan tuoteperheeseen kuuluu tämä ihastuttava narupurkki. Minulla kuluu kasvuaikaan narua etenkin kasvihuoneessa, mutta myös muualla puutarhassa. Usein narukerä on kulkenut taskussa tai kottikärryjen työntöaisassa roikkuvassa työvälineämpärissä. Siellä se sitten pyörii ja purkautuu ja välillä aikaa menee narun kerimiseen. Reiällisellä kannella varustetusta purkista naru soljuu helposti purkautumatta taskun pohjalle tai pitkin kukkapenkkejä, kuten on monesti käynyt. Toki olen narupurkkeja nähnyt kaupoissa, mutta näin nättiä ei ole aiemmin tullut vastaan. 

Purkki piti antaa ystävälle nimpparilahjaksi, mutta niinhän siinä kävi, että itse sen pidin. En sentään ystävää unohtanut, vaan hän sai keväisen huivin. 


Samaisessa verkkokaupassa oli jo ennen joulua näitä jouluruusuilla ja lumikelloilla somistettuja lahjapaperiarkkeja. Mieli teki jo silloin tilata, mutta kun niin kovin vähän joululahjoja ostin, en tarvinnut niiden pakkaamiseen ylimääräistä paperiakaan. Kevään korvalla ja alkukesästä läheisten piirissä on runsaasti merkkipäiviä, joten kun nyt tilaamaan lähdin, ostinpa samantien ihastuttavaa lahjapaperiakin.


Yhtään lahjaa en vielä ole jouluruusupaperiin käärinyt, mutta sain idean käyttää sitä korttiaskarteluun. Luulenpa, että muutama uusikin kortti tulee väsättyä tätä kaunista paperia käyttäen. Onneksi nipussa oli niin monta arkkia, että kyllä siitä riittää lahjojenkin käärimiseen.


Tämä ei ole yhteistyöpostaus, vaan ihan omasta ilosta halusin esitellä hankintojani. Joku saattaa ihastua ja kiinnostua samaisista tuotteista, joten miksi en kertoisi ja laittaisi iloa kiertämään.

Mukavaa kevään odotusta ja viikonloppua kaikille!

PS. Lauantaina on jälleen maailmanlaajuinen Earth Hour, jolloin valot sammutetaan tunnin ajaksi klo  20.30-21.30 ja ilmaistaan näin yhteistä huolta ilmastomuutoksesta.

Ja sunnuntaina sitten taas väännetään kelloja tunnin kohti kesää.

 

69 kommenttia:

  1. Voi miten ihanaiset ja niin hyödylliset kannun ja keräpurkin ostit ja nuo paperit! Mun täytyy mennä kanssa katsomaan Sailan kaupalle, ja tilata! Tuollaista kannua tarvitsee aina, pitkä kaatonokka on erittäin hyödyllinen niin pikkutaimien kastelussa kuin ahtaalla taimipöydällä työskentelyssä. Hyvät kaupat teit!

    Huomasin myös tuon Earth Hour kampanjan ja kun vielä katselin telkkarista sen muoviohjelman (muoviton maaliskuu -kampanja), niin kyllä herätti taas oikein kunnolla! Niin ja se kellojen vääntäminen, onneksi kesää kohden vaikka pakkanen vielä paukkuu nurkissa!

    Ihanaista viikonloppua ystäväni! Toivotaan lempeitä ja lämpimiä tuulia viimein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kannu on niin nätti ja sitä kelpaa pitää esillä. Yleensä minulla on kastelukannu siinä pikkutaimien vieressä, jotta vesi lämpiää seistessään ja helpommin muistaa niitä kastella. Aiempi kannu toki jatkaa elämäänsä samassa toimessa, mutta vähän sivummalla.

      Aamulla luin lehdestä, että Tyynenmeren muovijätepyörre lähellä Havajia onkin oletettua suurempi eli viisinkertainen Suomen pinta-alaan nähden. Surullista!

      Ainakin tänään näyttää lupaavalta. Eiköhän se kevät tästä hissukseen käynnisty. Mukavaa ja leppoisaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
    2. Tulin vielä sanomaan, sinun korttisi ovat tosi kauniita!

