keskiviikko 21. elokuuta 2019

Syyslannoitteet levitetty

Anomone - Syysvuokko

Ei ole vielä syksy, ei missään nimessä. Ei, vaikka syysvuokko on aloittanut tavallista varhaisemman kukinnan ja syyslannoitteet on levitetty. Kerrankin sopivaan aikaan, sillä levittämistä seuraavana päivänä satoi useaan kertaan kunnolla. Lannoitepussissa ohjeistetaan kaivamaan multaan pieni kuoppa ja laittamaan lannoiterakeet sinne. Jos niin olisin tehnyt, hommaan menisi useampi viikko. Niinpä vain ripottelin rakeita koittaen saada niitä mahdollisimman kattavasti kaikille kasveille.

Helenium autumnale rotgold hybrid - Syyshohdekukka

Kukinnassakin vuoroon ovat astuneet syyskukkijat. Syyshohdekukka jännitti hiukan, sillä istutin sen viime syksynä, enkä yhtään tiennyt, mitä on odotettavissa. Väri sopii erinomaisesti taaempana kasvaviin oranssinkeltaisiin syyssädekukkiin.

Gaillardia aristata 'Kobolt' - Syyssädekukka

Oranssit ja keltaiset värit ovat ihan yllättäen hiipineet Syyspenkkiini. Sopivat hienosti lyheneviin päiviin tarjoamaan pörriäisille tankkausmuonaa ja laskeutumispaikan. Vasten kunnan puiston vähäväristä avaruutta syyskukkijoiden runsaus on tervetullutta.

Cosmos - Kosmoskukka

Kasvimaalaatikoissa kesämalvikit ja kehäkukat ovat kukkineet jo pidempään, mutta kosmoskukat vasta aloittelevat. Josko ensi keväänä esikasvattaisin kosmoskukkia päästäkseni nauttimaan niistä aiemmin. Näin teki mm. Kottikärryn kääntöpiiri -blogin Päivi. 

Jonkun verran kesän aikana blogeissa on keskusteltu siitä, kuuluvatko kesäkukat hyötykasvimaalle. Kuuluvat tai eivät, mutta kuka tai mikä estää niitä sinne kylvämästä? Ei kukaan. Oma hyötyviljelyni on tänä(kin) kesänä ollut kuivuuden vuoksi (kasteltu on) aika aneemista. Mielessä väijyy ajatus, että kesäkurpitsan ja sipulin lisäksi voisi keskittyä kasvattamaan kukkia. Jos tie miehen sydämeen vie vatsan kautta, naisen sydämeen se taitaa sujua kukkaisia näkymiä tarjoamalla.

Hemerocallis 'Crimson Pirata' - Päivänlilja

Ehdin jo muutama postaus sitten pohtia, että päivänliljoilla menee kotiutumiseen aikaa, eivätkä ne välttämättä kuki ensimmäisenä vuonna. Sain heti korjauksen sanomisiini, kun syksyllä Ovaalipenkkiin istutettu Crimson Pirate kehitti nuppuja, jotka myös avautuivat. Paikka on aika kuiva ja kukka ehkä tavallista pienempi. Täytyy harkita kasvin siirtämistä, mutta olkoon nyt toistaiseksi noilla sijoilla.
 
Clematis 'Pink Fantasy'

Loistokärhö Pink Fantasy on yleensä kukkinut jo paljon aikaisemmin. Niinpä ajattelin, ettei se tänä kesänä kuki laisinkaan. Kyllä kukkii ja runsaasti. Ei nyt mitään sellaista kärhön kukkien räjähtävää runsautta, jota Puutarhan lumo -blogissa on tänäkin kesänä nähty. Epäilen, että Kruunuvuokolla on pätevien istutus- ja hoito-ohjeiden lisäksi hallussaan jokin maaginen kikkakolmonen.
 
