lauantai 29. tammikuuta 2022

Kuusi kuvaa toukokuusta

6.5.2021 Niin tuoretta ja vehreää ja kuitenkin kaikki vielä alullaan.
 
Monissa puutarha-asioissa taidan olla auttamattomasti yllytyshullu. Kun Saaripalstan Saila jatkoi Tuplasti terapiaa -blogin vuosittaista "Kuusi kuvaa kesästä" -haastetta Kuusi kuvaa toukuusta -postauksella, olin heti myyty. Toukokuu on kuukausi, jolloin kasvimaailmassa sattuu ja tapahtuu. 

Kasvun voima ja vauhti on huikeaa. Puutarhakierroksia on tehtävä vähintään kerran päivässä, mieluummin useamman kerran. Aina löytyy uutta ja ihmeellistä. Osaa ei ole aamukierroksella edes huomannut ja osa nousee esille päivän aikana.

Hämyvuokot heräävät 10.5.2021

Huhtikuussa kuljetaan miltei kontallaan, jotta nähdään pieninkin mullasta esiin pilkistävä piippo. Toukokuussa on jo noustu suorille jaloille. Joskin kroppa muodostaa omituisessa asennossa könöttävän "ällän", kun kaikki kiinnostava löytyy alle metrin korkeudelta. Toukokuussa on syytä pitää myös korvat avoinna, sillä muuttolintujen konsertit alkavat jo aamuvarhaisella. Mustarastas on saanut seurakseen muita taitavia laulajia.

17.5.2021 Kasvun kohinan melkein kuulee.

Sipulikukista monet pienemmät ovat jo lopettaneet tai kadonneet isompien jalkoihin. Perennat koittavat saada itsensä mahtumaan kirjavaan joukkoon. Pionitkin jo kurkottavat punaruskeita versojaan. Niillä on vielä matkaa itse kukintaan.

20.5.2021 Pikkupuutarhan harkkokäytävän ensimmäinen kevät.


Pikkupuutarhan tuoreen harkkoreunuksen viereen istutin runsaasti narsisseja, jotta voisin poimia niitä maljakkoonkin. Enpä poiminut ainuttakaan. Elämähän on jo tässä vaiheessa siirtynyt enenevässä määrin pihamaalle. Kiertelen ihastelemassa narskujani puutarhassa. Sisällä käyn syömässä ja nukkumassa. Jos lämmintä piisaa, ruokailukin sujuu ulkosalla.

25.5.2021 Tungosta Kurgaanin "kasvoilla".


Toukokuun vihreys on uutta ja olemukseltaan hentoa. Vuoden hienoimpiin tuoksuihin kuuluu pienten koivunlehtien tuoksu. Siinä on kesän lupaus täydellisessä paketissa.

30.5.2021 Entinen metsäpuutarha talon puistopäädyssä.

Kuudesta kuvasta viimeistä katsellessani voin vaivatta siirtää itseni tuohon tunnelmaan. Auringon lämpö iholla, oksia ja kotkansiipiä kahisuttava tuulenvire sekä kivituhkan rapina kenkien alla. Jopa kulkijaa puskista pakoon lähtevien mustarastaiden viestittely toisilleen ja niiden siipien räpistely on kuvassa läsnä. Kesä on vasta alullaan. Kaikki vielä edessä. Toukokuu on suurenmoista aikaa.

Toukokuuta kohti kulkiessa toivotan hyvää viikonloppua kaikille!


33 kommenttia:

 1. Ei millään jaksaisi enää odottaa kevään tuloa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tässä vaiheessa talvea alkaa turnauskestävyys olla koetuksella.

   Poista
 2. Ihania kevätkuvia. Toukokuu taitaa olla vuoden ihanin kuukausi.
  Mukavaa viikonloppua sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Toukokuu taitaa minustakin olla ihanin kuukausi. Täynnä lupauksia ja toteutuneita toiveita.
   Samoin sinulle, mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Toukokuu on kyllä ihanaa aikaa pihalla 😍 Se täytyy kiertää monta kertaa päivässä. Kauniit kuvat olit valinnut. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, huhtikuussa alkaneet puutarhakierrokset vain kiihtyvät. Loppukuusta suorastaan asutaan pihamaalla.
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 4. Olipa ihanaa katsella näitä keväisiä kuviasi! Toukokuu on ihan paras kuukausi. Sen hento vihreä, lintujen laulu ja lämmin henkäys; voiko olla suloisempaa?
  Hyvää viikonloppua Sinulle ja kiitos näistä mieltä ilahduttaneista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe! Hyvää viikonloppua sinulle.
   Toukokuu on aistien juhlaa. Niin kaunista ja mieluisaa.

   Poista
 5. Ihanaa, että sinäkin innostuit tekemään toukokuujutun! Ah tuota heti ensimmäisestä kuvasta alkavaa vehreyden määrää. Toukokuu on täynnä auvoa ja lupausta. Puihin puhkeavien lehtien väri ja tosiaan se tuoksukin, hyönteiset ja linnut, melkoista aistielämysten hellittelyä.
  Ihana idea istuttaa narsisseja kimppuja varten. Vaikka sitä ei tosiaan sitten toukokuussa enää kaipaakaan, niin ajatus on mukava ja saahan siitä vaikka onnittelukimpun ystävälle tarvittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tällaista mahdollisuutta toukokuun ylistykseen voi jättää käyttämättä. Totesin tuossa Piipelle, että toukokuu on aistien juhlaa ja niinhän sinäkin sanot. Kauneutta saa ahmia silmät, korvat täyteen, eikä kylliksi saa.
   Meni monta vuotta ennen kuin raaskin ensimmäisen pionin leikata maljakkoon omasta pihasta. Ne ovat niin kauniita ja ainutlaatuisia omilla kasvupaikoillaan. Sama toistuu näköjään sipulikukkien ja kesäkukkienkin kohdalla. Kosmoksia sentään jo raaskin ottaa maljakkoon, kun niitä on yleensä aika paljon. Sisällä tulee vietettyä kesäaikaan kohtalaisen vähän aikaa, joten usein se kesäkukkamaljakko on pergolan pöydällä. Siellähän sitä syödään, kahvitellaan ja istutaan, jos vain keretään.

