maanantai 8. toukokuuta 2017

Ei huolta

Jaloangervo - ihan vauva vielä

Ystävät, puutarha vetää nyt niin tehokkaasti puoleensa, että postaukset ja kommentit jäävät väkisinkin vähemmälle. Parissakin blogissa on jo esiintynyt anteeksipyyntöjä blogielämän unohtumisesta. Puutarhahommat menevät ihan ehdottomasti ykköseksi heti, kun vähänkin sää sallii ja aikaa liikenee. Ei siis huolta, eikä anteeksipyyntöjä. Kyllä taas kylmien ilmojen koittaessa ja viimeistään talven kolkutellessa ovelle aikaa blogien päivittämiseen ja lukemiseen riittää.

Tuomi 5.5.

Luvassa on ilmeisesti vähän viileämpi viikko, joten kenties ehtii tehdä edellisten päivien rästihommat. Ja jollei taivaalta ihan sentään jääkalikoita sada, paras vain laittaa enemmän vaatetta ja tehdä niitä pihahommia, joita vain voi ja kykenee.


Kevät etenee omaan tahtiinsa. Iloa, eloa ja positiivista mieltä viikkoonne, oli sää millainen tahansa. Mitäpä sitä murehtia asioita, joille kukaan ei mitään voi.
 

41 kommenttia:

  1. Ja kummasti penkiistä löytyy joka päivä uutta elua, vaikkei hellettä pukkaakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, uutta pukkaa jatkuvasti ja kasvun vauhti on hurjaa.

      Poista
  2. Ihana jaloangervo-vauva! Viileää säätä taas luvassa. Viime viikko olikin ihanan aurinkoinen ja lämminkin. Sellaista se on keväällä. Ja varsinkin tänä keväänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä tämä kevät on säiden suhteen ollut aika erikoinen. Eiköhän me tästäkin selvitä.

      Poista
  3. Näinhän se joka kevät käy. Kaikki liikenevä aika kuluu pihalla tai työpaikalla.
    Ulkoilmassa oleminen saa myös sen aikaan, että sisälle tullessa sänky kutsu on suurempi kuin tietokoneen, vaikka juuri nyt ei olisi pulaa postauksen aiheista!
    Täällä satoi nyt aamulla räntää, lämmintä on tuollaiset +3 astetta. Onneksi pääsen tästä ihan pian taas lähtemään töihin, siellä meillä on kesä, ainakin kasvihuoneissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tässä pitää kohta itsekin mennä jonnekin kasvihuoneeseen lämmittelemään, kun ulkona on vajaa +3 astetta. Suunnitelmat levisivät muutenkin, kun vihdoin saatiin hankittua uusi astianpesukone ja sen asentamisessa on kaikenlaista säätöä.
      Kukkien parissa sentään mieli lepää eli mukavaa työpäivää sinulle!

      Poista
  4. Näin on! Puutarhassa touhuttavaa riittää, joten vaan enemmän vaatetta päälle, niin hyvin tarkenee. Vaikka kevät etenee hitaasti, se etenee silti. Jossain vaiheessa tulevat lämpimät päivät.
    Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä lämpimiä säitä toivotaan ja niiden saapumiseen luotetaan. Tänään näyttää vähän huonolta, mutta eiköhän se taas tästä.

      Poista
  5. Juuri näin! Eräs ystäväni sanoi kerran, mitä väliä mikä sää on, kunhan on sää.:)
    No, ainakin nyt ehtii paremmin havaitsemaan kevään etenemisen, kun kaikki tapahtuu niin hitaasti.
    Tässä puutarhabloggailussa on juuri tuo ongelma, että silloin kun asiaa olisi eniten, ei ehdi päivittämään blogia eikä lukemaan toisten postauksia. Mutta me kaikki puutarhaihmiset kyllä ymmärtävät sen. Puutarhahan on se asia, jonka takia tätä teemme. Eli nauttikaamme kaikista ihanista hetkistä hvyällä omallatunnolla ulkona.
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on. Blogi on kuitenkin puutarhan oheistuote ja ne kasvit pihalla se syy, miksi blogia tulee kirjoitettua. Pikkaisen on kyllä taas motivointiongelmia, kun taivaalta ripsii räntää ja mittari näyttää vajaata +3 astetta. Onneksi sentään aurinko välillä pilkahtelee ja antaa toivoa paremmasta.