Clematis 'Madame Julia Correvon'

Viime kesänä minulla oli tavalliseen tapaan muutama edullisesti ostettu kärhö ruukuissa. Syksyllä istutin ne maahan. Kärhöt heräsivät keväällä hyvin. Paitsi Madame Julia Correvon ja Warszawska Nike. Juuri ne, joita odotin innokkaimmin. Niinpä sitten kaupassa käydessäni ostin uuden Julian. Warszawska Nikeä en löytänyt. Istutettuani Julian uudelle paikalle, päätti se viime vuotinenkin herätä. Tosin se oli mennyt Hagley Hybridin kanssa sekaisin, joten paikka oli vähän eri, mitä tietoihini olin merkinnyt. Ei haittaa. Nyt on sitten kaksi Madame Julia Correvonia. 

Clematis 'Madame Julia Correvon'

Warszawska Nike ei ole herännyt. Tahvosten vierailulla sellaisen näin ja niinpä se lähti mukaan. Hyvällä tuurilla viime syksynä istutettu keväällä herää ja sitten on tummalilakukkaisia Nikejäkin parittain. 

Kuvissa Madame Julia Correvonin kukat näyttävät aika suurilta. Eivät ole. Olen huomannut, että ensimmäisenä kesänä kärhöjen kukat ovat usein vähän tavallista pienempiä. Sekään ei minua haittaa, sillä jo kärhöjen selviytyminen talvesta ilahduttaa.

Clematis Purple Plena Elegans ja Clematis Jackmannii

Pionipolun pään köynnöstuessa kasvavat edellisen kesän ruukkuihin istutetut Jackmannii ja Purpurea Plena Elegans. Omituinen yhdistelmä ehkä jonkun mielestä. Saa olla. Minulla näitä puoliväliin jääneitä ratkaisuja riittää. Syksyllä on tarve löytää istutuspaikka ruukuissa asuneille ja löytämistä haittaa jonkinasteinen istutusväsymys. Kunhan monttuun saa ja hengissä pysymään. Aina voi seuraavana kesänä siirtää parempaan paikkaan. Vaan eipä tule kaikkia sitten siirrettyä.
 
Clematis viticella Purpurea Plena Elegans

Purpurea Plena Elegansiakin minulla on nyt kaksin kappalein. Toinen tosin talon toisella puolella. "Kun halvalla saa" -metodi tuottaa tällaisia harhalaukauksia, vaikka ilman muuta voisi olla mielenkiintoisempaa hankkia erilaisia kasveja.


Kesäkukkien kanssa minulla ei ole ollut paras mahdollinen kesä. Krassi on sentään takuuvarma kukkija, joka näin loppukesästä leviää tehokkaasti sinne tänne. Oravan kesäpesä -blogin Kati oli tehnyt kauniin asetelman porttiruukkuihin valkoisista punahatuista, keijunkukista ja heinästä. Monivuotisina niistä on maahan siirrettyinä iloa myöhemminkin. Aiempina vuosina olen harrastanut monivuotisten käyttöä kesäkukkina. Mihin se idea on taas hautautunut? Laitetaan siis korvan taakse tulevaa kesää varten.

Ukkospilvet 15.8.

Pari-kolme suurempaa projektia odottaa aloitusta. Kasvimaalaatikot on tarkoitus uusia ja muutenkin laittaa kasvimaata vähän parempaan kuosiin. Sisäänkäynnin Bermudankolmio on tontin valo-olosuhteiden ja kuivuuden myötä muuttunut varsinaiseksi murheenkryyniksi ja sen kunnostaminen on melkeinpä ykkössijalla. Lisäksi alapihan Hortensiapenkin toisessa päässä on osuus, joka niinikään kaipaa kohennusta. Niin ja tontin yhdestä nurkasta puuttuu pala aitaa, joka jänisten vakituisen kulkureitin vuoksi on korvattu väliaikaisella verkolla. Isoja hommia varten pitäisi olla pidempi vapaapäiväputki, jotta työn saisi kerralla edes jonkinlaiseen valmiusasteeseen. Sellaista putkea tässä olen odottanut. Syksyn saapuminen painaa päälle, mutta onhan tässä vielä aikaa. Eikö olekin?


Bloggaajatapaamisen yhteydessä tuli juteltua myös kissoista. Monilla bloggaajilla kun niitä on yksi tai useampi. Meidän Juuso kehrää pilven päällä, joten täytyy hoidattaa kissaterapiatarve muiden kissoilla. Olemme käyneet ruokkimassa tyttären Nemoa ja Lokia. Kuvassa Nemo noudattaa rapsutuskutsua lähestulkoon "pää kolmantena jalkana". Eiköhän sitä taas tällä kissa-annoksella muutaman päivän elä.