      Poista
  2. Pitäähän puutarhurilla olla silmänruokaakin! Kauniit kannu ja purkki, samoin ihastuttavaa lahjapaperia. Sait tehtyä kauniita kortteja.
    Minäkin olen joskus säästänyt kukkakaupan kääreitä ja askarrellut niistä esimerkiksi valokuvakehykseen taustapahvia. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs sen paremmin puutarhurille sopisi, kuin kukka-aiheinen kastelukannu. On niin nätti, että silmilläni sitä syönkin.
      Mukavaa viikonloppua sinulle Eeviregina!

      Poista
  3. Onpa söpö kannu!
    Edelliseen postaukseen viitaten, että toivottavastti ruusunätkelmä on vielä itämiskelpoinen :)
    Kelloköynnöksesi ovat komeassa kasvussa. Parina edellisinä vuotena koulin ne tuossa vaiheessa isompaan ruukkuun (tänä vuonna niiden kanssa menee huonommin) Sellaiseen halkaisijaltaan 14cm ja korkeudeltaan 20 cm. Istutin samaan korkeuteen, en haudannut syvempään. Olin niissä ostanut jonkun köynnöksen. Ihan vaan vinkkinä, sillä tässä keväällä niitä on sitten vaikeampi saada uudelleen koulittua. Minusta tuo iso koko oli parempi, sillä sitä edellisenä keväänä olivat pienemmässä ruukussa ja ulosistustusvaiheessa ne oli tehneet tuhottomasti juurta ruukun ulkopuolell niistä koloista. Kuvissasi ei toki näy ovatko taimesi jo isommissa ruukuissa, mutta ajattelin vinkata hieman entistä kokemusta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ne ovat aina tervetulleita. Osan kelloköynnöksistä olen jo koulinut isompiin purkkeihin, mutta myöhemmin kylvetyt pitää ihan lähiaikoina koulia. Yhtään en viime keväältä muista, millaiset juuret siihen yhteen ainokaiseen onnistuneeseen köynnökseen ehti sisällä tulla. Minulla onkin kellarissa muutama syvempi purkki, joissa on varmaan ollut kärhön taimia tms. Ne saattaisivat olla oivallisia juuri kelloköynnöksille.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Olipa ihanuuksia! Minulla on tarvetta uudelle kastelukannulle ja jonkun tuollaisen tosi söpön voisin ostaakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kastelukannuja saa huushollissa olla useampikin. Näin nättiä kelpaa pitää ihan esillä.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  5. Pitkä kaatonokka on kastelukannussa ehdoton ominaisuus, ihana kannu.
    Aivan ihania kortteja olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkä ja hoikka kaatonokka on nätin ulkonäön lisäksi ostamassani kannussa ne parhaat ominaisuudet. On jo moneen kertaan käytännössä koettu.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  6. Onpa kauniit ostokset! Kastelukannu näyttää oikein kätevältä ja lisäksi on vielä nättikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tässä kannussa käytännöllisyys ja kauneus yhdistyvät oivallisesti.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  7. Ihania nuo kaikki <3 Varsinkin kastelukannu ja purkki, kun niissä on lintukuviointi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän tuollainen paratiisikuviointi. Tykkään kovasti.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  8. Kauniit kortit oot tehny! Miekin ostin tuon kannun ja lahjapaperit. Kannu on jo käytössä. Kivoja ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, nyt meitä onnellisia kauniin kastelukannun omistajia on vähintään kaksi.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  9. Oi mitä ihanuuksia! Olen itse kaivannut kastelukannua, josta saisi kaadattua ihan vain vähän vettä ilman, että se alkaa ruikkimaan alleen. En ole vielä löytänyt, mutta jos tämä on sellainen niin vinkkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tämä on juuri sellainen. Olen kovasti tyytyväinen niin käyttömukavuuteen kuin ulkonäköönkin.

