tiistai 21. huhtikuuta 2020

Mukulat eli puutarhurin kakarat multaan

Crocus

Puutarhassa sattuu ja tapahtuu niin vauhdikkaassa tahdissa, että vilkkaammallakin ihmisellä on perässä pysymistä. Pari aurinkoista päivää ja tämän tiistain kerrassaan upean lämmin sää sai kukkaset kukoistamaan ja ötökät surraamaan. Myös puutarhuri meinasi ratketa liitoksistaan silkasta ilosta.

Anemone blanda 'Blue Shades' - Balkaninvuokko

Töitäkin on kaiken ihastelun ja taivastelun lomassa tullut tehtyä. Myös puutarhan ja taimien hyväksi. Kellarissa vietin useamman tunnin laittamalla mukuloita multaan. Daaliat ja lukinliljat sun muut ovat nyt kaikki ruukuissa. Kuka väliaikaisessa, kuka sovitussa "kesäasunnossaan". Kovin isoihin ruukkuihin ei vielä voinut kellarissa asuvia laittaa, sillä jonkun pitäisi mullalla täytetyt painavat ruukut myös aikanaan ulos rahdata.

Iris historioides 'George' - Lumikurjenmiekka

Taimet voivat kellarissa kasvilamppujensa alla hyvin. Tomaatissa ja paprikassa on jo ensimmäiset nuput. Tomaatit ovat vahvistuneet hyvin päästyään isompiin istutusastioihin. Keijunmekkoja istutin kolme tainta valmiiksi amppeliruukkuun, jotta niitä ei myöhemmin tarvitse kiusata. Ruukun voi siirtää ulkoilmaan totuttelun jälkeen pergolaan roikkumaan kunhan yölämpötilat nousevat. Jättiverbenat taidan piakkoin istuttaa isompaan ruukkuun, jonka siirrän myöhemmin kellarista patiolle. Ajattelin valita jättiverbenoille isokokoisen muoviruukun, jotta jaksan sitä helpommin kantaa ja siirtää.

Iris Dwarf Mix

Pihalla on tullut tehtyä kaikenlaista tarpeellista ja vähemmän tarpeellista. Kummasti aikaa menee haahuiluun, kun ei aina oikein tiedä, mistä päästä hommat aloittaa. Ja vaikka kuinka olisi selvä järjestys omassa päässä, aina sitä unohtuu kiertämään ja katselemaan. Jokaista kortta ja vartta täytyy kääntää ja tutkia, josko niiden alla olisi jotain uutta ja jännittävää.

Primula Wanda - Suikeroesikko

Nämä ajat ovat kaikinpuolin mielenkiintoiset, sillä yhtään ei vielä tiedä, miten kasvit ovat menneestä talvesta selvinneet. Tappioita tulee lähes joka talvi. Toivottavasti ei kovin suuria ja yhtä toivottavaa olisi, ettei ainakaan jokin todella mieluinen kasvi jättäisi nousematta.

Primula elatior - Etelänkevätesikko

Monet kärhöt ovat ihmeellisen aikaisin hereillä. Sitten taas jotain toista kasvia ei näy eikä kuulu, vaikka omasta mielestä sen pitäisi jo olla esillä. Tarhakylmänkukista lilat ovat nousseet ja avanneet ensimmäiset kukkansa. Sen sijaan valkoisesta ja punaisesta tarhakylmänkukasta ei näy haiventakaan. Muistelen niiden aiemminkin olleen vähän lilaa myöhempiä, mutta näinkö paljon, ei kai?

Pulsatilla vulgaris - Tarhakylmänkukka

Tämän kesän suunnitelmissani on istuttaa jotain alapihan takareunan aitaa vasten. Siellä on omenapuiden väleissä turhan suuret kaistaleet leikattavaa nurmea. Lisäksi aidan alusta täytyy käydä useamman kerran kesässä trimmerillä läpi, sillä ruohonleikkurilla ei sinne mahdu. Tarkoitus on laittaa aidanalusta mullokselle ja siinä ohessa laajentaa multa-aluetta istutusalueiksi. Sain jo punakanelin ja valkeakuulaan väliin hyvän kaistaleen kuorittua nurmesta ja mullan käännettyä. Vielä vähän täytyy aluetta laajentaa. Toinen samanlainen alue tulee punakanelin toiselle puolelle.

