lauantai 10. huhtikuuta 2021

Ei vettä, räntää raskaampaa...

Näkymä työhuoneen ikkunasta 9.4.21
 

Hyvin pitävät säätiedotukset paikkansa. Perjantaille luvattiin kovaa tuulta sekä vettä, räntää ja jopa lunta. Ihan kaikkea on saatu, enimmäkseen vettä. Tuulee niin kovaa, että jopa tiilitalon nurkat valittavat. Meillä on tuulikello sekä sisäänkäynnissä että talon toisella puolella, terassilla. Kilinä on kaikkea muuta, kuin hentoa ja mieltä rauhoittavaa soljuntaa. Niin vimmattua kilkatusta, että pelkään taas joutuvani uusimaan tuulikellojen langat.


Torstai-illan säästä ei voinut seuraavan päivän myräkkää mitenkään ennustaa. Pilvenhattaroita lipui taivaalla rauhalliseen tahtiin ja aurinko paistoi mukavasti ihan laskeutumiseensa saakka. Kiersin puutarhassa tarkastamassa piippotilannetta ja tutkimassa, löytyykö vielä lumilampareita. Varjoisimmissa paikoissa muutamia tiiviitä lumikasoja vielä löytyi. Suurin osa puutarhasta on kuitenkin jo vapautunut lumitalven ikeestä.

Verkko omenapuun alla odottaa paluuta kuvauksen jälkeen lumikellojen suojaksi.

Läheltä katsottuna penkeissä ja hedelmäpuiden alla on elämää roppakaupalla. Hiukan etäämpää maisema on vielä melko valju. Nurmikko on paikoin litsislätsis-märkää, eikä sen päällä tee mieli kovin paljon kulkea. Kovasti tekisi jo mieli mennä putsaamaan paikkoja roskista ja laittamaan kanttausurat kuntoon. Ehkä sentään odotan vähemmän tuulista päivää. Myrskyssä joutuisin jokaisen vaahteranlehden henkilökohtaisesti juoksemaan kiinni.


Puusavotta alkaa olla voiton puolella. Mäntypöllit odottavat edelleen pilkkomista, mutta niiden kanssa ei ole pidetty kiirettä. Ne ovat sopivasti muilta toiminnoilta sivussa varaparkkipaikalla. Viikolla vuokrattiin kaatopaikalta peräkärry, jonka kanssa tehtiin kolme reissua havuja ja männynoksia kaatopaikalle kuskaten. Menipä niissä kuormissa myös monta säkillistä oksahaketta, joita ei millään olisi saanut meidän tontille tässä vaiheessa uppoamaan. Taajamatontilla kun ei ole liiemmin paikkoja, joihin kuukausiksi tai vuosiksi voisi varastoida erilaisia maa-aineksia myöhempää käyttöä varten. Hetken mietin, olisinko tarjonnut haketta kylän fb-sivuilla jollekin halukkaalle. Jäi tarjoamatta. Muutenkin elämässä on ihan riittävästi  kaikenlaista säätämistä, joten jotkut asiat on vain helpompi hoitaa suoraviivaisesti.

Alcea rosea - Salkoruusu

Piippojen lisäksi monenmoista herääjää ilmaantuu esille puutarhan mullasta. Kevätvuohenjuuri on aina kevätvirkku, mutta niin näkyy heräävän myös salkoruusu ja monista päivänliljoistakin on jo hennonvihreitä kärkiä näkyvissä. Komeamaksaruoho, kuten muutkin maksaruohot ovat kasvunsa alussa. Alppikärhö kuuluu jokavuotisiin varhaisherännäisiin, vaan yllätys oli löytää eloa myös parista muusta kärhöstä.

Fritillaria imperialis

Pulleat piipot ja nuput ovat minusta kerrassaan mainiota katseltavaa. Miten valtavasti tuollaiseen pieneen olemukseen latautuu energiaa ja kasvuvoimaa. Vuosien varrella olen istuttanut useammankin keisarinpikarililjan, joista kahteen paikkaan kotiutuneet ovat onnistuneesti myös kukkineet seuraavina keväinä. Yhdessä paikassa piipot nousevat puskien ahkerasti lehtiä, vaan eivät kuki. Olen antanut niiden olla, sillä nämä piipot eivät tule syödyiksi. Niiden haju karkoittaa toivon mukaan muitakin ei-niin-toivottuja vierailijoita. 

