sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Iloa ja energiaa puutarhasta

Rheum rhabarbarum - Raparperi

Aurinkoisena päivänä voi heittää aivot narikkaan ja mennä pihamaalle lepuuttamaan sielua. Kroppa sen sijaan saa venyä vaihteeksi uusiin suuntiin talvilevon jälkeen. Varsinkin, kun nyt ei ole tarvinnut lihaksiaan lunta kolaamallakaan kurittaa. Jos tässä koronaviruksen mullistamassa maailmassa jotain hyvää on, niin alkava kevät, joka mahdollistaa mukavan tekemisen ja ajankulun raittiissa ilmassa.

Omphalodes verna - Kevätkaihonkukka
  
Viime aikojen yöpakkasista huolimatta mullasta tunkee kaikenlaista ihan hurjalla voimalla. Vesisateilla lienee osuutensa, samoin muutamien päivien yli +5 asteen lämmöllä. Kevätkaihonkukka on viritellyt vihreyttä jo monin paikoin ja yllättäen Ovaalipenkin kavereissa on jo nuputkin. Eikä Ovaalipenkki kuulu edes niihin pihani lämpimimpiin.

Sedum spurium - Kaukasianaksaruoho
  
Rinteessä maksaruoho koittaa pukeutua pikkuisiksi ruusuiksi välittämättä yhtään lintujen sen lomaan pudottamista aroniamarjoista. Yläreunassa näkyy hiukan kasvussa olevan ahomansikan lehteä.

Euphorbia amygdaloides - Mantelityräkki

Mantelityräkkiin ihastun vuosi vuodelta enemmän. Ostin sen 2017 kevätmessuilta pikkuisena taimena ja hyvin on rehevöitynyt. Kesän mittaan lehdet vihertyvät ja latvaan tulee limenkeltainen kukinto. Näin keväällä ja jälleen syksyllä mantelityräkki punertuu. Minulla se kasvaa syyshortensia Vanille Fraisen lähellä ja isoksi kasvanut pensas luo hiukan varjoa mantelityräkille.

Dicentra spectabilis - Särkynytsydän

Leikkasin Kiemurapenkin päässä olevasta tuijasta joitakin harottavia oksia tasaisemmiksi ja samalla huomasin lähellä kasvavan särkyneensydämen heränneen. Toki se aina on melko aikainen, mutta ihan vielä en osannut odottaa sen heräämistä. Tänä vuonna jäi kokonaan välistä lumen sulamisen vahtiminen ja purojen tekeminen pihamaan jäätiköihin kevään edistämiseksi. Niinpä nyt täytyy olla entistä valppaampana, jotta ehtii reagoida kaikkiin nouseviin kasveihin.

Anemone hepatica - Sinivuokko
  
Lehdestä luin, että monet ovat löytäneet sinivuokkojen nuppuja. Niinpä kävin tutkimassa omia kasvustojani ja yhdestä löysin nousevia nuppuja. Sinivuokko taitaa olla tottunut keväisiin yöpakkasiin, mutta hellyydellä peitin nuput muutamilla kevyillä lehdillä.


Kaikenlaisia piippoja nousee ihan joka puolelta. Nämä lehdet tunnistan tulppaaneille kuuluviksi, vaan enpä millään muistanut, mitä juuri tuossa paikassa pitäisi kasvaa. Tulostin sipulien istutusluettelon otettavaksi mukaan puutarhakierroksille. Se helpottaa tunnistamista ja muistamista. En nimittäin sitäkään muistanut, että olisin istuttanut talventähtiä peräti neljään paikkaan. Viidennestä paikasta nousee yksi ainokainen talventähti, mikä saattaa olla perennasiirtojen mukana paikkaa vaihtanut.

Rosa Ritausma
  
Ruusupensaissa on jo pitkään näkynyt eloa. Kärhöjen lailla nyt on oltava tarkkana, ettei mene turhaan ruusupensaita leikkaamaan. Joka talvi joidenkin pensaiden oksankärjet paleltuvat ja kuivahtavat vaatien huoltamista. Täytyy muutenkin taas palauttaa ruusujen leikkausohjeet mieleen, jotta en tarpeettomasti hölmöile niiden kanssa.

Rosa pimpinellifolia - Juhannusruusu

Juhannusruusukin kuvittelee alkukesän lähestyvän ja tunkee punaisia silmujaan esiin. On tämä taas käsittämättömän upeaa aikaa, kun pihalle voi mennä tarkkailemaan ja tutkimaan. Tahti vain kiihtyy kevään edistymisen myötä ja pian puutarhurin mahalaskut kaiken pienen ja ison äärellä ovat tavanomaisia tapahtumia.


