tiistai 26. kesäkuuta 2018

Tämä tai tuo haaste

Pioni Sarah Bernhard

Tuulikki Kukkia ja koukeroita -blogista antoi minulle Tämä vai tuo -haasteen. Jo Tuulikin omia vastauksia haastekysymykseen lukiessani ajattelin, että voisin ottaa haasteen omaan käsittelyyn. Postauksen loppuun päästyäni huomasin ilokseni Tuulikin minut haastaneen, joten nyt sitten mennään. Vastasin haasteeseen juhannuksena ja siksikin vastauksissa voi olla pikkaisen pilkettä silmäkulmassa.

Kuvitin postauksen pionien, idänunikoiden ja akileijojen kuvilla. Nimistä en mene sataprosenttiseen vastuuseen.


Pioni Festiva Maxima


Suihku aamulla vai illalla?

Mieluummin aamulla, sillä hiukset pysyvät kuohkeampina, kun ei kellahda makuulle heti hiusten kuivaamisen jälkeen.

Kaupungin ydin vai maalaisympäristö?

Minusta on kiva tehdä kaupunkimatkoja ja tutustua uusiin kaupunkeihin. Pitkään haja-asutusalueella asuneena taidan silti viihtyä paremmin maan pinnalla ja lähellä luontoa.

Pioni Duchesse de Nemours - tai sitten ei

Kirkkaat vai neutraalit värit?

Tykkään väreistä, myös kirkkaista. Vaatekaappiin kurkatessa sävyt ovat aika rauhallisia, koska pukeutuminen on paljon helpompaa, kun värit  sopivat hyvin toisiinsa. Välillä täytyy vähän repäistä ja ostaa kirkas t-paita tai toppi.

Outo vai typerä?

Omasta mielestä olen kumpaakin riippuen päivästä ja tilanteesta. Joskus olen haaveillut, että hattuhyllyllä olisi latauslaitteissa rivi erilaisia päitä, joissa hiukset ja meikki olisi valmiina ja sieltä sitten valitsisin kulloiseenkin tilanteeseen sopivan. Kuulostaa varmasti sekä oudolta että typerältä, mutta käytännöllistä se voisi olla.

Pioni Duchesse de Nemours - tai sitten ei.

Kevät vai syksy?

Kevät, ehdottomasti kevät. Kevällä valo ja lämpö lisääntyvät päivä päivältä ja kaikki on ikäänkuin edessä. Taaksepäin on ajoittain tärkeää katsoa, mutta minun suuntani on silti aina eteenpäin. Kohti kevättä ja sen jälkeen saapuvaa kesää. Ihanaa aikaa kumpikin.

Minttu vai kaneli?

Kanelihan se. Rakastan omenoita miltei kaikissa olomuodoissa ja mikäs sen parempi mauste omppuun kuin kaneli. Minttusuklaata tosin on sitäkin aika vaikea vastustaa.

Pioni Coral Charm

Suunniteltu vai extempore?

Kinkkinen kysymys. Ehkäpä suunniteltuun yhdistetty extempore. Eli ensin suunnitellaan jotain tekemistä tai menemistä ja kehysten puitteissa sooloillaan sydämen pohjasta.

Leffa kotona vai teatterissa?

Nykyisin pääasiassa kotona, sillä naapurikunnan erinomainen leffateatteri lopetti muutama vuosi sitten. Nuorempana olin intohimoinen leffaihminen ja kuuluin mm. leffakerhoon, jonka puitteissa tuli joka lauantai katsottua hyvin valittu ja esitelty elokuva. 

Pioni Karl Rosenfield - tänä kesänä vähemmän kerrottu

Espresso vai latte?

Espresso, joka on välillä niin vahvaa, että lusikka kupissa seisoo.

Kysymysten esittäjän vai vastaajan rooli?

Riippuu tilanteesta. Tiedonjanoisena ja asioiden kyseenalaistajana ehkä kysymyksiä esittämällä tieto karttuu paremmin.

Pioni Louis van Houtte

Halit vai pusut?

Mikäs sen mukavampaa, kuin rutistaa läheisiä ja ystäviä tavatessa. Pusut on varattu Ukkokullalle ja syötävän suloisille vauvoille.

Tulinen vai mieto ruoka?

Tulinen ruoka silloin tällöin, mutta arjessa pärjää miedommallakin.

Idänunikko - Papaver orientale 'Princess Viktoria Louise'

Nahka vai pitsi?

