keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Nyt ottaa pattiin!

Yksi harvoista kukkivista krookuksistani.

Nyt ottaa niin paljon pattiin, että se on kerrottava ihan julkisesti. Kiersin aamulla puutarhan ja mitä näinkään! Tai oikeammin, mitä en nähnyt? Lähes jokaikinen pintaan noussut tulppu oli järsitty maan tasalle. Niin ala- kuin yläpihallakin. Lisäksi rinteessä kukkivat krookukset oli tasattu lukuunottamatta niitä kaunokaisia, jotka olin suojannut verkolla. Jopa ryhmä nupulla olleita kevätkirjotähtiä ovat muistoja vain.

Vaikka jälkiviisaudesta ei enää mitään hyötyä olekaan, ripottelin tulppujen istutusalueille pussillisen suklaaminttukahvia ja valkosipulirouhetta. Toivottavasti rusakot tykkäävät yhtä vähän suklaaminttukahvista kuin mekin. Ehkä vielä illan aikana maustan istutusalueet chilijauheella.


Norjanangervojen tyvessä orvokki puskee nuppua.

Jotta potutus ei liian pian laantuisi, myös pöytätietokoneeni sanoi sopimuksensa irti. Jokin siinä pimahti lopullisesti, eikä it-taitoinen Ukkokultani saanut sitä enää heräämään. Onneksi näyttää siltä, että tiedot ovat säilyneet koneen kahdella kovalevyllä. Ja varmistuksetkin ovat toisaalla tallella. Onneksi minulla on läppärini, jolla saan tärkeimmät asiat hoidettua. Tykkään kuitenkin työskennellä pöytäkoneella ja sillä päivitän myös blogini. Läppäriä ei ole synkronoitu pöytäkoneen kanssa, joten en pääse blogikuvavarastooni. 

Ukkokulta on pitkin päivää taivastellut pöytäkoneen kovalevyllä olevien kuvieni määrää. Hän laittoi varmuuden vuoksi kovalevyni kopioitumaan toiseen paikkaan. Tullessaan asiaa minulle ääneen ihmettelemään, kuvia oli kopioitunut yli 200.000 ja homma vaan jatkui. Kysyi, olenko tallentanut kuvani tuplana. No en, mutta toki monet kukkaset on tullut kuvattua useammasta vinkkelistä ja joka ikinen kesä.


Kellarissa taimet voivat hyvin

Uusi tietokone on tilauksessa ja se pitäisi olla noudettavissa lähi päivinä myyjän varastolta. Oman aikansa ottaa, kun Ukkokulta laittaa koneeseen kaikki tarvittavat ohjelmat ja siirtää tiedostoni.

Harmi, ettei napsittuja sipulikukkia voi kiskaista takaisin mullan alle ja työntää entistä ehompina uudelleen pinnalle. Tämä lumeton talviko on saanut jänikset näin kovin ahkerasti puutarhaan ruokailemaan? Vai mikä on syynä? Ehkä minun on ryhdyttävä nukkumaan päivällä ja istumaan yöt pihamaalla pelottelemassa jäniksiä. 

Aikanaan tämäkin potutus laimenee ja vähitellen katoaa kokonaan. Mitäpä sitä murehtimaan asioita, joille ei mitään voi. Eiköhän mullasta nouse jotain sellaistakin, joka ei jäniksille kelpaa. 


Lisäys eiliseen:

Ukkokulta kävi iltamyöhäisellä kellarissa. Talon nurkalla tepasteli peura matkalla alapihalle, mutta vaihtoi Ukkokullan kohdatessaan suuntaa takaisin puistoalueelle. Jäniksiä pihallamme vierailee ja tuhoja tekee. Peuran käynnit pelottavat ja harmittavat vielä enemmän. Niille kelpaa kaikki. Uskallanko tänä keväänä poistaa puilta ja pensailta verkkoja lainkaan? Voihan itku, sanon minä.