Huomasin kompostorin lämpötilan laskeneen, mikä usein merkitsee multatilan täyttymistä. Ihan tupaten täynnä alaosa olikin. Laitoin pressun luukun eteen, osin kompostorin alle, ja tyhjensin massan useammassa osassa pressulle. Näin saatoin pressulla nostaa massan vieressä oleviin kottikärryihin. Aluksi tarkoitus oli viedä massa jatkamaan kypsymistä alapihan kompostoriin, mutta se näytti sen verran valmiilta tavaralta, että sekoitin sen lavakaulusten multaan. Osa lavakauluksista on vielä melko vajaita ja niihin on hankittava täytteeksi uutta multaa. Kunhan on suorakylvöjen aika.

Primula elatior tai Priuma veris - Etelänkevätesikko tai kevätesikko

Kärräsin multaa, haravoin ja keräsin nurmikolta tuulen lennättämiä risuja. Enin aika kului kuitenkin istutusalueiden kiertämiseen ja tutkimiseen. Yläpihan Syreenipenkissä menin katsomaan kevätkaihonkukkaa, jonka vierestä löytyikin esikon lehtiä. En tiedä, onko kyseessä etelänkevätesikko vai kevätesikko. Sain kasvin pois muuttaneelta naapurilta vuosia sitten.

Helleborus 'Double Ellen' - Jouluruusu

Piippoja ja viherrystä ihmetellessäni löysin myös lukuisia kotiloita. Osa oli tyhjiä kuoria, mutta useat odottivat vain lämpimämpiä kelejä herätäkseen. Niissä on aukon edessä kalvo, jonka takana etana on suojassa. Niinpä hain kellarista pari tyhjää pesuainepurkkia ja lisäsin niihin etikkaa. Toisen purkin vein alapihalle, toisen jätin yläpihalle. Eipä tule houkutusta nakata kotiloita puiston puolelle, josta ne kuitenkin ryömivät puutarhaani ruokailemaan. Pudotin kotilot purkkiin. Kasvukauden marinointiurakka on siis alkanut. 

Sedum Herbvstfreude - Komeamaksaruoho

Muutama tunti puutarhassa kului kuin siivillä. Olisin ollut pidempäänkin, mutta nälkä kurni vatsassa ja Ukkokulta kaipasi ruokailuseuraa. Voi, mitkä ihanat ajat ovat taas edessä, kun pihalle mennessä aina löytyy jotain katseltavaa ja tekemistä. Innolla jo odotan taimikauppojen avautuvan, sillä muutama idea pyörii vahvasti päässä. Ehkä sentään laitan ne vielä paperille, kun aikaakin tässä on.

Corydalis solida 'Beth Evans' - Pysykiurunkannus

Koronavirus varmasti sotkee elämäämme monellakin tavalla ja ties kuinka pitkäksi aikaa. Monien sulkeutuneiden harrastusten sijaan nautitaan luonnosta ja ulkoilusta. Me, joilla on puutarha, voimme suunnata energiamme kasvien parissa touhuamiseen ja niistä iloitsemiseen. Toivottavasti pysymme kaikki terveinä.
 

39 kommenttia:

  1. Olen nyt kiitollinen, että on oma piha ja puutarha. Voi ulkoilla helposti. Kaiken kaikkiaan ensin kumma talvi ja sitten kummallinen maailmantilanne ja lähitulevaisuudesta ei vielä tiedä.
    Luonto on yrittänyt aloittaa kevään jo monta kertaa. Pakkanen vain välillä pistää jarruja. Nyt onkin hyvä aika keräillä kotiloita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yöpakkasia on ollut ihan reilusti ja tulevillekin öille niitä on luvassa. Näin jossain lehdessä otsikon, että keväästä olisi tulossa lämmin. Mikä lie sammakkoprofessorin ennustus ollut, en lukenut juttua. Alkanut kevät on ollut edestakaisin sahaamista, mistä se tietysti on muinakin keväinä. Jotenkin vain tämän lumettoman talven jälkeen alkaa jo olla hiukan kyllästynyt säiden temppuiluun ja odotan kovasti ihka oikeaa kevättä.