Aurinkoa ja iloa kaikille!


37 kommenttia:

 1. Onpa syysvuokko soma! Minäkin olen syyslannoitteen jo levittänyt - ilman kuopan kaivamista. Meilläkin tullut ja tulee sateita, joten eiköhän ne maahan uppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on sade vuorotellut mukavasti auringon kanssa. Syyslannoitteet sulavat ja imeytyvät maahan, hyvä niin.
   Syysvuokko on todellakin soma. Pidän siitä kovasti.

   Poista
 2. Kauniit perennat ovat näin loppukesälläkin. Minulla uudistamista odottaa myös pari penkkiä. Huh. Niiden kimppuun tuskin käyn enää tänä vuonna. Tiedän, että penkin uudistamiseen menee aikaa, joten pakko siirtää projektia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkin uudistaminen on rankka homma. Kaksi päivää olen kaivanut ja istuttanut, eikä homma ole vieläkään valmis. Varmasti menee toiset kaksi päivää, mutta nyt on pakko pitää taukoa. Hiljaa hyvää tulee.

   Poista
 3. Minäkin sain aikaiseksi syyslannoitteen levityksen (tätä ei ole usein tapahtunut). Eilen istutin itselleni syysvuokon, mitenhän se on uupunut puutarhasta. Jännittävää nähdä, miten se kotiutuu ja miltä kukinta näyttää tulevina vuosina. Kyllähän kärhöjä voi olla hyvin tuplaten samaa lajia, näyttävät varmasti kauniilta, kun katse löytää samoja sävyjä eri kohdista! Sinulla on jo hieno kärhökokoelma eri lajeja. Minulla kärhöinnostus sai pienen kolauksen, kun joku harmi iski juuri istutettuun taimeen, kuolleelta näyttää :( Nyt loppukesästä pitää tosiaan keräillä kaivamisinspiratiota, ei löydy ihan samaan tapaan kuin keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea syysvuokollesi. Se on nätti loppukesän kukkija. Yleensä syysvuokko on kukkinut todella pitkään. Toivottavasti niin tänäkin vuonna.
   Toisinaan syyslannoite on minultakin unohtunut. Nyt olin kerrankin ajallaan sen kanssa.
   Luinkin blogistasi kärhösi lakastumisesta. Älä lannistu, vaan anna uusille kärhöille mahdollisuus. Kasvien menehtymisestä ei koskaan tiedä, onko syy itsessä, kasvissa vai jossain muussa.
   Kaivuinspiraatio on pikkuisen kadoksissa, mutta olen sentään saanut projektin alulle. Nyt ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin viedä se loppuun.

   Poista
 4. Upeita ovat kaikki kukkijat! Kiva että päivänliljat avautuivat! Minullakin kävi kärhöjen kanssa niin, että ihan unohdin jo ostaneeni uuden Jackmanniin kuolleen tilalle ja hups, niitä on kaksi - tai ehkä kolme, jos se kuollutkin päättää ensi vuonna herätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että muillekin tapahtuu samanlaisia "unohduksia". Se ei ole vaarallista. Eiköhän pihaan mahdu useampi Jackmannii. Kauniita ne ovat jokainen.