Fritillaria imperialis

Olopihan Allaspenkissä keisarinpikarililjat komeilevat peurojen syömien tulppujämien keskellä. En ole enää kohta kolmeen vuoteen haistanut näiden voimakasta "tuoksua", mutta muistikuvissani tiedän sen leijailevan noiden piippojen lähistöllä.


Puutarha tuottaa monenlaista iloa. Myös huumorilla on siellä tilansa. Viime vuonna kohensin Pikkupuutarhan käytäviä reunustamalla ne turveharkoilla. Raskas ja päivästä toiseen jatkuva kaivutyö sai aikaan oikopolkuja työskentelytapoihin. Yleensä kärrään kaivamisen tuotokset toisaalle, lähinnä kompostoitavaksi. 

Kun kaivaminen vain jatkui ja jatkui ja syksy painoi päälle, heittelin välillä tuppaita pensaiden alle. Ajattelin niiden sinne maatuvan ja sopeutuvan. Kuten usein tekevätkin. Niin vain tuppaiden ohessa puskiin on lentänyt pikkusipuleita. Takuuvarmasti tiedän, etten ole talventähtiä norjanangervojen tyveen istuttanut. Ehkä nämä yksilöt voisi jossain vaiheessa kaivaa ja siirtää pois, sillä syksyllä leikattujen angervojen myöhemmin kasvaessa keltaiset auringot eivät pääse enää oikeuksiinsa.

Syyspenkin tulppaaneita, joiden nimi selvinnee myöhemmin.

Kävin viikolla myös moikkaamassa isää hoivakodissa. Hän oli päivätorkuilla sängyssä, joten tapani mukaan tsekkasin hänen vaatekaappinsa. Se on yleensä hyrskynmyrskyn ja vaatii joka käynnillä edes pintasilauksen. Isä ei itse vaatteita kaapistaan ota eikä sinne laita, sillä hän ei näe mitään. Säännöllisen järjestelyn vuoksi enää ei tarvitse molempia kaappeja kokonaan käydä läpi. Tällä kertaa löysin kirkkaanpunaisen t-paidan, joka kokonsa ja värinsä puolesta kuuluu jollekin toiselle. Pesulapun "osoitteenkin" mukaan paita sai lähtökäskyn. 

Pikkulasten vanhemmat tietävät, kuinka päiväkoti-ikäisten kaikki vaatteet on merkittävä nimilapuilla. Monille voi olla yllätys, että näin toimitaan myös hoivakotiasukkaiden vaatteiden ja liinavaatteiden kanssa. Kaikki menee yhdessä läjässä samaan pesukoneeseen, joten jollain tavoin puhtaiden vaatteiden paluu oikeille omistajilleen on taattava.

Iris Katharine Hodgkin

Asioille lähtiessäni pyrin niputtamaan samassa suunnassa hoidettavat tehtävät yhteen kertaan. Mahdollisuuksien mukaan. Niinpä hoivakotireissulla kävin myös vaihdattamassa rannekelloon uuden pariston, ostin takakontin täyteen multasäkkejä ja vein SPR:n Konttiin kierrätykseen joutavaa vaatetta. 

Kultasepänliikkeessä oli rannekelloja jonossa paristonvaihtoon, joten myyjä kehotti minua käymään vaikkapa ruokaostoksilla. Pääosan ruokaostoksista tilaamme tällä hetkellä kotiin toimitettuina. Tuumasin, että voisin sentään käydä hakemassa kimpun kukkia kotiin.

Heti kaupan sisäänkäynnin jälkeen törmäsin kukkajuurakkojen laatikoihin ja siihenhän minä juutuin erään papparaisen kanssa valikoimaa tonkimaan. Päällimmäisenä oli daalioita ja gladioluksia, joista en tällä kertaa ollut kovin kiinnostunut. Ostoskoriin sujahtivat:

Phlox paniculata 'Amethyst' 1 kpl - Syysleimu, lila
Phlox paniculata 'Bright Eyes' 1 kpl - Syysleimu, punavalk.
Phlox paniculata David' 1 kpl - Syysleimu, valkoinen
Helenium autumnale 1 kpl - Syyshodekukka
Achillea millefollium 1 kpl - Siankärsämö, vaaleanpun.
Liatris spicata 20 kpl - Punatähkä, punainen ja valkoinen
Astilbe x arendsii 'Brautshleier' 1 kpl - Jaloangervo valk.
Astilbe japonica 'Europa' 2 kpl - Jaloangervo vaal.pun.