      Poista
  2. Paljon on puutarhassasi jo katseltavaa, kasvit ovat innokkaita ja tuovat iloa tähän epätodellisen tuntuiseen maailmantilanteeseen. Yöpakkasia on tännepäin luvassa koko viikoksi, joten annan edelleen havujen olla useimpien kasvien päällä. Kotiloille tämä leuto talvi lienee ollut hyvä, harmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Havujen poistolla ei varmaan ole mitään kiirettä. Tänään tosin tuulee niin kovaa, että pihalla kaikki irtonainen lentää vaakatasossa.
      Pelkäänpä tulevasta kesästä tulevan kunnon kotilometsästyskausi. Ne ovat varmasti talvehtineet hyvin. Pitää olla tarkkana heti alussa ja jaksaa poimia niitä ahkerasti pois.

      Poista
  3. Onneksi on puutarha! Meillä ei vielä noin paljoa piippoja näy, mutta pihalla olisi kaikenlaista puuhaa. Miehellä menee aikaa autotallin rakentamisessa, minä yritän suunnitella uusia istutuksia pihalle. Kunhan kaikki rakennustarvikkeet saadaan siivottua pois.
    Parina päivänä olen käynyt hetken aikaa leikkomassa vesakkoa pois saaresta. Kummasti sitä kasvaa joka vuosi. Samalla olen kerännyt risuja kasoihin, jospa kohta käynnistäisi oksasilppurinkin. Menin jo innoissani saksien kanssa syyshortensian kimppuun, mutta eihän siinä näy vielä silmuja. Täytyy odotella hiukan vielä. Onneksi tekemistä riittää ja ajatukset on välillä muussakin kuin koronassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin hyvä aika siivota vesakkoa ja käynnistää oksasilppuri. Pian on paljon muutakin tekemistä, joten kaikki mahdollinen alta pois. Minunkin syyshortensiani odottaa leikkaamista. Yleensä leikkaan sen latvankärkiä näin maaliskuussa.
      Pihatöissä ajatukset lentävät keveinä ja koronajutut unohtuvat ainakin hetkeksi.

      Poista
  4. Sinä pääset todella jo tekemään puutarhassa vaikka mitä kun kerran noin paljon on kasvua jo tulossa. Ihania kuvia kevään merkeistä! Meillä tullaan selvästi vielä perässä. Komposti on toiminut koko talven hyvin, harvinaista, ettei ole missään vaiheessa jäätynyt. Minunkin pitää siirrellä kompostia moneen odottavaan paikkaan :). Pitääkin tutkia tuota mantelityräkkiä, se on minulle uusi kasvi ja kiinnostus nousi. Oi, miten odotan puutarhapuuhiin pääsyä. On totta, että tässä monin tavoin sekavassa ja muutoksia aiheuttavassa tilanteessa on puutarhassa iloa ja pysyvyyttä - tekemistä riittää vaikka karanteeniin joutuisikin. Meidän alueella todettuja tartuntoja on vasta pari, mutta äkkiä voi tilanne muuttua. Terveyttä ja iloa sinullekin alkavaan viikkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monenlaista voi jo puutarhassa tehdä. Tarvitsisin lisää multaa, mutta tilauksia aletaan toimittaa vasta huhtikuussa. Pitää siis vielä hetki odottaa. Tämä on ensimmäinen talvi, kun kompostori ei ole jäätynyt laisinkaan. Päinvastoin, se on pöhissyt hyvin.
      Suosittelen mantelityräkkiä. Sen nimikin on jotenkin hyvin suuhun sopiva ja ulkomuoto hieno läpi kasvukauden.
      Seuraavina päivinä riittää taas pihalla siivottavaa, sillä täällä on tuullut koko päivän todella kovaa. Kaikenlaista risua ja lehteä lentää vaakatasossa. Sinnehän ne laskeutuvat nurmikolleni.
      Puutarhasta on aina iloa, mutta nyt koen sen tuovan erityistä helpotusta. Pihatöihin kun menee, unohtuvat murheet ja saa ladattua itseensä uutta energiaa. Elämme nyt erikoisia aikoja. Parasta mennä päivä kerrallaan tyynesti eteenpäin ja katsoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

