lauantai 8. huhtikuuta 2017

Helsingin kevätmessut


Kuten jo eräässä aiemmassa postauksessa totesin, kevätmessuille mennään, vaikka kuinka edelliskeväänä olisi toisin sanottu. Ilman ennakkoasenteita ja -odotuksia, ettei ainakaan pettyisi. Väkisinkin niitä odotuksia kuitenkin itselleen kasaa ja yhtä väkisin näyttää myös pettymyksiä tulevan. Perjantaina kiersin messut ja ihan se työstä kävi.


Suomi 100 -teemalla toteutettu yleiskoristelualue oli minusta aika vaisu. Mielenkiintoisinta siinä taisi olla alueen rakentumista esittelevä video, joka havainnollisti mm. suuren vesiaiheen ja alueella kohoavan kummun läpi kulkevan tunnelin konkreettisen toteutuksen. Tunnelista en saanut ainuttakaan onnistunutta kuvaa, sillä tuskastuin odottamaan hetkeä, jolloin ihmisiä olisi ollut kolme tai vähemmän, tai mieluummin ei ainuttakaan.

Hienot rakennelmat osoittatutuivat tekokasveiksi.

Yleensä kevätmessuilla keskityn etupäässä kasveihin, mutta nyt taimistojen standeja oli tosi vähän. Perennataimisto Ekman ja Tommolan tila löytyivät ja jälkimmäiseltä tein joitakin ostoksiakin. Pääkaupunkiseudun kukka- ja perennakauppiaita oli useampia. Useimpien tarjontaan messuilla kuului lähinnä ruusu- ja tulppaanipuntit, hortensiat, jouluruusut sekä keväiset sipulikukkatarjoukset. Puutarhanikkareilla (Taimia Oy) oli myös pelargonian ja verenpisaran pistokkaita.

Plantagenin palloamppelit

Kuntta näyttää edelleen pitävän pintansa kevätmessuista toiseen. Sen sijaan en löytänyt ainuttakaan kunnon piharuukkua tai edes esitettä sellaisista. Ehkäpä täytyy vuokrata iso pakettiauto ja lähteä Välimeren maihin ruukkuostoksille. Joitakin pieniä, sieviä kukkapurkkeja ja suojaruukkuja oli, enemmänkin rekvisiittana.


Edelleen jäin kaipaamaan oksasaksien valmistajia/maahantuojia/myyjiä. Kotimainen brändi eli Fiskars oli täyttänyt osastonsa televisiossakin mainostettavalla uudella letkukelasysteemillä. Kiersin osaston läpi löytääkseni edes yhdet oksasakset ja lopulta nurkassa oli kottikärryt lastattuna pinkin värisillä pikkuharoilla, lapioilla ja olihan siellä joukossa sitten samaan sarjaan pikkuiset oksasaksetkin. En ostanut. Olisi ollut mukava kokeilla omaan käteen erilaisia vaihtoehtoja ja malleja, joita yrityksen kotisivuilta löytyi ainakin 15 erilaista. Harva kauppa pitää monia malleja hyllyssään ja verkkokaupassa on hankala tuntumaa kokeilla. Messut olisivat olleet siihen oivallinen paikka. 

Löysin kuitenkin saksalaisen Gardenan osaston, jossa malleja löytyi ja myös pätevä esittelijä kertomaan niin materiaalista, varaosista, takuista kuin tuotteiden jälleenmyyjistäkin. Olisi kiva suosia kotimaista, vaan välillä se on käytännössä aika vaikeaa. Mietin myös, mikä osuus kotimaisen tuotteen hinnasta jää tänne, jos tuote valmistetaan Aasiassa. 

Pakilan kukkatalo

Yleensä näillä kevätmessuilla panostan vähemmän puutarhan sisustukselliseen puoleen. Ilman muuta tykkään kauneudesta ja kaikenlaisista kivoista härpäkkeista. Olen vain äärimmäisen huono muokkaamaan ideoita omaan pihaani. Lisäksi koen muutenkin jatkuvaa tuskaa ilmastomuutoksesta ja maapallon tilasta. Se taas on johtanut yhä harkitsevampaan kulutuskäyttäytymiseen. Tavaran kuin tavaran kohdalla nousee kysymys, tarvitsenko tätä todella. Pitääkö minun joka vuosi vaihtaa puutarhaankin väriä ja mallia? Mikä on puutarhani tarkoitus? Kasvit, hyötypuutarha, niiden tuottama ilo, kauneus, mielenrauha ja mahdollinen lisä ruokapöydässä? Vai vuosittain vaihtuvat trendit?