      Poista
  10. On todella suloinen tuo kastelukannu! Niin ihania kortteja olet tehnyt! Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde! Pitkästä aikaa ehdin askarrella kortteja ja ihan kivoja niistä tulikin.
      Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  11. Onpa tosiaan aivan ihana, kukkaisa kastelukannu, ja tuo samaa sarjaa oleva narupurkki olisi niin tarpeellinen. Minulla muuten saman muotoinen kannu, jolla on hyvä ja helppo kastella kun tosiaan pääsee aivan kasvin juurelle kastelematta kasvin lehtiä.
    Minäpä taidan käydä myös tuolla nettikaupassa, joten kiitos mukavasta vinkistä. Ties mitä sieltä löytyy, lupaavalta kun näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kastelukannun muotoilulla on iso merkitys käytettävyyden kannalta. Tämä ihanuus toimii täydellisesti.
      Onhan siellä Sailan kaupassa kaikkea ihanaa. Varo vain.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  12. Bo jopa olet ihanuuksia hankkinut ja ihania kortteja tehnyt.
    Kiitos vaan vinkistä. Täytyypä käydä kurkkaamassa Sailan verkkokauppaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sylvi! Sailan kaupassa on monenmoista kivaa.
      Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  13. Ihastelin samaa kannua, pitkä ja kapea nokka olisi tarpeen vaan kun vanha on vielä ehjä niin en raaskinut ostaa. Tuo lahjapaperi on suloista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kastelukannujakaan turhan päiten kannata ostaa. Minulle sattui tarve juuri samaan aikaan, kun näin kukkaisan kannun Sailan kaupassa.
      Luultavasti nuo jouluruusut ja lumikellot paperissa vetosivat aivan erityisesti. Nyt voin tuijottaa lahjapaperiarkkeja oikeita lumikelloja odotellessa.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  14. No on kyllä universumin hienoin kastelukannu! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä sen sanoit, tosiaankin universumin ihanin.
      Mukavaa viikonloppua sinulle Linda!

      Poista
  15. Ilo kiertämään ilman muuta. Niin monta kivaa verkkokauppaa jää huomiotta, joten kiitos tästä vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta ihanaa kauppaa ja verkkokauppaa on tutkimatta ja varmaan jääkin. On mukavaa "kannattaa" yritystä, jonka tavalla tai toisella tuntee.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  16. Oooh miten ihania! Ja nuo tekemäsi kortit ovat todella kauniita.
    Mukavaa viikonlopppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mustakissa, samoin sinulle mukavaa viikonloppua!
      Pitkästä aikaa oli intoa askarrella ja varmaan tuo ihana paperi inspiroi siihen.

      Poista
  17. Voi miten ihana kannu!! <3 Ja kaikkea muutakin ihanaa... Kivaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna, samoin sinulle!
      Eikö olekin tosi söpö kastelukannu.

      Poista
  18. Kauniit ostokset! Todella nättiä lahjapaperia myös. Hienoja kortteja olet askarrellut. Itse en osaa askarrella mitään. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, sinä osaat vaikka mitä, joten ei haittaa, vaikka kortteja et askartelisikaan.
      Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  19. Todellakin söpö kannu, ehdottamasti kuuluu tarpeellisten tavaroiden joukkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kastelukannu on joutunut jo ahkeroimaan, sillä taimikasvatus on meneillään ja ensi kuussa vaan lisääntyy.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  20. Onpa ihana kastelukannu, vautsi :) Oikein hyvää ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nan, samoin sinulle!
      Uusi kastelukannuni on oikea herkku silmälle ja tarpeellinen taimille.

      Poista
  21. Ihastuttava kastelukannu! Käynpä heti tutustumassa nettimyymälään.

    Hyvää ja aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  22. Voi ei, mikä söpöläinen tuo kastelukannu on! Ja tietysti hyvin tarpeellinen ja käytännöllinen! Palasin tänään aamulla Suvikummun Marjan kanssa Tukholman messuilta ja kylläpä sielläkin oli monenlaisia houkutuksia. Ja lisää niitä tuli vastaan Ulriksdahlissa. Ja olihan sieltä jotain mukavaa ihan pakko kotiuttaa kasvien lisäksi, ruukkuja nyt ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin jo Marjan ja sinun messupostaukset pikaisesti katsoa. Varmasti teillä on ollut antoisa reissu ja kuvia taitaa olla lisääkin tulossa. Kastelukannuni luo pientä lohtua, etten tänäkään vuonna päässyt NT:iin.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  23. Niin kaunis kastelukannu ja narupurkki, että eipä ihme kun päädyit niiden hankintaan.
    Ihania kortteja olet myös taiteillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko. Kastelukannu ja narupurkki ovat kauniin ulkonäön lisäksi käytännöllisiä. Olen kovasti tyytyväinen hankintoihin.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  24. Tykkään kastelukannuista, varsinkin kauniista! Yäk kellojen siirrolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellojen siirtely ei todellakaan ole kovin kiva asia.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  25. Nyt teit kyllä löydön tuon Sailan kaupan kautta, ja luulempa, että Saila sai muutaman uuden asiakkaan, kiva! Mainio kannu, olisi kyllä kiva minun puutarhahuonessakin, siellä vaan taitaa edelleen tarvita suuremman vetoisuuden omaavan kannun:) Kortit ovat niin kauniita, tuollaisen kun saa, ei voi olla muuta kuin onnellinen. Mukavaa viikonloppua, Between!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piha- ja kasvihuonekäytössä pieni kastelukannu on auttamattomasti liian pieni. Minullakin on yleensä niin ala- kuin yläpihallakin monta isoa kannua valmiiksi täytettyinä ja kerralla ne silti tyhjenevät, kun kasteluhommiin ryhdyn. Sisällä tuo kannu on oivallinen ja lisäksi kaunis katsella, mikä on mukava lisäbonus.
      Kiitos, samoin sinulle mukavaa palmusunnuntain iltaa!