Aion laittaa kaikki juurakot purkkeihin juurtumaan ja kasvamaan, jotta ne voi myöhemmin kesän aikana istuttaa puutarhaan. Kuinka kävi sille aikomukselle ostaa kukkakimppu kotiin? Sekin toteutui. Hain toisesta kaupasta ison kimpun pieniä neilikoita, jotka ovat oivallisia maljakkokukkia pitkän kestävyytensä vuoksi.

Siemenestä kasvatetut pelaguut odottavat työhuoneen ikkunalla kesäilmoja.

Tokihan sitä toivoisi kevätauringon paistavan ja sallivan haravan tai lapionvarteen tarttumisen. Toisaalta tällaiset sadepäivät ovat tarpeellisia, jotta kotityötkin tulevat ajallaan hoidetuiksi. Nyt on lakanat vaihdettu, pesty ja mankeloitu. Perunkirjoitukseen liittyviä paperiasioitakin olen saanut hoidettua eteenpäin. Tietokoneen ääressä ei tee yhtään mieli lämpimänä päivänä istua, vaikka laskut on maksettava ajallaan ja sähköpostit hoidettava. Sadepäivänä hoidettu rästitehtävien purku sallii taas monta huoletonta pihapäivää, kunhan sää sen suo.

Iris Frozen Planet

Välillä elämä on kuin unta,
joskus taas tuntuu satavan vain räntää ja lunta.
Liian usein pienet tärkeät asiat unohtuu,
ja ne huomaa vain kun jotain tapahtuu.
Ihaile voikukkaa tai kudo villasukkaa,
mutta älä pienten hetkien tärkeyttä hukkaa!

 

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

37 kommenttia:

 1. Kiitos!
  ihanat nuo iirikset,minusta suloiset💙🤍
  Kaunis ,niin kevääseen sopiva runo
  Mukavaa viikonloppua ,myös Sinulle Between 🤗🌞🌷🌷🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaan, onnistuuko kommentin vastaus.

   Poista
  2. Pahoittelut Liisa, oli taas ongelmia saada kommentivastaukset julkaistua.
   Tällä kertaa löytyi sopiva runo aikaan ja tilanteeseen. Toivotan sinulle valoisaa sunnuntaipäivää!

   Poista
 2. Minullakin pitäisi olla samoja Frozen Planet iiriksiä, toivottavasti nousevat. Täällä on ollut niin jäätävää että puutarha on jämähtänyt paikoilleen, mitään edistymistä ei ole tapahtunut. Onneksi sain ennen näitä sateita kalkin levitettyä osaan puutarhasta tuulettomana iltana. Homma mikä piti tehdä jo syksyllä mutta jotenkin vain jäi. Minäkin tykkään yhdistää monta asiaa samalle reissulle, tänään on sellainen päivä kun kauppaan on muutenkin lähdettävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Frozen Planitisi nousevat. Istutin niin ensi kertaa, ilmeisesti kaikki nousivat.
   Tämä kevätsää on ihmeellistä soutamista ja huopaamista. Aika vähän on voinut puutarhassa mitään tehdä. Hyvä, että sait sentään kalkit levitettyä.
   Edestakaisin ajaminen on tylsää ja kyllä siihenkin saa aikaa uppoamaan. Parempi lähteä liikkeelle listan kanssa ja ruksia hoidettuja asioita kerralla pois.

   Poista
 3. On kyllä hirmuista keikkumista tämä sää, eilen näytti ikkunasta että lähtee männyt tuulen matkaan ja taas tänään on lumi maassa. Onpa suloisia nuo salkoruusut, pitäisikin mennä tutkimaan, onko minulla noussut niitä mihinkään. Vaikka mitä kivaa olet hankkinutkin. Meillä mies käy lähinnä kaupoissa niin ei ilmesty juurakoita kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen vähän on uutisoitu mistään myrskytuhoista. Luulisi, että viime päivien kaltaisilla tuulilla puita olisi kaatunut enemmänkin.
   Meilläkin Ukkokulta yleensä hoitaa ruokakaupat, eikä tosiaan vilkaisekaan juurakkopusseihin tai edes marketin leikkokukkiin. Puutarha-asioissa on itse lähdettävä kauppaan.