   Poista
 5. Upeaa kukintaa!
  Minäkin lannoitan levittämällä rakeet laajaasti mullan pinnalle, siitä ne sitten imeytyvät kyllä maan ja kasvin hyödyksi.
  Minusta on tärkeintä, ettei lannoitetta laita yhteen kekoon vaikka kasvin tyvelle. Siinä saattaa olla jopa yliannostuksen vaara.
  Eikä suurilla pihoilla kukaan pysty kaivelemaan tai sekoittamaan lanoitteita multaan. Siinä tosiaaan saisi viikon, jos toisenkin hurahtamaan.
  Ja nuo projektit ovat tuttua juttua täälläkin. Niitä on aina edessä, meneillään ja onneksi takanakin.
  Nytkin meillä on maalausurakka kolmatta viikkoa käynnissä, vaikka maalarit hoitavat itse homman. Oheistyötä riittää ja samalla tuli kaiteet uusittua ym. Odotan, että saisin tavarat paikoilleen terasseille ja istutettua jo uusia istutuksia ruukkuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripottelin lannoiterakeita tasaisesti, jotta kaikki saisivat osansa. Hyvin sade näyttää pehmentäneen rakeita ja ilmeisesti imeytyminen maahan on jo meneillään.
   Talostanne tulee uudenveroinen maalipinnan kohennuksen myötä. Vaikka joku toinen itse työn tekeekin, kyllä niitä oheishommia ja korjattavaa riittää ammattilaisten jälkeenkin. Kiva, että pääset laittamaan paikat kuntoon ennen talvea ja keväällä voi taas aloittaa "puhtaalta pöydältä".

   Poista
 6. Kaunista! Hienoa, että kosmoksesi kukkivat viimein! Meilläkin - yhtä yksittäistä kosmosta lukuunottamatta - kosmokset ovat olleet hitaita tänä vuonna. Eilen huomasin yhden kukan toisessa kosmospehkossa, mutta muuten on edelleen hiljaista. Ne menevät ehdottomasti esikasvatukseen ensi vuonna.
  Minulla on sama menetelmä lannoituksen suhteen. Nakkelen rakeet sinne tänne mullan pinnalle, yleensä vähän ennen luvattua sadejaksoa. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmokset ovat olleet osi hitaita ja paljon edellisvuosia matalampia. Kukkivat sentään. Mutta ensi keväänä esikasvatukseen, niin pääsee iloitsemaan kukinnasta aiemmin.
   Hyvä kuulla, että muutkin nakkelevat lannoiterakeet pitkin poikin. Ajattelin, että kaikki noudattavat pussin ohjeita ja kaivelevat kuoppia. Sillä menetelmällä olisin yhä lannoituspuuhissa.

   Poista
 7. Minä sanoisin piut paut suunnitelmallisille yhdistelmille, sinisen liila ja viininpunainen ovat hyvä väri yhdessä, ehkä jos tuohon vielä saisi valkoista rinnalle niin olisi täydellinen.
  Omat kärhöni taidan jatkossa istuttaa niin että useampi samaan tukeen, jos sillä saisi yhtä mahtavaa tuuheutta kuin Puutarhan Lumo-blogissa.
  Minulla on ollut jo monta vuotta hyvin kasvavan syysvuokon lisäksi yksi kituva syysvuokko. Siirsin sen keväällä toisen paikkaan ja voi ihme, nyt kasvaa ja kohta tekee ensimmäiset kukkansa, ikinä ennen ei ole kukkinut eikä kasvanut kymmentä senttiä korkeammaksi. Joskus paikka vain on täysin väärä vaikka metrin päässä kasvaisi sama kasvi erittäin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän olisi oikein tricolorin värit, kun vielä valkoista saisi mukaan. Seuraavaksi pitääkin alkaa metsästää valkoisia kärhöjä, sillä yhtään sellaista ei vielä ole. Tänään sentään pääsi multaan lauantaina Tahvoselta hankitut kärhöt. Vaikka olivat päälle päin aika kulahtaneita, juuret olivat suuret ja vahvat. Toivottavasti lähtevät kasvuun.
   Istutuspaikalla on merkitystä, vaikka joskus eroa on vaikea huomata. Siksi olen istuttanut esimerkiksi jouluruusuja useisiin paikkoihin nähdäkseni, missä viihtyvät parhaiten.