Trillium erectum - Punakolmilehti

Kovasti pohdin, uskallanko lähteä taimimyymälään. Lopulta päätin, että varovaisuutta noudattaen se voisi olla mahdollista. Kävin sitten naapurikunnan Honkkarissa, jossa oli suunnittelemiani kasveja tarjouksessa. Itse asiassa puutarhamyymälän ulkotiloissa on helppo asioida, sillä isolla pihalla ei ollut montaa asiakasta ja heidän kohtaamisensa sujui reilulla välillä. Maksaminen tapahtui ulkomyymälän sisäänkäynnin kopin luukusta etäällä olevalle kassalle. Yleensäkin puutarhamyymälässä käydessäni minulla on hanskat kädessä, sillä ulkona olevat tuotteet ovat harvoin puhtoisia. Tavarat lastattuani otin hanskat pois ja pyörittelin kädet käsidesillä.


Mitäkö Honkkarista ostin? Hunajamarjasta eli makeasinikuusamasta on paljon puhuttu. Totesin, että se voisi olla sopiva sekä ulkonäkönsä että hyödyllisyyden kannalta. Ostin kolmea eri sorttia, jotta viihtyisivät ja tuottaisivat marjaa paremmin. 

Mukaan lähti myös kaksi valkoista pallohortensiaa ja kaksi timanttituijaa, joille kaikille on paikka katsottuna. Pensaiden luota oli sen verran pitkä matka kassalle, että matkalta tarttui kärryihin myös kaksi keijunkukkaa ja pari mehitähteä. 

Fritillaria meleagris - Kirjopikarililja

Aitavirityksistä huolimatta peuravierailut ovat jatkuneet. Olen ihan ymmälläni, mistä elukat meille loikkivat. Epäilen, että rajanaapurin autotallin sivustalle rakennettu puupengerrys olisi jäljistä päätellen yksi mahdollinen loikkauspaikka. Aidat ovat 150 cm:n korkuisia, eikä se liene este peuralle. Tuhot ovat olleet nyt vähäisempiä, mutta tulppaanien kukintaa on turha odottaa. Pystykiurunkannus Beth Evans sekä krookukset näyttävät myös maistuvan hyvin. Kunpa tyytyisivät syömään mullan päällisen osan kasveista, mutta kun samalla nyhtävät ne juurineen ja sipuleineen ylös. Ehkä hankin riistakameran pelkästään selvittääkseni peurojen reitin. Trico Gardenia olen nyt ruiskuttanut, mutta sen tehosta ei vielä ole tietoa.

Malus 'Huvitus' - Omena

Korona sotkee edelleen niin meidän kuin kaikkien muidenkin elämää. Hankalimmalta tuntuu se, ettei ole olemassa päivämäärää, jolloin voisi hengähtää helpotuksesta. Vaikka olen tiedonnälkäinen ja haluan pitää itseni ajantasalla maailman tapahtumista, olen tietoisesti ryhtynyt vähentämään uutisvyöryn tankkaamista. En aio elää pullossa, mutta en myöskään halua jatkuvasti rypeä epätoivossa.

Toivoisin, että kaikki tahot, yksittäisistä ihmisistä asiantuntijoihin, politiikoihin, mediaan puhaltaisivat yhteen hiileen ja pyrkisivät rakentavassa ilmapiirissä tekemään kaikkensa pandemian ja sen seurausten nujertamiseksi. Sen sijaan, että hakevat virheitä toistensa tekemisistä ja sanomisista ja yrittävät löytää syyllisiä. Tämä tilanne on kaikille yhtä uusi ja outo. Kukaan ei tällaista ole kyennyt ennakoimaan, saatika halunnut toteutuvan.

Scilla bifolia - Pikkusinililja

Kun maailma ympärillä myllertää, on tavattoman rauhoittavaa pureutua yksinkertaisiin puutarhahommiin; kitkeä, kantata, kärrätä, kaivaa ja vaikka vain nojata välillä lapioon. Kuunnella lintujen viserrystä ja katsella perhosten liitelyä. Kevät tuo päivä päivältä enemmän kauneutta ihasteltavaksemme. Niistä on lupa iloita ja nauttia.

Kurjet saapuvat

Kaikki huomisen kukat 
ovat tämän päivän siemenissä.
 