   Poista
 4. Täällä meillä sataa parhaillaan lunta ihan taivaan täydeltä. Koko pihamaa, puut ja pensaat ovat täysin lumen peitossa.
  Hyviä hankintoja ja todella kaunis tuo Frosen Planet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaista meillä oli eilen. Oli pakko pysähtyä ikkunan ääreen katsomaan, kun taivaalta satoi nyrkin kokoisia lumihiutaleita. Tai pikemminkin ne lensivät milloin vaakatasossa, milloin mistäkin suunnsta. Maa oli välillä valkoisena, kunnes taas oli vesisateen vuoro.
   Olen iloinen, että istutin Frozen Planetia, joista kaikki näyttävät nousseen.

   Poista
 5. Olen tässä ikkunan ääressä istunut pari tuntia ja on ehtinyt paistaa täydeltä terältä, sataa rankasti, tuiskuta räntää ja vielä kaunailla kevyitä lumihiutaleitakin.
  Aikamoisen savotan olette tehneet. Tosi järeitä mäntyjä on lähtenyt. Paljonhan niistä tulee oksaa ja risua. Meillä vähän sama ongelma "jätteen" hävittämisen suhteen. Aina ei tiedä miten piilottaisi ainekset kauniisti pihaan, vaikka kuinka haluaisi ne hyödyntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista säänäytelmää on saanut ikkunasta viime päivinä katsella. Taivaalta on tullut alas veden kaikki olomuodot lyhyen ajan sisällä.
   Olihan siinä puusavotassa hommaa. Rutiinilla meni, kun on tullut tehtyä aiemminkin.
   Mielelläni olisin hyödyntänyt oksat omallakin tontilla, mutta ajan ja tilanpuutteen vuoksi tällä kertaa kaatopaikkaratkaisu oli parempi. Eikä ne hukkaan sielläkään mene, kun oksat haketetaan ja puutarhajätteestä tehdään multaa.

   Poista
 6. Rupesi mielessä sävelinä laulattamaan tuo otsikkosi, hyvin kuvaavaa kun ikkunasta katsoo. Nenää en ole paljonkaan viitsinyt pihalle pistää, mutta nyt on sonnustauduttava kura-asuun ja lähdettävä koiran kanssa lenkille ennen saunaa.
  Tuo omenapuun aluksen ympyrä rupesi jotenkin inspiroimaan, se näyttää varmasti ihanalta kunhan pikkusipulit leviävät ja ehkä jotkut muutkin matalat keväiset perennat, etkö vasta viime vuonna suurentanut nuo ympyrät?
  Nuo Frozen Planet iirikset ovat minulle uusia ja näyttävät ihanilta, kuten muutkin iirikset.
  Kertomasi yllätykset ovat tuttuja täälläkin, monet pikkusipulit ovat matkustaneet uusille alueille perennapaakun mukana, mutta sellaiset yllätykset ovat ihan sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti otsikkosanoista ei muodostu sinulle korvamatoa, joka sitten soi päivätolkulla päässäsi.
   Viime päivien sää on kyllä ollut sellaista sekamelskaa, että sisältä katsoen on voinut vain ihmetellä. Eilen yritin aloittaa pihahommat, vaan pikavauhtiahan sieltä oli sisälle tultava ja läpimärkänä sittenkin.
   Meillä sini- ja helmililjat ovat vuosien mittaan lisääntyneet hienosti. Aikoinaan ajattelin, että olisipa joskus omassa puutarhassa samanlaisia sinisiä mattoja, kuin monissa vanhoissa pihoissa. Nyt unelma alkaa olla totta täälläkin.

