perjantai 31. tammikuuta 2020

Näitä mukamas haluan...



Parissa blogissa on ollut mainio google-hakuun perustuva postaus. En tiedä, kuka idean on alulle laittanut. Itse bongasin sen Hirnakan torppa ja Unelmia ruusuista -blogeista.

Googleen laitetaan haku sanalla "haluan" ja lisäksi oman etunimen ensimmäinen kirjain. Koska omaa kirjaintani on käytetty jo pariinkin kertaan, laitoin toisen nimeni etukirjaimen.

PS. Kuvitan postauksen viime kesänä omassa puutarhassa kasvaneiden akileijojen kuvilla.



Haluan armeijaan

En halua armeijaan, onneksi ei tarvitse sitä vaihtoehtoa ajatellakaan. Maailmanpoliittinen tilanne on nyt sen verran epävakaa ja pelottava, että toivoisin ihmisten panostavan enemmän rauhan edistämiseen, kuin sotaisiin ajatuksiin.


Haluan avioeron

No, en todellakaan halua avioeroa. Vasta kuukausi sitten juhlittiin Ukkokullan kanssa pyöreää hääpäivää. Välillä on hetkiä, jolloin tekisi mieli lukita Ukkokulta pariksi viikoksi kellariin. Pian hänet sieltä kuitenkin ylös hakisin. Onko sellaisia parisuhteita olemassakaan, joissa jatkuvasti ollaan kaikesta samaa mieltä ja halutaan nyhjätä toinen toisissaan kiinni? Jos on, toivottavasti yksimielisyys on vapaaehtoista ja tasapuolista. Olen niin tottunut hämäläisen hitauden suvereenisti hallitsevaan Ukkokultaani, etten millään jaksaisi opetella jonkun täysin toisenlaisen miehenpuolikkaan kummallisuuksia.


Haluan aivastaa

Halustako aivastaminen onkin kiinni? Eiköhän nenä ala kiivaasti kutista pölyn sinne eksyessä tai flunssan tehdessä tuloaan. Myös täpötäydessä konserttisalissa alkaa usein hurjasti aivastus tehdä tuloaan juuri silloin, kun kapellimestasi nostaa tahtipuikkoaan. Aivastuksen tuloa kiihdyttää ilmoitus, että juuri alkamaisillaan oleva esitys tallennetaan, jonka vuoksi yleisöltä pyydetään ystävällisesti erityistä hiljaisuutta. Äätshiiii.... 


Joululomalta palatessani hämmästelin lentokoneen stuertin käytöstä. Hän oli juuri avaamassa matkustajalle vichypulloa, kun hänen nenäänsä alkoi kutittaa. Stuertti aivasti kämmeneensä, jolla hän sitten jatkoi vichypullon avaamista. Teki mieli huikata, että pese kätesi ja vaihda pullo.  

En ostanut stuertilta mitään. Tosin en olisi ostanut ilman aivastustakaan, sillä edessäni istuva matkustaja rytkäytti penkkinsä selkänojan melkein otsaani kiinni heti taivaalle päästyämme ja siinä se oli laskeutumiseen saakka. Jaksan kyllä istua lyhyen lennon ilman vichyäkin.


Haluan aloittaa sijoittamisen

Joka kevät aloitan sijoittamisen. Ensin sijoitan siemeniä multaan, sitten multapotteja kylppärin allaskaapin alle, myöhemmin ikkunalaudoille ja vielä myöhemmin kellariin kasvilampun alle. Näissä sijoituksissa onnistuessani jatkan kasvien sijoittamista niin kasvariin, kasvimaalle kuin muualle puutarhaan. Kasvihuoneesta ja kasvimaalta saan yleensä korkoa tomaatteina ja kurkkuina. Muualta puutarhasta lähinnä tuoksuina ja kauniina näkyminä. Kannattaa siis harjoittaa sijoitustoimintaa.


Haluan auttaa/haluan auttaa ihmisiä

Ilman muuta haluan auttaa. Olen liiankin altis lupaamaan apuani muille ihmisille sillä seurauksella, että lopulta juoksen pää kolmantena jalkana sinne tänne kokien huonoa omaatuntoa, kun en ehdi omia asioitani hoitaa ajallaan. Aina ei auttamisesta seuraa hyvä mieli. Pääsääntöisesti niin kuitenkin käy, joten jatkossakin haluan auttaa.



Haluan auttaa lapsia

Jos lapsia tähän maailmaan saattaa, on heitä myös autettava. Tosin siinäkin on ymmärrettävä, milloin auttamisesta tulee karhunpalvelus. Lasten aikuistumiseen kuuluu itsenäistyminen ja kyky ottaa vastuu omasta elämästään. Loputtomiin ei voi luottaa siihen, että iskä ja äiskä hoitaa. Jossain vaiheessa järjestys pyllähtää ylösalaisin. Tuleekin lasten vuoro auttaa ikääntyneitä vanhempiaan. Toivottavasti pysyn viimeiseen saakka tolpillani ja järjissäni. Toivottavasti myös viimeiseen saakka ymmärrän, että lapsillakin on oma elämänsä, eivätkä he kaipaa vanhempien jatkuvaa sotkeutumista asioihinsa.