      Poista
  26. Kerrassaan ihanat ostokset♥ ja kiva idea käyttää lahjapaperia kortteihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Gitta! Ennenkin olen käyttänyt lahjapaperia askarteluun, mutta harvoin näin kaunista.

      Poista
  27. Kauniita ostoksia olet tehnyt. Erityisesti tykästyin tuohon kastelukannuun. Tällaisista ostoksista tulee niin hyvä mieli. Iso plussa Earth Hourille, iso miinus kellojen siirrolle. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli, samoin sinulle kaunista palmusunnuntaita! Tänään onkin ollut huikean kaunis ja ihan keväinen päivä.
      Kelloja on siirretty ja joka kerran se tympii yhtä paljon.

      Poista
  28. Niin kauniit esineet! Ja tuo lahjapaperikin... innostun aina, jos löydän jotain oikeiden kukkasten kuvilla koristettua. Nyt löytyy kaupoista kukkakuosia vaatteitakin, joita olen ostanut ihan sen tähden, ettei ne kukkakuosit ole aina muodissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakuoseista minäkin pidän. Nyt niitä pitää kaupoista haalia, sillä muoti menee varmaan taas pian ohi.
      Tämä Sailan putiikin lahjapaperi on minusta tosi kaunista. Kunhan kerkeän, teen siitä lisääkin onnittelukortteja.

      Poista
  29. Todella kaunis kastelukannu ja narupurkki. Kellojen kääntely inhottavaa
    Hyvää aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma, samoin sinulle mukavaa palmusunnuntaita!
      Kellot on siirretty suurta tympeyttä tuntien. Pölhö systeemi.

      Poista
  30. Tuollaista kastelukannua oikeasti tarvii, kiva että se on vielä noin söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannuni on tosiaankin söpö ja viikon käytössä erittäin käytännölliseksi todettu.

      Poista
  31. Ihanat ostokset ja nuo kortit on tosiaan hurjan kauniita. Oon myös "kukkahullu", kukkapuseroa oon etsiskellyt ja aina joku kukkatarra lähtee mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emilie, nyt kannattaa kukkapuseroita kaupoista haalia, kun ne ovat muotia. Kohta taas muoti vaihtuu ja sitten joutuu kukkakuoseja odottamaan kenties useita vuosia.

      Poista
  32. Oletpa löytänyt ihastuttavia aarteita tai oikeastaan kyllä tarvekaluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaita ostoksia ovat ne, jotka tulevat aitoon käyttöön ja joita voi samalla silmillään ihastella.

      Poista
  33. Vau kun olet tehnyt kauniita kortteja paperista, mahti-idea! Noita korttejasi ihan syö silmillään, niin ihania ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Ehkä tuo kaunis paperi jää näin elämään vähän pidemmäksi aikaa, eikä vain tule rutatuksi paketin päältä roskiin.
      Mahtoiko sinulle nyt tulla uusia kastelukannutilauksia? Toivottavasti ihmiset jaksavat odottaa, jos joutuvat kannua pidempään odottamaan. On kyllä niin ihana kannu ja käytössä erinomainen. Mukavaa olla kauniin kannun omistaja eli pienet ilot meikäläisellä.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!