   Poista
 7. Päivin tavoin minäkin rupesin ihan spontaanisti lauleskelemaan otsikkoa. Erittäin kuvaava ja oikea-aikainen.
  En oikein tiedä johtuuko näistä ainaisista tuulista vai kenties korkeapaineen ja matalapaineen vaihteluista, mieliala on erityisen helposti ärtyvä ollut näinä päivinä. Pannaan oikukkaan kevään piikkiin sekin. Onneksi ei ole tarvinnut juurikaan kotoa poistua vaan on saanut ihan rauhassa keskenään kiukutella ja kinoksiin potkimalla purkaa turhautumistaan.
  Hienoja löytöjä olet kauppareissullasi tehnyt, noista on vielä paljon iloa! Ja tuo pyöreä penkkisi, oi että kun siitä tulee sekä kaunis että ihana pörriäisten herkkukeidas. Meillä on paljon kukkasipuleita levinnyt myös koirien kantamina mutta toki myös luonnollisemmalla tavalla siirtotuppaiden mukana. Scillat levisivät kukkapenkistä pois varmaan jollain kitkemiskerralla jolloin niitä irtosi rikkojen mukana ja jäi sitten nurmikolle kun huolimattomasti keräsin kitkokset kompostikuormaan. Kompostissa scilloja nimittäin ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottavaa kuulla, että muillakin on pinna kireällä. Koen ärtyisyyteni johtuvan siitä, ettei tosiaankaan pääse purkamaan itseään puutarhaan. Meillä kun ei enää ole kinoksiakaan potkiskeltavana. Joka aamu sitä toivoo voivansa vihdoin ryhtyä purkamaan kevättyölistaa ja sitten sää torppaa koko ajatuksen. Tyhmää kiukuttelua sinänsä, sillä tällaisiahan nämä Suomen keväät ovat. Välillä mennään aikaisessa, useimmiten kai ihan normiaikataulussa.
   Kaupan juurakkovalikoima oli aika suppea ja laatikot jo vajaita. Ilmeisesti innokkaimmat olivat olleet heti aamusta liikkeellä, kuten minäkin joinakin vuosina. Kaikille löytyy paikka, jos vain lähtevät kasvuun. Purkitin ne eilen, useimmissa oli jo vihreää eloa näkyvissä.
   Oletpa putsannut kitkemisjätteet huolella, kun scilloja ei ole kompostiin joutunut. Meillä niitä on sielläkin (paitsi lämpökompostorissa). Scilloja ja helmililjoja tupsahtelee nykyisin joka paikasta, vaan ei haittaa.

   Poista
 8. Eilinen oli melkoinen päivä täälläkin säiden puolesta. Aamu valkeni aurinkoisena, mutta jo iltapäivällä puut taipuivat hyytävässä tuulessa melkein vaakatasoon ja paksu räntä peitti tienoot. Onneksi tänään oli parempi sää.
  Taisimme käydä saman ketjun kaupassa juurakko-ostoksilla, vaikka eri lajeja eksyikin ostoskoriin. Muistan kuitenkin tutkineeni saman näköisiä pussukoita ja tuota 'Bright Eyes' -syysleimua pidin jopa pitkään kädessäni kunnes jätin kuitenkin hyllyyn. En vain keksinyt sellaista paikkaa, mihin olisin ehdottomasti halunnut lisää syysleimua.
  Ihanat 'Frozen Planetit'! Minä odottelen edelleen, että lumet sulaisivat kevätkurjenmiekkojeni päältä ja mieluusti myös muualta puutarhasta. Toisaalta yksi tai kaksikaan räntäkuuroa ei näy juuri missään, kun maa ei ole paljas ollutkaan. Ei auta kuin odotella.
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti samanlainen shokkisää on ollut maan joka kolkassa. Ja vielä useampana päivänä viikon-parin sisällä. Nyt paistaa aurinko, eikä edes kovin tuule. Uskallankohan toivoa pääseväni pihahommiin?
   Saksalaiskaupan juurakkovalikoimia ollaan varmaan kumpikin töngitty. Mitä kivaa sinä sieltä löysit? Tavallisesti olen ollut heti aamusta liikkeellä, jolloin valikoima on kattavampi. Nyt laatikot olivat jo vajaita. Bright Eyes -syysleimua minulla on jo ennestään ja muutenkin niille vielä tilaa.
   Hurjan hidas kevään eteneminen ja edestakaisin poukkoilu koittelee puutarhaihmisten hermoja. Kevätkurjenmiekkasi ovat varmasti intoa täynnä siellä lumen alla ja pongahtavat esiin heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.
   Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

   Poista
 9. Voi kuinka tuo otsikko osui.
  - Meillä niin samaa tunnelmaa. Vesisade, lumisade, tuuli, pilvinen taivas...mutta jossain pieni auringon pilke, onko huomenna jo pihastelupäivä?

