perjantai 15. lokakuuta 2021

Punarinta esittelyssä

Esa-Pekka Avela: Punarinta  hämärän henki

Sain sähköpostiini ystävällisesti ja asiallisesti esitetyn tarjouksen, johon tarttumisesta olen todella tyytyväinen. Porilainen toimittaja, tietokirjailija ja lintuharrastaja Esa-Pekka Avela on julkaissut omakustanteena lempilinnustaan punarinnasta hienon kirjan Punarinta - hämärän henki.

Avela on kerännyt kirjaan punarinnasta paljon tärkeää tietoa, joka on esitetty kuvin, kartoin ja piirroksin. Pidin kovasti myös osuudesta, jossa kerrotaan punarinnan roolista kirjallisuudessa, musiikissa, postimerkeissä, joulukortissa, maalaustaiteessa. Sekin käy kirjasta selville, että punarinta on brittien suosikkilintu.

 Kirjassa on runsas ja kaunis kuvitus. Valokuvia on lukuisilta ansioituneilta luontokuvaajilta.

Innostuneena olen lukenut kirjaa valikoiden siten, että kohta on koko kirja tullut käytyä läpi. Selkeän jaottelun ja runsaan kuvituksen johdosta kirja on helppolukuinen. 

Sain kirjatarjouksen perjantaina 8.10. Paketti oli kotipostissani maanantaina 11.10. eli harvinaisen nopeaa ja kiitettävää palvelua. Tilasin kirjaan suoraan Esa-Pekka Avelalta, mutta se on ostettavissa myös kirjoja myyvistä kaupoista ja netistä. 

Esa-Pekka Avela: Punarinta - hämärän henki, 2021
ISBN: 978-952-94-4706-0

Esa-Pekka Avela: Sinitiainen - Neljän tuuman hurrikaani


Punarinta-kirjan kanssa samaan pakettiin tilasin Avelan 2011 julkaiseman Sinitiainen - Neljän tuuman hurrikaani

Kirjan rakenne on aikalailla samanlainen kuin uudemman Punarinta-kirjan. Sinitiaisesta kertova kirja ei kyllä yhtään kalpene kauneudessaan ja tietosisällössään tuoreemmalle julkaisulle. Vajaaseen sataan sivuun mahtuu paljon hyviä valokuvia ja mittavasti mielenkiintoista tietoa.

Esa-Pekka Avela: Sinitiainen - Neljän tuuman hurrikaani, 2011
ISBN: 978-952-67119-5-9


Ilman muuta päätin jo kirjat tilatessani ne lukea. Mielessä on myös ajatus, että toinen tai kenties molemmatkin ovat sopivia käärittäväksi lahjapakettiin. Lähitulevaisuudessa on muutamia syntymäpäiviä, eikä jouluunkaan enää pitkää matkaa ole.

Nämä kirjat sopivat hyvin myös lukuikäisille lapsille ja teineille. Melkeinpä siis vauvasta vaariin eli kaikille luonnosta ja linnuista kiinnostuneille.

Suosittelen lämpimästi näitä kirjoja niin itselle kuin lahjaksikin.

Sattuipa mukavasti, että tiistaina puutarhassa jänisverkkoja virittäessäni, lensi punarinta aivan lähelle jotain minulle kiihkeästi selittämään. Olen ennenkin huomannut, kuinka helposti punarinta tulee aivan lähelle tekemään tuttavuutta. Kerran jos toisenkin olen syyssipuleita istuttaessani saanut kuunnella punarinnan tarinoita. Yhteistä kieltä meillä ei toistaiseksi ole, mutta hyvin tulemme toimeen.

Syksy on hissukseen vaihtumassa talveksi. Viilenevien säiden ja pimenevien iltojen myötä on enemmän aikaa istahtaa kirjan ääreen. Tällä kertaa kirjaseuranani ovat punarinta ja sinitiainen.

Mukavaa viikonloppua kaikille!


10 kommenttia:

 1. Onpa ihanat kirjat! Sama tarjous tuli minullekin ja luin sen kiinnostuneena, mutta hämäläisenä jäin vielä asiaa miettimään.
  Mukava, että esittelet kirjoista vähän kuvitustakin, onpa hurmaava kuvitus! Kumpikin lintu on rakastettu, minäkin muistan monta etenkin sinitiaisaiheista postikorttia, joita olen joko lähettänyt tai saanut. Punarinta-aiheita tosiaan enemmän Brittein saarten korteissa.
  Mainio nimitys sinitiaiselle tuo neljän tuuman hurrikaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tulet kirjoista pitämään, jos hämäläisyys hellittää ja sallii tilaamisen. Varsinkin punarinta-kirjaa selatessani ajattelin, että sinä paljon Brittein saarilla kulkeneena ja asuneena olet varmasti törmännyt lintua koskeviin kuviin ja tarinoihin.

   Olen tosi tyytyväinen kirjojen hankinnasta. Ovat kummatkin kaikin puolin laadukkaasti toteutettu. Avela on tehnyt ison työn tiedon ja kuvien keräämisessä ja kansien väliin laittamisessa. Paljon mielenkiintoista tietoa näistä pikkuisista linnuista. Kirjat on kohta kumpikin luettu ja niihin ihastuneena pyöritelty kerran jos toisenkin hyppysissä. Saapa nähdä, raaskinko suunnitelmani mukaan niistä luopuakaan.

   Poista
 2. Upeat ja innostavan oloiset kirjat olet löytänyt!
  Kiitos mainiosta suosituksesta 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä Avelan lintukirjat ovat suositeltavia kumpikin. Paljon tietoa kauniisti toteutettuna.

   Poista
 3. Kiinnostavia kirjoja! Lintuja on kiva seurata, kun liikkuu luonnossa tai katselee ikkunasta pihalle. Puutarhatöissäkin linnut ovat joskus ilona. Paitsi silloin, kun rastaat ovat mansikkamaalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kiinnostavat ja kauniit kirjat.
   Puutahaharratuksen myötä kiinnostus lintuja kohtaan on ainakin itselläni lisääntynyt. Linnut ovat puutarhaihmisen ystäviä.
   Mansikkamaalla rastaat eivät todellakaan ole toivottuja vierailijoita.

   Poista
 4. Näyttää ihanilta kirjoilta molemmat!
  Nyt viimeistään onkin hyvä aika majoittua sohvalle kirjojen ja käsitöiden pariin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kirjat ovat hienoja löytöjä. Saapa nähdä, raaskinko antaa lahjaksi, kun niitä on kiva uudelleenkin selata ja tarkistaa yksityiskohtia.
   Pihan syystyöt alkavat olla viittä vaille valmiita. Auringosta huolimatta sääkin on kylmennyt merkittävästi. Kirjat ja käsityöt kutsuvat puoleensa.

   Poista
 5. Kiitos kirjaesittelystä! Vaikuttavat kiinnostavilta, varmaan lukemalla oppisi monta uutta asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kirjoissa on paljon mielenkiintoista tietoa ja hienoja kuvia.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!