Haluan adoptoida lapsen

En halua. Olen kaksi lasta saanut aikuiseksi, joten muut pähkäilkööt suvun jatkamisen parissa. Toisinaan pohdin kissan adoptoimista jostain eläinsuojeluyhdistyksestä. Sitten palautan mieleeni, että kissattomuudessakin on hyvät puolensa ja luovun adoptiomietteistä. Naapurin kissa vierailee sopivan usein pihamaallamme ja kesällä sisälläkin. Kutsun sitä adoptiokissaksi. Lähipiirissä on myös useita kivoja katteja, joita pääsen rapsuttamaan ja toisinaan enemmänkin hoitamaan.


Nämä eivät ole mustavalkoisia akileijoja, vaan yläoikealla Nemo ja kahdessa muussa kuvassa Loki. Tyttäreni mainiot kissaveljekset.



Haluan alistua miehelle 

Johan on toive, eikä kovin minun mieleeni. Olen aina ollut melko itsenäinen - ja itsepäinen. Arvostan itsenäisyyttä, alistamista en laisinkaan. En miehelle, en naiselle, en millekään. Jotkut alistuvat kohtaloonsa. Joskus se voi olla pakon sanelemaa, mutta silti herää epäilys, olisiko sittenkin olemassa vaihtoehto...




Haluamisen kohteet tulee ja menee. Juuri nyt kahvihammasta kolottaa, joten siirryn keittiön puolelle lataamaan kahvinkeittimen ja kurkistamaan jääkaappiin, josko sieltä jotain särvintä kahvin kanssa löytyisi. 

Huomenna alkaa helmikuu ja olemme askeleen lähempänä kevättä ja kesää. Niitä odotellessa imetään voimaa vaikka viime kesän kuvista.


Tämä ei ole haastepostaus. Halutessasi voit toteuttaa idean omassa blogissasi.
 

29 kommenttia:

  1. Jopas oli hauska :D
    Sinulla on kyllä kirjoittamisen taito!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo! Joskus sormet kulkevat näppiksellä ajatusta nopeammin.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  2. Minä näin tämän alunperin Nettimartan blogissa ja kokeilin. Ihan hauska lopputulos! Minäkin voisin laittaa oman mieheni välillä kellariin, mutta ei pitkäksi aikaa! Lentomatkustaminen on aika järkkyä monessakin mielessä. Ärsyttää tosi paljon, kun joku 'kaataa' edessä olevan selkänojan taakse. Kun siinä istuimessa on muutenkin niin vähän tilaa! Tuota käsiinsä aivastamista näkee aika useinkin. Joskus huomaan itsenikin alkamassa aivastaa käsiini, kun havahdun,mitä olen tekemässä! Nyt korona-viirusaikana erityisen vaarallista. Tulisipa akileijojen aika pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset haasteet ovat mukavaa piristystä ja vaihtelua.
      Eiköhän näistä meidän ukoista ole enemmän iloa lähellämme. Hyvä, että moiset tunteenpurkaukset jäävät ajatuksen tasolle ja postausvitseiksi.

      Lentokoneissa tilaa on tosi vähän. Ehkä business-luokassa olisi enemmän, mutta kyllä minulle riittää se tavallinenkin. Kahvia en enää lennolla ota, kun kerran meinasin läikyttää sen syliini.

      Aivastamistavoista on viime päivinä puhuttu paljon mediassa. Ihan kotoiseen flunssa-aikaankin ihmisten olisi syytä kiinnittää siihen huomiota, puhumattakaan nyt koronaviruksen levitessä.

      Kyllä ne akileijat sieltä taas esiin marssivat. Huomenna on helmikuu ja ykskaks taas vihertää. Mukavaa viikonloppua sinulle Vilma!

      Poista
  3. Voi Between, kiitos tästä! Nauroin ääneen mm. aivastusta konsertissa. Tämä oli niin osuvasti kirjoitettu, että silmiä pitää kuivata. Ukkokullat voisi tosiaan välillä teljetä jonnekin, mutta tosiasia on, että hyvin on hitsautunut yhteisesti elämään, jotta pian tulisi poishaettua. Auta armias, jos pitäisi uuden ukon kotkotuksia ruveta opettelemaan. Ja kuvituksena niin kauniit akileijat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä kumma siinä on, että satojen ihmisten hiljentyessä kurkkua alkaa kutista ja nenässä aivastuttaa? Vaikka minkäänlaista flunssanpoikasta ei ole tulossa, ei ennen konserttia eikä sen jälkeen.

      Olisi siinä aikamoinen työ opetella uuden kumppanin tavat. Eiköhän pidetä nämä meidän hyväksi havaitut ukot rinnallamme. Ei suljeta kellariin edes tunniksi, päivistä puhumattakaan.

      Oikein mukavaa ja leppoisaa viikonvaihdetta sinulle, ihana blogiystäväni!

