torstai 26. joulukuuta 2013

Tapaninpäivää viettäen


Joulun juhliminen siirtyy vähitellen eilispäivien muistojen ketjuun ja väki valmistautuu ottamaan vastaan uutta vuotta. Aattoa vietettiin kotona kolmen sukupolven läsnäollessa. Tietenkin syötiin ja jaettiin muutama lahja. Istuttiin ja juteltiin ja naposteltiin suklaata. Juuso halusi olla siellä, missä muukin talon väki. Ruokailun ajan se torkkui matolla jääkaapin edessä saatuaan maistiaisiksi muutaman palan kalkkunaa. Väen siirryttyä olohuoneen puolelle, myös kissa tuli kiehnäämään jalkoihimme ja päätti lopulta ryhtyä nukkumaan pää Mamman lankakerällä. Mitä nyt vähän kurkisti luomiensa alta Mammaa, joka makasi kameransa kanssa mahallaan lattialla tähtäilemässä.

Joulupukkikin piipahti käytyään ensin jakamassa lahjat naapurissa. Kurkisti samalla reissulla myös meidän ovesta sisään, olisiko kilttejä lapsia läsnä. Olihan niitä ja jokainen sai pienen paketin. Kuka suklaata, kuka vihreitä kuulia, kalenterin tai jotain muuta pientä. Kerrankin itse kukin oli muistanut säilyttää malttinsa ja sopimuksen mukaan välttänyt lahjatulvan.

Huomaatte ehkä, että joulupukilla on kädessään suljettu sateenvarjo. Aattoillan satoi täällä pääkaupunkiseudulla ihan kunnolla, eikä puhettakaan, että Petteri Punakuono olisi voinut vetää lahjarekeään lasten luokse. Taisi olla pyörät alla, mutta sitä emme illan pimeydessä kyenneet  näkemään.

Joulunaluksen lämmin ja sateinen sää näyttää jatkuvan edelleen. Harmi, että päivien pitenemisestä huolimatta on kaiken aikaa niin harmaata, ellei peräti pimeää, ettei ulkona juurikaan viitsi kameran kanssa kulkea. Kinkun sulattaminen on jäänyt, sillä pikkaisen täytyy olla päästänsä vialla, jos viitsii mennä itsensä ihan ehdoin tahdoin sateessa kastelemaan.Lahjoista tuli mieleeni ystävältäni saamani paketti. Olen aina ihaillut hänen kekseliäisyyttään ja jälleen kerran paketin sisältö oli oivallinen.


Siellä oli nimittäin kaikenlaista mukavaa askartelua varten. Erinomainen lahjaidea tällaiselle väkertelijälle. Olin kovasti iloinen ja otettu.


Vaikka joulunaika virallisesti jatkuu ainakin loppiaiseen tai peräti Nuuttiin eli tammikuun 13. päivään, meillä tuskin niin pitkään joulukoristeet esillä ovat. Nyt kuitenkin jatkamme Tapaninpäivää lötköttämällä ja laiskottelemalla, sillä kaikki sukulaiset ja kylänmiehet on huomioitu. Kenties jonnekin koloon vielä palanen suklaatakin mahtuu.

28 kommenttia:

 1. Ihana kuva lötköilystä ;) Eipä tässä muutakaan voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä voi, kun aina sataa, eikä pääse kunnolla ulkoilemaan.

   Poista
 2. Hei! Ihan kuin Juuso ois ottanu joulusta kaiken irti :))
  Joo kiva jos lahja "osuu oikeaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä vaan ihan, vaan Juuso ottaa joulusta kaiken irti täysin palkein. Etenkin kalkkunan syömisestä, jota se rakastaa.

   Poista
 3. Juuso osaakin näyttää oikein lötköttelyn mallia :) Minulla oli tänään jo työpäivä, paluu arkeen tuntuu jo ihan mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin aikuisena ei jouluakaan päivätolkulla jaksa. Toista oli lapsena, jolloin joulu tuntui aina päättyvän ennen aikojaan.

   Poista
 4. Juusoa ei näytä vesisade ja hämäryys haittaavan, rapsutuksia onnelliselle kissalle......
  Toinen iloinen huomio, joku osaa todella kauniin paketoinnin taidon, ihailen suuresti tällaista taitoa.
  Minä en osaa tehdä kauniita lahjapaketteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso osaa ottaa lötköttelystä kaiken irti.
   En muuten osaa minäkään tehdä kauniita paketteja. Pitäisi aina ottaa valokuva kauniista paketeista, koska ne ovat usein osa sitä saamisen iloa.

   Poista
 5. Juuso ainakin osaa ottaa joulun rennosti, ottakaamme hänestä mallia. Kutimet syrjään ja lankakerä pään allle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kudin on laitettava syrjään, kun kissa nukkuu lankakerän päällä.

   Poista
 6. Voi Juusoa on se mukavan rennon tuntuinen ihana kuva:)

  VastaaPoista
 7. Joulu on mukavaa aikaa kissoillekin, kun palvelusväkikin on vaan lötköttelee ja pitää kissoille seuraa. Kelpaa siinä kisun nauttia elämästään :)
  Mukavan leppoisia välipäiviä sinne teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja herkkuja riittää kissoillekin. Mukavia välipäiviä sinne teillekin!

   Poista
 8. Voi Juusoa, näyttää mallia, miten joulua vietetään:)

  VastaaPoista
 9. Lötköttelyksi näyttää menevän tämäkin päivä;eihän sitä todellakaan tuonne sateeseen ja harmauteen mene kuin ihan pikkuisen pakkomielteinen liikunnan harrastaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähitellen alkaa kyllä jo kaipaamaan raitista ulkoilmaa, mutta aina vaan sataa. Niitä himourheilijoita näkyy riittävän. Hölkkäävät hullun lailla tuolla sateessa kroppa täynnä mittareita. Ei minun hommaani.

   Poista
 10. Voi kuinka ihanan lahjan olit saanut!!!!

  VastaaPoista
 11. Ihanan lahjan sait.
  Leppoisa postaus. Juuso osaa ottaa rennisti ja venytellä.

  Leppoisia välipäiviä sinne teille ♥ ♥

  VastaaPoista
 12. Ihana kuva Juusosta! Kätevä tyyny ja kaikki leppoisuus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso omi lankakeräni ja käyttää sitä tarpeen mukaan milloin mihinkin.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!