tiistai 8. huhtikuuta 2014

Aamukonsertti


Niin on ollut hoppu, ettei edes pihamaata ole ehtinyt mitata. Aamulla lähtiessä on sentään tullut taivasteltua sitä upeaa konserttia, joka jo varhain on viritetty kuunneltavaksemme. Muuten hiljaisessa maailmassa voisi jopa kuvitella asustavansa jossain ihanassa lintutalossa, sillä pihamaalla raikaa joka suunnasta sellaisia sulosointuja, ettei paremmasta ole väliä. Vaikka varpaita paleltaa ja sormet jäätyvät auton ikkunoita yön pakastamasta huurteesta putsatessa, ei mikään voisi ilahduttaa enempää, kuin kaikki nuo tienoon täyttävät kirkkaat luritukset. On tämä kevät vaan niin ihanaa aikaa!

Ja huomenna toivon mukaan ehdin pihalle tepastelemaan, josko ihan lapioonkin tarttumaan. Voi että, tuntuupa mukavalta jo ajatuksenakin...
 

20 kommenttia:

 1. On kyllä mahtavaa konsertointia heti aamusta alkaen. No,mustarastas aloittelee kyllä jo hyvissä ajoin aamuyöstä lurittelunsa . Itseä harmittaa ihan hirveäasti,kun menee koko upea kevät hiukan niinkuin ohitse,kun ei oikein pysty lähtemään kunnolla liikkeelle näiden leikkaushaavojen vuoksi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastas tosiaan laulaa jo ennen auringonnousua. Kääri itsesi lämpimästi ja istu pihalle aurinkoiseen paikkaan vain katselemaan ja kuuntelemaan. Kun taas palaat töihin, ei siihenkään jää aikaa.

   Poista
 2. Oi kun kivaa, oikein ihanaa huomisen odotusta ja itse päivää!
  Linnut tosiaan pitävät ihan mahdotonta meteliä, kyllä siinä nousee hymy huulille kun kuuntelee. Mitä moninaisinta sirkutustä, tikitystä, säksätystä ja vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva päivä pihalla ja luultavasti samanlainen on tulossa huomenna.
   Ulkona ollessa on ihan pakko välillä pysähtyä kuuntelemaan, ääniä on tosiaan niin valtavan paljon erilaisia ja ajoittain äänien paikallistaminen on mahdottoman vaikeaa. Tuntuu, että sirkutusta tulee ihan joka suunnalta.

   Poista
 3. Tuntuu kyllä niin keväältä, kun linnut laulavat. Kissat eivät vain meinaa pysyä "housuissaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Juuso on tosiaan täysin kevätlevottomuuden vallassa. Ihan kuin mammansakin.

   Poista
 4. Kyllä nyt saa kuunnella ihanaa ilmaista konserttia on monimuotoista sävelmää. Meillä kyllä on
  pihamaa viellä jäässä. ei ole viellä oikein mitään tehtävissä. Kaadoimme viisi isoa koivua niissä on aikamoinen työmaa. Ja taimien koulimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teillä sitten varsinainen savotta. Meillä oli vuosi sitten yksi ainoa iso koivu pilkottavana ja siinäkin riitti hommaa. Vaan onpa taas klapeja vähäksi aikaa.

   Poista
 5. Ihana konsertti on todellakin nyt luonnossa.
  Nautin tänään kevät sateestakin.
  Täällä on nyt lämmintä eikä enään yöpakkasiakaan.

  Puhallan lämpöä sinne teille.huuuuuuuuuuuuuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätsade ropisi maanantaina meilläkin ja se kyllä herätteli luontoa. Puhallapa vielä vähän lisää sitä lämpöä. Aurinko tulikin jo.

   Poista
 6. Minä lähden aamulenkille ilahtuneena lintujen laulusta ja valoisista aamuista. Ihanaa, että mennään kohti kesää ja pihaakin pääsee rapsuttelemaan jo! Mukavaa puutarhapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, pihassa tuli oltua vaikka tuuli puhalsi tosi kovaa.

   Poista
 7. Kevät. On kyllä ihanaa aikaa?

  VastaaPoista
 8. Viikonloppuna saapui meillekin peippoja ja kevätkukkkia nousee koko ajan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peipon laulu kyllä kuuluu ehdottomasti myös kevääseen.

   Poista
 9. No niin on ihanat konsertit pihalla, monenlaista sirkuttajaa :) Kävelin minäkin katsastamassa kukkapenkit ja löysin jopa kukkia. Vaikka maa on jäässä, ne jaksavat aloittaa kukkimaan. Mukavia puutarhapuuhia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän on pihalla nyt tekemistä, kun maa on jäässä. Onneksi voi pysähtyä kuuntelemaan ja katselemaan. Ihan sydämensä kyllyydestä.

   Poista
 10. Lintujen liverrys on kyllä musiikkia korville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, parasta mahdollista tähän aikaan vuodesta.

   Poista
 11. kevät se keikkuen tulevi .Mullakin on viimevuotiset pelkuut kasvamassa en ole ennen niitä säästänyt. Ei vielä kumminkaan nupullaan. Meillä oli myös mustarastas pariskunta noin kuukausi sitten lintulaudan alla syömässä eivät kumminkaan jääneet asumaan
  Hyvää lauantaita.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!