      Poista
  6. Näin se on, ei sää murehtimalla sen paremmaksi muutu. Onhan meillä sentään ollut jo muutamia todella hyviä puutarhapäiviäkin, jolloin on voinut nauttia aurinkoisesta ja lämpimästä säästä pihatöiden siivittäjänä.
    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime viikolla meitä hellittiin auringolla ja lämmöllä. Olkoon tämä jokin ikävä välivaihe, jonka jälkeen tulee taas paremmat kelit. Niitä odotellessa tehdään, mitä voidaan.

      Poista
  7. Totta puhut, vaikka täällä blogimaailmassa juuri nyt olisi ne mehevimmät ja kiinnostavimmat kevätjutut, ei kertakaikkiaan malta pysähtyä koneelle, kuin sitten iltamyöhäsellä vasta kun on itse ihan puhki ja pahki kaikista hommeleista ja pahimmassa tapauksessa on erittäin aikainen herätys aamulla. Kuvia kyllä nappailen pihalla mutta sinne ne kameraan jäävät odottelemaan "parempaa ajankohtaa" :) Nyt on kai tulossa räntäsadetta, vaikkei sitä todellakaan toivoisi, niin silloin ehkä malttaa tovin istua sisätiloissa.
    Mukavaa alkanutta viikkoa kylmyydestä huolimatta ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin kevätpäiviin pitäisi saada muutama lisätunti sen valon ja lämmön lisäksi. Räntää ripsii parhaillaan, mutta toivo paremmasta elää.

      Poista
  8. Mulla onkin lomaviikko! Ja jos ei ulkona voi puuhailla, sisällä tekemistä riittää aivan varmasti:)
    Tänään kävin haravoimassa, piti vain pukea kunnolla päälle, kun mittarissa luki +2, mutta kyllä se tästä vielä kunnon kevääksi muuttuu;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomalla harvoin työn puutteesta tarvitsee kärsiä. Ulkonakin voi tehdä kaikenlaista, kunhan ei ihan kaatamalla sada tai maa peity lumesta. Tuskin sentään. Oikein mukavaa lomaviikkoa sinulle!

      Poista
  9. Henkilökohtaisesti kylmä sää ei tässä kohtaa haittaa, pitäisi tehdä sisätiloissa juhlajärjestelyjä kuten pestyjen verhojen silittämistä. Ei tulisi mitään jos pihalla olisi +15 ja auringonpaiste :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sittenhän kylmä ja huono sää tuli sinulle ikäänkuin tilauksesta. Ei ainakaan ole houkutusta rientää pihalle rapsuttamaan, kun ulkona sataa räntää ja kylmyys hönkii selkäpiitä. Mukavia juhlajärjestelyjä sinulle!

      Poista
  10. olen kyllä arvannut että sulla on puutarha ykkönen :)
    Nauti kun pääset oikein kunnolla tän kylmän kevään jälkeen töihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarha olisi ykkönen, mutta kun muu elämä tunkee aina siihen väliin. En minä ole sokerista, joten kylmälläkin teen pihatöitä ja nautin siitä, että asiat edistyy. Vaan lämpöä ja aurinkoa me kaikki varmaan mieluummin haluaisimme.

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Vähintäänkin ajatukset seikkailevat pihamaalla.

      Poista
  12. Kylmät säät eivät valittamalla parane. Paras vaan muuttaa itse asennetta ja nauttia pilven raosta kurkistavasta auringosta. Pihallahan voi touhuta, kun vaatetus on kohdallaan. No joo, kylläpäs kuulostin reippaalta ja tekopyhältä ja istun täällä nojatuolin uumenissa ja katson telkkarista, kuinka Jamie Oliver kerää kesäkurpitsoja Venetsiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus on tärkein ja noin minäkin ajattelen, vaikka itsekin sorrun aika usein filosoimaan nojatuolin uumenista.
      Jamie Olivier Venetsiassa on mennyt minulta ihan ohi. Täytyypä tsekata, jos näkisi netistä.