Asetelma: Bloomingday

Autuaan olon Cheri pohti omassa blogipostauksessaan, kuinka messujen läpikäyminen vaatii omanlaistaan kuntoa ja kestävyyttä. Niin mukava, kun kaikkea uutta onkin katsella ja ideoita itselleen ammentaa, hälyssä ja tungoksessa kulkeminen on äärimmäisen uuvuttavaa. Olin varannut Helsingin messuille runsaasti aikaa, sillä ajatus oli mennä vielä päivän päätteeksi ystävän kanssa erään kirjan julkaisutilaisuuteen ja näin kuvittelin kätevästi yhdistäväni kaksi Helsinki-reissua yhteen päivään. Ei erityisen fiksu ratkaisu, mutta ken leikkiin lähtee, se leikin kestäköön.


Se apu kaksista peräkkäisistä puutarhamessuista on, että jälkimmäisellä kerralla tiesin melko tarkkaan, mitä haluan katsoa ja mihin panostaa. En siis käyttänyt minuuttiakaan hollantilaisiin sipulikauppiaisiin, ranskalaiseen salamitarjoukseen tai porvoolaisiin pitsitunikoihin. En käynyt ainoassakaan iglusaunassa ja jätin suosiolla kirjakauppiaatkin rauhaan. 


Luomuruokastandit kiersin ylimalkaisesti ja sieltä täältä nälkäiseen vatsaani maistiaisia napsien. Ostin kotiintuotavaksi pussillisen juuri paistettuja karjalanpiirakoita ja maustettuja ruislastuja. Kiertäminen alkoi tuntua uuvuttavalta ja mielenkiinto mihin tahansa hiipui. Palasin kasviosastojen pariin ja tein suunnittelemani ostokset eli Tommolalta mantelityräkin, lilan kolmilehden, lilan tarhakylmänkukan ja valkoisen palloesikon. Toisesta paikasta ostin sekä vaalean että tumman jouluruusun (isokokoiset, kympin kappale). Lopuksi vielä 50 kpl:n puntti tulppaaneja 15 eurolla.Kädet kasvipussukoista venyen mietin hetken, veisinkö ostokset autoon ja palaisin messuhalliin syömään jotain. Auto oli kuitenkin parkkitalon perimmäisessä nurkassa ja tunnetusti messuhallin ruokapaikkojen hintataso on melkoinen. Niinpä päätin, että eiköhän se ollut tässä ja suuntasin autolle.


Messuhallin ja parkkitalon väliin oli sijoittunut vielä muutama kasvikauppias ja niinpä kahmin viimehetken ostoksina kannettavaksi vielä kaksi vaaleanpunaista lemmikkiä ja yhden kaunokaisen. Suuntasin autonnokan kohti keskustaa ja tapaamista ystävän kanssa.


Vasta illalla kotiinpalattuani kuulin Tukholman terrori-iskusta ja ajattelin sydän kylmäten monia blogiystäviäni, joiden tiedän lähteneen puutarhamessuille. Toivottavasti heistä jokainen on selvinnyt loukkaantumatta. Tukholman tapahtumat eivät hetkessä unohdu, kuten eivät unohdu muutkaan viime aikojen hirvittävät teot. Osaltaan ne vaikuttavat myös siihen, miten ihan jokaista asiaa tässä elämässä jatkossa tulee mitattua.

Niin pelottavia kuin nämä väkivallan teot ovatkin, ei anneta niiden lannistaa meitä. Toinen toistamme vastaan tapellen emme voita mitään. Jaksakaamme uskoa, että hyvä lopulta voittaa ja tehkäämme kukin kaikkemme sen eteen.


Lopuksi vielä kiitos Katjalle Kotipuutarhuri -blogiin ja Sussille Förmaaki ja puutarha -blogiin. Kumpaisenkin suosiollisella arvontaonnella saatoin käyttää messulippurahat Tommolan taimiin. Teidän henkenne tulee siis asustamaan puutarhani uusissa kasveissa. Kiitos!