Sielultani olen aika herkkä ja nahkakuoreni läpäisee kovat sanat, kuin pinta olisi reiällistä pitsiä. Pitsi siis.

Ylipukeutuminen vai alipukeutuminen?

Alipukeutuminen, kerta toisensa jälkeen. Tapaan illalla valita vaatteet aamua varten valmiiksi. Sitten varttia ennen lähtöä muutan mieleni ja vaihdan koko repertuaarin. Niinhän siinä käy, että puolet päivästä harmittelen pikaista vaatemuutosta ja päätän seuraavalla kerralla pitäytyä illan valinnoissa.

Idänunikko - Papaver orientale

Kokemus vai mukavuus?

Pitkän kokemuksen opettamana mukavuus. 

Tv-sarjat vai elokuvat?

Kumpikin kelpaa riippuen laadusta. Ruotsalaiset ja brittiläiset dekkarisarjat tulee usein katsottua. Valtavirran ulkopuolelta tulevat elokuvat ovat viime vuosina yllättäneet positiivisesti.

Idänunikko - Papaver orientale 'Royal Wedding' - ehkä

Rock- vai country- musiikki?

Rock, vaikkakin jokunen vanhempi country-muusikko vetoaa edelleen vahvasti.

Punaviini vai valkoviini?

Kumpikin käy tilanteesta riippuen. Pään kolautuksen johdosta alkoholi on toistaiseksi kielletty, joten juhannusta juhlistin ystävän tuomalla kuohuvalla kuusenkerkkäjuomalla. Alkoholitonta ja todella hyvää.

Aquilegia vulgaris

Yksin vai yhdessä työskentely?

Olen tehokkaampi työskennellessäni yksin, mutta ilman apua ei kukaan pärjää, eikä tarvitsekaan.

Uiminen vai rannalla makoilu?

Uiminen. Rannalla makaan hetken, jos kassista löytyy hyvää luettavaa.

Aquilegia vulgaris Petticoat Pink

Pikaruoka vai kunnon ravintolaruoka?

Kunnon ravintolaruoka juhlistaa välillä elämää. Arkena tulee toisinaan syötyä "pikaruokaa", kun lämmitämme edellispäivän ruokaa.

Perunasalaatti vai pastasalaatti?

Kumpikin voi olla hyvää tai huonoa. Valitsen tänään perunasalaatin.

Aquilegia vulgaris

Parilliset vai eriparisukat?

Parilliset sukat. Paitsi silloin, kun olen unohtanut heittää reiällisen sukan pois ja se yhä uudelleen nousee pesun jälkeen sukkalaatikosta esille. Kummasti ne reiät sukissa huomaa vasta, kun on puoli päivää kävellyt ne jalassa.

Tanssiminen vai laulaminen?

Laulaminen. Ruokaa valmistaessani radio on päällä ja laulan mukana. Samoin autoillessa on kiva hoilottaa täysillä. Siis silloin, kun ei ole matkustajia mukana.
 
Puhelin vai netti?

Nykyisin netti enenevässä määrin. Netin avulla asiat monet voi hoitaa aikaan ja paikkaan katsomatta.  

Aquilegia vulgaris

Haastan mukaan seuraavat neljä blogia (haasteen vastaanottaminen on täysin vapaaehtoista eli ei siis mitään paineita):


Kiitos Tuulikille haasteesta ja mukavia kesäpäiviä kaikille!


33 kommenttia:

 1. Hauska haaste, tottakai nappaan sen mukaani!
  Mukavat vastauksesi saivat hymyn huulille ja entäs nuo kukkakuvasi... aah...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että otat haasteen vastaan. Niistä on välillä iloa ja hyötyä, kun aina ei juttu lähde automaattisesti luistamaan. Saa myös hyvän aasinsillan laittaa oheen julkaisemattomia kuvia.

   Poista
 2. Tämä on tosi kiva haaste ja odottamassa minullakin vastaamista. Mukavia vastauksia sinulla hauskoihin ja hiukan haastaviinkin kysymyksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin välillä vaikea vastata ihan helpolta tuntuvaan kysymykseen? Kun kysymystä alkaa päässään pyörittämään, se muuttuukin monisyiseksi. Vaan kivoja nämä haasteet ovat. Odotan siis, millaisia vastauksia sinä saat aikaan.

   Poista
 3. Tämä on kiva haaste :) Mukavaa tiistaita Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on kiva haaste, kuten useimmiten kaikki muutkin.
   Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa sinulle1

   Poista
 4. Ihanat kuvat ihanista kukista, vastauksien välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi! Mukavaa, että pidit kuvista ja vastauksista.