41 kommenttia:

 1. Onneksi kuvasi ovat säilyneet tähän asti.
  Se ei vaadi kuin hetken poksahduksen ja kaikki kuvasi olisivat voineet olla taivaan tuulissa. Olen kokenut sen ja siksi kuvat on aina tallennettu kahteen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan en menettänyt kuvia, enkä muutakaan tärkeää.
   Olen kuullut kuvien katoamistarinoita sen verran paljon, että olen tallettanut ne jo vuosien ajan kahteen paikkaan. Muutama vuosi sitten kuvien tallentamiseen käyttämäni ulkoinen kovalevy hajosi. Silloin jouduin siirtämään joitakin vanhoja kuvia rompuilta uudelle kovalevylle. Kaikki oli kuitenkin parissa paikassa tallessa. Kovalevyepisodin jälkeen tarkensin tallennusmenettelyä ja kaikesta menee säännöllisesti backupit varmaan paikkaan. Lähinnä nyt tulee ylimääräistä vaivaa ohjelmistojen asentamisesta ja pienestä sälästä, jonka joudun etsimään uudelleen.

   Poista
 2. Tosi harmillisia takaiskuja! Siellä on nyt selvästi ahneita rosvoja sinun sipulikukkiasi kiusaamassa, ymmärrän niin hyvin suuttumuksen. Sitä odottaa niin kovasti näkevänsä keväällä kaikki multaan piilotetut sipulit kukkivina. Tuo tietokoneen tilttaaminen on myös harmillista, onneksi varmuuskopioinnit olivat kunnossa. Itsekin olen pelännyt vanhan pöytäkoneen hajoamista. Tsemppiä eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulikukkien keväiseen kukintaa tulee aina ladattua niin paljon odotuksia. Nyt tulppaaneja oli noussut hyvin, joten ehdin olla niiden suhteen optimistinen. Jospa syötyjen lehtien keskeltä nousisi nuppuja.
   Harmit tuppaavat usein kasaantumaan. Tietokoneongelma saadaan sentään korjattua.

   Poista
 3. Jaan kanssasi harmituksen, toisessakin olisi ollut jo tarpeeksi! Nuo jäniksen roikaleet löytävät kaiken kauniin! Luulin aluksi, että harmittelit kovaa pakkasta ja lumisadetta, joka sekin ehti varmasti tehdä jotakin ikävää, mutta jänisten syömiä tulppaaneja ei kyllä saa takaisin. Onneksi kuvasi ovat sentään tallessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kuvat ovat tallessa ja pian saan uuden tietokoneen. Tulppuja ei saa takaisin. Jänisten sijaan taisi peura käydä tulput syömässä. Eilen illalla se taas tepasteli meidän pihamaalla.

   Poista
 4. Eikä! Luulis, että lumettomana talavena olis mualla syätävää yllin kyllin. Krusapäis ikävät asiat tuppaa tulla. Onneksi kuvat o kuitenki talles ja saatta nuanki pian uuren koneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas tuli uusi sana - krusapäis. Kimpassahan ne harmit usein tulevat, mutta josko annos olisi tällä kertaa tässä. Kuvat ja kaikki muutkin tiedostot ovat tallessa. Niiden suhteen ei onneksi ole huolta. Sen sijaan puutarhan tuholaiseksi osoittautui peura. Jäniksetkin kyllä vierailevat, mutta peura saa kerralla isompaa tuhoa aikaan. Murr….

   Poista
 5. Meillä takapihan rajalla kukkii nyt vain sinivuokot, rauhassa pupupedoilta :) Täällä kun loikkii ainakin kaksi vääräsäärtä jatkuvasti ympäri pihoja, niin peitin ensi hätään perennapenkin tulppaanin alut muovilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin, miksi tulppaanit on syöty. Yleensä jänikset eivät niitä kovin helposti napostele. Peurahan se meillä kävi ruokailemassa. Siihen ei taida auttaa muu kuin korkea aita.

   Poista
 6. No onpa harmillisia takaiskuja! Onneksi sinulla on monta muutakin ihanuutta pihallasi kasvamassa, mutta tietysti nuo ensimmäiset olisi ollut parhaita. Minä laitoin muutamaan tulppupenkkiin jo syksyllä verkot, mutta en niinkään ristihuulien vaan kissojen takia. Omat ja naapurin kissat kun käyvät välillä asioillaan mun kukkapenkeissä ja kaapivat multaa ympäriinsä peitellessään.
  Meillä on joskus tuskanhiki päässä, kun koneet tilttaa, mutta toistaiseksi mitään ei olla hukattu. Tsemppiä sinulle ja kaikesta huolimatta ihanaa huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän nurkilla kyllä kissojakin liikkuu, mutta toistaiseksi niistä ei ole ollut harmia. Päinvastoin, saavat hoitaa hiiret ja myyrät pois nyt, kun ei enää ole omaa kissaa. Verkkoja olisi kyllä kannattanut virittää enemmänkin, mutta jälkikäteen on turha surra.
   Ukkokulta on it-alan ammattilainen, joten harvoin tietotekniikan kanssa mitään kovin suuria tuhoja tulee. Ylimääräistä vaivaa sentään tästäkin hajoamisesta.
   Kiitos, samoin sinulle mukavaa huhtikuun alkua. Harmit eivät minua nujerra.