43 kommenttia:

 1. Oma fiilis oli messuista pettymys. Onneksi oli nuo kaksi taimimyyjää. Tommola myi tänään jo osin ei oota. Taisi meitä olla muitakin taimia hakevia. Tukholma kosketti, oma poika oli kahden kilometrin päässä tavaratalosta, ostoskeskuksessa. Vähän äidin sydän siinä hypähti mutta onneksi poika viestitti että hänellä ei mitään hätää. Kaikki äidit eivät ole yhtä onnekkaita näissä iskuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommolan standilla ollessani siellä oli aikamoinen kuhina. Varmasti taimistojen puute lisäsi paikalla olijoiden myyntipainetta.
   Varmasti äidin sydäntä kylmäsi uutisia seuratessa. Onneksi ei mitään pojallesi mitään käynyt. Usein olen itsekin juuri siitä Åhlensin kulmalta kulkenut, joten nyt oli helppo samaistua iskun kohdanneisten ihmisten hätään ja tuskaan.

   Poista
 2. Kiitos messupostauksesta! Meidän kulmilla (Tampereella) on Supermessut parin viikon päästä. Mielenkiintoista infosi perusteella on verrata erilaisuutta tai samankaltaisuutta tarjonnasta. Nyt minua kiinnostaa puutarhan sisustaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan Tampereen messuilla ollut, mutta eiköhän sieltä löydy samat trendit. Laitathan sitten messuista postauksen, jotta pääsen sinne virtuaalimatkalle.

   Poista
 3. Kiva postaus messuista! Vähän on tuo kevätmessuilu tosiaan ristiriitaista. Toisaalta, kun on kevätinto päällä, niin tekisi mieli koluta kaikki mahdolliset. Panostan tänä keväänä Marketanpuiston tapahtumaan, siellä on aina ollut kivasti taimimyyntiä. Joskus olisi kiva käydä Türissä.

  Avasin muuten uuden blogin puutarhajutuille, tervetuloa kurkkaamaan! https://inkanpiha.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marketanpuisto onkin erinomainen kevätkohde, sillä siellä on kasvipainotteisuus kohdallaan. Olen jo merkinnyt päivän kalenteriini.
   Kiitos linkistä. Kävin jo kurkkaamassa ja liittymässä lukijaksi. Ihania kevätjuttuja kera herkullisen Ellin!

   Poista
 4. Olipahan päivä, hatunnosto! Varmaan on niin, että jos olisi muutenkin ihminen, joka viihtyy toreilla, viihtyy messuillakin. Sellainen torimeininki niissä on. Voi että, vaaleanpunaisiin lemmikkeihin olisin minäkin tarttunut! Eiköhän niitä vielä jostakin kaupasta eteen pomppaa, toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunaiset lemmikit oli suloisia. Nyt jo harmittaa, etten ottanut niitä enemmänkin, ja mukaan vielä muutaman valkoisen. Puutarhanikkarien myymälästä ostin, joten saattaa löytyä Espoonlahdesta tai muista heidän myymälöistään.

   Poista
 5. Jaksoit kahlata messut läpi, onnea!
  Runsaasti sait kukkatuliaisia. Piti ihan kuukkeloida tuo mantelityräkki. Sellainen olisi kyllä hauska kasvi. Lemmikkejä ja belliksiä ei ole koskaan keväällä liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa sitä voi näinkin kuntoilla.
   Ei vielä hajuakaan, minne mantelityräkin laitan. Luultavasti sain samanlaisen viime kesänä Saaripalstan Sailalta, joten jos se on hengissä, saa kaverin vierelleen. Sininen lemmikki on meille tullut ihan itsestään. Kiva, jos tuo vaaleanpunainen olisi yhtä helppo kasvatettava.

   Poista
 6. Kiitos messutunnelmista. Tampereen puutarhamessut tulen kiertämään, mutta muille paikkakunnille ei tarvitse lähteä. Paljon ei tarvittaisi taimiakaan. Tukholman tapahtumat kyllä koskettavat erityisesti juuri blogikavereiden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdet messut kiertäneenä voisin todeta, että yhdetkin riittää. Riippuu tietenkin siitä, mitä tavoittelee. Jotenkin on aina sellainen tunne, että jotain missaa, ellei mene messuille. Ei missaa, mutta se pitäisi vielä saada taottua omaan päähän.
   Tukholma on niin tuttu paikka ja siellä tapahtumat kolahtavat liki samalla tavoin, kuin jos niin kävisi Hesassa.