      Poista
  5. Niin se kevät etenee! Meillä on nyt taas vaihteeksi lunta maassa, mutta keväisen lämmin sää, joskin hurjan tuulinen. Aion lähteä linturetkelle tänään. Koti- ja puutarhahommien ohella toinen hyvä tapa viettää aikaa, kun ei voi liikkua ns. ihmisten ilmoilla tai tavata ketään! Niin kauan kuin retkikohteelle siirtyy jalan, pyörällä tai omalla autolla (eikä turhaan matkusta julkisilla, kun ei ole pakko) ja kohteessa ollessaan ei esim. lintutornilla tunge kenenkään viereen liian lähelle, niin sekin on hyvä "karanteeniharrastus".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kova tuuli on täälläkin.
      Lintu- ja luontoretki on erinomainen keino tuulettaa itseään. Mieleni tekisi kovasti lähteä Porkkalanniemeen tunnustelemaan kevättä ja katsomaan myös lintuja. Perjantaina pihamme ylitse lensi isot määrät hanhia. Saattoivat olla metsähanhia. Ainakin Tringan mukaan niitä on tullut sankoin joukoin.
      Viihdyn ihan hyvin itsekseni, joten yhtään ei harmita kokoontumisten rajoittaminen.

      Poista
  6. Sinullapas on siellä on upeaa kasvua. Minulla oli yöpakkanen kurittanut muutamia tulppaanin alkujen lehtiä. Muuten ovat krookukset, kevätkaihonkukat ja jotkus, joista en keksi, mitä voisivat olla, jo hienolla alulla. Kevät on ottanut varaslähdön. Kun vaan yöpakkaset hellittäisivät, herääminen tapahtuisi kunnolla. Se hvyä vapaaehtoisessa karanteenissa on, että eipähän tule kulutettua vähäistä vapaa-aikaa kaupoissa kierrellen... Mukavaa alkavaa uutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkun aikaa eteenpäin näyttää vielä yöpakkasia olevan. Lumikellot ovat jänniä, kun ne pakkasaamuina ovat maassa pitkin pituuttaan ja lämpötilan noustessa nekin nousevat tanakasti pystyyn. Toivottavasti tulppaanisi kukkivat lehtien vaurioista huolimatta.
      Noin minäkin ajattelen, vapaaehtoisessa karanteenissa on hyvät puolensa. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  7. O-ou, kuinka palio siälon jo kasvunsa aloottanehia kasvia. Puutarhahan tekis jo miäli, mutta täälon ollu nii raaka tuuli pari päivää, että olokohon viälä ku ei oo kerran pakko. Korona kyllä puhuttaa ja joitaki muutoksia o jo kalenterihin tullu. Muuten palio vaikuta.......kotonahan moon muutenki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutamassa päivässä kaikki on alkanut kasvaa hurjalla vauhdilla. Tosin yöpakkaset vähän näyttävät tahtia hidastavan. Minunkin piti mennä tänään pihalle tekemään jotain, mutta tuossa puhurissa kaikki lentää pitkin poikin. Sisälläkin on tekemistä. Toivotaan yöpakkasten loppuvan ja lämmön lisääntyvän. Ja toivotaan koronankin pysyvän kaukana meistä ja läheisistämme.

      Poista
  8. Kovasti tunkee pienet taimet itseään esiin. Sääennuste lupaa öiksi niille kylmää kyytiä ainakin seuraavaksi 10 päiväksi näillä seuduilla. Jotain hyvääkin tässä talvessa, komposti on toiminut loistavasti koko talven vaikka ei ole eristetty, yleensä on jäässä muutaman kuukauden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yöpakkasia luvataan pitkälle eteenpäin, vaikka päivisin on välillä reilustikin plussaa. Kasvien esiinmarssi on viime päivinä ollut kiivasta.
      Komposti on pöhissyt koko talven ja nytkin tyhjentäminen sujui ongelmitta.

      Poista
  9. Viikonloppuna on ollut ihanan keväinen sää, vaikka tuuli onkin ollut hyytävän kylmää, mutta tästä se kausi taas lähtee! Ihania lupauksia kesästä oletkin jo löytänyt puutarhastasi.
    .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli hurja tuuli koko päivän, mutta auringonpaiste piristi. Ihan ihmetyttää, miten aktiivisesti piipot ja muut ovat alkaneet nousta. Uhmaavat yöpakkasia voimalla.