   Poista
 7. Ääh kuinka ärsyttävät takaiskut!
  Sun pitää alkaa yövuorossa heilumaan jäniksenpelättimenä mikäli hajustus ei tehoa. Itse lorottelin takavuosina viinakaapin sisällöt maahan kun kävin kemiallista sotaa myyriä vastaan.

  Jaan sun tuskan tietokoneen kosahtamisen suhteen, tosi tylsä juttu. Onneksi sinulla on varmuuskopiot kunnossa ja tallessa. Mulla on uuden läppärin käyttöönotto sujunut hienosti mutta sähköpostitilien kanssa meinaa hermo kärytä. Pilvipalvelut ovat aivan huippuhyvä systeemi, suosittelen! Sinne mahtuu isot kasat kuvia ja muuta dataa.

  Sisulla eteenpäin ja leppoisaa huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teitkö samalla tutkimusta, mikä viinalaatu tehosi parhaiten myyriin? Olivatko persoja konjakille vai kenties laadukkaan punaviinin ystäviä? Peurahan se meillä käy napostelemassa. En tiedä, onko niiden häätämiseen muuta keinoa kuin korkea aita - jota ei meille voi laittaa. Ehkä ripottelen seuraavaksi keräämäni chilijauheet.

   Data on onneksi tallessa. Uuden koneen saatuani seuraa taas taistelua Windows10:n kanssa. Siinä on joitain ärsyttäviä ominaisuuksia, joista ei millään pääse eroon.

   Eilinen harmitus on jo vähän laantunut. En ole ihan helposti lannistuvaa sorttia. Mukavia huhtikuun päiviä sinullekin!

   Poista
 8. Oho, onpas sinulla kuvia! Minulla taitaa olla jotain 50 000 ja siinäkin olisi vähän perkaamista. Läppäri käy jo kuudetta vuotta ja saa nähdä kuinka kauan porskuttaa. Pitäisikin uusia kuvia siirrella taas tikulle talteen, jos tämä tästä pian lasahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia on tullut räpsittyä. Tuo lukema kattaa vain muutaman vuoden, aiemmat vuodet on tallessa toisaalla. Suosittelen kuvien ja muiden tietojen tallentamista säännöllisesti ja mielellään kahteen eri paikkaan. Ulkoinen kovalevyni ei ollut edes vuoden vanha, kun se hajosi. Mitään ei ollut sen suhteen tehtävissä. Onneksi silloinkin tiedot oli tallennettu varmuuden vuoksi myös toiseen paikkaan.

   Poista
 9. Voi ei! Juuri luin edellisen postauksesi ja ihastelin upeita krookusryppäitä ja kevättähden nuppuja. On ollut nälkäisiä vieraita puutarhassasi! Meillä satoi eilisen illan, viime yön ja tästäkin päivästä puolet lunta. Eilen illalla, kun päästin Karon käymään tarpeillaan, hanki oli täysin koskematon, mutta eikö jo puolen tunnin päästä ollut ilmestynyt sinne jäniksen jäljet. Rusakko oli pyörinyt patiolla ja sivupihalla varmaan ihmettelemässä, mistä löytyisi suuhunpantavaa. Nälkäisiä ja röyhkeitä ovat keväisin kun päivänvalokaan ei enää estä puutarhavisiittejä. Onneksi vähät piipot ovat meillä vielä niin pieniä, että ovat säästyneet nälkäisiltä suilta. Toivottavasti säästyvät jatkossakin.
  Ikävä, että tietokoneesi sanoi sopimuksensa irti. Tietokoneet aiheuttavat useinkin harmaita hiuksia jumittamalla tai hajoamalla erittäin ei-toivottuina hetkinä. Onneksi kuvat olivat vielä tallella. Siitä tulikin mieleen, etten ole varmuuskopioinut pitkään aikaan omia kuviani...
  Parempaa huhtikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookusryppäät ja kevättähden nuput kiertävät nyt peuran ruoansulatuskanavissa. Oli eilen illalla tulossa satsauskierrokselle, mutta pelästyi Ukkokultaa. Kyllä niitä ennenkin on täällä näkynyt, mutta niiden reitti kulki pääasiassa pikkumetsikön suojassa, eivätkä kovin usein tulleet ihan pihamaalle. Jäniksiäkin käy, joten syyttömiä eivät ole nekään.
   Meillä otetaan varmistukset säännöllisesti ja automaattisesti, joten kovin suuria tappioita ei nykyisin tule. Vaan silti tietokoneen hajoaminen saa ensimmäiseksi pohtimaan, miten kävi kuvien ja muiden tietojen.