   Poista
 7. Minä olen yllättäen lähdössä messuille huomenna. Varaudun taas niihin laitureihin ja ruohonleikkureihin. Pari asiaa minulla olisi mielessä, mutta varaudun, että niitä ei löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä siellä on ja sohvaa ja pöytää ja sänkyjä. Toivottavasti löydät myös etsimäsi.

   Poista
 8. Kattava postaus messukuulumisista! Ihania ostoksia teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain odotellaan, kunhan maa on niin sulaa, että perennat voi multaan istuttaa.

   Poista
 9. Messuretki olikin nostanut syvällisiä ajatuksia esiin. Pohdintasi kaiken tarpeellisuudesta ja tästä ihanuuden ja traagisuuden kohtaamisesta on tuttua. Messuilla ja jo kaupoissakin tulvahtaa välillä epäusko - tarvitaanko tätä kaikkea? Voisinko ottaa askeleen taaksepäin ja nauttia vähän vähemmästä? Miksi onnellinen hetki yhtäkkiä särkyy suureen suruun?

  Omassa puutarhassa saa antaa mielen käsitellä kaikkia kysymyksiä ja välillä niihin löytyy vastauksia, välillä löytyy uusia kysymyksiä. Siellä on liikkumavaraa. Rauhoittavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha onkin oivallinen paikka elämäntuskan purkamiseen ja arvomaailman tarkasteluun. Usein jonkun puskan juurella kykkiessään löytää myös ratkaisuja pitkään askarruttaneisiin kysymyksiin.

   Poista
 10. Hei, kiitos kun kävit osastollamme 6g11 ☺ Kuvassa, jossa kaksi maljakkoa ja betoniomenat, tuotteet ovat bloomingdayn, ei Pakilan Kukkatalon. Yt, Sarica /bloomingday 🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarica tarkennuksesta. Käyn korjaamassa kuvatekstin myöhemmin tänään.

   Poista
 11. Messuilla käynti on rankkaa jo ihmispaljouden takia. Minäkin jouduin taas toteamaan, että eipä haittaa jos en ensi kerralla messuille pääse. Mutta kivoja löytöjä teit kuitenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä innostusta riittää ja uusia ideoita on kiva tirkistellä. Ihmisvilinässä sitten huomaa, ettei niitä ideoita välttämättä tarvtse kovin kauas lähteä hakemaan.

   Poista
 12. Näin sitä tuli sunnuntaiaamun ratoksi käväistyä kaksilla puutarhamessuilla ja yhdellä viherpihalla, kiitos sinun! Jäin kovasti miettimään tätä ajatustasi: "... koen muutenkin jatkuvaa tuskaa ilmastomuutoksesta ja maapallon tilasta. Se taas on johtanut yhä harkitsevampaan kulutuskäyttäytymiseen. Tavaran kuin tavaran kohdalla nousee kysymys, tarvitsenko tätä todella... Mikä on puutarhani tarkoitus? Kasvit, hyötypuutarha, niiden tuottama ilo, kauneus, mielenrauha ja mahdollinen lisä ruokapöydässä? Vai vuosittain vaihtuvat trendit?"

  Itse tämmöisenä sunnuntaipuutarhapuuhastelijana olen ajatellut, että teen puutarhassani justiinsa siä, mistä itse pidän - eli vähällä rahalla, pikkuhiljaa, kierrättäen ja kaarrattaen, katsellen ja maistellen, mummuni rehevää puutarhaa kunnioittaen muistellen (se sijaitsi melkein 400 km etelämpänä) ja naaurinrouvan huikeista trendeistä nautiskellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi erilaisia puutarhureita mahtuu maan päälle pilvin pimein. Jokainen saa toteuttaa itseään juuri sopivalla tavalla. Niin kai yritän itsekin tehdä, mutta aina välillä pysähdyn miettimään kaiken tarkoitusperiä.

