sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Ei bongailla ei


Meidän kylän linnut ovat päättäneet protestoida pihabongausta vastaan. Ovat agitoineet oravatkin samaan kimppaan. Mikä lie jekku niillä on protestinsa taustalla, kun yhtä aamullista talitinttiä lukuunottamatta ei ruokintapaikoilla ole vieraillut minkäänlaista siivekästä tai hännäkästä. Ei edes sitä tikkaa, joka harva se päivä käy nakuttamassa talipötkylää.

Juuson juoksunaru kokee käytön puutetta

Taivas on yhtä harmaa kuin eilenkin. Silloin tällöin taivaalta sataa ihan harvakseltaan lumihiutaleita, mutta muuten sää on kuin paikalleen jämähtänyt. Pakkasta sentään -8 astetta, joka pariin edellisviikkoon verrattuna tuntuu suorastaan lämpimältä. Eilen uumoilin tuulenhenkäysten pudottavan puista kaiken lumen ja huurrekuorrutuksen, mutta ei sentään. Ulkona on yhä aivan yhtä kaunista, kuin jo pitkään on ollut. Ja tänään tuntui upealta katsoa aamulta puoli yhdeksältä ulos, kun siellä oli valoisaa. Ei aurinkoista eikä kirkasta, mutta valoisaa. Tuntuu ihan tosissaan siltä, että joulu on taas taakse jäänyt ja kohti kesää mennään vauhdilla.

Ikkunaruudun toisella puolella

Juusokin on huomattavasti virkeämpi ja eilen se jo vietti tunnin verran ihan itsekseen pihamaalla. Tosin aika loukkaantuneelta se näytti, kun menin sitä vihdoin sisälle hakemaan. Ei tapansa mukaan kiehnännyt jaloissani eikä mennyt angervopuskan taakse "muka-piiloon-minua-pelästyttämään" vaan ryntäsi suoraan ohitseni kohti takaovea nopeammin kuin ehdin flexin kanssa perässä. Ikkunalla se jaksaa jo tiirailla pimeämpien aikojen jatkuvan makoilun sijasta.


Toissa iltana sain valmiiksi polvisukan, johon en missään vaiheessa ollut tyytyväinen. Sukkaa aloittaessani päätin kutoa siihen kuvion, joka mallissa näytti mukavalta. Kuvio kuitenkin kiristi sukan vartta sen verran, että silmiä olisi pitänyt olla puikkoa kohti enemmän, jotta sukka olisi käynyt aikuisen jalkaan. Niinpä sitten muutin systeemiä niin, että laitoinkin kuvion vain keskimmäisille puikoille eli sukan etuosaan. Ja kudoin sukan loppuun saakka. Sitten silittelin sitä jonkun tovin käsissäni, enkä tullut yhtään tyytyväisemmäksi. Sen sijaan, että olisin ryhtynyt kutomaan sukalle kaveria, purin sen viimeistä silmukkaa myöten. Totesin, että mieluummin kudon kauniita sukkia, kuin irvistelen inhoten rumille. Kun on kerran mahdollisuus valita.

 Luminen lauantainäkymä terassilta

Tänään heitin lauantaisaunassa käyneen Peräkamaripojan takaisin kotiinsa ja paluumatkalla kävin Plantagenissa ihastelemassa siemenvalikoimaa. Ja muistin ostaa myös sitä kylvömultaa, josta olen tainnut jo liikaakin puhua. Siemeniä taitaa olla kohta seuraavaakin kesää varten, vaikkakin vihannesosuus on vielä kokonaan miettimättä. Mitä nyt pari pussukkaa tomaatinsiemeniä olen hankkinut.

Eikä sitten muuta tällä kertaa, kuin oikein reipasta viikkoa kaikille!
 

 

16 kommenttia:

 1. Minäkin olisin mielelläni osallistunut pihabongaukseen,mutta enpä sinne nyt viitsi ilmoittaa niitä muutamaa sini -ja talitiaista,jotka tuossa laudalla tänään poikkesivat. Jokatalvinen ihmettelyn aihe on lintujen vähyys pihamme ruokailupaikalla,vaikka hyvät sapuskat on tarjolla ja Hiltunenkaan ei ole siinä kokoaikaa väijymässä.

  Täällä on jo maiseman huurteinen kauneus kadonnut,mutta huomattavasti kivampi keli ulkoilulle nyt kuin kovien pakkasten aikaan.Täällä on lämpötila pyörinyt -4--6 asteessa ja se on minusta aika passeli talvilämpötila.

  VastaaPoista
 2. Selvästi järjestäytynyttä toimintaa pikkutipuilta!
  Vaatii henkisiä ponnistuksia purkaa jotain, jota on tuntikausia tehnyt. Mutta se, että tekisi toisenkin sukan samalla kaavalla, josta ei pidä, olisi kyllä vielä suurempi uhraus.