  Kevät koittaa puskea maasta...minua odottaa multa, istutukset, maalipurkit...ulkona sata hommaa, mutta viikonloppuna istunkin sisällä.
  Mitä ihmettä.
  Huhtikuu.

  Vuoden takaiset kuvat pihatöistä 'kiduttavat'. Silloin oli lämmintä ja kaunista. Sopiiko tähän: "ennen kaikki oli paremmin" 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon pilke tulikin tänään esiin ja muuttui täydelliseksi paisteeksi. Onpa ollut hieno päivä.
   Eikö olekin kidutusta istua sisällä odottamassa suotuisampia säitä, kun ulkona olisi sata ja yksi hommaa odottamassa. Ehkä kaikki ei sentään ennen ollut paremmin, mutta viime kevät oli kyllä mannaa sielulle.

   Poista
 10. 😄 Hyvä otsikko, osuvampi ei voi olla. Tänään kaikki on kuitenkin toisin ja torkkujen jälkeen kevätkukkiin tulee taas eloa. Hyvä puoli kurjissa säissä oli juuri tuo, että tuli sisätöitäkin tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamupalan kanssa tuli kiire, kun taivas oli heti sininen ja aurinko paistoi. Koko päivä onkin vietetty pihalla ja paljon on tullut tehtyä. Hyvin unohtui edellispäivien myrskyt ja myräkät.

   Poista
 11. Lähes kaikkea säätä on saatu viikon aikana, mutta lumi sulaa silti pikkuhiljaa. Meillä sitä vielä siis riittää, varsinkin noissa kohdin, joista lumi on katolta tippunut. Voisin vissiin alkaa kohta levittämään sitä, että sulaisi nopeammin;)
  Mutta onneksi näkyy silti jo kukkivaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti lumi sulaa näillä säillä. Pääsiäisen alla kävin ahkerasti levittämässä tiukimpia lumikasoja helpottaakseni niiden sulamista. Olisihan se sulanut paikallaankin, mutta tulipa kuntoiltua ja edistettyä kevättä.
   Tämä päivä on varmaan lisännyt sinunkin puutarhasi kukkivia kasveja. Toivon ainakin niin.

   Poista
 12. Täälläkin oli kova myrsky perjantaina ja lauantaina tuli sen perään vaihtelevasti lunta, vettä ja räntää. Tänään onneksi näyttää kelit jo paremmalta.
  Puutarhassa luonto heräilee pikkuhiljaa, mukava on seurata piippojen nousemista.
  Kivoja juurakkolöytöjä olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden myräkkäpäivän jälkeen tämä sunnuntai on ollut kerrassaan mainio. Tunti sitten tulin sisälle koko päivän puutarhasession jälkeen ja kyllä on mieli hyvä.

   Poista
 13. Meillä ei edes lumi ehtinyt sulaa kuin vähän ja lisää työnsi..
  Upea pelakuun siementaimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti se uusi lumi on vanhan surma. Käy sanomassa, jollei usko.
   Pelaguiden siemenkylvö onnistui nappiin. Nyt vain odotellaan nuppuja.

   Poista
 14. Mainio otsikko ;D Niin musikaalinen ;D
  Teillä on jo aika vihreää ja kukkia pilvin pimein! Miä tulin töistä joku aika sitten, niin vielä naapurin muistamaton asukas oli lumitöissä, kun vähän lumikasaa vielä löytyy. Mietityttää, miten hän saa ajan kulumaan sitten, kun lapiollistakaan ei enää löydy. Itse olen tyytyväinen siitä, että lunta on vielä sen verran, että ei tarvi vielä haravoida ;D Alapihakin on niin märkä, että voisi vesikasveja istuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on ollut verraton kevätpäivä. Ulkona kukat ovat leväyttäneet terälehtensä kohti aurinkoa, perhosia ja pörrääviä ötököitäkin näin useita.
   Voi naapuriressukkaa. Toivottavasti joku antaa hänelle lumilapion sijaan haravan, jotta voi sitä liikutella. Nurmikko on vielä aika märkää täälläkin, vaikka lunta siellä ei enää vähään aikaan ole ollut. Jospa aurinko ja lämmin sää kuivattavat. Voihan sitä toki vesikasvejakin nurtsille istuttaa. Ehkei sentään lumpeita, mutta muita kenties...