40 kommenttia:

  1. Kiitos tästä päivityksestä, esimakua tulevasta.
    Hurmaavia kukkia ja pieniä punnertajia puskee yhä kiihtyvällä tahdilla ylös mullasta.
    Kylmänkukat ovat niin suloisia karvahapsuja. Harmi, etten ole saanut niitä täällä viihtymään. Viimeiset taisivat kuolla siihen kamalaan tappotalveen muutama vuosi sitten.

    Joka aamu kuulee uusia kuorolaulajia ja rastaat viheltelevät iltaisin. Eilen näin kolmen joutsenen ylilennon, tööttäsivät tullessaan. Tuli juhlava olo.

    Minä kurkkaan kyllä koronatilanteen, mutta tietoisesti olen pyrkinyt vähentämään ruutuaikaa. Se on helpompaa nyt kun pihalla on niin paljon kaikkea hommaa.

    Tosiaan tämä kaikille uusi ja outo tilanne on aiheuttanut ikävää syyttelyä ja päsmäröintiä valtakunnan johtavan porukan taholla. Selkeästi likapyykki tyrkätään jonkun toisen koriin pestäväksi.

    Eniten minua kummastuttaa tämä kaiken politisointi, eikö sitä politiikkaa voi tehdä rauhallisempina aikoina ja keskittyä nyt ihan oikeasti miettimään miten tästä selvitään. Jälkipyykkiä ja sotkua riittää kyllä monelle tulevalle hallituskaudelle, istuipa siellä sitten ketä tahansa. Historiaa kirjoitetaan nyt kaikkialla maailmassa uusiksi.

    Toivottavasti sinä saat peurat kuriin, ikäviä kutsumattomia vieraita, röyhkeitäkin vielä.
    Aurinkoista kevätviikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kevätpäivät ovat mannaa puutarhalle ja puutarhurille. Vetää ihan hiljaiseksi katsella maasta voimalla ponnistavia kasveja. Siinä on sinnikkyyttä esimerkiksi saakka.
      Ruutuajan vähentäminen on nyt helppoa, kun mieluummin viettää aikansa pihalla. Väkisinkin tämä aika tulee muuttamaan historiaa, niin hyvässä kuin pahassakin. Jälkipyykkiä riittää takuuvarmasti pestäväksi, mutta mielestäni sen aika ei ole nyt.
      Tämä viikko on säiden puolesta ollut kerrassaan hieno. Selkärangasta alkaa löytyä sopiva rytmi pihatöille. Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

      Poista
  2. Puutarhassa puuhatessa unohtuu koronat ja muut ikävät asiat. Voi minkä upean värinen on avautuva pikkusinililja. Meillä on osa kasveista noussut todella hitaasti. Viime vuonna tähän aikaan kukkivat kevätkellot mutta nyt ei näy kuin lehtien kärjet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin sinililja kaunis nuppuisenakin. Sitä minulla on vasta ensimmäistä kertaa ja taatusti aion laittaa syksyllä lisää.
      Hiukan hirvittää, onko outo talvi vienyt jotain kasveja mennessään. Aika kuivaakin tosin on, ehkä silläkin on vaikutuksensa.

      Poista
  3. Kauniita kevät-kukkia.
    Ihana kurkiaura..se kevään tuoja:)
    Touhukkaita puutarhapäiviä,Sinulle Between!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Kurkien muuttoa oli hieno katsella. Kovasti niillä oli asiaa yli lentäessään.
      Mukavia kevätpäiviä sinulle!

      Poista
  4. Hyvät istutushommat sinulla siellä menossa. Kevätkujenmiekka rypäs on aivan mahtava. Nyt riittää pihalla ihmeteltävää ja nurmikkoa nyhdetään täälläkin päin, jotta istutuksille avautuisi vähän lisää tilaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kovasti iloinen, että lumikurjenmiekat nousivat noin upeina.
      Pelasta pörriäiset -tietoiskussa sanottiin, että nurmikko on hyönteisille kuin kuollut aavikko - tai jotain siihen malliin. Aika lohdullista meille, jotka valtaamme nurmikolta alaa kukkasille.