   Poista
 13. Kyllä oli vihersisustaminen esillä messuilla ja tällaiselle puutarhanhoitajalle aika vähän nähtävää. Mutta kun ei odottanut mitään, niin eipä päässyt pettymään :) Terrori-iskusta huolimatta olen pohtinut, että pitäisikö ensi vuonna jättää Helsingin messut väliin ja lähteäkin Tukholmaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne Tukholmaan minunkin mieleni tekee. Tänä vuonna tutkin jo järjestelyjä, mutta palikat eivät oikein menneet paikoilleen. Jos sen nyt ottaisi ihan vakavasti tavoitteeksi. Terrori-iskut tietenkin pelottavat, mutta yhä mahdollisuus kuolla liikenteessä on merkittävästi todennäköisempi.

   Poista
 14. En tänä vuonna aio mihinkään messuille. Ne ovat olleet aina jonkin sortin pettymys puutarhamielessä. Mua kiinnostais vaan ne taimet ja puutarhahärpäkkeet ja sitä osuutta messuilla on ollut liian vähän.

  Maailman meno on mennyt niin järkyttäväksi, että pahaa tekee. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasviosuus näyttää vuosi vuodelta vähenevän. Ja muukin sellainen, mitä konkreettisesti pihaan ja puutarhaan tarvitsee. Kevätmessut eivät ole puutarhamessut. Se kävi taas selväksi.

   Poista
 15. Messureissuja olen hiljalleen vuosien varrella vähentänyt, Tukholmassa olin ja retki jäi ikimuistoiseksi kaikin puolin. Uusikaupunki on ollut suosikkini, mutta sinne en tänä vuonna ehdi. Tampereen esittelijät tutkin ja mietin kannattaako mennä.

  Aikas ihanat ostokset teit! Kierrät samalla mentaliteetilla messuja kuin minä, sujuvasti ohittelen kaikki mielestäni toisarvoiset. Suosisin sellaisia messuja joissa on vain puutarhaan liittyvää ilman hollantilaisia iholle tulevia sipuleiden myyjiä. Zetasilla oli aika hulppea valikoima ruukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties kannattaisikin panostaa yksiin messuihin. Tukholmaan mieli tekee nyt vielä enemmän, kun olen katsellut muiden postauksia sieltä. Samoin Zetasille. Ruukkuostosmatka olisikin helpompi ja nopeampi suorittaa Tukholman nurkille kuin Italiaan tai Kreikkaan.

   Poista
 16. Komppaan Sailaa, ne Zetasin ruukkurivistöt oli todella mittavat ja houkuttelevat. Niin teki monen monta ruukkua mieli kiikuttaa koto-Suomeen, mutta eipä se ollut mahdollista, kun käsiä on vain kaksi ja kasvituliaisten ja matkalaukun lisäksi ei kyytiin enää millään mahtunut ruukun ruukkua. Yhden amppelin ostin, kun sen sisään sai mahdutettua yhden ostamistani taimista. Hauskaa purkaa messukuvia, kun niistä voi itsekin tarkastella, mitä kaikkea sitä tulikaan livenä nähtyä. Ihan kaikkea ei esimerkiksi parvekkeista ehtinyt paikan päällä imeä itseensä, kun oli niin hurjasti yksityiskohtia tarjolla. Miksi Suomessa ei millään messuilla pystytä samanlaiseen parveketeemaan? Turussa oli hyvä yritys, mutta toteutus jäi ontumaan mm. sen vuoksi, että parvekkeisiin ei nähnyt kunnolla, kun olivat yläilmoissa. Vähän tökki myös se, että Turun parvekkeissa oli käytetty monissa yhden tietyn firman kalusteita ja kasvivalikoimakin oli osittain samaa useammalla parvekkeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin sinun ja Suvikummun Marjan Tukholman parvekepostauksia suorastaan lumoutuneena. Monipuolisia ja kekseliäitä. Turussa oli tosiaan yritetty, mutta kalpeaksi jäi. Helsingissä ei edes yritystä. Joskus takavuosina Helsingissä oli parveke-/pihasisustuksia, joista kävijät saivat äänestää parhaan. Mihin kaikki sellainen on Helsingistä kadonnut?
   Olenkin ajatellut, että jos/kun Tukholman messuille/Zetasiin lähden, on mentävä omalla autolla. Harmittaa, jos näkee jotain kivaa ja tarpeellista, mutta sen kantaminen julkisilla on ihan mahdotonta. Tukholmaan meneminen maksaa joka tapauksessa, joten ehkä kannattaa panostaa vähän enemmän ja ottaa oma auto mukaan.