   Huhtikuu ilahduttaa pienistä takaiskuista huolimatta.

   Poista
 10. Ikävä juttu on tuo sipulikukkien syöminen! Kyllä se harmittaa! Rusakot puutarhassa on kyllä riesa. Hyvä kun kuvat on tallessa ja suat uuven koneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulikukkien istuttamisessa on oma työnsä ja niiden keväistä kukintaa odottaa aina kovasti. Nyt oli paljon tulppuja nousussa ja ehdin niistä jo innostua. Ehkä nuput ovat edelleen tulossa, vaikka lehdet on syöty. Toivotaan.

   Poista
 11. Olipa ikävää! Ajattelin otsikosta että sinulla kävi kuten minulle että lumi ja pakkanen kurittivat kukkivat krookukset. Tuo oli ikävämpää, kumma että just ne piti syödä. Onneksi kuvat on tallessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vähänkin vihreä on kelvannut ja vierailijaksi osoittautui eilen illalla peura. Viime yönä ei pakkasta ollut laisinkaan. Yleensä krookukset sietävät jonkun verran pakkasia, kuten monet muutkin sipulikukat.
   Kuvat on tallessa ja kaikki muutkin tiedostot.

   Poista
 12. Teillähän on siellä oikein eläinkunnan hyökkäys! Ilkeä rusakkojengikin. Voin kuvitella että vimpasee ja vielä konekin levis.
  Mut toi kuvien määrä vähän naurattaa minuakin... otan itekin tosi paljon kuvia, eri vinkkeleistä. Sitten kyllä poistelen niitä myöhemmin ja valitsen parhaat. Jotkut kuvat on sellasia, että kun saan ne blogiin, en välitä niitä enäää koneella säästellä. Silti niitä vaan kertyy ja kertyy...
  Tsemppiä koneen korjaajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä on tieto kiirinyt, että sen yhden muijan pihassa on tarjolla montaa maukasta makeaa.
   Karsin kuvia jo siirtäessäni niitä kamerasta koneelle. Epäonnistuneita ei kannata säilyttää, ellei niissä ole jotain erityistä muistettavaa tai katsottavaa. Talletettuja kuvia en hävitä, sillä käytän välillä vanhojakin kuvia mm. blogissa ja muualla. Eivät ne niin paljon tilaa vie.
   Kovasti odotan tietoa, milloin uuden koneen saisi hakea. Olisi kiva saada se viikonlopun aikana kasattua valmiiksi.

   Poista
 13. Harmittavia takaiskuja sinulla. Ompa kummallista kun minun pihallani on jäniksiä ja rusakoita mutta eivät ole koskeneet tulppaaneihin ollenkaan.Eilenkin aamulla lumessa näkyi hurjasti pupun jälkiä mutta kukkien alut oli koskematta, tulppaanit ovat 5-10cm korkeita,kaikesta huolimatta mukavaa päivän jatkoa sinne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuholaiseksi osoittautui peura. Minäkin ihmettelin, miksi kaikki tulppaanit on syöty. Jänikset tekevät joka kevät tuhojaan, mutta tulput ne ovat jättäneet rauhaan. Selvisi sitten syykin.
   Tappioita puutarhassa tulee aina tavalla tai toisella. Harmittaa toki, mutta onneksi on ilon aiheitakin.

   Poista
 14. Monenlaista harmia ilmaantuu päivittäin, mutta joka päivä voi olla tyytyväinen, jos taas on selviytynyt terveenä ja kestää karanteeninomaista olosuhdetta. Haasteita riittää - siis pidetään positiivista otetta yllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Toisaalta välillä on virkistävää kääntää katseensa arkisiin asioihin ja koittaa välttää koronakriisin helposti synnyttävää ahdistusta.