   Poista
 15. Eilinen oli kyllä yksi kammottavimmista kevätpäivistä, jo yöllä alkoi sellainen tuulimyrsky, että luulin katon irtoavan. Onneksi eiliselle oli monta sisähommaa, joten hyvillä mielin puuhastelin sisällä ja tänään onkin ollut mukava touhuta ulkona puutarhassa! Pistin itselleni ylös tuon Frozen Planetin, onpas kauniin värinen kevätkurjenmiekka! En ole vielä juurakkokaupoilla käynyt, vähän yritän itseäni pidätellä, kun kellarissa on valtaisa daalioiden joukko odottamassa paikkojaan kukkapenkeissä - ei siis paljoakaan uusille juurakoille tilaa:) Mukavaa alkavaa kevätviikkoa, hyviä ilmoja luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin tuuli ryskytti kattoa. Meillä on tiilikatto, mutta ryminää ja pauketta ulkoa kuului pitkin yötä.
   Frozen Planet on minulle viime syksyn uutuushankinta. Ilahduttavasti kaikki sipulit näyttävät nousseen ja pitkäänkin tuntuu kukkivan.
   Lidlin juurakot on mentävä samana päivänä hakemaan. Yleensä niistä ei seuraavana päivänä ole enää jäljellä, kuin rippeet - jos niitäkään. Täyttä alkaa olla meilläkin.
   Jospa tämän päivän kaltaiset säät jatkuisivat. Niin teillä kuin meilläkin.

   Poista
 16. Vaikka säät olivat pari päivää mitä sattuu, niin ihmeen paljon lunta hävisi meidän tontilta. Mukavaa lämmintä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisade ja tuuli sulattivat hyvin tiukkojakin lumi- ja jääkasoja. Toivottavasti teillä on tänään ollut yhtä aurinkoinen ja upea kevätpäivä, kuin täällä.
   Samoin sinulle, lämmintä kevätviikkoa!

   Poista
 17. Myrskyt on tälläerää takanapäin tiällä ja lumet on sulanu vauhilla. Märkee on vuan pihalla. Kurkistellu oon jo havujen alle jouluruusuja ja nuppuja näyttäs olevan. Piippoja nousoo kiihtyvällä tahilla ja se on mukava juttu. Meillä on nuo taimikaupat niin ettäällä, jotta melekeimpä tilaushommia on taimet. Daaliat ja gladiolukset suapi lähempee. Lisääntynyt puutarha innostus näkyy näilläkin korkeuksilla. Ystäväni ol viimeviikolla Lidliin männy taimiostoksille puolenpäivän aikoihin, aamulla ol juurakot tullu. Muutkin ol sen hoksanneet ja tyhjin kynsin ystävä pois tul. Kauniisti kukkii kevätkurjenmiekat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että myrskyt ovat teidänkin seudulla laantuneet ja kevät etenee. Eilen täällä oli hyvin lämmintä ja Kaakkois-Suomessa taidettiin tehdä taas lämpöennätys.
   Lidlin juurakot ovat joka vuosi yhtä suosittuja, eivätkä ne määrällisestikään taida kaikille riittää. Yleensä käyn katsomassa, onko jotain kiinnostavaa. Ei ihme, että ystäväsi joutui tyhjin käsin pois lähtemään.

   Poista
 18. Hei,
  Anteeksi, mutta vain kertoa teille, että olemme paikallinen yritys ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille toiminnan lisäämiseksi tai ostoksen tekemiseksi. Korko on 3% vuodessa.
  Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai whatsappilla.

  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33752366330

  VastaaPoista
 19. Sää olikin viime viikolla ja viikonloppuna vähintäänkin mielenkiintoinen, mutta on kyllä aivan ihanaa, kun nyt on lämmennyt. On päässyt tekemään pihahommiakin hiljakseltaan töiden jälkeen. Hitaasti minulla etenevät, mutta etenevät kuitenkin:)
  Ja kivoja kukkaostoksia olet sinä tehnyt 🤍
  Aurinkoisia kevätpäiviä !

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!