   Poista
 5. Kiitos, Between kun otit yllätyshaasteen vastaan ;) Hyvin perustelit vastauksesi, ja kikattamaan pisti tuo ajatus hattuhyllyllä olevista päistä :D Samoin voisi olla korkeassa kaapissa vartalotkin, riippuen olisiko menossa rannalle vai mihin :)
  Laulaminen on kivaa, siis yksinään ilman yleisöä. Tuo pukeutumisjuttu on myös niin totta - illalla voi oll aivan eri fiilikset kuin aamulla, jolloin pikainen repertuaarin vaihdos käy sukkelaan.
  Kiitos myös ihanista kukkakuvista jutustelun lomassa, oli mukavaa lukea postaustasi.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, sinä vietkin ajatukseni vaihtopäistä paljon pidemmälle. Hyvin voisi olla kaapissa valikoima erilaisia vartaloita ja mielellään valmiiksi puettuina. Silloin ei ehkä tulisi tuota ongelmaa, että jonnekin lähtiessä kokee aina olevansa väärissä vaatteissa. Toisaalta sitten heräisi kysymys, mikä rooli meikäläisellä olisi, kun vaihtopäät ja -vartalot hoitaisivat asioinnin puolestani? Ehkä viettäisin yhä enemmän aikaa puutarhassa omissa oloissani kasvien keskellä.
   Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 6. Kauniit kuvat kivojen vastausten kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Nämä haasteet piristävät mukavasti näin kesänkin keskellä.

   Poista
 7. Hauskan kiva haaste, tän vois tehdä itsekin, kun olis aikaa.
  Mihinkä tää aika menee ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteet voi tallettaa pahan päivän varalle ja tehdä sitten, kun aikaa on. Kummasti aika tuppaa johonkin häviämään eli en kyllä osaa sanoa, mihin se katoaa.

   Poista
 8. Ihana lukea näitä! Miten voit nyt? Pää tallella? Ainakin vastauksista päätellen leikkaa kuin partaveitsi :) Voi että haluaisin ostaa tuon coral charmin, sopisikohan se tänne...nyt on sen hintakin tullut onneksi alaspäin. Ihania kukkia muutenkin. Ihana kun olet herkkä, minä niin pidän herkistä ihmisistä, he ovat kuin enkeleitä maan päällä. Kukkaisia ja onnellisia kesäpäiviä sinulle ruusujesi tuoksussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ihana Sametti Hortensia! Aivoissa on selkeä vamma, mutta onnekseni se ei vaurioittanut tärkeitä osia eli ajatus ja puhe kulkee, liikkuminen on normaalia, eikä näössä tai kuulossa näytä olevan ongelmia. Sen sijaan väsymys on massiivista, eikä se lähde nukkumalla tai lepäämällä. Hankalinta on, että se saattaa jäädä pysyväksi muutamien muiden oireiden kanssa. Eniten hirvittää epilepsian mahdollisuus, mutta pelkäämällä ei voi elää eteenpäin, joten katsotaan ja otetaan kulloinenkin tilanne haltuun.

   Coral Charm on kyllä hankkimisen arvoinen pioni. Siirsin sen viime kesänä uuteen paikkaan ja pelkäsin sen kuolevan, kun se ei ollut kunnolla asettunut edelliseenkään paikkaan. Mitä vielä, kukki hienosti nytkin, joskin tavallista pienemmällä kukalla, mikä johtunee kuivuudesta - ja ehkä myös uudesta paikasta. Coral Charmin värisävy on hieno ja terälehtien muoto ihastuttava. Sinulla on niin paljon kaikkia ihastuttavia erikoisuuksia, että kyllä joukkoon pari Coral Charmia sopii. En enää tarkkaan muista, mitä tästä pionista maksoin, mutta ostin sen loppukesän tarjouksesta.

   Uskon, että herkkiä ihmisiä on enemmänkin. Toisilla on vain niin tehokas "julkisivu", ettei sen läpi pääse. Pään kolauttaminen oli minulle taas yksi opetus siitä, kuinka hiuskarvan varassa moni meille tärkeä asia on. Herkkyydessä ei ole mitään hävettävää tai salattavaa, jotenkin ei ei kertoisi siitä(kin) julkisesti. Oikein käytettynä herkkyys on voimavara. Sinussa on herkkyyttä valtavasti, etkä onneksi kätke sitä. Se on hienoa ja arvostan sitä kovasti.