   Poista
 17. Tuli itsekin käytyä lauantaina messuilla,neljä tuntia siinä vierähti. Kukkaostoksista muutaman esikon nappasin mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin lukemassa messupostauksesi. Esikot olivat messuilla aika komeita ja hyväkuntoisia. Yksi palloesikko lähti minunkin mukaani Tommolan tilan myynnistä.

   Poista
 18. Ehdin käymään messuilla vain pikaisesti opintojen vuoksi.

  Hyvin kuvaat postauksessasi sitä, mitä minullakin tuli messuilla mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla on kiva käydä, mutta ei niitä niin totisesti tarvitse ottaa. Edelleen kaipaan ihan oikeita puutarhamessuja.

   Poista
 19. Tunnelmalliset kuvat messuilta. Minä olen menossa Tampereen puutarhamessuille parin viikon päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdet messut riittää minulle, mutta ilolla odottelen postaustasi Tampereelta.

   Poista
 20. Puutarhasi on niin monimuotoinen ja kesän myötä näkymät muuttuvat. Ei sinne tosiaan tarvitse ostaa trendien mukaisia vaihtuvia juttuja joka vuosi ;)
  Kivasti kirjoitat, vaikka messuille en itse päässytkään paikan päälle ihmettelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt suoraan sanon, niin et kyllä mitään menettänyt. Vaikka kivahan se on messuilla käydä kaikkea kaunista katselemassa. Edelleen odottelen niitä oikeita puutarhamessuja jossain päin Suomea järjestettäväksi.

   Poista
 21. Kiitos messukierroksesta! Aika samoilla mietteillä itsekin lähden aina messuille, koitan olla lataamatta odotuksia, mutta kuitenkin mielessä siintää takavuosien näyttävät yleisnäyttelyt, jotka on viimevuosina olleet tosi vaisuja. Kumma juttu, ettei Fiskars viitsinyt muuta valikoimaansa tuoda ollenkaan esille messuilla! Tänä vuonna olen jostain syystä unohtanut puutarhamessut ihan kokonaan, muistin koko messujen olemassaolon vasta täällä blogistaniassa muiden messukuulumisia lukiessa. Minulle kelpaa ihan hyvin vain tällainen nojatuolimatka. :)
  Tuo on niin totta mitä sanoit, että puutarhatrendejä ei ole kovin mieluista noudattaa, vaan tärkeämpää on että oma piha on sellainen mikä itsestä tuntuu hyvältä, muotivillityksistä viis. ´Minulle myös kestävä kehitys, kierrättäminen, hyvä olo ja luonnonmukaisuus on tärkeitä puutarhassa. Ja puutarha ja sen kaikki kauniit ihmeet on nyt yhä tärkeämpi osa hyvinvointia, kun maailmalla tapahtuu niin paljon pahoja asioita. Kauneutta tarvitaan tasapainon vuoksi mieltä hoitamaan.
  Kaunista pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura ja mukavaa pääsiäisen aikaa sinullekin!

   Et sinä mistään paitsi jää, vaikka et messuille ehtisikään. Siellä on kiva katsella ja kierrellä, mutta vähäiseksi niiden idea-anti ainakin minun mielesäni jäi.

   Tukholman tapahtumat, kuten kaikki viime aikojen muutkin väkivallanteot saavat enemmänkin miettimään asioita useammalta kantilta. Oman pihan itse rakennettu kauneus ja siellä puuhaamisen rauhoittava vaikutus ovat jotain, mitä en muuksi vaihda. Mainitsemasi kestävä kehitys, kierrättäminen ja luonnonmukaisuus ovat arvoja, joita meilläkin pyritään noudattamaan, sekä kodissa että puutarhassa.

   Poista
 22. Noissa meidän Kevätmessuissa harmittaa se, että eivät ole pelkästään puutarhamessut. On kaiken maailman patjakauppiaat yms. Ympätty liikaa saman katon alle. Kyllä ihan puutarhassa riittäisi aihetta messuiluun. Kiitos messukatsauksesta. Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!