  VastaaPoista
 3. Minne lienevät linnut menneet bongauspäivää pakoon? Meillä oli tänään tosin kaikki vakiovieraat, mustarastas, närhet, harakat, tikat ja tintit, mutta huomattavan vähälukuisina kuitenkin!
  Todisteeksi otin muutaman kuvankin kun Ruusan kanssa heitä bongailtiin, Kuvista tuli harmaan sään takia niin epätarkkoja ja rakeisia, että blogiinkaan en viitsi sellaisia laittaa.
  Ehkä ne linnut ovat paremmin liikkeellä aurinkoisella säällä. Meillä on pakkastakin parina viime päivänä ollut enää -3!
  No, viikon kuluttua on kuitenkin jo helmikuu, vielä on juuri sopivasti aikaa valmistautua niihin kylvöpuuhiin :)

  VastaaPoista
 4. Miten lie kaikilta linnut hukassa! Olihan noita meillä jokunen ja kannattaahan ne vähätkin ilmoittaa. Pullalla houkuttelin harakoita ja närhiä ikkunan eteen ja hyvinhän nuo pullat maistui :))
  Meilläkään ei ole enää niin kauniita puita kuin pari päivää sitten, mutta parempi kun ei ole hytisyttävä pakkanen.
  Kyllä sitä joskus erehtyy noiden neulomuksien kanssa ;))

  VastaaPoista
 5. Hei, en minäkään nähnyt kuin yhden tosi komean harakan. Moneen päivään ei talipallojen luona ole ollut kuin muutama talitintti.
  Meillä kissat ovat käyneet päivisin muutamia kertoja tuolla ulkotarhassa ja aika pian on jo oven takaa kuulunut pientä rapistelua. Maija-kissa nuorimmaisena viihtyy ehkä eniten ulkotarhassa tai ainakin käy siellä eniten pieniä pyrähdyksiä.
  Juusolle taas rapsutuksia.......meiltä.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on yleensä laaja lajikirjo lintulaudalla, mutta bongausviikonloppuna vain tintit ja varpuset. Jotain ne on nyt suunnitelleet.... mokomat.
  Kissat eivät oikein tiedä bongaisivatko ulkona vai sisällä, ees taas mennään kaiken aikaa...
  Juusolle terkkuja

  VastaaPoista
 7. Eipä juuri bongailtu täälläkään, ihmeen hiljaista oli!
  Meilä oli työkaverin äidin virkkaamia hieman pitsikuvioisia polvisukkia myytävänä työpaikalla. Tuollaisiin vaaleisiin oli laitettu luunväriset ja oloisetkin napit koristeeksi sivulle. Ne menivät kuin kuumille kiville!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Aamuisin varsinkin huomaa, että päivä on pidentynyt. Nyt viikonloppuna oli ihana kävellä pidempiä lenkkejä, kun pakkanen ei ollut enää niin hyytävä. Juusokin virkistyy valon lisääntyessä :)

  VastaaPoista
 9. Onhan se tulos sekin, että lintuja on vähän. Ilmoita vain tästä oudosta ilmiöstä!

  Kun näin tuon Juuson kuvan, piti heti mennä avaamaan toiseen ikkunaan lähimmän löytöeläintalon sivu, että olisiko siellä minulle kissaa. Pitäähän akalla olla kissa! Olen ollut kissattomana jo jonkun aikaa, mutta tuo kuva saattoi olla viimeinen tikki. Mulle kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät itsellesi kivan kissan. Akan on tosiaan paha olla kissattomana, jos on kissaihmiseksi syntynyt.

   Poista
 10. Taisi olla kaikkien kylien linnut bongauspäivää vastaan, meilläkin vaan yksi harakka:)

  VastaaPoista
 11. Meillä oli sama juttu, lintuja ei juuri näkynyt.

  VastaaPoista
 12. Eikä meilläkään muita, paitsi talitiaisia. Juuso on nätti kisu :)

  VastaaPoista
 13. Kyllä sekä Juuso että me muutkin ilahdumme valoisan ajan lisääntymisestä. Siemen- ja multavarastoja on mukava tutkiskella - kevät ikäänkuin lähenee......

  VastaaPoista
 14. Kyllä meillä oli lintuja aika paljon Otin muutaman En kerinnyt enempää ottamaan Sinitinttejä kuusi tintit jäi ottamatta ja viellä töyhtötinti. Meilläkin satoi hiljlleen lunta Hyvää alkuviikkoa :)

  VastaaPoista
 15. Siemeniähän ei ole koskaan liikaa, nehän menee niin pieneen tilaankin mukavasti <3

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!