   Poista
 6. Ihania kuvia olet valinnut. Ikävä tulee kevättä. Toukokuu on niin upeaa aikaa, kun ensimmäiset kevätkukat nousevat. Toukokuu on lupaus kesästä. Kevöttö odotellessa! Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kevät on jo lähellä. Juuri nyt kyllä kevät tuntuu kaukaiselta, kun tuuli tuivertaa ja lumi tuiskuaa pyörteissä.
   Kevät on kuitenkin jo vahvasti mielessä.
   Hyvää viikonloppua sinulle Anneli!

   Poista
 7. Toukokuu on niin ihana 💚
  Äitienpäivän lintuääni meidän korkeuksilla on niin monena vuotena ollut käki, se on minulle sellainen kevään sinetöivä ääni, virallinen julistus talven voittamisesta ja kesän saapumisfanfaari.
  Ihanat kuvat jälleen kerran ja erinomaisen hyvin sanoitettu tarina, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käen kukuntaa odottaa joka kevät ja pysähtyy sitä kuuntelemaan. Ja kukkumiskertoja laskemaan. Enpä ole painanut mieleen, mihin aikaa käki kukkuu. Siinäpä yksi tehtävä tälle vuodelle.
   Kiitos Hirnakka, sain sinulta taas kauniita sanoja hyvää mieltä tuomaan. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 8. Oioi, hämyvuokkoja, kotkansiipiä, upeaa vihreyttä! Luulen että pihallani räntäsateessa hengailevat mustarastaatkin haaveilevat toukokuusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilisestä saakka jatkuneen lumisateen vuoksi yhdyn pihasi mustarastaiden toukokuuhaaveiluun. Kohta on lähdettävä tekemään toiset lumityöt.

   Poista
 9. Kevään kaipuu iskee näitä kuvia katsellessa. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä ei ole yhtä paljon lumitöitä, kuin täällä. Nyt toukokuun kaipuu on suurimmillaan.

   Poista
 10. I have seen that every person wants to express their feelings but they are not able to express their feelings properly in words but the content you have written in your post is very beautiful, it seems that you have expressed your feelings Has expressed. Hi, you are a person who writes a very beautiful post, in the same way, you keep writing new posts in your life, our best wishes are with you. Gurgaon dateing girl
  Naughty Girl Gurugram
  Real photos Girls Gurugram
  Gurugram Girls Number
  Beautiful Girl Gurugram
  Online Girl Gurugram
  Online Gurugram Girl number
  Butey Full girl gurugram

  VastaaPoista
 11. Toukokuu on ihan huikean ihana kuukausi. Kaikki se valo, vehreys ja lupaus tulevasta kesästä, ah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Rankan lumikolausurakan jälkeen tuntuu ihanalta ajatella, että toukokuu on edessä.

   Poista
 12. Toukokuu on joka vuosi uskomaton. Tapahtuu niin paljon. Usein myös nopeasti. Vain kylmät säät hidastavat tapahtumima kukkapenkeissä. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta toukokuu on myös varsin arvaamaton kuukausi. Räntä- ja raesadettakin on toukokuussa nähty. Onneksi ne jäävät yleensä lyhytaikaisiksi.

   Poista
 13. 'Oi ihana toukokuu'. Heleät on kaikki värit. Kasvun voima on ihmeellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuussa olisi jopa aineksia lauluun. Kaipa sellainen on jo tehtykin. Värien ja vehreyden määrä on huumaavaa.

   Poista
 14. Voi ihana kevät, ihana toukokuu 🤍 Kiitos tästä kevään tuoksuisesta ja näköisestä postauksesta. Tuo lohtua ja kevään toivoa tänne lumikaaoksen keskelle tälle lumitöistä täysin punki olevalle naisihmiselle :) Kaunista kohta alkavaa helmikuuta sinulle, kevättä kohti mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen aamulla olisin vaihtanut lennosta tammikuisen lumikaaoksen toukokuuhun. Nyt jo vähän helpottaa, kun kolaamiset on tältä erää tehty. Puhkinaisia naisia taisi olla eilen enemmänkiin. Toivottavasti olosi on jo parempi. Sinulle myös valoisaa alkavaa helmikuuta.

   Poista
 15. Very nice series of photos of the Spring series. I look forward to mine but that will be 4 more months!

  VastaaPoista
 16. Oijoi, miten ihanat toukokuun tunnelmat! Toukokuu taitaa olla kuukausista vauhdikkaimmin etenevä, ainakin mitä tulee kasveihin. Melkein jo sinä aikana kun on ehtinyt kiertää pihan ympäri, on aloituspisteessä ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Enää kolme kuukautta toukokuuhun ja vielä vähemmän ensimmäisiin pälvipaikkoihin. Ajatella!
  Hyvää alkavaa viikkoa ja kuunvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin toukokuussa tapahtuu paljon ja hurjalla vauhdilla. Eipä se yksi kierros päivässä riitä mihinkään. Talon toiselle puolelle kuuluu, kuinka toisella kasvu kohisee.
   Maaliskuussa voi jo pälviä löytää. Tuntuupa kivalta...
   Samoin sinulle, mukavaa helmikuuhun siirtymistä!

   Poista
 17. Oi, toukokuu on ihan paras kuukausi.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!