   Poista
  2. Taas lipsahti sanakummajaisia eli kolmas rivi alhaalta: "joten miksi ei kertoisi..."

   Poista
 9. Kiva haaste. Coral Charm on minulla havelistalla sitten joskus kun sille on olemassa paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Coral Charm on erinomainen ehdokas haavelistalle. Meikäläisen lista on niin pitkä, ettei tämä tontti edes riitä.

   Poista
 10. Ei ihan helppo valita kumpaan kallistuu, mukavaa pohdintaa päivään. Ihanat kuvat haasteen rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdesta vaihtoehdosta valitseminen on välillä vaikeaa. Onneksi ei sentään ollut kovin vakavista aiheista kysymys.

   Poista
 11. Minnekkä avaruuteen miun eilinen vastaus lie hävinny! Mielelläni otan haasteen vastaan ja vastailen sopivana ajankohtana. Hauskoja kysymyksiä ja hauskasti vastasit niihen. Tuon pioni 'Coral Charm' ostin vuos sitten, nyt ei kukkinu. Kaunis on. Jospa ensvuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla, että muillakin kommentit katoavat mustaan aukkoon. Vasta pari päivää sitten itselle kävi niin, eikä se ollut ensimmäinen, tuskin viimeinenkään kerta.
   Muistelen, ettei Coral Charm minullakaan ensimmäisenä kesänä kukkinut, seuraavana sitten kahdella kukalla. Eiköhän sinunkin Coralisi sinua ensi kesänä ilahduta.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Kuvakehrääjä! Välillä tällaisia juttuja.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Kesäpäivään sopii monenlaisia juttuja.

   Poista
 14. Jossain kohdissa on vaikeaa valita, kun osassa oma valinta oli selvä. Hauskan keveää pohdintaa myös lukijalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja jos oikein alkaa vaihtoehtoja syvemmin pohtia, valinta on entistä vaikeampaa. Onneksi tässä ei ollut kovin vakavista asioista kyse.

   Poista
 15. Olipa päivää piristävä postaus. Ihania vastauksia. :) Naurattaa tuo hattuhyllyn päärivi! :D

  Tuon väsymyksesi kanssa saat täältä täydet sympatiat. <3 Mulla on vaikea kilpirauhasongelma ja joudun syömään yhtä aikaa lääkkeitä sekä kilpirauhasen vajaa- että liikaatoimintaan. En tiedä, johtuuko itse kilpirauhasongelmasta vai noista lääkkeistä, mutta olen ihan tavattoman väsynyt. Tarvitsen todella pitkät yöunet (minulla uni onneksi auttaa), mutta siitä huolimatta illalla alkaa väsyttää aikaisin. Sen lisäksi, että ärsyttää olla väsynyt, koen siitä myös syyllisyyttä. Toivottavasti sinun väsymyksesi on ohi menevää sorttia! Toisaalta väsymys on onneksi pieni paha esimerkiksi puhe- tai liikuntakyvyn menetykseen verrattuna. Tsemppiä kuitenkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos keijunkukkanen! Moni naisihminen, ja miksei miehetkin, hyötyisivät hyllyllä valmiina odottavista vaihtopäistä. Kätevää etenkin aamukiireessä.

   Tuttavapiirissäni on yksi vaikeista kilpirauhasongelmista kärsivä ihminen, jonka hoitoa olen seurannut. Uskon, että sinullakin väsymys johtuu sekä itse sairaudesta että käytössä olevista lääkkeistä. Olen miettinyt paljon tuota syyllisyyttä, joka varmaan pohjautuu suomalaiseen perinteeseen eli työteliäs ja aikaansaapa ihminen on esimerkillinen ihminen. Vaikka kuinka itselleen olisi asian selittänyt, on toisten hyväksynnällä ja ajatuksilla iso merkitys.
   Väsymys on muutenkin ärsyttävä ominaisuus, sillä halusit kuinka paljon tahansa tehdä kivoja asioita, ei niitä väsymykseltään saa tehtyä. Siinä ei paljon tahdonvoima riitä. Minun tilanteessani väsymys saattaa jäädä pysyväksi. Aika näyttää. Mutta kuten sanoit, on se todellakin paljon pienempi ongelma, kuin jos olisin menettänyt liikunta- tai puhekyvyn. Koen olevani onnekas ja onnellinen ihminen.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!