lauantai 9. huhtikuuta 2022

Riina Hifumi: Valkoisten kukkien lumo - klassikkoainesta

 

Monet puutarhabloggarit ovat jo oppineet tietämään, että keskuudessamme on yksi vankkumaton valkoisten kukkien rakastaja. Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riina on postauksissaan esitellyt kaunista puutarhaansa, jossa toinen toistaan hienommat kasvit ihastuttavat. Nyt Riina Hifumilta ilmestyi upea teos "Valkoisten kukkien lumo", johon hän on koonnut runsaasti tietoa valkoisena kukkivista kasveista niin ulos kuin kodin sisätiloihin. Kirjassa ei myöskään unohdeta kasveja, joiden lehdissä on valkoista väriä.

Kirjan sisältö on jaettu selkeästi valkokukkaisten kasvien lisäksi myös valkoiseen kevääseen, syksyyn ja jouluun. Kuutamopuutarhakin kiinnostaa varmasti monia.

Kirjan kuvat ovat henkeäsalpaavan kauniita. Kolme kuvaa on tyttären Anna Hifumin ottamia, muut Riinan itsensä.  

Uunituoretta kirjaa tutkiessani on esitettävä kiitos myös Kati Oravalle, joka vastaa Riinan kirjan graafisesta suunnittelusta ja taitosta. Katin luovuutta olemme niinikään päässeet ihailemaan Oravankesäpesä -blogissa.

Valkoisten kukkien lumo -kirja on Riinan pitkäaikaisen haaveen toteutuma. Uskon, että tämä kirja löytää tiensä puutarhakirjojen aatelistoon. Se on heti ilmestyessään klassikko, jota katselee ja lukee mielellään kerta toisensa jälkeen.

Tämä kirja täynnä tietoa ja kaunista katseltavaa, on ihana lahja niin itselle kuin toisellekin.


Riina Hifumi: Valkoisten kukkien lumo, Readme 2022
ISBN 978-952-373-219-3


16 kommenttia:

 1. Tämäpä upea uutinen! Hienoa Riina ja tietenkin myös Kati. Tähän kirjaan haluan tutustua 😊.
  Kiitos Between sinulle esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin hienoa kirjaa on ilo esitellä. Uskon, että pidät kirjasta siihen tutustuttuasi.

   Poista
 2. Tämä kirja on kyllä saatava näppeihinsä. Ihanaa, että Riina on päässyt toteuttamaan unelmansa. Lukijoille kirjassa riittää varmasti inspiraatiota ja ihasteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaa on hyvin myynnissä kaupoissa. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa kauniine kuvineen. Ulkoasultaankin kiitettävän kaunis teos.

   Poista
 3. Tuo on todella ihana kirja, rakkaudella kirjoitettu, ja mahtavaa sekin, että taittajana oli juuri Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on todellakin upea. Parasta vielä, että kaksi kivaa persoonaa on on yhdistänyt voimansa.

   Poista
 4. Hankintalistallehan tuo Riinan kirja varmasti menee. Uskon, että tiedon lisäksi kuvat ovat hienoja, ovathan Riinan blogissa olevat kuvatkin niin tavattoman kauniita. Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen sinullekin tätä Riinan kirjaa. Kuvat ovat yhtä kauniita kirjassa kuin Riinan blogissakin.

   Poista
 5. Kuutamopuutarha on ihana unelma, mutta toteutin sen pienemmin, kuin ensin ajattelin. Syy: Koko iso puutahramme on noin 1500 neliötä plus osa lehdosta, joka on 1500 neliötä ja puolivarjoinen. Nyt kun ajattelimme muuttaa nurmikkoa kukkaniityiksi,emme annakaan kuutamopuutarhan olla kuin yhden 'huoneen'.
  ALOITIN MUUTEN VALKOISELLA LUPIINILLA. Nyt siellä on sitä ja valkoista iiristä, valkoista akileijaa ja joku muu, jota en nyt muista. Meillä vielä paljon lunta eikä puro solise kaarisillan alta. Olgan haudalla on jopa puutarhuri ystävältä saatua valkoista kerrottuua sinivuokkoa!!!

  Atsaleat taas vievät♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti pienikin kuutamopuutarha on kaunis. Kasveissa riittää niin paljon valinnanvaraa, että niiden avulla voi tehdä erilaisia huoneita. Kuulostaa hyvältä ajatukselta muuttaa nurmikko kukkaniityksi.
   Lunta taitaa olla liikaakin vähän joka puolella maata. Toivotaan, että puro pian solisee kaarisiltanne alla.

   Poista
 6. Lämmin kiitos kirjani esittelystä ja kauniista sanoistasi! <3
  Itse rakastan kaikkia klassikkoja ja oli todella suuri kunnia, että sanoit, että kirjani on klassikkoaineista. Ihan liikutuin siitä.

  Ja kiitos myös kaikille kommentoijille kauniista ja kannustavista kommenteistanne! <3

  Ja olin itsekin enemmän kuin onnellinen, että sain Katin loihtimaan graafisen ulkoasun ja taittamaan kirjan. Kati käsitti heti puheistani, mitä hain ja mitä toivoin. Hän on todella ammattitaitoinen ja osaa kuunnella sekä aistia "asiakkaan" toivomukset. En tiedä, mitä kirjasta olisi tullut ilman Katia.

  Toivon, että kirjasta olisi iloa ja hyötyä kaikille lukijoilleen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina itsellesi upeasta teoksesta! Olen tutkinut, lukenut ja katsellut sitä, pitänyt esillä pöydällä ja ylpeänä kehunut kirjaa muille. Saatan kuvitella, mutta sinä olet läsnä kirjan sivuilla.
   Minusta kirja on erittäin onnistunut kokonaisuus ja valkoisten kukkijoiden esittelijänä ainutlaatuinen lajissaan - ainakin suomalaisessa puutarhakirjallisuudessa. Muun kielisiin en ole kovin kattavasti tutustunut.
   Tässä yhteydessä haluan myös kehua valokuviasi, joita olen jo pidemmän aikaa ihastellut blogissasi ja nyt kirjassa. Olet löytänyt oman kädenjälkesi silläkin saralla.
   Kun kaksi taitavaa laittaa "hynttyynsä yhteen", tuloksena on kympin suoritus. Hyvä sinä ja Kati, ansaitsette kaikki kehut!

   Poista
  2. Voi kiitos ihana Between! <3
   Sanasi lämmittivät todella paljon.

   Poista
  3. Kiitos teille molemmille näistä kauniista sanoista! <3<3<3 Kirjan taittaminen oli yksi kivoimmista projekteista ikinä ja oli todella suuri ilo tehdä yhteistyötä Riinan kanssa. Välillä työstä ei meinannut tulla mitään, kun tekstit veivät mukanaan, niin kiinnostava se on.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!