      Poista
  13. Keväällä aika kuluu kuin siivillä, välillä pitäisi olla kahdessa paikassa yhtäaikaa :)
    Mukavia kevätpäiviä, nautitaan nyt kaikesta tästä uudesta elämästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä vuodenaika on ehdottomasti kaunista, eikä sitä kylmyyskään miksikään muuta. Vaatetta vain lisää päälle ja ulos tirkistelemään, mitä mullasta kurkistaa.

      Poista
  14. Piha vie mennessään ja aika kuluu siivillä, vaikka joskus harmittaa kun tänne blogistaniaan tekisi mieli katsomaan ja kommentteja kirjoittamaan, mutta talven tullessa sitten taas ehtii paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, talvella taas huomaa kaipaavansa sekä kuvia että jutunaiheita. Nyt niitä kannattaa kerätä säilöön myöhemmin käytettäväksi ja kuluttaa kaikki mahdollinen aika käytännön töissä.

      Poista
  15. Blogin päivitys sujuu kahvitauolla tai illalla väsyneenä istahtaen. Ja kasveilla on ikävä kevättä, sen huomaa kun puskevat jäisestä maasta sinnikkäästi ylös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen sitkeitä ja sinnikkäitä kaikki kasvit ovat. Ehkä meidän ihmisten pitäisi ottaa niistä mallia ja mennä vain rohkeasti pihahommiin kasvien kavereiksi.

      Poista
  16. Asia on juuri niinkuin sanoit; jos emme kuluttaisi runsaasti aikaa puutarhassa puuhasteluun, eipä meillä olisi mitää kirjoitettavaa ja kuvattavaakaan. Ja puutarhan kiireet on yhtä aikaa kaikilla, eipä siis murehdita postaamiseen käytetävän ajan puutetta, vaan nautitaan puutarhahommista! Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Nyt on pihapuuhien aika ja talvella saa sitten istua riittävästi tietokoneen ääressä. Vaikka kiva on kyllä löytää hyviä vinkkejä ja ideoita muiden blogeista nytkin.

      Poista
  17. Puutarha ja myös muu elämä menee bloggailun edelle ja hyvä niin. Toisaalta keväällä ja kesällä on taas paljon enemmän asiaa ja kuvamateriaalia blogiin. Itseäni harmittaa enemmän se, että välillä en ehdi lukea enkä kommentoida lainkaan muiden blogeja. Pelkästään oman blogin päivittäminen on taas vähän nihkeää, koska juuri yhteisöllisyys tekee bloggaamisesta hauskaa.
    Mutta tilanteen mukaan mennään! :) Hauskaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteisöllisyys minustakin on yksi bloggaamisen tärkeimmistä elementeistä. Siksi koen tärkeänä lukea ja kommentoida muiden blogeja. Tärkeää on myös kaikki ne vinkit ja ideat, joita muiden blogeista saa ja löytää. Puutarhatietouteni on kasvanut kohinalla blogin aloittamisen jälkeen ja suurin syy siihen on ehdottomasti muilta ammennettu monipuolinen tieto. Täällä blogistaniassa on kyllä aivan huikeita osaajia.

      Poista
  18. Joinakin päivinä tai viikkoina tai kuukausina on vähän ruuhkaa tekemisestä. Onneksi keväällä ja kesällä tulee kuvia myös talvea varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tosiaan eletään varsinaista puutarhurin ruuhka-aikaa. Outo sää antaa varmaan sekin materiaalia vielä pitkäksi ajaksi eteenpäin.

      Poista
  19. Vastaukset
    1. Eikös olekin söötti. En ole aiemmin huomannutkaan, että jaloangervossakin on pienenä tuollaista karvaisuutta.

      Poista
  20. Minulla on vienyt tentit mennessään. Kiva taas päästä vähän pihalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin varmasti ollut tiukka kevät. Toivottavasti saat ammennettua pihasta uutta voimaa tuleviin tentteihin.

      Poista
  21. Oi miten keväisiä kuvia jo! Niinhän se on, että keväällä ja kesällä blogihommat jäävät helposti muiden hommien alle. Toisaalta itse nyt uusheränneenä käytän tietoisesti aikaa blogien lukemiseen ja kommentointion aina kun on ns. pakollista istumista esim. työmatkoilla.

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!