   Poista
 8. Meidän puutarha ei ole nähnyt syyslannoitetta kertaakaan koko pienen historiansa aikana. Hyvin on näemmä pärjännyt ilmankin, mutta kyllähän sitä välillä miettii, olisiko seuraavana vuonna loisteliaampaa kukintaa tai rehevämpää kasvua, jos kasvit saisivat syyslannosta. Mene ja tiedä. Kauniisti kukkivat kärhösi ja syysvuokko on kerrassaan suloinen. Aivan hyvin voi olla useampi samaa kärhöä eri puolilla pihaa. Kukkivat kuitenkin pikkuisen eri aikoihin ja jos sattuukin toisessa paikassa käymään kato ankaran talven aikana, niin toinen saattaa hyvinkin selvitä. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole joka vuosi muistanut syyslannoitusta, mutta viime vuosina olen terästäytynyt sen suhteen, koska tonttimme olosuhteet ovat niin kovin muuttuneet. Yritän kaikin tavoin helpottaa kasvien selviytymistä.
   Ehkä kärhöjen hankinnassa voisi olla tarkempi ja systemaattisempi. Minulle käy usein niin, että kun en jotain löydä, otan sen, mitä on tarjolla. Varsinkin, jos saa edullisesti. Sujuu se näinkin.
   Päivä on jo illassa. Mukavaa seuraavaa päivää sinulle!

   Poista
 9. Upeita kukkijoita ja kuvia ♥ aurinkoa ja iloa myös Sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Tänään on saatu aurinkoa, lämpöä ja vähän sadetta. Täydellinen päivä siis.

   Poista
 10. Kosmoskukkia aion minäkin esikasvattaa jatkossa, sillä suorakylvössä kukintaa sai odottaa loppukesän viimeisiin päiviin. Noita syysvuokkoja olen jo lisännyt tuleviin suunnitelmiini. Ne ovat todella kauniita loppukesän kukkijoita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysvuokko on yksi loppukesän mielikasveista. Berliinin puutarhoissa vieraillessani näin upeita syysvuokkopehkoja, jonka jälkeen olen unelmoinut samanlaisesta näystä omalla pihamaalla. Siihen lienee vielä matkaa, mutta ehkä joskus...

   Poista
 11. Sä olet niin nopia, syyslannoitetta. Hyvä kun mä oon hetki sitten vasta lannoittanut kanakakalla perennat. ruukkukukkiin laitan joka kasteluvedessä lantaa. Mahtavia kukkioita sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä taitaa olla minua nopeampi, kun elokuukin lähenee jo loppuaan. Ruukkukukkasi varmasti rehottavat saadessaan kasteluvedessä pollenpotkua.

   Poista
 12. Upeita kukkia! Pitänee pienen hyötypuutarhan ohessa alkaa kasvattamaan kukkia, niin hienolta kukkasi näyttävät. Meillä levitettiin syyslannoite viikonloppuna. Nyt on satanut oikein mukavasti, varsinkin tänään oli oikein toimia kuuroja. Minulla tahtoo unohtua ruukkukasvien lannoitus. Onnea ja iloa syksyyn kääntyvään puutarhaeloon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat hyötykasvien lomassa ilahduttavat ja saavat kasvimaan näyttämään entistä houkuttelevammalta.
   Kiva, että teillekin on tullut sadetta. Nyt on sää mukavasti tasapainossa, kun välillä paistaa ja välillä sataa.
   Käytän ruukkukasvien lannoittamiseen kesällä vaaleanpunaista jauhetta. Purkki on kastelukannujen vieressä, niin ei unohdu.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Suorastaan tulenpalava krassi. Ihmeellistä, että samaan ruukkuun on tullut vain punaista krassia. Yleensä niissä on kaikkia keltaisen ja oranssin sävyjä punaisen lisäksi.

   Poista
 14. Nemolla onkin melkoinen vauhti päällä!
  Sinulla on jo melkoinen kärhökokoelma, niil saa kyl näyttävyyttä perennapenkkeihin, varsinkin kun on noin kauniita kärhötukia kuten Sinulla on.
  purppuraheisi oli nappi hankinta Tahvosilta. nyt mun kyl täytyy sanoa "oispa saanut olla mukana". tänään viimeksi ostin Prismasta kolme Tahvosten keijunkukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin noita kärhöjä on alkanut tarttua sieltä sun täältä mukaan. Monta vuotta arastelin niiden istuttamista, mutta onneksi pääsin yli turhien pelkojen ja aloin onnistua paremmin.
   Tahvosten taimet ovat hyvälaatuisia. Ostamani Hans-keijunkukka on niin pörheä, että sen olisi voinut vaikka jakaa.