      Poista
  10. Sinulla on monta pientä ilonaihetta siellä ja paljon puutarhapuuhia tehtäväksi. Kotilojen keruu onkin hyvä aloittaa heti kun ensimmäisiä alkaa löytyä. Se taitaakin olla tehokkain keino niiden vähentämiseen.
    Kompostori pysyi meilläkin koko talven käynnissä, vaikka lunta ei riittänyt lisäeristeeksi juuri yhtään. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että olipa talvi miten kurja tahansa, niin aina tämä parempi oli kuin se tappotalvi muutama vuosi sitten. Voisi kuvitella, että kasvituhot jäävät vähemmiksi kuin silloin.
    'Double Ellen' kurkottelee niin tomerasti samettisen värinen nuppu pystyssä. Odotan kovasti postauksia sen avautuneesta kukasta. Niin kauan kun itselläni ei ole yhden yhtä punaista jouluruusua, saati sitten kerrottuja sellaisia, niin pakko tyytyä ihastelemaan niitä blogeista. Jospa tänä vuonna jokin taimisto keksisi tuoda tännekin punaisia jouluruusuja.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotiloiden tuhoamisessa ei taida paljon muita keinoja olla kuin kerääminen ja Ferramol. Tappotalvessa pahinta taisi olla litimärän lumen jäätyminen tiiviiksi levyksi kasvien ympärille. Voi olla, että nytkin menetyksiä tulee. Toivotaan, ettei sentään kovin paljon.
      Jännityksellä odotan itsekin Double Ellenin avautumista. Se on ollut jo aika pitkään nuppuvaiheessa. Viime vuonna tämä yksilö ei kukkinut ollenkaan. Tummia jouluruusuja on harvoin myynnissä. Tai ainakaan itse en ole niihin törmännyt. Espoossa on ainakin yksi myymälä, jossa niitä välillä on, joskin aika kovaan hintaan.
      Sunnuntai vierähti maanantaiksi. Mukavaa alkuviikkoa sinulle!

      Poista
  11. Paljon on jo uutta innokasta kasvustoa noussut multien kätköstä. Minä pidän vielä osin havuja kukkapenkkien päällä.Pena-kissa kun käy tarhassa tutkimassa ja haistelemassa niin aina joskus innostuu myös pahoille tavoille. Pena saattaa ruveta kaivuriksi ja tekee pienet pissat tekemäänsä kuoppaan ja sitten se peittokuopsutus on jotain vallan hurjaa, siinä lentää mullat ja sipulit jos niitä sattuu lähistölle. Tässä kohta pian aitaan tarhan pihan isoimman kukkapenkin ja vihreä verkkoaita saa olla siihen asti kun kukkien kasvusto jo pitää puolensa. Maija-kissa ei tee ollenkaan tällaista tuhoa.(Maija on lady) Tuo mantelityräkki voisi olla minun seuraava hankinta jos vain sellaisen jostain löydän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Havujen poistolla ei taida vielä olla kiirettä, kun noita yöpakkasiakin on luvattu.
      Juusollakin oli tapana kaivaa kunnon kuoppa ja välillä montakin, ennen kuin löytyi sopiva. Ja kyllä niitä sitten peitettiinkin. Meidän onneksemme Juuson elinaikana oli vieressä vielä metsikkö ja sitten se työmaa, jossa oli hyvä kaivaa kuoppia. Ulkona ollessa Juuso halusi aina metsikköön tarpeilleen. Kaikilla kissoilla on omat persoonalliset tapansa - kuten meillä ihmisilläkin.
      Mantelityräkki on kyllä kaunis ja sen syysväritys ihastuttava. Suosittelen!

      Poista
  12. Sielläpä hienosti kasvaa! On ollut ihanaa, kun jäätiköt eivät ole tänä talvena vallanneet kulkureittejä ja puutarhaa. Ja hyvä muistutus, että minunkin pitäisi tyhjentää kompostori. Se on pysynyt plussalla koko talven, mutta on lähes täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta. Meillä on normikeväänä varsinkin yläpihalla aikamoiset jäätiköt, joihin sitten hakkaan purouomia saadakseni veden kulkemaan ja jäätiköt sulamaan. Välillä niitä jäätiköitä on istutustenkin ympärillä ja päällä, jos säätilat ovat sahanneet plussan ja pakkasen välillä. Tänä vuonna ei todellakaan ole tarvinnut jäätiköillä luistella ja niiden kanssa kevättä edistää.

      Poista
  13. Ompas siellä jo kovasti kasvuu näkyvissä. Ja niin topakat alut, jotta nuo ei kovempii pakkasii kyllä kaipois! Meillä ei onneks vielä kasva piippoja, kylymee on ja viimeyönä tuuliista. Toivottavasti ei mehtiä oo kuatanu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä alkaa jo selvä kevtätunnelma vallita. Eilen illalla mustarastas lauloi kauniisti ja perjantaina hanhia ja joutsenia lensi talon yli kohti pohjoista. Loppuviikoksi luvattiin kylmenevää, joten vielä taitaa matkaa siihen oikeaan kevääseen olla.