      Poista
  5. Sinullahan on jo ihan kevätparatiisi siellä! Naurattaa niin tuo sinun haahuilusi, ihan samaa täälläkin. Hommia olisi vaikka kuinka, mutta ei tiedä mistä aloittaa. No eilen kyllä aloitin kanttauksella ja siivosin kukkapenkkejä, lannoitin ja laitoin lisää multaa. Istutin myös terassille ekat orvokit, jotka hain multasäkkien ym.kanssa Terrasta. Onneksi siellä ei ollut mitään tungosta. Aina vähän ahdistaa kauppoihin meno.
    Ja kyllä minua ahdistaa tämä epävarmuus. Kun pitäisi tietää, mitä tehdään firmalle. Avataanko kesäkautta, vai ei. Ja otanko työntekijät töihin, vai ei. Ja kuinka kiire tulee saada kaikki valmiiksi,jos avataan.Siinäpä sitä on miettimistä. Onneksi on piha, jossa voi samalla touhuta, saa jotakin muuta ajateltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkanut viikko on ollut sään puolesta niin mainio, että viherrys puutarhassa ja luonnossa lisääntyy ihan silmissä. Joo, aikamoista haahuilua hommat välillä on. Onneksi syksyyn mennessä tilanne rauhoittuu.
      Puutarhamyymälässä käydessäni huomasin, että siellä on väljyyttä ja varaa välttää ihmiskontakteja. Ruokakaupassa käynti on minusta ahdistavaa ja vihdoin löysimmekin kaupan, joka toimittaa tilauksen kotiin.
      Ymmärrän, että etenkin yrittäjille tämä tilanne on kaikin puolin vaikea. Terveyden lisäksi vaakalaudalla on myös talous. Toivottavasti selviätte jotenkin.

      Poista
  6. Onpa sulla jo kevätkukat upeassa vaiheessa. Teillä on selvästi lämpöisempää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut muutama mukavan lämmin päivä. Ihan on tuntunut oikealta keväältä. Jatkossa on luvassa vähän viileämpää, mutta eiköhän vielä lämmintä saada ihan kaikki.

      Poista
  7. Kiitos Suvi! Talomme yli lensi kolme isoa kurkiauraa, mutta ehdin kuvata vasta viimeisen. Hilkulla senkin. Oli komeaa katseltavaa ja kuunneltavaa.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihanat kuvat jälleen! Nuo sinun lumikurjenmiekat näyttävät aivan hurmaavilta. Minä ostin viime syksynä George lumikurjenmiekkoja, mutta ne ovat liian harvassa ja tosi pieniä. Pitää lisätä syksyllä määrää. Nyt on tekemistä puutarhassa paljon, mutta itsekin harhaudun välillä haahuilemaan - sekin on kyllä miellyttävää. Uudet suunnitelmat ovat innostavia ja välillä myös haasteita, jotta saa kaiken tehtyä sen haaveen mukaan. Kiva, että taimiostokset onnistuivat :). Korona onneksi siirtyy taka-alalle, kun syventyy puutarhan asioihin. Välillä on hyvä pitää paussia huolista ja koronapohdinnoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istutan usein pienet sipulit liian harvaan. Nuo Georget pienelle alalle istutettuina huomaan niiden näyttävän paljon hienommilta. Jatkossa istutan mieluummin useamman tiiviin ryhmän, kuin sipulin sinne toisen tänne.
      Taimimyymälässä käynti oli helppoa ja siellä näkyi ihmisten huomaavaisuus paremmin, kuin ruokakaupassa. Tuntuu mukavalta, kun koronasta huolimatta voi paneutua puutarhahommiin. Säilyy objektiivinen ote elämään.

      Poista
  9. Oijoi, miten keväisiä näkymiä! Ihanat kurjenmiekkaryppäät, krookukset ja balkaninvuokot! Siihen päälle vielä hyvät hankinnat ja uuden kukkapenkin kaivamista. Voiko puutarhahörhö enempää toivoakaan? Tai no, ehkä peurat olisivat mukavampia metsässä tai ruokalautasella kuin puutarhassasi.
    Meillä on nyt ollut kaksi oikein lämpöistä ja aurinkoistakin päivää, mutta jo nupulla olevat kevätkukkani jurottavat samassa vaiheessa kuin kolme päivää sitten. Huikea rallikisa taisi jäädä kesken. Tarhakylmänkukkakin murjottaa maanrajassa. Ennustaakohan tämä vielä uutta kylmää jaksoa? Muistelen, että jonain vuonna oli useampi lämmin päivä toukokuun alkupuolella, mutta piippoja ei noussut eivätkä perennat nousseet. Ihmettelin sitä kovasti ja sitten tulikin pitkä kylmä jakso, minkä jälkeen vasta kasvit porhalsivat vauhdikkaaseen kasvuun. Sääennustus ei kyllä lupaa tänne mitenkään erityisen koleaa seuraavan viikon ajaksi, mutta ehkä kasvit osaavat meteorologeja paremmin nämä hommat. Saa nähdä.
    Aurinkoista viikon jatkoa sinulle ja reipasta kasvua mukuloillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viileämpää on luvassa, joskaan ei erityisen kylmää, joten ehkä kasvisi vaistoavat sen. Tosin itsekin kummastelen, miten hitaasti moni kasvi kasvaa. Vai olenko jotenkin sokaistunut lämpimistä ilmoista ja lumettomasta talvesta.
      Ei anneta säiden haitata. Viileässä säässä on itse asiassa mukavampi kaivaa ja kärrätä, kun aurinko ei porota selkään.