   Poista
 15. Voi harmi!
  Meillä on koiran vuoksi miltei koko tontti, poislukien autopaikka, rajattu 120 korkealla verkkoaidalla, joten rusakot yms eivät vieraile puutarhassa.
  Yhdessä istutusalueessa huomasin koloja, joten luulen että myyrä on pistellyt poskeensa krookuksia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alapiha on meillä aidattu. Jänikset ja peurat pääsevät tontille yläpihan kautta, jota on vaikea kokonaan aidata. Autopaikan kohdalta peura näköjään kulkee talon päätykäytävää pitkin alapihalle. Ja alapihalla kiertää kaikki paikat poistuen paluureittiä pitkin metsään tai puistoalueelle.
   Myyränkoloja en ole meillä nähnyt. Toivottavasti myyrät eivät ole kaikkia krookuksiasi popsinut.

   Poista
 16. Voi ei onpas ärsyttävää, että ovat menneet syömään kukat! Meillä ei tuota ongelmaa ole, ainut ongelma on villit rikkakasvit. Nyt koitan ratkaista ongelmaa suojakankaalla sekä haketuksella. Katsotaan miten käy,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin rikkakasveja löytyy, mutta niistä pääsee eroon ahkeralla kitkemisellä ja muilla toimenpiteillä. Peuroja ja jäniksiä ei voi kitkeä. Ehkä menen niitä herneritsalla ensi yönä ampumaan.
   Toivottavasti saat rikkakasvitilanteen hallintaan. Vaatii kyllä hiukan kärsivällisyyttä.

   Poista
 17. Ei ihme, että ärsyttää ja ottaa pattiin!
  Meillä pupuset ovat joskus syöneet omenapuuta kesäkuussakin, joten yritän pitää mahdollisimman monet verkot paikoillaan ympäri vuoden. Ne eivät ole kyllä puutarhan kaunistuksia, mutta yritän viritellä ne mahdollisimman näkymättömästi.
  Nuo tietokoneongelmat ovat ongelmista ärsyttävämpiä. Ne hidastavat hommia mahdottomasti ja pahinta on tosiaan, jos jotain tärkeää jää niiden syövereihin ikuisesti.
  Vajaa pari vuotta sitten ulkoinen kovalevyni hajosi, mutta onneksi ammattilaiset saivat melkein kaikki tiedot talteen. Yksi kansio jäi sille tielle, koska oli ollut auki. Ja se oli harmikseni juuri oma puutarha nimellä. Muutamia kuvia niistä olen saanut talteen blogin kautta, mutta paljon tärkeitä kuvia hävisi ikuisesti. Kyllä harmitti.
  Kukaan ei varmastikaan ymmärrä, kuinka paljon meillä bloggareilla voi puutarhakuvia olla. Niitä kertyy yhdellä puutarhakierroksella jo vähintään sata. Ei ihme, että tiedostojen siirtäminen kestää.

  Tsemppiä sinne kaikkiin harmeihin ja yritä nyt kumminkin nukkua vielä yöllä!
  Päivällä on niin paljon mukavampi tehdä puutarhahommia.
  Blogissani on muuten sulle haaste, jos haluat osallistua. Mutta ole vapaa, jos et jaksa tai aihe ei kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syötyjä kasveja surressani ajattelen aina Saaripalstan Sailaa, jolta ei into ja yritys lopu, vaikka peurat popsivat hänen huolella vaalimiaan erikoisiakin kasveja. En siis tästäkään takaiskusta lannistu.

   Minulla on onneksi it-alan ammattilainen omasta takaa. Muuten olisin helisemässä näiden tietotekniikka-asioiden kanssa. Onneksi tappiot tällä kertaa jäävät vähäisiksi ja homma hoituu kohtuullisella panostuksella.
   Valokuvien suhteen olet oikeassa. Yhdellä puutarhakierroksella kuvia tulee kymmenittäin, välillä sadoittain. Ja noita kierroksiahan me teemme kasvukautena monta päivässä. Paperikuvien aikaan se oli ongelmallista. Nyt digitekniikka sallii kuvien räpsimisen niin paljon, kuin sielu sietää. Ja sietäähän se.