      Poista
  14. Puutarha tuo nyt tässä vallitsevassa koronatilanteessa ja päivittäisten ylimääräisten liikkumisten välttämisessä kodin ulkopuolella tarvittavaa sisältöä ja iloa arkeen.
    Kaunis tuo mantelityräkki. Muistuttaa hyvin paljon himalajantyräkkiä, joka myös on hyvin kaunis.
    Mukavaa viikkoa ja koetetaan pitää koronavirus loitolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himalajantyräkki onkin minulle outo. Pitääpä googlettaa.
      Tässä tilanteessa puutarhasta on erityisen paljon iloa, toki muulloinkin. Vanhusten tilanne vähän surettaa.
      Mukavaa ja koronatonta viikkoa sinullekin!

      Poista
  15. Tuollaisen mantelityräkin voisinkin hankkia!
    En pelkää itseni puolesta, vaan työpaikkani iäkkäiden asukkaiden puolesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, omasta puolestani en ole peloissani. Lähipiirin kolme vanhusta sen sijaan mietityttävät.

      Poista
  16. puutarha tuottaa meille nyt erityistä iloa ja ajankuluakin, kun kaikki muut riennot on nyt jäissä. sunnuntaina uskaltauduin tekemään ensimmäiset siemenkylvötkin, kun niin paljon on jouduttu perumaan suunniteltuja reissuja loppu keväästä. asioilla tuppaa olemaan aina puolensa ja puolensa, nyt on siis aikaa enempi puuhastella taimien kanssa, tykkään kyl kovasti myös siitä. ainakin omalta osaltani olen aiheuttanut lisä hommia myös posteljooneille, kirjeitä vien postilaatikkoon tuon tuosta.
    mantelityräkkiin minäkin ihastuin, jo sen nimikin on niin viehkeä:))
    nautitaan kevään puhkeamisesta ja toivotaan todella, et nämä tehdyt toimet auttavat ja saamme olla terveinä kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikella on tosiaan hyvät ja huonot puolensa. Riippuu pitkälti meistä ihmisistä, miten haluamme asioita katsella. Nyt on hyvä mahdollisuus tehdä kodin rästitöitä, lukea, kävellä metsässä ja tehdä käsitöitä. Mitä itse kukin keksii ja haluaa. Postia minäkin kävin viemässä laatikkoon.
      Iloitsen joka päivä valosta ja kevään edistymisestä. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

      Poista
  17. With spring all nature is reborn.
    Beautiful photos, unfortunately I live in an apartment and at this moment we were advised to be at home, so I am enjoying nature through the Net, I watch television and I am doing housework.
    Have a nice week and stay safe and healthy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Maria! Fortunately, spring is coming. Enjoy the light of spring and the pictures of flowers. Take care of yourself and have on nice week too.

      Poista
  18. Ihania kuvia olet ottanut. Minulla kuvaaminen on jäänyt vähemmälle jostain syystä. Pitää nyt kun menee mökille muistaa jotain tallentaa koska kasvustoa on mökilläkin noussut ihan mukavasti. Tyräkit on minulle vähän oudoinpia perennoja mutta kaunis on omasi ja mukavaa kun se vaihtaa muotoaan ja väriään. Pojanpoika on tulossa hoitoon viikonlopuksi joten puuhaa on ja erilaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä ei voi pitää näppejään irti kamerasta ja välillä taas tuntuu, ettei mitään kuvattavaa keksi. Joskus mietin, että pitäisi vaan räpsiä kuvia varastoon, sillä myöhemmin niitä saattaa katsella ihan eri silmällä.
      Sinulla onkin tiedossa toiminnallinen viikonloppu pojanpojan kanssa.

      Poista
  19. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  20. Kevät on julistettu alkaneeksi Betweenin puutarhassa!:))
    Paljon pieniä sulosia silmuja:)ihana tuo raparperikuva:=
    mokomakin hännystelijä tuo korona ..sotkee kaikkien elämän..:((
    Mutta luonto oma piha...sinne ei oo kutsumattomalla vieraalla asiaa..eihän???
    Oikein ihannaa kevättä,ja kevät mieltä!,Sinulle Between!:)
    Pysytään terveenä!

    Halauksin Liisa!:=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa, samoin sinulle paljon kevätmieltä!
      Puutarhassa voi onneksi nyt touhuta ilman virusvaaraa. Korona sotkee koko maapallon elämän, mutta koitetaan suhtautua siihen vakavuudella ja objektiivisesti.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!