      Poista
  10. Ihanasti väriä siellä jo! Olet oikeassa; puutarhahommat pitävät ihanasti jalat maassa ja pään koossa koronakevääkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väriä ja viherrystä alkaa olla mukavasti. Huomiseksi on luvattu vesisadetta, mikä mielestäni tekee hyvää luonnolle. Aika kuivalta jo näyttää. Olo on kuin uudestisyntyneellä, kun pääsee puskiensa pariin touhuamaan. Hyvää terapiaa.

      Poista
  11. Upeita kuvia! Siellähän kasvaa jo vaikka mitä, niin kauniita kevätkukkijoita! Tänään huomasin että ensimmäiset silmut on ilmestynyt puihin ja pensaisiin..nyt vaan paljon niitä kauniita kevätpäiviä:) Aurinkoa ja iloa viikkoosi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monen puun silmut pullistelevat ja tuomessa on jo selvät hiirenkorvat. Kuten syreeneissäkin. Nämä kevätpäivät ovat tosi hienoja ja tällaiset lämpimät säät mannaa puutarhahörhölle.
      Aurinkoista loppuviikkoa sinulle!

      Poista
  12. Aivan ihanasti on kevät lähtenyt käyntiin puutarhassasi. Parin päivän lähes kesäinen lämpö ja aurinko ovat selvästi herättäneet kasvit kasvun vauhtiin.
    Korona-ajatuksistasi olen täsmälleen samaa mieltä; ahdistaa ja toisaalta harmittaa, kun mediassa ja muuallakin vain syytellään ja haetaan virheitä. Se ei auta ketään. Minä yritän myös vältellä liiallista negatiivista infotulvaa, ihan oman jaksamisen takia, kun työssäkin nuo kaikki näkyvät. Siksipä kevätpuuhat ulkona ja auringonsäteet kasvoilla saavat ihmeitä aikaan (ja maksaläiskiä;) ). Aurinkoista kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän viikon lämpimät päivät ovat laittaneet kevääseen vauhtia ja nyt vihdoin tuntuu, että talvi on selätetty.
      Koietaan vähentää uutistulvan seuraamista ja suhtautua positiivisin mielin tulevaisuuteen.
      Aurinkoista loppuviikkoa sinulle!

      Poista
    2. Näin tehdään, aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  13. Ihania kevätkukkia, niin kauniita. Minun piha on vielä nii surkean harmaa, että ihan pelottaa. Toisaalta on ihanaa päästä pihalle, vaikka haahuilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaus muuttuu nopeasti viherrykseksi, kunhan saatte lämpöä. Vesisadekin saisi kastella kuivaksi käynyttä maata. Siitä kaikki kasvit saisivat lisää vauhtia.
      Mukavia haahuiluhetkiä sinulle puutarhassasi!

      Poista
  14. Ihania kukkijoota! Hunajamarijat oli hyvä ostos. Haahuulu o ny suurta muatia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tyytyväinen hunajamarjoihini. Taimet ovat pieniä, mutta vankkoja ja täynnä pullistelevia silmuja. Aika näyttää, miten niiden kanssa eletään. Satoa tuskin ensimmäisenä vuotena on tiedossa. Kunhan juurtuisivat ja lähtisivät kasvuun.
      Nyt vain trendikkäästi sinäkin ulos haahuilemaan!

      Poista
  15. Siellä ollaan jo mahtavassa kevätvauhdissa.
    Täällä tullaan selvästi perässä, kun katsoo kuviasi.
    Pihalla on ihana tehdä nyt kaikenlaista ja myös haahuilu on tärkeää. On mahtava päästä tutkimaan ja ihailemaan kaikkea mitä maasta tupsahtaa.