      Poista
  4. Jopa oli mielenkiintoinen juttu! Akileijakuvat ovat niin ihania ja saavat kaipaamaan kesää.
    Hyvää alkavaa helmikuuta! Onko tiellä lunta? Keski-Suomessa tällä hetkellä ihan aurattavaksi asti ja lisää tulee taivaalta. Saimme kuitenkin talven tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piipe! Näköjään jutunjuurestakin saa ihan hauskan postauksen.
      Meillä on muutaman päivän satanut räntää ja vettä. Maassa on ohut kerros hyvin märkää lunta. Mieluummin vähän lunta, kuin harmaata vesisadetta.
      Mukavaa viikonloppua sinulle Piipe!

      Poista
  5. Hauska ja ajatuksia herättävä hakijalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa! Tällaisia juttuja ehtii ja jaksaa pihahommia odotellessa tehdä.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  6. Onpa hauska selvittää vastauksia näihin haluamisiin, kun ne tulevat ihan puskista. Näistä vaihtoehdoista löytyi kuitenkin yksi, jota toteutat pitkäjänteisesti - sioittaminen! Akaileijat on kuvattu juuri niin herkästi kuin niiden luonne edellyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus tuohon sijoittamiskysymykseen tuli automaattisesti, yhtään miettimättä.
      Olipa todella mukavaa selata taas kesäkuvia ja keskittyä noihin akileijoihin. Niiden nimet jäi laittamatta, mutta se tuskin haittaa.

      Poista
  7. Olen myyty! Akileijat ovat vaan niin suloisia, aah. Kiva lukea ajatuksiasi kuhunkin "haluamiseen"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska! Akileija-kuvia penkoessani päätin katsella niitä tulevana kesänä taas ihan uusin silmin. Ne kukkivat aina niin uskollisesti ja pyyteettömästi, ettei niitä tule tarpeeksi arvostettua. Siinäpä minulle ensi kesäksi haastetta, keveää sellaista.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Mukavaa, että tykkäät. Tätä postausta oli hauskaa ja helppoa tehdä.
      Leppoisaa viikonvaihdetta sinulle!

      Poista
  9. Hihi, ääneen naureskelin näille mainioille ajatuksillesi. Sijoittamista harrastetaan täälläkin; aivan pian taas oikein ahkerastikin! Unelmia ruusuista -blogista minäkin bongasin tämän idean ja ajattelin silloin vielä joskus kokeilevani itsekin. Se pääsi unohtumaan, mutta nyt on taas tuoreessa muistissa kunhan tulee sopiva rakonen ja inspiraatio toteutukselle. Ihanat akileijat! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus tuohon sijoituskysymykseen tuli yhtään enempää miettimättä. Sitähän tämä meidän puutarhaharrastuksemme tavallaan on. Ja miten ihanaa sijoittamista.
      Laita tämä postausidea johonkin talteen. Aina tulee päiviä, jolloin olisi esimerkiksi kivoja kuvia julkaistavaksi, mutta tarinaa ei synny.
      Eikö olekin akileijat ihania. Siinä myös yksi haasteiden ja kiertävien postausten hyvä puoli; tulee selattua omia kuvia ja ihastuttua uudelleen unohduksiin painuneisiin kasveihin.
      Mukavaa viikonloppua sinulle ja pikkusillesi!

      Poista
  10. Between, miten hurmaavia akileijoja♥ Saas nähdä nousevatko minulla punavalkoiset Winky Double Red-White akileijat....

    Mukavaa viikonloppua♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akileijat ovat puutarhan keijukaisia. Toivotaan ja uskotaan, että Winky Double Red-White -akileijasi ilahduttavat sinua tulevanakin kesänä.

      Mukavaa viikonloppua ja alkavaa helmikuuta sinulle!

      Poista
  11. Kivasti taas kerran asettelit sanasi ja kuvilla kuittasit pisteet kotiin.
    M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hirnakka! Aina on kiva tuottaa iloa myös muille.

      Leppoisaa viikonloppua ja alkavaa helmikuuta sinulle!

      Poista
  12. Ihania akilleijoja ja hauskoja vastauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkuvia selaamalla nousee mieleen uusia ideoita ja niin kävi näiden akileijojenkin kanssa.
      Mukavaa lauantaipäivää sinulle!

      Poista
  13. Aivan mahtava postaus!:D Tätä oli hauska lukea. Oikein hyvää helmikuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu! Tällaiset ns. välipäiväpostaukset piristävät mukavasti.
      Hyvää helmikuuta myös sinulle!

      Poista
  14. Ihanat akileijat ja hauskat vastaukset! Meilläkin on hyvä kellari...?! Ja sijoittamisesta voisinkin keskustella omien lasteni kanssa aivan uudella näkökulmalla:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Onneksi elämässä on muutakin, kuin raha. Vaikka tärkeää ja välttämätöntä sekin on, mutta jotenkin vain tuossa sijoituskysymyksessä päällimmäiseksi nousi puutarha kasveineen.

      Poista
  15. Ihana postaus, tulin todella hyvälle mielelle tätä lukiessani :) Kiitos päivän piristyksestä!

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!