   Ilman muuta otan haasteen vastaan. Hetki voi mennä aikaa sen toteuttamiseen, jollen saa tällä läppärillä hommaa kunnolla onnistumaan. Onpa kiva taas päästä kukistamaan uusi haaste. Menenkin heti blogiisi kurkkaamaan.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 18. No olipa sinulla vastoinkäymisiä kerrakseen. Tosi harmitus nuo pupujen napsimat tulput ja hävinneet krokukset. Ja sitten tietysti tuo tietokone se on hyvä kaveri mutta ihan arvaamaton. Yleensä se ei paljonkaan etukäteen ilmoittele milloin se päättää yhteistyönsä lopettaa. Sinulla onneksi on kotona omasta takaa tukihenkilö ja voin vai uskoa hänen hienoisen hämmästyksen noiden kuvien määrästä.
  Harmitus täälläkin, meidän pakastin-kylmiö teki tenän. Ensin hälytti maanantai-illalla pakastin ja sitten tiistaina aamulla kylmiö. Onneksi yöt ovat olleet pakkasella ja suuremmalta hävikiltä vältyttiin.
  Nyt vika on korjattu ja ilmeisesti kaikki on taas kunnossa.
  Olen yrittänyt olla itseni kanssa kovana ja karsia valokuvia aika ronskilla kädellä ja vain tärkeimmät olen varmuuskopioinut.
  Yhden älypuhelimen kuvat ovat menneet puhelimen rikkoutumisen vuoksi ja en oikeastaan edes muista mitä ne olivat. Lähinnä kameran kuvia yritän varmuuskopioida ja niistäkin vain tärkeimmät ja hyvän laatuiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten huomaat, harmit tulevat silloin kun vähiten odottaa. Hyvä, että saitte kylmälaitteet kuntoon. Nyt siellä on varmasti paljon säilöttynä, kun kauppareissuja on vähennettävä tai vältettävä kokonaan.

   Tapaan karsia kuvia siinä vaiheessa, kun siirrän niitä kamerasta koneelle. Tallennan kuvat säännöllisesti kahteen eri paikkaan. Kuvat eivät sinänsä vie niin valtavasti tilaa, ettäkö niiden tallettamista kovin paljon miettisin. Jälkikäteen kuitenkin aina tulee harmiteltua, ettei sittenkin ottanut jostain tietystä paikasta tai kohteesta enemmän kuvia. Mieluummin liikaa kuin liian vähän.

   Ukkokulta on aarre monessa, myös it-ammattilaisena.

   Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 19. Voi miten harmillista kasviesi osalta :( Ymmärrän hyvin ketutuksesi. Ei niitä ole tarkoitettu suuhun vaan silmien ja mielen iloksi.
  Onneksi kuvat saatiin pelastettua. Jokaisen pitäisi muistaa tallentaa kuvansa, mieluummin useampaan paikkaan. Itsekin uusin pöytäkoneeni joku aika sitten ja suurin työ oli saada se "omannäköiseksi" ja kuvat ja kaikki tärkeät tiedostot ladattua vanhalta koneelta talteen. Useampi päivä meni. Vanha office-pakettikaan ei toiminu harmikseni nykykoneessa, joten oli etsittävä netistä jokin vastaava ilmainen ohjelma.
  Nyt vasta alan olla tämän kans sinut, tykkään itsekin käyttää pöytäkonetta bloggailuun ja asioitten hoitamiseen, kun tässä on tulostin kiinni myös. Kännyllä ja tabletilla voi hyvin surffailla missä lystää.
  Terveyttä ja parempaa kevään jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahin potutus on jo laantunut. Toivottavasti säästyn lisätappioilta.

   Minullakin on printteri/skanneri kiinni pöytäkoneessa. Myös isompi näyttö ja parempi työpiste helpottaa työskentelyä. Läppärin kanssa tulee istuttua milloin missäkin. Ehdin tottua uuteen Windowsiin vanhan koneen kanssa, joten sen puolesta uuden koneen käyttö lienee yksinkertaisempaa.
   Samoin sinulle terveitä päiviä ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 20. Mokomat puput! Voin kuvitella harmituksen määrän.

  VastaaPoista
 21. Voi itku! Kunpa se tyyppi - tai ne tyypit - poistuisivat seudulta, jos ovat ottaneet tavakseen käydä säännöllisesti tarkastamassa syötävät. Todella ikävää!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!