    Ja ihana, että pääsit käymään taimimyymälässäkin. Ulkomyymälät ovat varmasti turvallisimmista paikoista asioida.

    Aurinkoisia kevätpäiviä ja mahtavia puutarhapuuhailuja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimimyymälässä käynti oli kaikkinensa varsin positiivinen tapahtuma. Ihmisiä oli, mutta kaikki käyttäytyivät asiallisesti, eikä lähikontaktia syntynyt. Maksu ulkoluukun kautta onnistui näppärästi. Oli tosi vapauttavaa päästä kasviostoksille ja toimia normikevään tavoin koronasta huolimatta.
      Keväällä puutarhassa haahuilu on erityisen mukavaa.
      Aurinkoisia päiviä ja löytämisen iloa sinulle!

      Poista
  16. ihania kevätkukkijoita kaikki tyyni! hyviä taimiostoksia olet tehnyt. itse hankin juuri viime keväänä kolme sinikuusamaa ja hyvin näyttivät selvinneen ainakin tästä ensimmäisestä lumettomasta talvesta. olen käynyt myös taimimyymälöissä, siellä voi asioida ulkona ja tilaa riittää kunnon turvaväleihin. oma käsidesi aina taskussa mukana ja kaupoissakin kiitettävästi saatavilla. ihmeesti piristää jo pienikin piipahdus taimikaupassa:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinikuusamasi voivat hyvin. Minulla on positiivisia kokemuksia muista kuusamakasveista, joten toivottavasti hunajamarjat ovat sukulaistensa tapaan terveitä.
      Minullakin on käsidesi laukussa. Myös monissa myymälöissä sitä on laitettu esille asiakkaiden käyttäväksi. Taimimyymälässä käynti oli paljon helpompaa, kuin ruokakaupassa asiointi.
      Mukavaa loppuviikkoa sinulle Ilona!

      Poista
  17. Ihania kevätkukkijoita! Puutarhassa joutuessa tosiaan korona ja muutkin murheet unohtuvat. Kivoja taimiostoksia olet jo tehnyt! Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me puutarhaihmiset olemme onnellisessa asemassa, kun voimme tankata iloa ja voimaa kasvien parissa. Mullan äärellä murheet unohtuvat.
      Aurinkoa sinunkin loppviikkoosi!

      Poista
  18. ihania kuvia! Onpa siellä kevät pitkällä!

    Olen myös seurannut koronatilannetta tiiviisti. Ikävä kyllä olen huomannut, että ne asiat, jotka olivat vinkurallaan ja vialla ennen koronaa, ovat nyt sitä vielä enemmän. Minulla on pitkäaikainen työkokemus eri ministeriöistä ja niiden viime aikaiset edesottamukset eivät ole yhtään yllättäneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään eteneminen on kaikin puolin mukavaa.

      Pelkäänpä, että julkisuuteen tulevat asiat ovat vain jäävuoren huippu. Toisaalta koronatilanne on erityisen vaikea päättäjille globaalistikin. Kukapa olisi uskonut tällaista näkevänsä.

      Poista
  19. Tuollaiset suuret lämpäreet kevään sipulikukkia ovat niin upeita ja mitkä hehkuvat jalokivivärit! Ja vau, hankintoja olet jo myös tehnyt. Huomenna vietän vapaapäivää, joten aion itsekin suunnata taimiostoksille tai ainakin katselukierrokselle, varovaisuutta tietenkin noudattaen. Ja muuttolintujne auraa katsellessa sielu nousee korkeuksiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienelle alalle keskittyneiden sipulikukkien kukintaa on ilo seurata. Täytyy syksyllä muistaa nämä näkymät uusia istuttaessa.
      Taimimyymälöissä on ruokakauppoja helpompi asioida. Toivottavasti löydät jotain kaunista ja mieluista.

      Poista
  20. Kylläpä ovat peurat kurjia, kun ovat teillekin tiensä löytäneet. Ihania nuo Georget, niitä pitäisi ehdottomasti saada omaankin puutarhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Georget ovat niin kauniita, että aion hankkia niitä syksyllä lisää. Hyvin nousivat ja kukkivat. Suojasin ne verkolla, joten eivät joutuneet peurojen ja jänisten suihin.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!