   Poista
 15. Minäkin aion lisätä kasvimaalla kukkien määrää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Pauliina. Ei taida olla paikkaa, jonne kukat eivät sopisi.

   Poista
 16. Kesäkukathan ovat ihania hyötytarhassa! Ja houkuttelevat pölyttäjiä paikalle. Kasvimaasta tulee niin iloisen näköinenkin kun siellä on kukkia joukossa.
  Ihania syyskesän kukkakuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkka!
   Juuri niin, pölyttäjien määrä lisääntyy kukkien myötä. Kaikki hyötyvät. Ja kuinka kaunista katseltavaa onkaan, kun salaattien ja herneiden lomassa kasvaa eri värisiä kukkia.

   Poista
 17. Minulla kasvimaa hehkuu oranssinkeltaisena, kehäkukat viihtyvät näköjään valkosipulin ja porkkanan kavereina. Yrttilaatikoissakin on kaikenlaista kukkivaa, minusta ne ovat ihan olennainen osa kaikissa puutarhan kolkissa. Ja kukkiihan se perunakin !

  Aloitin kesä'helteiden' mentyä yhden uuden kaivoksen vaikka entisiäkin perennnapenkkejä olisi ainakin kolme isoa uudistusta vailla. On vain niin huisan paljon hauskempaa tehdä uutta kuin nyhtää vuohenputken juurakkoa irti perennanjuurakoista.

  Tämä uusi kaivos vaatii mielestäni reunuskasvikseen loistosalviaa ja koska niitä tarvitaan 15-20 kpl, on pakko yrittää siemenkasvatusta. Luotan siihen, että syyskylvöissä olisin lahjakkaampi kuin keväisin.

  Kaikkeen sitä puutarhahörhö ryhtyykin, ihana hulluus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kesäkukat ole aina kuuluneet hyötytarhaan. Onhan niillä hyviä kumppanuuskasviominaisuuksia. Ja sama se, kuuluuko jokin "oikeisiin tapoihin". Tehdään jokainen, kuten itselle on mieluisaa.

   Ilman muuta on mukavampi luoda jotain uutta, kuin nyhtää vuohenputkia ja muita rikkaruohoja vanhoista penkeistä. Uuden luomisessa on jännittävää taikaa. Syyskylvöjä kannattaa yrittää. Olen onnistunut niissä vaihtelevasti, mutta kokonaisuus huomioiden ihan kiitettävällä menestyksellä. Onnea siis loistosalvioillesi.

   Puutarhahörhön elämään kuuluu luova hulluus. Emme ole yksin, kuten muiden blogeja lukemalla heti huomaa. Onnea siis sinunkin luovalle hulluudellesi!

   Poista
 18. Oi, mikä krassi! Minulla on neljässä ruukussa krasseja ja kaikkiin iski kirvat, kyllä ne kukkivat, mutta ovat kyllä muuten aika surkean näköisiä. Kylvin myös ekan kerran kosmoskukkia ja ovat ihan minejä! Ainakin kuvittelen niiden olevan oikeasti isompia, samoin miniksi jäi kesäleimu ja revonhäntä.

  VastaaPoista
 19. Minä olen monena vuonna suunnitellut kasvattavani kesäkukkia. Olisi kiva poimia siitä aina tarvittaessa maljakkoon. Kosmoskukka on ihana. Samoin kärhösi. Niitä ei minulla ole kuin yksi. Huomasin sen vasta, se kasvaa myös isossa ruukussa salkoruusun ja akileijan kanssa. Minä laitan myös joskus syksyllä jotain ruukkuihin ja kellariin kun ei muutakaan paikkaa ole. Ei muuten ole niille vieläkään paikkaa. Ja mistä tänä kärhö ja mikä kärhö? Upea on myös krassisi. Mullistuksia on minullakin suunnitteilla.

  VastaaPoista
 20. Kosmoskukkaa ja kehäkukkaa kylvän aina, sillä niiden suoma suloisuus on palkontoni. Kuivasta keskikesästä huolimatta salaattini ovat reuhahtaneet niin, että hullaannuin tyystin niiden tomeruudesta. Jos ensi kesänä kylväisi saaattia monivuotisten aukkopaikkoihin?

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!